Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Στην Αθήνα ο Τζο Μπάιντεν – Συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

mitsotakis-baiden

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για το συνέδριο Concordia Europe Summit.
Εκτός από το συνέδριο όμως ο κ. Μπάιντεν πέρασε και το κατώφλι της Πειραιώς, όπου και είχε συνάντηση με τον Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο άνδρες είχαν
εκτενή και ουσιαστική συζήτηση για θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ενώ στο πλευρό του προέδρου της ΝΔ ήταν ο σύμβουλός του για θέματα Αμερικής Θανάσης Μπακόλας.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε το ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μια ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ενώ ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Κοινή υπήρξε, εξάλλου, η ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε, επίσης, στο γενικότερο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ρωσίας. Παρουσίασε, ακόμα, τις απόψεις του για τις εσωτερικές εξελίξεις στις Η.Π.Α. και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στα διεθνή δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη  μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων, όπως εκείνα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις σχετικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισε, εξάλλου,  τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοπορία του εγχειρήματος αυτού.
Ευχαρίστησε, επίσης, τον πρώην Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. για την συνολική προσφορά του στα θέματα που άπτονται της χώρας μας. Από την πλευρά του, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 rizopoulospost.com