Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Το τελευταίο χειροκρότημα για τη Ζωή Λάσκαρη

Ζωή Λάσκαρη Κηδεία: Σπαρακτικός επικήδειος από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο | Newsit.gr
Αυλαία σήμερα για την Ζωή Λάσκαρη, την σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου και του θεάτρου που έφυγε ξαφνικά από την ζωή στα 73 της χρόνια.  Η οικογένειά της και όσοι την αγάπησαν αληθινά, είπαν το τελευταίο αντίο στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/08/laskari-1300.jpgΉταν όλοι εκεί. Θαυμαστές, πολιτικοί, συνάδελφοι, φίλοι, συγγενείς, ο Αλέξανδρος, η Μάρθα, η Μαρία-Ελένη και η Ζένια, για να πουν το τελευταίο αντίο, να κλείσουν όλοι μαζί την αυλαία για τη Ζωή Λάσκαρη που έφυγε έτσι ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή 18 Αυγούστου στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη. 
Όλοι ήταν από νωρίς στην εκκλησία και την περίμεναν. Για να μην χάσουν ούτε λεπτό μακριά της. Έστω και έτσι. Και υποδέχονταν φίλους και συγγενείς. Όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά τους σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Πολιτικοί, ηθοποιοί, φίλοι, άγνωστοι, θαυμαστές της Ζωίτσας ακόμα και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε προσωπικά τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της, στον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τις κόρες της Μαρία -Ελένη Λυκουρέζου, Μάρθα Κουτρουμάνου και στην εγγονή της, Ζένια Μπονάτσου.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου – Νόνικα Γαληνέα, Βέρα Κρούσκα, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Φαίδων Γεωργίτσης, Φώτης Μεταξόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Βογιατζής, Άννα Φόνσου, Έλενα Ακρίτα, κά.
Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου -ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σήφης Βαλυράκης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ ένα στεφάνι με κόκκινα γαρύφαλλα έστειλε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που την συντρόφευσε για 41 χρόνια συντετριμμένος συγκλόνισε, αποχαιρετώντας τη γυναίκα της ζωής του. «Πάντα με συγχωρούσες, σε ευχαριστώ για όλα. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν 41 χρόνια είναι θα παραμείνει όπως το θέλεις, ζωντανό και φωτεινό».
Στην μητέρα της μίλησε και η Μαρία Ελένη και την ευχαρίστησε για όλα.
«Είμαι τόσο τυχερή που είσαι μάνα μου, τόσο ευγνώμων που μου έδωσες τόσα πολλά, με έμαθες τόσα πολλά, πάρα πολλά και έχουμε κάνει άλλα τόσα πολλά όμορφα πράγματα, θα τα θυμάμαι όλα. Είσαι το πιο λαμπρό αστέρι και θα με φωτίζεις πάντα, είσαι η δύναμή μου, πάντα θα είσαι δίπλα μου, πάντα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ μαμάκα μου».

Τραγικές φιγούρες οι κόρες της Μάρθα και Μαρία - Ελένη και η εγγονή της Ζένια, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.  Η τελευταία πράξη παίχτηκε στο Α Νεκροταφείο για την οικογένεια της Ζωής Λάσκαρη που την αποχαιρέτησε για πάντα. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος της έδωσε το τελευταίο φιλί ενώ οι κόρες και η εγγονή της ήταν στο πλευρό του προσπαθώντας να του απαλύνουν τον πόνο.. Τραγικές φιγούρες οι δυο κόρες της, η εγγονή της και ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Η Ζωή Λάσκαρη, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου με τις ερμηνείες της αλλά και οι ρόλοι που έπαιξε στο θέατρο που υπεραγαπούσε άφησαν εποχή.