Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τρόμος για τον τραυματία Ρέτσο στο νικηφόρο φιλικό του Ολυμπιακού - Καλύτερα στην υγεία του


Ο τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου στο κεφάλι, στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Βάτενς, επισκίασε τον πρώτο φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ.
Ο νεαρός άσος των «ερυθρολεύκων» χτύπησε διεκδικώντας την κεφαλιά (δέχτηκε ακούσιο χτύπημα στο κεφάλι και έπεσε άτσαλα στο έδαφος), έμεινε

αρκετή ώρα στο έδαφος χωρίς αισθήσεις και ο διαιτητής διέκοψε τη συνάντηση, ενώ η πειραϊκή ομάδα προηγούνταν 2-0 στο σημείο της διακοπής.
Από τις αντιδράσεις των συμπαικτών του φάνηκε να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και σύμφωνα με πληροφορίες είχε γυρίσει η γλώσσα του και για λίγα λεπτά δεν είχε σφυγμό.
Σωτήρια ήταν η παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού και κυρίως του ορθοπεδικού, Χρήστου Θέου, ο οποίος έτρεξε και πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον Ρέτσο.

Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί η τραγική αμέλεια από τους υπεύθυνους διοργανωτές του φιλικού που δεν είχαν προβλέψει για την παρουσία ασθενοφόρου στο γήπεδο.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός είχε διακομιστεί εσπευσμένα (με ασθενοφόρο που έφτασε στο γήπεδο -ευτυχώς- μετά από λίγα λεπτά) σε κοντινό νοσοκομείο, οι άνθρωποι της ομάδας ενημέρωσαν πως ο άτυχος ποδοσφαιριστής είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο!

«Αισθάνεται πολύ καλύτερα, αλλά θα παραμείνει απόψε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο του Στανς», ήταν η ατάκα που ανακούφισε ολόκληρη την «ερυθρόλευκη» αποστολή!

Ο Ρέτσος έκανε τις πρώτες βασικές εξετάσεις, ενώ θα υποβληθεί και σε άλλες για να αποκλειστεί κάθε κρυφός κίνδυνος και να υπάρξει σαφής εικόνα για την υγεία του υπό την επίβλεψη των θεραπόντων γιατρών.

Για την ιστορία της υπόθεσης, ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε σκοράρει με τους Βέργο στο 28' και Μεγαρίτη στο 58'.


«Φοβηθήκαμε ότι θα τον χάσουμε»!
Αμέσως μετά το ματς, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπεσνίκ Χάσι, ήταν εμφανώς συγκλονισμένος από τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του και μάλιστα δεν έκρυψε πως «...για ένα λεπτό νόμισα ότι θα τον χάναμε» και συνέχισε:

«Φοβηθήκαμε πάρα πολύ! Ωστόσο ήταν άμεση η αντίδραση του ιατρικού επιτελείου της ομάδας μας. Ο Ρέτσος έχασε τις αισθήσεις του για μια στιγμή, ευτυχώς για μια μόνο στιγμή, αλλά στη συνέχεια επανήλθε, είναι καλύτερα, αντιδράει και έχει επαφή με το περιβάλλον. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ για την υγεία του, τώρα θα πάει στο νοσοκομείο, να τον εξετάσουν κι εκεί και να δουν τι έχει συμβεί.
  Το να βλέπεις ένα νέο παιδί σε αυτή την κατάσταση σε γεμίζει τρόμο, είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα. Ο άνθρωπος που έπρεπε να κρατήσει την ψυχραιμία του ήταν ο γιατρός και ευτυχώς το έκανε, το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Παναγιώτης είναι καλύτερα τώρα, θα πάει στο νοσοκομείο, ελπίζουμε να μην έχει τελικά κάτι σοβαρό και να τον έχουμε σύντομα κοντά μας.

Οι σκέψεις μας είναι με τον Ρέτσο και ευχόμαστε να γυρίσει σύντομα κοντά μας. Είναι ένα νεαρό παιδί, δυνατό, αλλιώς δεν θα πήγαινε με τέτοιον τρόπο στη συγκεκριμένη φάση. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή ή να σχολιάσουμε τον αγώνα, όλες οι σκέψεις μας είναι στον ποδοσφαιριστή και είμαστε στο πλευρό του», δήλωσε ο Αλβανός προπονητής του Ολυμπιακού στην κάμερα της Nova.

 Newsroom ΔΟΛ