Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Eurobasket γυναικών: Στην 4η θέση η Εθνική Ελλάδας

Ελλάδα - Βέλγιο 45-78 ΤΕΛΙΚΟ - Συντριβή για τη `γαλανόλευκη`Δεν τα κατάφερε η ελληνική ομάδα να πάρει μετάλλιο στο Eurobasket γυναικών.
Κάνοντας τη χειρότερη εμφάνιση στο τουρνουά, η Εθνική μας ηττήθηκε με 78-45 από το Βέλγιο και περιορίστηκε στην 4η θέση.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρά την ήττα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε στην 4η θέση
του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κάτι που συνιστά την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της χώρας και αυτό από μόνο του είναι άξιο συγχαρητηρίων.  Παράλληλα, η 4η θέση εξασφαλίζει αυτόματα και τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας το 2018 .
Δεκάλεπτα: 24-15, 16-14, 21-7, 17-9
ΒΕΛΓΙΟ (Μέσταγκ): Λίνσκενς 9, Μέσταγκ Κ. 18 (3), Ντελαέρε, Χέντρικς 2, Σαρπρό 3, Μέσεμαν 15, Βάουτερς 14 (8 ριμπ.), Μέσταγκ, Γκέλντοφ 3, Ναουβελάερς, Βανλό 9 (3), Ράμαν 5 (8 ριμπ.).
ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 1, Μάλτση 13 (3/11 δίπ., 1/9 τρίπ., 4/4 βολ.), Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 2, Κοσμά, Σπανού 6, Καλτσίδου 6, Χριστινάκη 3 (1), Φασούλα 9.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς  δήλωσε αρχικά πως «πιστεύω ότι αδειάσαμε, μετά την πρόκριση στους «4».  Ήμασταν άστοχοι, δεν μπορέσαμε ποτέ να βρούμε ρυθμό. Η άμυνα δεν δούλεψε, ενώ την είχαμε ως όπλο μέχρι τώρα. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μιλάμε πάντα για την τελευταία εντύπωση, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Πετύχαμε πάρα πολλούς στόχους, καταφέραμε να κάνουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα να δουν το γυναικείο μπάσκετ. Η ομάδα αυτή έκανε υπέρβαση σε κάθε προπόνησή της«, ενώ κάνοντας αναφορά στις μεγάλες νίκες της Ελλάδας στην Τσεχία, τόνισε:
«Είναι σαν να νικήσαμε τις ΗΠΑ τρεις φορές, αυτό που καταφέραμε σε αυτή τη διοργάνωση. Ο κόσμος δεν ξέρει τι είναι αυτές οι τρεις νίκες που κάναμε. Το EuroBasket είναι ο οδηγός μας για του χρόνου, για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να πιστεύω ότι είναι η απαρχή για ακόμη μεγαλύτερες νίκες. Δεν μπορούμε να βάλουμε μεγάλους στόχους«.
Από την πλευρά της, η Στέλλα Καλτσίδου ανέφερε: «Το Βέλγιο είναι μια ομάδα που δεν βρίσκεται τυχαία εδώ, έχει δύο κοπέλες που παίζουν στο WNBA, παίκτριες με τρομερή εμπειρία. Ας μην ξεχνάμε βέβαια το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή είμαστε η τέταρτη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Του χρόνου στο Παγκόσμιο, ένα τελείως διαφορετικό τουρνουά. Τώρα θέλουμε λίγο να ξεκουραστούμε, γιατί το έχουμε ανάγκη. Να γυρίσουμε στην Ελλάδα και να δούμε αυτό που μας μεταφέρουν όλοι όσοι είναι εδώ«.
Τέλος, η Εβίνα Μάλτση σημείωσε: «Ψηλά το κεφάλι! Δώσαμε πολύ μεγάλες μάχες, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Το ότι δεν πήραμε μετάλλιο, δεν μπορεί να επισκιάσει αυτό που κάναμε. Δυστυχώς δεν αντέξαμε για να κάνουμε το θαύμα, γιατί υπερβάσεις κάναμε στη διάρκεια του EuroBasket. Τώρα έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας«.