Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Μονομαχίες Κυπέλλου στην Κορινθία : Αστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου, ΑΟ Ζευγολατιού - Ηρακλής Ξυλοκάστρου και Κόρινθος 2006 - ΑΟ Λουτρακίου



 http://i.imgbox.com/6hzXXnx9.jpg
Με άκρως ενδιαφέρουσες νοκ άουτ αναμετρήσεις,  συνεχίζεται  , την Τετάρτη 22/11/2017 στις 14:30, η Γ΄ φάση ( φάση των «16») του Κυπέλλου Κορινθίας.  Το 2ο «μενού» της Γ’ φάσης περιλαμβάνει τρεις ενδιαφέροντες αγώνες , όπου  μάχονται  οι τρείς εκπρόσωποι της Κορίνθιας στη Γ΄ Εθνική κατηγορία με ισάριθμες ομάδες της Α΄ Κορινθίας. Από τα αποτελέσματα των αγώνων , θα δούμε ποίες ομάδες θα προκριθούν  στο επόμενο γύρο ( Φάση των «8»), όπου έχουν περάσει η Ελλάδα Βέλου και ο Παννεμεατικός και ποίες θα  πουν πρόωρα «αντίο» στο θεσμό.

Στο  «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ»  , στο Δερβένι ο Αστέρας μονομαχεί με τον Πέλοπα
Κιάτου, με τις δύο ομάδες να αναζητούν την πρόκριση, στην προημιτελική φάση, μία νίκη (πρόκριση) που θα τους τονώσει  το ηθικό  και για την περαιτέρω πορεία τους  στα πρωταθλήματα που μετέχουν και βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά .
Η πορεία του  Αστέρα Δερβενίου , στο πρωτάθλημα της Α΄ Κορινθίας, δεν είναι η αναμενόμενη, σε σχέση με άλλες χρονιές , που τερμάτιζε, μέσα στην πρώτη πεντάδα. Φέτος τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα  .του «έκατσαν  βαριά» με αποτέλεσμα  να μην μπορεί να βρει το σωστό του βηματισμό. Στους  9 αγώνες του πρωταθλήματος, ο Αστέρας βρίσκεται  στην 14η θέση με 5 βαθμούς , καθώς έχει μία νίκη, 2 ισοπαλίες ( η τελευταία το περασμένο Σάββατο, με τον Πανκαμαριακό) και 6 ήττες, με τέρματα  12 – 17. Η πορεία  του Αστέρα στο Κύπελλο  ξεκίνησε στο Β΄ γύρο με νίκη του με 4 – 0 επί του Ποσειδώνα  Κυράς Βρύσης.
Ανάλογη με του Αστέρα, είναι και η πορεία του Πέλοπα στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Ο όμιλος (6ος) όπου μετέχουν οι «ερυθρόλευκοι» του Κιάτου , ο ΑΟ Λουτρακίου και ο ΑΟ Ζευγολατιού, ασφαλώς είναι ο καλύτερος και δυνατότερος, της  κατηγορίας,  καθώς μετέχουν ομάδες που μεσουρανούσαν παλιά στα «σαλόνια» της Α΄ Εθνικής. Ομάδες που είχαν γράψει την δική τους ιστορία στο Ελληνικό  ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι  όπως ο Εθνικός , ο Ιωνικός, η Προοδευτική, η Ρόδος , ο Διαγόρας .. Η πορεία  του Πέλοπά στο πρωτάθλημα κινείται  σε χαμηλή τροχιά.  Την 7η αγωνιστική, ο Πέλοπας , βρίσκεται στην προτελευταία ( 10η) θέση της βαθμολογίας  με 4 βαθμούς, με μία νίκη ( την περασμένη Κυριακή με το πέναλτι του Μυργιώτη επί του ΑΟ Ζευγολατιού), μία ισοπαλία και 4 ήττες, με τέρματα  3 – 11.  Η πορεία του Πέλοπα στο  Κύπελλο ξεκίνησε στο Β΄ γύρο με νίκη του με 2 – 0, εκτός έδρας επί της Περαχώρας.

Στο Ζευγολατιό, ο τοπικός ΑΟΖ αντιμετωπίζει , στη Γ΄ φάση του Κυπέλου  τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, κάτοχο του περσινού τροπαίου…
Ο  ΑΟ Ζευγολατιού μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής , με την μέχρι τώρα πορεία του να είναι εντελώς αρνητική για την ομάδα της Βόχας, καθώς  σε 6 αγώνες μετρά ισάριθμες  ήττες και τέρματα  1 – 13.. Η πορεία του ΑΟΖ  στο Κύπελλο, ξεκίνησε στο Β΄ γύρο με νίκη του με 4 – 0, επί των Ταρσινών ΄97.
Από την άλλη μεριά η πορεία του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας, κρίνεται καλή. Οι «πράσινοι» του Νίκου Κολιμάδη, βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας  με 13 πόντους, όσο και ο Παννεμεατικός, με 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, με τέρματα  6 – 10.  Η πορεία του Ηρακλή στο Κύπελλο ξεκίνησε στο Β΄ γύρο με το εκκωφαντικό 7 – 0 επί του Ατρόμητου Χιλιομοδίου.

Η τελευταία αναμέτρηση της 2 σειράς της Γ΄ φάσης , και ίσως,  η πιο ενδιαφέρουσα διεξάγεται στο ΔΑΚ ανάμεσα στη Κόρινθο 2006 και τον ΑΟ Λουτρακίου   
Η Κόρινθος 2006, φυσικά αυτή την περίοδο είναι αναμφίβολα, μαζί με τον ΠΑΣ Κόρινθο (μάχονται  το Σαββάτο στο ντέρμπι κορυφής της Α Κορινθίας) αποτελούν την  πρώτη δύναμη στο κορινθιακό ποδοσφαιρικό στερέωμα και οδηγούν τη κούρσα του  πρωταθλήματος με το απόλυτο των βαθμών (9Χ9). Στις 9 αυτές νίκες η 2006 (29 β.) έχει ενεργητικό 48  τερμάτων έναντι 3. Στη πορεία του στο Κύπελλο , η «06’», έχει αποκλείσει, εκτός,  με 4 – 0 τον Πανκαμαριακό στο Α΄ γύρο και  τον ΠΑΣ Κλένια με 7 – 1  εκτός έδρας στο Β γύρο.
Από την άλλη μεριά ο ΑΟ Λουτρακίου που μετέχει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, δίνει αγώνα μάχης παραμονής του στη κατηγορία. Μέχρι στιγμής (7η αγωνιστική) ο ΑΟΛ βρίσκεται  στη 5η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς – 6 από την κορυφή, με 3 νίκες , 1 ισοπαλία και 3 ήττες και τέρματα  7 – 4. Η πορεία του ΑΟΛ στο Κύπελλο ξεκίνησε στο Β΄ γύρο με νίκη με 3 – 1 επί της Δάφνης Εξαμιλίων.

Οι αγώνες:
Αστέρας Δερβενίου – Πέλοπας Κιάτου
Α.Ο. Ζευγολατιού – Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Κόρινθος 2006 – Α.Ο. Λουτρακίου

Η Γ΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας ολοκληρώνεται την προσεχή Τέταρτη  29/11 με τους αγώνες
Ισθμιακός – Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών
Άγιος Γεώργιος  - Άγιοι Θεόδωροι
ΠΑΣ Κόρινθος – Ηρακλής Λεχαίου

Στην επόμενη φάση έχουν προκριθεί ο Παννεμεατικός και η Ελλάς Βέλου.