Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Οικογενειακά Επιδόματα & «νέος ΟΓΑ»: Πότε θα δοθούν -Τι αλλαγές σχεδιάζονται



Πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με την καταβολή της επόμενης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ. Όπως πληροφορείται αποκλειστικά η aftodioikisi.gr από πηγές του Οργανισμού, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η
επίσημη ημερομηνία καταβολής καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων.
Η επόμενη καταβολή, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προσδιορίζεται ότι θα γίνει εντός Ιουλίου.
Σε σχετική ανακοίνωσή της προς την aftodioikisi.gr η διοίκηση του ΟΓΑ αναφέρει τα εξής:
“Ενημερώνουμε τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι, ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της Β’ δόσης 2017 έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.
Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις Α21 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και θα υποβληθούν μέχρις τις 30/6/2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της Β’ δόσης 2017.
Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ’ δόσης.”
Σε κάθε περίπτωση, από τον Οργανισμό επισημαίνουν ότι εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί νέο τηλεφωνικό κέντρο στον ΟΓΑ με αριθμό 213.15.19.300.
Σε αυτό το τηλέφωνο μπορούν οι πολίτες να καλούν για πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με: 1) Οικογενειακά Επιδόματα (Α21), 2) Αγροτική Εστία, 3) Επιδόματα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, 4) Πληρωμές Παροχών και Μητρώο Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
Εν τω μεταξύ, στον ΟΓΑ προετοιμάζονται για τη «νέα εποχή» καθώς σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες της Αν. Υπουργού Εργασίας κας Φωτίου ο νέος ΟΓΑ θα λειτουργεί ως Ενιαίος Φορέας Απονομής Προνοιακών Επιδομάτων και θα δίνει όλα τα επιδόματα ώστε να αποδίδονται όλα την ίδια μέρα με τα αρχεία τους κράτους διασυνδεδεμένα σε ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα.