Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

6 νεκροί - Δεκάδες αγνοούμενοι στην πυρκαγιά στο Λονδίνο


Μια φωτογραφία της Evening Standard δείχνει μόνο ένα μέρος από όσα έζησαν λίγο πριν σωθούν ή αφήσουν την τελευταία τους πνοή οι ένοικοι του 27όροφου Πύργου Grenfell από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες ξεπερνούν ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ανθρωποι να ουρλιάζουν με απόγνωση. Μητέρες να πετούν από τα παράθυρα ακόμα και από τον 17ο όροφο τα παιδιά τους για να τα σώσουν. Ανθρωποι εγκλωβισμένοι να κουνούν πανιά για να δείξουν ότι χρειάζονται βοήθεια. Ηρωικοί πυροσβέστες να μπαίνουν μέσα στις φλόγες. Ανθρωποι να κρεμούν από τα παράθυρα κουρτίνες και σεντόνια και να κρέμονται στο κενό. Τον ονόμασαν Πύργο της Κολάσεως και όχι άδικα...

Τουλάχιστον έξι νεκροί υπάρχουν στην πυρκαγιά στο Λονδίνο όπως αναφέρει η βρετανική αστυνομία. 

Την ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας προσθέτοντας ότι «υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί τις επόμενες ώρες λόγω της πολύπλοκης δομής του κτηρίου».  Επίσης σε νοσοκομεία της πόλης έχουν μεταφερθεί περισσότεροι από 50 τραυματίες, η κατάσταση της υγείας των οποίων παραμένει άγνωστη.ενώ κάποιοι ένοικοι φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.

Για τουλάχιστον ακόμα 24 ώρες θα επιχειρούν οι πυροσβέστες στην πυρκαγιά του 24ώροφου κτιρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία. 
«Ήταν μια πολύ μεγάλη και πολύ σοβαρή πυρκαγιά. Αναμένω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου θα είναι στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες», δήλωσε η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον.
Η Κότον δήλωσε επίσης ότι ένας αριθμός πυροσβεστών υπέστη ελαφρά τραύματα κατά τη διάρκεια του συμβάντος, στο οποίο τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 70 τραυματίστηκαν.