Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Φωτιά στη Μάνη: Κάηκαν 15 σπίτια σε Κότρωνα και Σκουτάρι - Εικόνες απόλυτης καταστροφής [pics, vids]

Οι μεγάλες φωτιές στην Ανατολική Μάνη αφήνουν πίσω καταστροφές σε σπίτια, δασικές εκτάσεις και αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν μετρούν τις πληγές τους και ζητούν βοήθεια. Στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι, υπήρχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονταν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι φλόγες όμως τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταπιεί σε πολλά σημεία τα πάντα στο πέρασμά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτές τις δύο περιοχές κάηκαν 15 σπίτια και έγιναν στάχτη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης...

Μόνο καταστροφή και ένα κατάμαυρο τοπίο αφήνει πίσω της η φωτιά που ξέσπασε στην ανατολική Μάνη το περασμένο Σάββατο (01.07.2017) αλλά εξαιτίας κακής εκτίμησης, αναζωπυρώθηκε και συνέχισε το καταστροφικό της έργο. Οι φωτογραφίες από την περιοχή, αποτυπώνουν τη νέα θλιβερή πραγματικότητα...
Εν τω μεταξύ προληπτικά, εξαιτίας της νέας εστίας φωτιάς στην ανατολική Μάνη, στην Κοκκάλα αυτή τη φορά, εκκενώθηκαν προσωρινά δυο ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (04.07.2017) στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία είναι η υπό ύφεση. Ωστόσο, επί τόπου παραμένουν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 29 άτομα πεζοπόρο. Η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων από την εστία που κατέκαψε Παράσυρο και Σκουτάρι.
Στην Παράσυρο, η εικόνα είναι καλύτερη από χθες και στο σημείο παραμένουν 12 οχήματα, με 30 πυροσβέστες και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή. Λίγη ώρα μετά, όμως, μπόρεσαν να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους.
Η φωτιά στην Πάτρα


Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, στο μεταξύ, η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Μαγούλα, του Κάτω Καστριτσίου, κοντά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής, όπως και από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Στη φωτιά που ξέσπασε επίσης στα Μέγαρα, σήμερα Τρίτη (04.07.2017) η φωτιά είναι καλύτερη από χθες και επιχειρούν 8 οχήματα με 24 πυροσβέστες.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ