Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Επίσκεψη του Προξενικού Σώματος Ελλάδος στην Κορινθία



 Εμφάνιση Φωτ.4.jpg
Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου και Αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων κος Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια στην αντιπροσωπεία  Πρέσβεων και Προξένων ξένων χωρών που επισκέφτηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 την Κορινθία.

Εμφάνιση Φωτ.0.jpgΤο Προξενικό Σώμα Ελλάδος  (CCG) ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των ξένων χωρών αποστολής και της χώρας υποδοχής (Ελληνική Δημοκρατία) ώστε να δημιουργήσει την αποτελεσματική τέλεση των καθηκόντων των μελών του. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων το Προξενικό  Σώμα. Ελλάδας μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες έχει καταφέρει να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας μεταξύ των μελών του στα οποία περιλαμβάνονται διπλωμάτες και προξενικοί λειτουργοί.
Στις δραστηριότητες του ΠΣΕ συγκαταλέγονται η διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων, εκθέσεων, ομιλιών και  επισκέψεων  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ξενάγηση σε ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία αλλά και σημαντικά αξιοθέατα. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν αποδειχθεί πολύτιμη εμπειρία γνωριμίας των ξένων διπλωματών με την Ελλάδα.
Εμφάνιση Φωτ.1.jpgΣτα πλαίσια των δραστηριοτήτων του CCG, αμέριστη βοήθεια στην διοργάνωση επισκέψεων για την σύσφιξη μεταξύ των χωρών, έχει  συντελέσει τα μέγιστα η ενδοκρινολόγος, Παρή Ράπτη-Λύρα, όπως και στην τελευταία διοργάνωση επίσκεψης στον Ισθμό της Κορίνθου.     
Εμφάνιση Φωτ.2.jpgΣυγκεκριμένα, ο κος Απόστολος Παπαφωτίου, συναντήθηκε  με τον  πρόεδρο του  CCG κο.  Νικόλαο Σούτο, Πρόξενο της  Λιβερίας, με  τον κο. Miguel Capuano, Γραμματέα του  CCG , Πρόξενο  της Νικαράγουα, με τον πλαστικό χειρουργό κο. Ιωάννη Λύρα, Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας στον Πειραιά,  με τον κο. Χρήστο Βαρδικο, Πρόξενο της Κοινοπολιτείας της  Δομίνικα, με τον κο.  Θανάσης Κοντοθαναση, Δικηγόρο του  CCG.
Εμφάνιση Φωτ.3.jpgΕπίσης o κος Απόστολος Ε. Παπαφωτίου πραγματοποίησε συνάντηση  με τον Πρέσβη της Αλγερίας  Dr. Noureddine Bardad-Daidj, με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ταϊλάνδης κο.  Chailert Limsomboon, με τον Πρέσβη του Μεξικό κο. Daniel Hernandez-Joseph, με την Πρέσβειρα της Κούβας κα.Zelmys Maria Domimquez Cortina, με την κα. Yulia Zakurova από την Πρεσβεία της Ρωσίας, με τον  κο. Στυλιανό Αναστόπουλο επίτιμο Πρόξενο των Μπαχαμών, με τον κο. Tarek Saadi, Πρέσβη της Τυνησίας, με την κα. Gladys Garcia chargé d'affaires της Πρεσβείας του Περού και πολλούς άλλους Διπλωμάτες από πολλές χώρες, όπως Μολδαβία, Ρουμανία, Παραγουάη, Εκουαδόρ κ.α
Οι Πρέσβεις και οι Πρόξενοι εντυπωσιάστηκαν με τον τόπο μας  και μόνο καλά λόγια είχαν για τα αξιοθέατα της περιοχής μας, ενώ θα ήθελαν να τον επισκεφτούν ξανά.  
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής ώστε να υπάρξει στενότερη συνεργασία του Νομού Κορινθίας με τις χώρες που εκπροσωπούν οι Πρόξενοι για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
                                                       Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.