Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Ο Ολυμπιακός φτιάχνει νέο έπος στην Κωνσταντινούπολη- Ο “Kill Bill” μοίρασε, σκόραρε και έφερε τον εφιάλτη στους Μοσχοβίτες, “πετώντας” στον Βόσπορο τα εκατομμύρια που έχουν επενδύσει. -Και τώρα Oμπράντοβιτς Vs Σπανούλης!

ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός: Η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας και ο ηγέτης της!
Θέλει να γίνει και πάλι... Βασιλιάς της Ευρώπης και έδειξε πως μπορεί να το πετύχει. Με μάγκικη εμφάνιση και παρά τα έντονα διαιτητικά παράπονα , ο Ολυμπιακός υπέταξε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.
Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν κακοί επιθετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν πίσω στο σκορ για περίπου 38 λεπτά, αλλά δεν άφησαν τους Ρώσους να ξεφύγουν. Κρατήθηκαν κοντά στο σκορ με τους Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μάντζαρη, ενώ την κρίσιμη ώρα ήρθε ο Βασίλης Σπανούλης για να δείξει πως οι μεγάλοι παίκτες μιλάνε στα ζόρια. Ο “Kill Bill” μοίρασε, σκόραρε και έφερε τον εφιάλτη στους Μοσχοβίτες, “πετώντας” στον Βόσπορο τα εκατομμύρια που έχουν επενδύσει.

Η δύσκολη αλλά πάνω απ' όλα δίκαιη πρόκριση, έστειλε την -γεμάτη ελληνόπουλα- ομάδα του Σφαιρόπουλου στον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου θα προσπαθήσει να... ράψει το 4ο αστέρι στη φανέλα της και τους “looser” της -πάμπλουτης- ΤΣΣΚΑ για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε Final Four στο καναβάτσο.
Για να... κάνει χαρούμενους τους οπαδούς του και την Κυριακή, ο Ολυμπιακός έχει να κάνει ένα ακόμα βήμα... το πιο σημαντικό, το πιο δύσκολο. Μπροστά του, η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς που μέσα στο “Σινάντ Ερντέμ” τσάκισε (84-75) την Ρεάλ Μαδρίτης
Η τουρκική ομάδα... ήταν αφεντικό από την αρχή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Μαδριλένους να ελπίζουν σε πρόκριση στον τελικό. 
Οι Τούρκοι απέκλεισαν λοιπόν τη “Βασίλισσα” και σκοπεύουν να κατακτήσουν μέσα στη χώρα τους την πρώτη τους κούπα στη Euroleague. Μεγάλα τους “όπλα”, οι Μπογκντάνοβιτς, Ούντο και φυσικά η “αλεπού” των πάγκων, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που μετρά 8 τίτλους στη διοργάνωση.
Φυσικά, κανείς δεν ξεχνάει πως ο προπονητής της Φενέρ πέρασε 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό με τον οποίο έγραψε το όνομα του με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία ολόκληρου του αθλήματος, έχοντας τεράστιες κόντρες με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και όχι μόνο.
Ολυμπιακός και Ομπράντοβιτς έχουν βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωποι στο παρελθόν σε Final Four, με τον Σέρβο κόουτς να έχει επικρατήσει σε όλες, με διαφορετικές ομάδες (με Μπανταλόνα - Ρεάλ Μαδρίτης σε τελικό και σε ημιτελικό με Παναθηναϊκό). Άξιο αναφοράς είναι πως την Κυριακή θα τεθούν αντιμέτωποι και ο Βασίλης Σπανούλης με τον “Ζοτς” δυο προσωπικότητες που εδώ και λίγα χρόνια τα... έσπαναν μετά την αποχώρηση του πρώτου από τον Παναθηναϊκό για τους “ερυθρόλευκους”.
Με αυτό  το “ζευγάρι” ο τελικός της Κυριακής συγκεντρώνει το μέγιστο δυνατό ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ στη χώρα μας, αφού η παρουσία του Ολυμπιακού από τη μία και του “πράσινου” Ομπράντοβιτς από την άλλη βάζει στην “αρένα” του Σινάν Ερντέμ” τα τέλεια συστατικά για έναν τεράστιο αγώνα.
Εν κατακλείδι, η δεκαετία που διανύουμε είναι... ερυθρόλευκη. Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στον πέμπτο τελικό από το 2010 και έπειτα και έχει μπροστά του χρόνιας...