Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

«ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ» ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ «ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΑΝΑ»;

athinaproteuousaxana.jpg
Και όποιος δεν το κατάλαβε, η κίνηση του Γιώργου Πατούλη να διεκδικήσει ρόλο στα δρώμενα της Αθήνας μόνο ως μία τυπική υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ο Γιώργος Πατούλης με κεντροδεξιά καταγωγή και πορεία έχει αναδειχθεί σε ισχυρό παίκτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας μέσα από έντονη πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στο τεράστιο κενό που δημιουργεί η εν γένει στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μετάλλαξη της ΝΔ σε αμιγώς διαχειριστικό εταιρικό φορέα του Μνημονίου και επιπλέον ο γάμος που επιχειρεί με τον πυρήνα του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε όλη αυτή την τρικυμία που υπάρχει στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τάκη Θεοδωρικάκου, είναι αδύνατο να υπάρξει σοβαρή σκέψη για τις απώλειες που έχουν. Άλλωστε το διακύβευμα είναι να φτιάξουν ένα κόμμα μικρό και συμπαγές – αποκομμένο από τον Καραμανλή και τις αρχές του – αλλά φανατικό στις απόψεις του σημιτικού εκσυγχρονισμού και του μνημονιακού νεοφιλελευθερισμού.
Η αναλγησία της σημερινής μεταλλαγμένης ΝΔ για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών είναι δεδομένη και αφήνει πολλές τρύπες σε πολλά επίπεδα. Και είναι φυσικό αφού η άνευ όρων στήριξη του Μνημονίου χωρίς σχέδιο σωτηρίας προκαλεί ανατριχίλα. Θεωρούν δεδομένη την είσοδό τους στο Μαξίμου ως το κόμμα που θα ψηφιστεί από οργή για να φύγει ο Τσίπρας και με τη βοήθεια των λεγόμενων «νταβατζήδων» θα έρθει και η αυτοδυναμία.
Από την άλλη η ευαισθησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συμβολή της στην κρίση είναι δίχως προηγούμενο. Η Ελλάδα έχει γεμίσει συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία – ιατρεία με την συμβολή της Τ.Α. και της εκκλησίας φυσικά. Σε αυτή την εικόνα των Δημάρχων  που βρίσκονται δίπλα στους πολίτες ο κοινοβουλευτισμός που έχει ταχθεί σύσσωμος υπέρ του Μνημονίου απουσιάζει.
Αυτό είναι το φυσικό κενό που η κάποτε μεγάλη Κοινωνική Νέα Δημοκρατία κάλυπτε όταν μιλούσε για το Κοινωνικό Κέντρο και για την προστασία του πολίτη και όχι των αριθμών.
Η κίνηση του Γιώργου Πατούλη είναι ένα δυνατό χτύπημα στα πλευρά του Μητσοτακικού οράματος. Δείχνει πως υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που δεν βλέπουν λύση στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ούτε στις αυτοδιοικητικές επιλογές του, που πρώτα θα πρέπει να λάβουν την έγκριση του Κώστα Σημίτη.
Αν ο «Όμιλος Ενεργών Πολιτών» περιοριστεί στην αναγέννηση της Αθήνας με το σύνθημα «Πρωτεύουσα Ξανά» ή αν θα μετασχηματιστεί στο σύνθημα «Πατρίδα Ξανά» είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος και θα το ορίσει η αποδοχή της κοινωνίας. Για την ώρα είναι ισχυρή!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com