Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Προσοχή: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από νέα μεγάλη φωτιά


Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Όσοι βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και για να μην προκληθεί φωτιά αλλά και για την δική τους ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας και για τα νησιά Ψαρά, Λέσβος και Χίος. Παράλληλα, υψηλός (δείκτης 3) είναι για τους νομούς Εβρου, Ροδόπης, Κομοτηνής, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Κυκλάδων και για τα νησιά Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Σποράδες, Σκύρος, Ικαρία, Σάμος και Κύθηρα.
Παράλληλα, οριοθετημένη περιμετρικά, χωρίς ενεργό μέτωπο και με μικρές μόνο εστίες μέσα στην καμένη έκταση, παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Κύθηρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Επίσης, έσβησε πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς χθες το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Πλατάνι, στα Λιμενάρια Θάσου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στις περιοχές Αχλαδινή Ηλείας, Καστάνια Μεσσηνίας και Βολίμες Ζακύνθου.
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.