Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη στον Υπουργό Οικονομίας γιά Καθυστέρηση ορισμού Δ.Σ. στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Αδυναμία έκδοσης πιστοποιητικών διαπίστευσης

http://newpost.gr/storage/photos/c_1140px_600px/201411/bakogianni474327.jpg

Πολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη

 Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου
 


ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση ορισμού Δ.Σ. στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Αδυναμία έκδοσης πιστοποιητικών διαπίστευσης
                                                                                                                                        
 
Αθήνα, 7 Ιουνίου 2017


Στις 25 Απριλίου 2017, ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου «Σύσταση Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία "Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης"», το οποίο ψηφίστηκε και στις 28 Απριλίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ύστερα από την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξει το πρόβλημα, αντιμετωπίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η διαφαινόμενη αποβολή της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαπίστευσης. Όμως, για περισσότερο από 1 μήνα, η κυβέρνηση συνεχίζει να κωλυσιεργεί. Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταφέρει να ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου νομικού προσώπου, το οποίο παραμένει ως άδειο κέλυφος. Ταυτόχρονα, ακόμα δεν έχουν μετακινηθεί οι υπάλληλοι από το παλαιό Ε.ΣΥ.Π. προκειμένου να στελεχώσουν τη νέα δομή των υπηρεσιών διαπίστευσης.  Έτσι, ελληνική αγορά συνεχίζει να διατρέχει τον κίνδυνο να μην έχει διαπιστευμένα πιστοποιητικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, επιδεικνύει αδιαφορία απέναντι σε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά την εγχώρια επιχειρηματικότητα και επηρεάζει άμεσα την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Πότε προτίθεται να ορίσει το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης;
2.      Πότε προτίθεται να υπογράψει την Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά του προσωπικού που ανήκει οργανικά στην αυτοτελή λειτουργική μονάδα Ε.Σ.Υ.Δ. του Ε.Σ.Υ.Π., προς το νέο οργανισμό, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος;

 
Η ερωτώσα βουλευτής


                                                                                         Ντόρα Μπακογιάννη