Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Θετικό το Περιφερειακό Συμβούλιο στην άμεση αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου Σχίνος - Αλεποχώρι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDK5K1vP7-DTTJHevYpX_MoH1yEdfoched73obeEDySo6yXx693IVIItkUDMZtC-7e7sI9xSqOF2rhKr8qARBgfgFTmicL4iiR3Q-TQpt29jrw-m8PWy8dp-ymOqt3_PAoWaqsgzbXNuNv/s320/unnamed%5BPO.jpg
Τη χρηματοδότηση έργων άμεσου χαρακτήρα, για την αποφυγή του κινδύνου από τις καταπτώσεις και τη διάβρωση των πρανών στον παραλιακό δρόμο Αλεποχωρίου- Σχίνου, ο οποίος παρουσιάζει αυξημένη τουριστική κυκλοφορία, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 
Στην εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Δτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τη μοναδική σύνδεση του Αλεποχωρίου και του Σχίνου, και χαρακτήρισε αναγκαία για την ενίσχυση «της ασφάλειας και λειτουργικότητας της οδού», την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν σημειωθεί. Ανέφερε δε, ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας. 
Η περιοχή βρίσκεται στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου και συνδέει τους οικισμούς Αλεποχώρι και Σχίνο. Ενδιάμεσα, διέρχεται από τους οικισμούς Αιγειρούσες, Μαυρολίμνη και Βαμβακές, όπου βρίσκεται και το προβληματικό τμήμα, συνολικού μήκους 1,8 χλμ., εκ των οποίων το 1,5 χλμ. ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και το υπόλοιπο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ