Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Εμφάνιση P1060381.JPG
                                                                                                   
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


       Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου (4.6.2017), ημέρα ανάμνησης των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος, που πλέον αποτελεί και καταστατικά την επίσημη εορτή της, τέλεσε στο - Ιερό Χωριό - Ψάρι Στυμφαλίας αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκτός Ψαρίου διαβιούντων Ψαραίων ημών αδελφών και ειδικά εφέτος, λόγω πεντηκοστής, δεν ετελέσθη μνημόσυνο, αλλά το Σάββατο το πρωϊ εψάλη τρισάγιο εις μνήμην των εκτός Ψαρίου προαπελθόντων ψαραίων ημών αδελφών. 
Εμφάνιση P1060396.JPG
Εμφάνιση P1060386.JPGΤην παραμονή, επίσης, ημέρα Σάββατο, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου μετά περιφοράς στο χωριό Ψάρι. Στον πανηγυρικό αυτό εσπερινό η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ψαραίου ιερέα του Μπασίου (Δροσοπηγής) και του Ψαρίου πατρός Ευαγγέλου Νάκου,  εκπροσωπήθηκε από τους αρχιερατικούς επιτρόπους Νεμέας π. Αθανάσιο Αλτανόπουλο και Στυμφαλίας π. Κων/νου Τζενεράλη, που συλλειτούργησαν μετά των π. Σπυρίδωνα Κασμά, ιερέα Καλλιάνων, π. Αναστάσιο Καλαντζή, ιερέα Ασπροκάμπου, και π. Αναστάσιο Μπενέκο, ιερέα Αρχαίας Νεμέας.
Στον πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου  Νικολάου παρέστησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. ‘Αγγελος Παπαγγελόπουλος, ο ψαραίος εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού της Π.Ε. Κορινθίας της Π. Πελοποννήσου κ. Κώστας Λέγγας του Μάρκου, ο εκπρόσωπος του πολιτικού οργανισμού της Ν. Δημοκρατίας στην Κορινθία κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασπροκαμπιτών Παναγιώτης Παπαδόπουλος μετά του μέλους Δ.Σ. Μιχαήλ Χαιρόπουλου, ο πρόεδρος και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Ψαρίου, καθώς και  η πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου "Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Ψαριωτών Κορινθίας" και πλήθος πιστών.    
         Ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γεώργιος Ψυχογιός,  η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης απέστειλαν συγχαρητήριο μήνυμα για την εκδήλωση μέσω του Προέδρου της Αδελφότητος Ψαριωτών Κορινθίας.
      Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ψαρίου κ. Σπύρος Γαλάνης, καθώς και η εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψαρίου παρέθεσαν επίσημο δείπνο με τοπικούς μεζέδες (γουρουνοπούλα + κοκορέτσι) και τοπικά κρασιά προς τιμήν των επισήμων προσκεκλημένων.
          Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας ευχαριστεί όλους τους πιστούς που παρέστησαν κατά τις 2 ημέρες, 3η και 4η Ιουνίου 2017, και υπόσχεται ότι κάθε χρόνο θα τελούνται αυτές οι ειδικές λειτουργίες (αρτοκλασία και μνημόσυνο) την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου και θα συνοδεύονται με πολλά δρώμενα. Ανανεώνεται το ραντεβού την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου του 2018. 

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 


Αδελφοτης ψαριωτων κορινθιας