Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Συνάντηση Μητσοτάκη -Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ

 http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/mitsotakis-samaras-1300.jpg
Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά για πρώτη φορά στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της οδού Πειραιώς στο Μοσχάτο, το πρωί της Δευτέρας, αιφνιδίασε αρκετούς. Μονάχα όμως αναφορικά με τον χρόνο πραγματοποίησής της, και όχι την ουσία.
Η διάρκειας 40 λεπτών κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, είχε βαθιά σημειολογία, και έστειλε μηνύματα εντός και εκτός
Νέας Δημοκρατίας.
Το τετ-α-τετ έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup, που θεωρητικά απομακρύνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, και οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε επανασχεδιασμό της πολιτικής στρατηγικής της για το επόμενο διάστημα. Ενόψει μάλιστα και της συζήτησης στη Βουλή, που προκάλεσε με σχετικό αίτημά του ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε και στηρίζει χωρίς αστερίσκους τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαδραμάτισε άλλωστε κομβικό ρόλο στην εκλογή του πολιτικού επιγόνου του μητσοτακισμού στην ηγεσία της ΝΔ, και στη στρατηγική ήττα του καραμανλικού στρατοπέδου, στη μάχη της 10ης Ιανουαρίου 2015, ενώ στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρθρώσει συνεπή ρητορική υπεράσπισης και δικαίωσης των πεπραγμένων της διακυβέρνησης Σαμαρά, την περίοδο 2012-2015.
Η συνάντηση ήρθε και στο περιθώριο μιας ακόμη ενδιαφέρουσας χρονικής σημειολογίας. Μια μέρα μετά την επέτειο έναρξης της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, τον Ιούνιο του 2012, και μια μέρα πριν τη συγκέντρωση των #Παραιτηθείτε στο Σύνταγμα, που στηρίζουν άνθρωποι του κλίματος του πρωην πρωθυπουργού.
Πάνω από όλα όμως, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να απορρίπτει χωρίς περιστροφές κάθε συζήτηση περί… ίχνους συναίνεσης προς την κυβέρνηση Τσίπρα, μια πολιτική επιλογή με την οποία είναι απόλυτα σύμφωνος ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκφράζει την πάγια άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να γκρεμιστεί από την εξουσία… χθες.