Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Αν δεν μπορείς να κόψεις εισιτήρια και εδώ…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορούσαν να το πετύχουν: Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση 11,4% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Μάρτιο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ενώ αυξήθηκαν 16,3% οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου.
Ωστόσο, καταγράφηκε μείωση των εισπράξεων κατά 11,4%! Δηλαδή ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 11,4% και τα έσοδα μειώθηκαν ακριβώς κατά 11,4%!
Στους αρχαιολογικούς χώρους πάλι, καταγράφηκε τον
Μάρτιο αύξηση 2,4% στον αριθμό των επισκεπτών, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 9,9% και μείωση των εισπράξεων κατά 3,8%.
Βέβαια, στο α' τρίμηνο παρατηρείται αύξηση 14,7% στους επισκέπτες των μουσείων και αύξηση 9,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 11%, ενώ στους αρχαιολογικούς χώρους το α' τρίμηνο παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 6,5% και αύξηση κατά 2,2% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 17,3%.
Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στο τέλος του χρόνου, καθώς όλοι γίναμε μάρτυρες, τον περασμένο μήνα, των σκηνών ντροπής μπροστά σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως σ’ αυτόν της Κνωσσού, με τους τουρίστες να σχηματίζουν ατέλειωτες ουρές ταλαιπωρίας μπροστά στο ένα και μοναδικό ταμείο, διότι δεν υπήρξε πρόνοια για πρόσληψη των αναγκαίων εποχικών υπαλλήλων.
Μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς προορισμούς, τον πρώτο σε επισκεψιμότητα για την Κρήτη, από τους πρώτους στην Ελλάδα και από όπου πολλοί τουρίστες έφευγαν απογοητευμένοι – κι’ ας είχαν ταξιδέψει από την άλλη άκρη της γης για να επισκεφθούν το σημαντικό αυτό μνημείο του Μινωικού Πολιτισμού…

elzoni.gr