Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Το στόχο του πετυχαίνει το παρακρατικό καθεστώς με την κατάργηση του σκληρού αλλά αδιάβλητου συστήματος των Πανελλαδικών εξετάσεων, που άντεξε μία ολόκληρη γενιά μετά τη Χούντα. Επιστροφή στο παρελθόν όπου το μέλλον των παιδιών θα καθορίζεται από μη αξιολογηθέντες εκπαιδευτικούς, προφορικά αλισβερίσια και απροσδιόριστες περιφερειακές κεντρικές εξετάσεις. Ένα σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων και ατομικής αξιολόγησης που χαρακτηριζόταν από την εξαντλητική προσπάθεια αντικαθίσταται άρον άρον από ένα χαλαρό, καθεστωτικό και αδιαφανές σύστημα απονομής τίτλων σπουδών και επαγγελμάτων.

Σε μία Ελλλάδα που οδεύει ολοταχώς στην εξομοίωσή της με την Αλβανία και τη Βουλγαρία και ακόμη χειρότερα, η αριστεία εξαφανίζεται και από το μέλλον. Ποιες κεντρικές οργανωμένες εξετάσεις, ποια Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ποιος εξωτερικός αξιολογητής με λίστες; Μετά την παρακρατική και καθεστωτική εξόντωση των εργαζόμενων οικογενειαρχών, μετά την εξαθλίωση των συνταξιούχων έρχεται και ο πνευματικός θάνατος των παιδιών με ένα γενικόλογο και διάτρητο σύστημα.
Το πού θα καταλήξει αυτό το σύστημα όλοι το αισθάνονται και οι περισσότεροι ίσως και να χαίρονται. Στο αραλίκι, το ρουσφέτι και το μπαξίσι. Για αυτό και χαίρονται οι μέτριοι. Πεδίο δόξης λαμπρό για τους "ακάλυπτους" και τους περιφερειακούς παράγοντες. "Είναι δικό μας και καλό παιδί έτσι, να το βολέψουμε", δώστου ένα βαθμό παραπάνω, ρε παιδάκι μου". Η μεταπολεμική μας Ελλάδα. Πιο οδυνηρός ο πραγματικός αυτοσκοπός της αλλαγής, ο έλεγχος της κρατικής εξουσίας, που θυμίζει τα μετεμφυλιακά χρόνια από την ανάποδη αυτή τη φορά. Τότε που η εισαγωγή και ο αποκλεισμός στις περίοπτες Σχολές αποτελούσε καθεστωτική επιλογή. Τι να περιμένεις σε μία Ελλάδα που η κατάταξή της στη διαφθορά είναι μαζί με τη Σενεγάλη και τη Μπουρκίνα Φάσο, έχει τον κ.Χριστοφοράκο στη Γερμανία και το καθεστώς απελευθέρωσε όλα τα καθαρόαιμα λαμόγια, για λόγους υγείας φυσικά.

Η κατάληψη του σκληρού πυρήνα της Ελλάδας, των παραγωγικών Σχολών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και των αντιστοίχων ήταν ο αυτοσκοπός του παρακράτούς που λυσομανούσε εδώ και καιρό να τις αποσπάσει από τις Πανελλαδικές εξετάσεις ώστε να ορίζονται οι φύλακες του έθνους σύμφωνα με την πολιτική τους ιδεολογία και με εσωτερικές διαδικασίες από κατ'απονομή καθηγητές. Όταν είδε ότι δεν το κατάφερε αποφάσισε να κατακρεουργήσει τις Πανελλαδικές για να το πραγματοποιήσει.

Το βαθύ Κράτος της Ελλάδας ως συνεργάτης των ξένων κατακτητών αγωνιά για να αποκόψει τη χώρα από τη Δύση και τις αξίες της. Να την εξομοιώσει με τα Βαλκάνια, να την πουλήσει στην Κίνα που θα μας πνίξει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Να την κατακρεουργήσει ξεθάβοντας την Αμφίπολη, μόνο όταν θα ανήκει σε μία Μακεδονία εκτός Ελλάδας. Ασυγκράτητο τη διαλύει με το λαό να παραμένει απαθές θύμα. Δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι τώρα, δεν υπάρχουν αυτοκτονίες της εξουσίας, όπως πριν με τον μισητό Αντώνη Σαμαρά. Πιο θλιβεροί οι τωρινοί πολιτικοί Αρχηγοί της αντιπολίτευσης που σκιάζονται και να μιλήσουν πια. Μην χάσουν και αυτοί τα ευεργετήματα. Μη χαλάσουν τη σούπα και η κουτάλα που έχουν στα χέρια τους μείνει άδεια.  

Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Άλλη μία εθνική καταστροφή ανάλογη της Μικρασιατικής με τη βούλα του νέου Γούναρη. Σε μία Ελλάδα που δολοφόνησε τον Σωκράτη και επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό της τίποτα πια δεν είναι τυχαίο. Ακόμα και η διάλυσή υπό την ένοχη σιωπή του λαού της και την ευαρέσκεια των κατοίκων της ίσως να αποτελεί το μύχιο πόθο όλων μας. Τυφλοί αδηφάγοι της εξουσίας για τους οποίους η Ελλάδα αποτελεί μία μικρότητα στο μεγαλοϊδεατισμό τους. Ασφαλώς και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτόν που του ανήκει πραγματικά η Ελλάδα. Αυτόν που την σήκωσε ενάντια στο φασισμό, αυτόν που την έσωσε από τον κομμουνισμό. Αυτόν που και πάλι θα την πάρει από την αγκαλιά του γλυκού θανάτου της που ξεκίνησε σήμερα με τον ενταφιασμό της ανταγωνιστικότητας για τα νιάτα της Ελλάδας.


Κύριε Γαβρόγλου, συγχαρητήρια. Η Ιστορία θα σας καταγράψει ως τον πνευματικό Ηρώδη του Ελληνισμού...

Thedayaftergr