Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο η εκπληκτική Κατερίνα Στεφανίδη

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο η εκπληκτική Κατερίνα Στεφανίδη
Η Κατερίνα Στεφανίδη, το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού αθλητισμού, κατάφερε να ανεβάσει την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για μία ακόμη φορά.
Με μία εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Λονδίνο δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντιπάλους της και κατέκτησε την 1η θέση.

Με άλμα στα 4,91 μ., η 27χρονη αθλήτρια κέρδισε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή της, μετά τα χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ολοκληρώνοντας μία ονειρική χρονιά. Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα άλματά της στα 4.65μ., τα 4.75, τα 4.82μ και τα 4.91μ., με την τελευταία επίδοση να αποτελεί ταυτόχρονα πανελλήνιο ρεκόρ, καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο και δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια, έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά, πραγματοποίησε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.02μ
Η μοναδική αθλήτρια που της άσκησε λίγη πίεση ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις (σ.σ. η βασική αντίπαλός της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο) που πέρασε μεν τα 4.75μ., αλλά απέτυχε στις υπόλοιπες προσπάθειες που επιχείρησε. 
Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν δύο αθλήτριες με 4.65μ (είχαν τις ίδιες προσπάθειες), η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015).
H απονομή της Στεφανίδη είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα στις 20:10 το βράδυ.

 Οι 12 αθλήτριες που αγωνίστηκαν στον τελικό 
1. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 
 2. Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 
 2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 
2. Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) 
5. Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς) 
6. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 
7. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 
8. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 
8. Όλγκα Μουλίνα (ανεξάρτητη) 
10. Ανίτσκα Νιούελ (Καναδάς) 
10. Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία) 
 12. Ελίζα Μακάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία)