Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

«Πολιτικές επιτυχίες» της Κομισιόν!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πρόκειται για ειδήσεις από τις Βρυξέλλες των τελευταίων ημερών:
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017: Έντονες συστάσεις και διακοινώσεις της Κομισιόν προς την πολωνική κυβέρνηση: «Μην παρεμβαίνετε στη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα σας».
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017: Συστάσεις της Κομισιόν μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων προς την ελληνική κυβέρνηση: «Να κάνετε παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα σας».
4 Ιουλίου 2017: Πρόεδρος της Κομισιόν προς εκλεγμένους με άμεση ψηφοφορία από τους λαούς της Ευρώπης ευρωβουλευτές: «Είστε γελοίοι»! Πρόσθεσε μάλιστα πως αν στη θέση του Μαλτέζου πρωθυπουργού Μουσκάτ ήταν είτε η Άγκελα Μέρκελ είτε ο Εμανουέλ Μακρόν, «η αίθουσα θα
ήταν κατάμεστη».
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος διέκοψε τον πρόεδρο της Κομισιόν, καλώντας τον να υιοθετήσει «μια συμπεριφορά μεγαλύτερου σεβασμού» και να χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα, υπογραμμίζοντας ενοχλημένος πως δεν είναι η Κομισιόν που ελέγχει την Ευρωβουλή, αλλά το ευρωκοινοβούλιο την Κομισιόν. «Δεν είμαστε γελοίοι», τον επιτίμησε.
Υπ’ όψιν ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει ούτε ευρώ στην Κομισιόν, χρωστάει όμως πολλά ευρώ στους λαούς της Ευρώπης - χρήματα που μας δάνεισαν μέσω των εκλεγμένων κυβερνήσεών τους.
Μήπως ήλθε η ώρα να αντιληφθούν τα όριά τους οι επονομαζόμενοι «ευρωκράτες», καθώς και ότι κάποιες συμπεριφορές τους θέτουν σε κίνδυνο την Ευρώπη;