Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Eurovision 2017: «Αουτσάιντερ» η Demy, φαβορί Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία

 http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/demy-eurovision-1000-1.jpg
Η ώρα του μεγάλου τελικού της Γιουροβίζιον έφτασε και απόψε στις 22.00 στην ΕΡΤ1 η Demy με το τραγούδι «This is love» θα προσπαθήσει να κερδίσει μια καλή θέση στην τελική κατάταξη του διαγωνισμού. Τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά τον β’ ημιτελικό, η EBU ανακοίνωσε με ποια σειρά εμφάνισης θα διαγωνιστούν τα τραγούδια.

Η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν κληρωθεί για το δεύτερο μισό της βραδιάς. Σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 15η θέση και η Κύπρος στη 19η.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τους Ελληνες δημοσιογράφους στο Κίεβο και τις αποδόσεις του ΟΠΑΠ, τα φαβορί που έχει να αντιμετωπίσει η Ελληνίδα τραγουδίστρια είναι οι εξής: Πρώτη στα στοιχήματα έρχεται η Ιταλία με τον Francesco Gabbani και το τραγούδι «Occidentali’s Karma», όπου στη σκηνή εμφανίζεται ένας πίθηκος.
Σχετικά κοντά η Πορτογαλία. Το πρόβλημα υγείας του τραγουδιστή Salvador Sobral με την καρδιά του παραλίγο να του στοιχίσει τη συμμετοχή του καθώς είναι υποψήφιος για μεταμόσχευση καρδιάς και υπήρχε περίπτωση η εγχείρηση να πραγματοποιηθεί την περίοδο της Γιουροβίζιον. Για αυτό μάλιστα έφτασε στο Κίεβο την τελευταία στιγμή και δεν έκανε πρόβες. Ωστόσο, με το «Amar Pelos Dois» θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο.
Την τριάδα συμπληρώνει ο νεότερος υποψήφιος στο φετινό διαγωνισμό Kristian Kostov, ο οποίος εκπροσωπεί τη Βουλγαρία. Ο 17χρονος έχει κερδίσει το «The Voice Kids of Russia», όπου μάλιστα μέντορας του ήταν ο Ντίμα Μπίλαν, νικητής της Γιουροβίζιον το 2008. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν από το μεγάλο τελικό η Βουλγαρία παραλίγο να τεθεί εκτός διαγωνισμού. Ο 17χρονος τραγουδιστής μπήκε στο στόχαστρο των ουκρανικών αρχών και κινδύνευσε να αποκλειστεί γιατί ταξίδεψε και τραγούδησε στην Κριμαία τον Ιούνιο του 2014, μόλις τρεις μήνες μετά την προσάρτησή της από η Ρωσία.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ουκρανία εξέτασε τις πληροφορίες «παραβίασης του νόμου» και πλέον δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ακυρωθεί η βουλγαρική συμμετοχή. Για τον ίδιο λόγο η Ουκρανία ακύρωσε τη φετινή συμμετοχή της Ρωσίας. Η βουλγαρική επιτροπή της Γιουροβίζιον ανακοίνωσε ότι ο νεαρός τραγουδιστής είχε πάει στην Κριμαία και τραγούδησε για λίγες ώρες, όταν ήταν 14 ετών, ως μέλος παιδικής χορωδίας. Από την άλλη ο Ντίμα Μπίλαν έγραψε στο Instagram να ψηφίσουν τον Κοστόφ και πρόσθεσε: «Αντιπροσωπεύει τη Βουλγαρία, αλλά είναι ο ήρωάς μας»! Καλές εντυπώσεις έχουν αποσπάσει Σουηδία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρουμανία.

ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ 
1) Ισραήλ 2) Πολωνία 3) Λευκορωσία 4) Αυστρία 5) Αρμενία 6) Ολλανδία 7) Μολδαβία 8) Ουγγαρία 9) Ιταλία 10) Δανία 11) Πορτογαλία 12) Αζερμπαϊτζάν 13) Κροατία 14) Αυστραλία 15) Ελλάδα 16) Ισπανία 17) Νορβηγία 18) Ηνωμένο Βασίλειο 19) Κύπρος 20) Ρουμανία 21) Γερμανία 22) Ουκρανία 23) Βέλγιο 24) Σουηδία 25) Βουλγαρία 26) Γαλλία