Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Έτοιμη η Εθνική μπάσκετ γυναικών για τον ιστορικό ημιτελικό

ethniki-599x400 Έτοιμη η Εθνική μπάσκετ γυναικών για τον ιστορικό ημιτελικό
Η Εθνική Γυναικών της Ελλάδος έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας και θα προσπαθήσει να την κάνει ακόμα μεγαλύτερη. Θα επιδιώξει το απόλυτο όνειρο αγωνιζόμενη στον ημιτελικό με τη Γαλλία διεκδικώντας στις 21.30 (ΕΡΤ1) την πρόκριση στον τελικό.
Oι διεθνείς έχουν πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία ως τώρα στη διοργάνωση, αλλά δεν θέλουν να μείνουν στα κεκτημένα. Θα παλέψουν για το καλύτερο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι ο τελικός και η εξασφάλιση
ενός μεταλλίου.
Οι πανηγυρισμοί έχουν κοπάσει στις τάξεις της Εθνικής Γυναικών και όλοι είναι προσηλωμένοι στην σημερινή αναμέτρηση με τη Γαλλία. Πρόκειται για μια ομάδα που οι διεθνείς γνωρίζουν πολύ καλά και από την οποία η Εθνική είχε ηττηθεί στην α’ φάση της διοργάνωσης με 70-63.
Το σημερινό βέβαια είναι ένας τελείως διαφορετικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Εθνική θα παίξει χωρίς άγχος έχοντας πετύχει την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, ενώ η Γαλλία θα είναι αυτή που θα έχει την πίεση με δεδομένο ότι είναι το φαβορί στην αναμέτρηση.
Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά, πάντως, θα δώσουν τη μάχη τους, όπως έχουν κάνει σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης στοχεύοντας σε ένα ακόμη θαύμα.
Από χθες το βράδυ, πάντως, το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής εργάζεται αδιάκοπα για τον μεγάλο ημιτελικό με τη Γαλλία. Έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του προκειμένου να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και να καταφέρει να κάνει άλλη μια έκπληξη.
Η συνεργάτης του Κώστα Κεραμιδά, Ελένη Καφαντάρη μίλησε για τον σημερινό ημιτελικό με τη Γαλλία και πως η Εθνική σκοπεύει να αντιμετωπίσει την μεγάλη της αντίπαλο.
«Η πρόκληση σε κάθε παιχνίδι υπήρχε, αλλά τώρα είναι μεγαλύτερη, καθώς υπάρχει η προοπτική του τελικού. Την Γαλλία την έχουμε συναντήσει στην α’φάση της διοργάνωσης, αλλά πλέον έχουμε κάνει μεγαλύτερη προεργασία και διαθέτουμε περισσότερα βίντεο. Η αντίπαλος μας έχει στο ρόστερ της  πολύ αθλητικές και ψηλές παίκτριες, έχει αθλήτριες που μπορούν να σε «χτυπήσουν» ανά πάσα στιγμή είτε με σουτ, είτε με ντράιβ, είτε με ποστ απ παιχνίδι. Θα ακολουθήσουμε περίπου την ίδια τακτική που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι, με κάποιες βέβαια αλλαγές. Επίσης στο επιθετικό τρανζίσιον πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικές. Η Γαλλία διαθέτει ένα πολύ ψηλό κορμί μέσα στο καλάθι όπως και η Τουρκία και νομίζω ότι λειτουργώντας καλά αμυντικά μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά εμείς είμαστε λίγο καλύτεροι στο θέμα της ψυχολογίας και της τακτικής για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Τα κορίτσια, πάντως, έχουν δείξει ζήλο και προσήλωση σε όλα αυτά που έχουμε κάνει».
Η Εθνική Γυναικών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με προπόνηση στην Ο2 Αρένα της Πράγας, εκεί που θα διεξαχθεί ο «μεγάλος» ημιτελικός.
Στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η Εθνική Γυναικών βρέθηκαν το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος που ήταν στην Πράγα και στους πρώτους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, όπως και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τσεχία Ευθύμιος Ευθυμιάδης συνοδευόμενος από τον εμπορικό ακόλουθο Παύλος Ολζιέρσκι.
 Είχαν, μάλιστα, την ευκαιρία να συνομιλήσουν για λίγο με τις αθλήτριες της Εθνικής και να τους ευχηθούν καλή επιτυχία για τον σημερινό ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ με τη Γαλλία. Οι παίκτριες έκαναν δώρο στον πρέσβη μια φανέλα της Εθνικής με τις υπογραφές τους.
Το μήνυμα της έστειλε πριν από τον ιστορικό ημιτελικό με την Γαλλία η παίκτρια της εθνικής Εβίνα Μάλτση. 
Η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών ανέβασε την τελευταία φωτογραφία της ομάδας του Κώστα Κεραμιδά, πριν από την αναμέτρηση με τις Γαλλίδες.
«ΟΜΑΔΑ! Είμαστε ευλογημένοι γι’ αυτό το ταξίδι. Ο, τι κι αν συμβεί είμαστε όλοι για έναν κι ένας για όλους», ήταν το μήνυμα της Εβίνας Μάλτση, η οποία είναι έτοιμη να διαλύσει και τη γαλλική άμυνα.
MALTSI-371x400 Το μήνυμα της αρχηγού της Εθνικής μπάσκετ πριν τον τελικό [εικόνα]