Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΕΦΕΤ: σαλμονέλα σε συσκευασία προϊόντος Ταχινιού


efet-anaklisi-mi-asfaloys-proiontos-taxinioy.jpgΕΦΕΤ: σαλμονέλα σε συσκευασία προϊόντος Ταχινιού


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη στα σύνορα ενός προϊόντος ταχινιού, ελληνικής προέλευσης, επειδή ανιχνεύτηκε σε αυτό η παρουσία salmonella spp. Το ανωτέρω προϊόν, σε συνέχεια ελέγχων του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε ότι έχει διακινηθεί και στην εγχώρια
αγορά.

Διαβάστε περισσότερα


ASDfswadefweeff.jpgΕγκαίνια του ξενώνα ΦΛΟΓΑ για έφηβους καρκινοπαθείς



Η Φλόγα θέτει σε λειτουργία το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ»  (Β.Μελά 29 Α, Χολαργός) για τη φιλοξενία εφήβων που νοσηλεύονται στον Άγιο Σάββα και άλλα Νοσοκομεία ενηλίκων της Αθήνας.


Διαβάστε περισσότερα

protoporiako-rinologiko-iatreio-sto-g-n-papageorgiou.jpgΠρωτοποριακό Ρινολογικό Ιατρείο στο Γ.Ν.Παπαγεωργίου


Πρωτοπορεί στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια το Ρινολογικό Ιατρείο της Β’ ΩΡΛ Κλινικής ΑΠΘ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Το Ιατρείο, με το εξειδικευμένο προσωπικό και τον εξοπλισμό που διαθέτει, μετά από δεκαετή πορεία, έχει πλέον τη δυνατότητα πλήρους αντικειμενικής εκτίμησης όλων των λειτουργιών της μύτης.

Διαβάστε περισσότερα

travmatismos-nosileytrias-apo-astheni-sto-dromokaiteio.jpgΤραυματισμός νοσηλεύτριας από ασθενή στο Δρομοκαΐτειο



Το περιστατικό σημειώθηκε  τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017, στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο»  και σύμφωνα με τον  Σύλλογο στο συγκεκριμένο τμήμα οξέων περιστατικών που τραυματίστηκε η νοσηλεύτρια     εκτελούσαν βάρδια μόλις δύο άτομα (ένας άνδρας και µία γυναίκα) για 31 ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε δύο ορόφους.


Διαβάστε περισσότερα

o-e-e-s-dieneime-trofima-.JPGΟ Ε.Ε.Σ διένειμε τρόφιμα σε πολλές ευάλωτες οικογένειες της Θεσσαλονίκης.


Το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε μέσω της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας το μεσημέρι της 13ης Ιουνίου 2017 μεγάλες ποσότητες τροφίμων σε περισσότερες από 350 καταγεγραμμένες ελληνικές οικογένειες της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

isaο ΙΣΑ αποφάσισε την μείωση της συνδρομής στα πολύτεκνα μέλη του


Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να γίνουν ειδικές εκπτώσεις, στην συνδρομή των πολύτεκνων και τρίτεκνων μελών του.

Διαβάστε περισσότερα

beach-volley-prosoxi-stous-travmatismoys.jpgBeach volley: Προσοχή στους τραυματισμούς!


Τα πρώτα μπάνια έχουν, ήδη, ξεκινήσει και βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να ασκείται στις παραλίες, καθώς το περιβάλλον είναι τέτοιο, που ευνοεί τις αθλοπαιδιές. Μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες, που μπορεί να κάνει κάποιος στην άμμο, και χαρίζει ένα δυνατό, καλλίγραμμο σώμα, είναι το beach volley.

Διαβάστε περισσότερα

ethismos-sto-kinito-to-epistimoniko-test-ton-15-erotiseon.jpgΕθισμός στο κινητό: Το επιστημονικό τεστ των 15 ερωτήσεων


Μήπως περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας –ή και της νύχτας– διαβάζοντας μηνύματα, σχολιάζοντας φωτογραφίες στο Facebook και το Instagram και απαντώντας σε emails, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι διακόπτετε κάθε λίγο και λιγάκι οτιδήποτε άλλο κάνετε;

Διαβάστε περισσότερα

Nursing-nurse-walking-in-corridor.jpgΣε 24ωρη λειτουργία η Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ στη Λ. Αλεξάνδρας


Σε 24ωρη λειτουργία, επτά ημέρες την εβδομάδα, μπαίνει η Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για την υποδοχή και εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών. 

Διαβάστε περισσότερα

chmp-thetiki-gnomodotisi-gia-therapeia-.jpgNovartis Oncology: Θετική γνωμοδότηση για θεραπεία πρώτης γραμμής στον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα


H  Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) συνέστησε την έγκριση της επέκτασης της χρήσης του Ceritinib (σεριτινίμπη), ώστε να περιλαμβάνει τη θεραπεία πρώτης γραμμής των ασθενών με προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (ΜΜΚΠ), οι όγκοι των οποίων είναι θετικοί στην κινάση αναπλαστικού λεμφώματος (ALK+).

Διαβάστε περισσότερα


 


stogiatro.gr