Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κωνσταντίνα Νικολάκου – Θεματική Αντιπεριφερειάρχης «Απαράδεκτη η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του «επαγγελματία προβοκάτορα» »

Η απαράδεκτη «πολιτική» συμπεριφορά του «επαγγελματία προβοκάτορα» εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκου Γόντικα ξεπέρασε τα όρια τόσο της δημοκρατίας και της θεσμικής λειτουργίας, όσο και της ανοχής των πολιτών.
Στην ανακοίνωσή του σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά, συνεχίζει να μεταχειρίζεται ψέματα ως επιχειρήματα προκειμένου να τεκμηριώσει τους έωλους ισχυρισμούς του. Φτάνει μάλιστα σε σημείο να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πρόσωπα της
Περιφερειακής αρχής και να καλέσει τους πολίτες «να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια και να οργανώσουν την πάλη τους», σε μια προφανή προσπάθεια καταστρατήγησης της νομιμότητας, εμφανιζόμενος ο ίδιος ωστόσο ως «προστάτης του δικαίου και των αδυνάτων».
Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά την ποιότητα της πολιτικής του πρακτικής και αναλόγως τον έχουν κατατάξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην ελάσσονα μειοψηφία. Του έχουν αναθέσει ωστόσο το ρόλο να ασκεί γόνιμη κριτική και να καταθέτει προτάσεις, κάτι στο οποίο έχει αποδειχθεί εντελώς αναξιόπιστος και ανεπαρκής.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και η περιφερειακή αρχή διακρίνονται για τις τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες, για τη βαθιά γνώση των προβλημάτων της Πελοποννήσου και την αποτελεσματικότητα της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της. Για το λόγο αυτό οι πολίτες τον εμπιστεύονται για τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.
Σε ότι αφορά τα πυρηνελαιουργεία του Μελιγαλά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν αυτός που ενεργοποίησε τα πρόστιμα που «κρατούσαν στο συρτάρι» οι υπεύθυνοι των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, χωρίς ποτέ μέχρι τώρα ο κ. Γόντικας και η παράταξή του να έχουν αντιδράσει για το θέμα αυτό.
Ο κ. Τατούλης προέβη παράλληλα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διενέργεια συστηματικών μετρήσεων, ώστε τα αποτελέσματά τους να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας για το σχεδιασμό ρεαλιστικών, τολμηρών και βιώσιμων λύσεων για όλους, πολίτες και πυρηνελαιουργούς. Βασικός στόχος η προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Άμεσα θα πρέπει να ανασκευάσει τα συκοφαντικά του ψεύδη σχετικά με τη στάση της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση του αυτή από τους πολίτες.

Από την πλευρά μας δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Γόντικα και τους συνοδοιπόρους του να στήσουν τα λαϊκά δικαστήρια που μάτωσαν αυτό τον τόπο και στιγμάτισαν την ιστορία του.
Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου