Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Με επιτυχία στους Μολάους ο "Κατά Φαντασίαν Ασθενής" από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «Ανέμη»

Με επιτυχία στους Μολάους ο "Κατά Φαντασίαν Ασθενής"  από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «Ανέμη» στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Ο Μολιέρος είναι Μολιέρος. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι έχουν ακούσει το όνομά του, έστω και αν μερικοί αγνοούν παντελώς το έργο του. Το κοινό μας είχε αυτό το βράδυ τη χαρά να απολαύσει το τελευταίο δημιούργημα του μεγάλου συγγραφέα, το κύκνειο άσμα εκείνου που λέγεται ότι ανέβασε την κωμωδία σε θέση ισάξια με αυτή της τραγωδίας.
Κωμωδία διδακτική κι ανάλαφρη, σχεδιασμένη με τη μορφή μουσικοχορευτικού υπερθεάματος και ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της λεγόμενης "κωμωδίας-μπαλέτο", ο "Κατά Φαντασίαν Ασθενής" αποδόθηκε από τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «Ανέμη» με την αρμόζουσα σοβαρότητα. Με τη σοβαρότητα που χρειάζεται για να μην τρίζουν τα κόκαλα του συγγραφέα, πράγμα που δεν είναι ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο!
Αν και από την παράσταση απουσίαζαν τα χορευτικά κομμάτια του έργου, η χορευτική ανάλαφρη διάθεση στο παίξιμο, στην κίνηση και την εκφορά του λόγου ήταν παρούσα ενώ δεν έλειπαν και οι απαραίτητες νότες μπαρόκ. Ήταν ένας Μολιέρος κλασικός, αξιοπρεπής και, όπως για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε όλοι, πάντα επίκαιρος.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΝΕΜΗ, ΣΤΟ Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας ΣΤΟΥ ΜΟΛΑΟΥΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ