Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Νέα Δημοκρατία: «Σε πανικό το Μαξίμου»


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκλήρωσε με επιτυχία την περιοδεία του στη Θεσσαλία. Διαπίστωσε κι εκεί τη βαθιά απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και το ισχυρό πολιτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, δηλαδή, που όλοι γνωρίζουν στην Ελλάδα και δεν είναι ανάγκη να αναλύσει ιδιαίτερα τις δημοσκοπήσεις για να το καταλάβει κανείς.  Ο πανικός του Μαξίμου δεν κρύβεται με τίποτα».


Νωρίτερα πηγές του Μαξίμου τόνιζαν «πως η Ν.Δ. είναι σε αδυναμία να κάνει πολιτική και αναζητά σωσίβιο στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο ούτε αυτές δεν μπορεί να «διαβάσει σωστά», συμπληρώνοντας ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πολιτική απελπισία».
Επίσης τα κυβερνητικά στελέχη αναφερόμενα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έλεγαν: «Η ΝΔ, σε προφανή αδυναμία να κάνει πολιτική, πιάνεται από τις δημοσκοπήσεις. Αλλά και αυτές δεν μπορεί να τις διαβάσει σωστά! Είναι χαρακτηριστικό ότι όσα διαρρέουν, από την πλευρά του Μοσχάτου, ως σχολιασμός των δημοσκοπήσεων, αναλίσκονται σε μια αγιογραφία του «ηγέτη». Μάλλον επειδή ξέρουν  καλά ότι η εικόνα του  Κυρ. Μητσοτάκη θέλει ισχυρή τόνωση… Ας μη χαίρεται, λοιπόν, η ΝΔ, για το –όχι και τόσο μεγάλο, άλλωστε– προβάδισμα που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Πέραν της φυσιολογικής φθοράς μιας κυβέρνησης που δίνει έναν μεγάλο αγώνα σε εσωτερικά και εξωτερικά μέτωπα, και του οποίου οι καρποί θα φανούν ακόμα πιο καθαρά το αμέσως επόμενο διάστημα, ας μην ξεχνάμε και τις πρόσφατες βρετανικές εκλογές. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αρχικά υπολειπόταν με πολύ μεγάλα ποσοστά, της τάξης του 20%. Στις κάλπες, όμως, πλησίασε σε απόσταση δύο μόλις μονάδων και οδήγησε την Τερέζα Μέι σε πολιτική ήττα και απώλεια της αυτοδυναμίας. Ας χαρεί, τώρα, όσο προλάβει, η ΝΔ, με τις δημοσκοπήσεις, γιατί το 2019 θα μιλήσουν οι κάλπες. Και εκεί η χαρά θα της βγει ξινή, γιατί ο λαός έχει και γνώση και κρίση».