Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Football League: Ντέρμπι κορυφής στη Λαμία - Δεν ταξιδεύουν οι παίκτες της Σπάρτη για τις Σέρρες.

Αφαίρεση βαθμών στην Καλλονή
Το κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Λαμία και τον Απόλλωνα Σμύρνης ξεχωρίζει στην 30η αγωνιστική της Football League. H ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται στη δεύτερη  θέση του βαθμολογικού πίνακα και τρείς πόντους ψηλότερα η "Ελαφρά Ταξιαρχεία". Το αποτέλεσμα του αγώνα της Λαμίας ενδιαφέρει τον Άρη, ο οποίος , σημερα, αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης,. Οι Θεσσαλονικείς εκτός από το τρίποντο θέλουν να χάσει η Λαμία, ωστε να την πλησιάσουν στους 3 βαθμούς και να την απειλούν πλέον άμεσα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στη Super League. 

O Άρης στον σημερινό του αγώνα με τον ΟΦΗ , στην Κρήτη δεν θα έχει μαζί του τους οπαδούς του , καθως τυχόν μετακινηση τους απαγορεύτηκε μετά απο απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.
 Η 30η αγωνιστική άνοιξε χθες; Παρασκευή με τον αγώνα Καλλονή - Χανιά 0 -  1. Ευκολο "τρίποντο"κερδίζει ο Αχαρναϊκός, καθώς ήταν η σειρά του να αγωνιστεί με τον Πανθρακικό, ο οποίος έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.
Οι ομάδες της Πελοποννήσου
Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε η προετοιμασια του Παναιγιάλειου ενόψει Αιγινιακού. Ο Τρίγκας υποφέρει απο πυρετό και τέθηκε εκτός μάχης από την αποστολή που αναχώρησε για την Κατερίνη σήμερα το μεσημέρι.
Η αποστολή: Γκαραβέλης, Τσάπαλος, Ρότας, Ρέλλας, Ντέμο, Στίκας, Βουτσιώτης, Τσουρής, Μπρους, Μπούζας, Μωυσίδης, Τσιλιγκίρης, Καζβιρόπουλος, Καζναφέρης, Ταουσιάνης, Κρητικός και Γκούφας.
Οριστική είναι η απόφαση των παικτών της Σπάρτης να μην ταξιδέψουν στις Σέρρες για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Κανένα αντίκρισμα δεν είχαν οι τελευταίες προσπάθειες της διοίκησης της Σπάρτης να πείσει τους ποδοσφαιριστές να αποσύρουν τις προσφυγές τους και έτσι η ομάδα δεν πρόκειται να ταξιδέψει στις Σέρρες για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Οι 13 παίκτες που έχουν κινηθεί δικαστικά για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους, δεν δέχθηκαν τις εξηγήσεις και τις δεσμεύσεις του προέδρου, Δημήτρη Νικόλαρου, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι στις αμέσως επόμενες ώρες παίκτες θα τοποθετηθούν μέσω ανακοίνωσης για τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες. Βάσει αυτών των τελευταίων εξελίξεων, θεωρείται απίθανο να διεξαχθεί ο αυριανός αγώνας ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και την ομάδα της Λακωνίας

Η 30η αγωνιστική
12.05. 17:00 
ΑΕΛ Καλλονής - Χανιά 0 - 1 
13.05. 17:00
ΟΦΗ - Άρης Θεσσαλονίκης
14.05. 17:00
Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Καρδίτσας
Αιγινιακός - Παναιγιάλειος
Κισσαμικός - Καλλιθέα
Λαμία - Απόλλων Σμύρνης .
Πανελευσινιακός - Τρίκαλα
Πανσερραϊκός  -Σπάρτη
Αχαρναΐκος - Πανθρακικός 3 - 0 α.α. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)
1. Απόλλων Σμύρνης 75
2. Λαμία 72
3. Άρης 66
4. Τρίκαλα 61
5. ΟΦΗ 59
6. Σπάρτη 45
7. Αγροτικός Αστέρας 43
8. Πανσερραϊκός 37  .
9. Παναιγιάλειος 34
10. Χανιά 34
11. Αναγέννηση Καρδίτσας 32
12. Αιγινιακός 31
13. Κισσαμικός 30
14. Αχαρναϊκός 29
15. Καλλιθέα 24
16. Πανελευσινιακός 24
17. Καλλονή 16
18. Πανθρακικός - - -
** Ο Αχαρναϊκός έχει -2 βαθμούς, τα Χανιά -3 βαθμούς και η Καλλονή -3 βαθμούς
** Ο Πανθρακικός αποχώρησε από το πρωτάθλημα.