Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ποδόσφαιρο στη Γ΄ Κορινθίας μόνο στο Α΄ όμιλο το Σαββατοκύριακο

Αύριο αρχίζει μετά από την διακοπή για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς   και το πρωτάθλημα στη Γ 1΄ κατηγορία Κορινθίας, όπου διεξάγεται το Σαββατοκύριακο η 11η αγωνιστική (προτελευταία του Α΄ γύρου). 
Αυλαία της αγωνιστικής αύριο Σάββατο στη Ξυλοκέριζα όπου ο τοπικός Εθνικός αγωνίζεται με τον ΑΣ Λουτρακίου. 
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τον πρωτοπόρο του ομίλου, Ποσειδώνα Κ. Βρύσης να αντιμετωπίζει το Σοφικό ΄05 και τον Αστέρα Κορίνθου να αγωνίζεται με την ομάδα του Σολομού..
Στο γήπεδο του Σολομού ο Μαψός αγωνίζεται με τον Απέσσα Χαλκίου και στο Σοφικό ο Αετός Αγγελοκάστρου μάχεται με τον Αγιάννη, ενώ τέλος ρεπό έχει ο Αίας Κορίνθου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρωτάθλημα στη Γ2 κατηγορία αρχίζει μετά από την διακοπή για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στις 15 Ιανουαρίου με τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής, που αποτελεί πρεμιέρα του 2ου γύρου

11η Αγωνιστική
7/1/17,
Εθνικός Ξυλοκερίζης -  ΑΣ Λουτρακίου
8/1/17,
Ποσειδών Κ. Βρύσης - Σοφικό '05
ΑΟ Μαψού -  Απέσσας
Αστέρας Κορίνθου - ΑΟ Σολομού
Αετός Αγγελοκάστρου - ΑΠΣ Αγιάννης
Ρεπό ο Αίας Κορίνθου


To άγχος κάνει (και) τα σκυλιά να... γκριζάρουν!

To άγχος κάνει (και) τα σκυλιά να... γκριζάρουν!


To στρες σε πολλές περιπτώσεις έχει κάνει ανθρώπους να «ασπρίσουν» πριν την ώρα τους, τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και στον... σκύλο σας;

Διαβάστε περισσότερα 

makeuptricks.jpgΤρία τρικ στο μακιγιάζ που θα σας βοηθήσουν να δείχνετε νεώτερη


Το μακιγιάζ μπορεί να κάνει θαύματα. Μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά σας, να σας χαρίσει μια εντυπωσιακή εμφάνιση ή –αν είναι λάθος- να προσθέσει χρόνια στην εμφάνισή σας. Αντίστοιχα, με

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Κηφισίας-Ολόκληρη οικογένεια ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΕ σε τροχαίο


Μια οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε μετά τις 9 το πρωί στην λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ.
 Πατέρας και κόρη βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ η μητέρα τραυματίστηκε σοβαρά, όταν φορτηγάκι που ξέφυγε από την πορεία του έπεσε πάνω στο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Xρόνια πολλά

Το Ασφαλιστικό βάζει «λουκέτο» στις ατομικές επιχειρήσεις

*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Η κυβέρνηση με τον ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016 και με βάση τις έως σήμερα διευκρινιστικές εγκύκλιους , προχωρεί στην αφαίμαξη του παραγόμενου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, αφού συνδυαστικά με τη φορολογία και την προκαταβολή φόρου υφαρπάζεται έως και το 60% με 70% των εισοδημάτων.
Αρκεί να δούμε αναλυτικά ένα απλό παράδειγμα για να διαπιστώσει κάνεις τις
συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούνται με το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών  στους ήδη επιβεβαρημένους ελευθέρους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες κ.α. από την υπέρμετρη φορολόγηση.

Μάχες φωτιά σε Κόρινθο και Κιάτο αύριο στην Α΄ Κορινθίας - Ραδιοφωνικά ο αγώνας Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Αστέρας Δερβενίου

 Η ποδοσφαιρική δράση ξεκινά και πάλι στην Κορινθία αύριο , μετά την διακοπή του τοπικών πρωταθλημάτων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
Αύριο Σάββατο , στις 3 το απόγευμα διεξάγεται η 14η  (προτελευταία Α΄ γύρου) αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. Της αγωνιστικής δεσπόζουν οι μάχες ανάμεσα στην πρωτοπόρο Κόρινθο ΄06 και στον Ισθμιακό , στο ΔΑΚ, και του Πέλοπα Κιάτου με τον ΠΑΣ Κόρινθο, στο Κιάτο.
Στο ΔΑΚ η πρωτοπόρος Κόρινθος  06 αντιμετωπίζει   τον 3ο της βαθμολογίας Ισθμιακό.  
Με νίκη της η 06 θα έχει ένα βήμα  για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αν νικήσει ο Ισθμιακός πάλι μπαίνει στο χορό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Διαιτητής του αγώνα ο  Ι. Κακριδής, με βοηθούς τους Μπούμπα και Παπαγεωργόπουλο.

Στο Εθνικό στάδιο του Κιάτου διεξάγεται η δεύτερη μεγάλη μάχη της ημέρας μεταξύ δυο ιστορικών ομάδων του Πέλοπα και του Π Α Σ Κόρινθο. Με νίκη η "ερυθρόλευκη" ομάδα του Κιάτου μπαίνει και πάλι στο χορό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τη νίκη στοχεύει και ο ΠΑΣ για να διατηρηθεί σε τροχιά πρωταθλήματος. Το ντέρμπι διευθύνει ο Νεοφυτιάδης με βοηθούς τους Μπετσόγλου και Μπουρτζοβίτη, ενώ πατατηρητής του αγώνα είναι ο κ. Καλλιόλιας.

Φωτογραφία του Tassos Mitsopoulos.
Στο Χιλιομόδι αγωνίζεται ο Αστέρας Δερβενίου , κόντρα στον τοπικό Ατρόμητο. Διαιτητής του αγώνα ο Π. Κακριδής με βοηθούς τους Σάνο και Κλεπετσάνη. Την ίδια ώρα στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑ" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου θα προσπαθήσει για την νίκη απέναντι στην Ελλάδα Βέλου, Τον αγώνα διευθύνει ο Κωνσταντόπουλος με βοηθούς τους Δ. Μπεκιάρη και Τσάκωνα, ενώ παρατηρητής ειναι ο κ. Ντούλης.
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός, υποδέχεται τον Τενεάτη, σε αγώνα που διευθύνει ο Αστέρης με βοηθούς τους Καλαρά και Παπαδημητρίου, ενώ παρατηρητής είναι ο κ. Θεοδωρόπουλος. Την ίδια ώρα "ποδαρικό" στον Ολυμπιακό Άσσου κάνει ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, σε αγώνα που διευθύνει ο Ψυχογιός με βοηθούς τους Σπηλιώτη και Ν. Τσολάκή, ενώ παρατηρητης είναι ο κ. Καλπακίδης. Στη Νεμέα σε αγώνα που διευθύνει ο Ρούτσης με βοηθούς τους Τάγκαλη και Αντωνόπουλο, ο Παννεμεατικός αντιμετωπίζει τον Πανσολυγειακό, ενώ στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής μάχεται με την Θύελλα Πετρίου σε αγώνα που διαιτητής του είναι ο Σεφέρης με βοηθούς τους Παπανικολάου και Κεκερή, με παρατηρητή τον κ. Γκουρβέλο


14η Αγωνιστική
Πανκαμαριακός - Τενεάτης Αθικίων  
ΣΦΛ Ολυμπιακός -  Ελλάς Βέλου 
Κόρινθος '06 - Ισθμιακός 
Ολυμπιακός Άσσου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 
Παννεμεατικός -  Πανσολυγειακός 
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Αστέρας Δερβενίου 
Ηρακλής Λεχαίου -  Θύελλα Πετρίου  
Πέλοπας Κιάτου -  ΠΑΣ Κόρινθος  





ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών οι αγώνες ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ αναβάλλονται

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας ανακοινώνεται πως  λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών οι αγώνες ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ που έχουν προγραμματισθεί για το Σάββατο 07/01/2017 και την Κυριακή 08/01/2017 ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ
Επίσης η ΕΠΣ Κορινθίας γνωστοποιεί ότι, την  09.01.2017   ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 12.00 μ.μ. στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας (Νοταρά 48) θα διενεργηθεί η κλήρωση των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών για τη Δ΄ φάση ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017. 

O ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ


Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ημέρα των Θεοφανείων, στο Ξυλόκαστρο. 
Σήμερα το πρωί  μετά  την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίουέγινε από την πλατεία εμπρός του ναού, ο Αγιασμός των Υδάτων και η  Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα του Κορινθιακού. 
Η τελετή έγινε παρουσία των αρχών της πόλεως του Ξυλοκάστρου, και πλήθος κόσμου. 

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Κάσσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος ιατρός  κ. Αναστάσιος Γκιολής , η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευφροσύνη Γκαϊνά , μελη του τοπιικου συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου και πλήθος κόσμου.

Το Δερβένι τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο & Βαπτιστή


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης.
Σήμερα το πρωί  μετά  την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, έγινε ο Αγιασμός των υδάτων, καθώς  το κρύο και οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα του Κορινθιακού. 

Στις 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθους κόσμου.  
Πρόσκληση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου,

 Αύριο Σάββατο ,7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις   στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου, θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Αρχιερατική,    Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων . Η προσέλευση των Αρχών στον Καθεδρικό Ναό θα γίνει στις 9:45. 
   Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολούθησει ανταλλαγή ευχών  στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τίμησουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου.  
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές    πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου αλλά και να αγιασθούν προσωπικά.
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 6ης έως 8ης Ιανουαρίου 2012 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).

Λαμπρότητα και κρύο στην τελετή αγιασμού των υδάτων

Παυλόπουλος: Το Φως της Χριστιανοσύνης να οδηγεί σε δρόμο ειρήνης και δημοκρατίας 
Γιορτάζεται σε όλη τη χώρα με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια η ημέρα των Θεοφανείων. 
Ο Πειραιάς είναι παραδοσιακά το επίκεντρο των εκδηλώσεων των Θεοφανίων για τον αγιασμό των υδάτων. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η δοξολογία στη Μητρόπολη Πειραιά όπου χωροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ακολούθησε ιερά πομπή προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου είχε στηθεί ειδική εξέδρα για την τελετή αγιασμού των υδάτων.
Στην τελετή,την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, την Βουλή ο Θόδωρος Δρίτσας, τη ΝΔ ο εκπρόσωπος τύπου Βασίλης Κικλίλιας. Επίσης στην τελετή παρέστησαν η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, δημοτικών αρχών και άλλων φορέων καθώς και των ενόπλων δυνάμεων. 
Λαμπρότητα και κρύο στην τελετή αγιασμού των υδάτωνΣήμερα στα παγωμένα νερά του μεγάλου λιμανιού έπεσαν άνδρες της ομάδας των ΟΥΚ για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,   όπως κάθεχρόνο, βρέθηκαν μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη  στη Δεξαμενή του Κολωνακίου, στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.
Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:
«Εύχομαι το φως της Χριστιανοσύνης που είναι, ταυτοχρόνως, φως της Πίστης μας αλλά και φως του Πολιτισμού μας, να οδηγεί τα βήματά μας, τα βήματα της Ευρώπης, τα βήματα της ανθρωπότητας, στο δρόμο της ειρήνης, της Δημοκρατίας και της καταξίωσης του ανθρώπου.  Ειδικότερα για την πατρίδα μας και το έθνος μας, εύχομαι η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να καταυγάζει, ως φάρος αρραγούς ενότητας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας στον κοινό ιερό αγώνα όλων μας για να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια.» 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε την τελετή στην Αλεξανδρούπολη. στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, και στη συνέχεια παρέστει στην τελετή του αγιαμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης Χρ. Μέτσιος.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος χαιρέτησε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας σας, ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν».
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Αλεξανδρούπολη, κατά την ομιλία του στην τελετή του αγιασμού των υδάτων της πόλης, απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα φιλίας, συνεργασίας και αποφασιστικότητας, καθώς η Ελλάδα αποτελεί φάρο αξιών και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας. «Τείνουμε χείρα συνεργασίας και ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην Αλεξανδρούπολη, «στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της ΕΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά, με την παρουσία και του ιδίου στην τελετή του εορτασμού, λέγοντας ότι η πόλη έχει «μεγάλη ιστορία και μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί με ενότητα ομοψυχία και όραμα ώστε να γίνει εμπορικός, ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος και να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτό που πιστεύουμε βαθειά ότι στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης από τον Εβρο ως το Καστελόριζο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.
Σε σύντομη ομιλία του πριν την τελετή του αγιασμού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης είπε ότι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στα προβλήματα της περιοχής αναπαύουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας. Ο Μητροπολίτης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού και στη Θράκη, «το μέλλον, τη δροσιά, την ομορφιά και τον ευοίωνο οιωνό στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή όπως είπε χαρακτηριστικά. «Σας παραχωρούμε χώρους για τη δημιουργία του γραφείου, αρκεί να σας έχουμε συνέχεια εδώ, κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ημέρα της Εορτής των Θεοφανείων, την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, στη Σαλαμίνα

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καθώς εισερχόμαστε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης και η Ελλάδα μοιάζει, ολοένα και περισσότερο, με μια μπλοκαρισμένη κοινωνία, η ευχή της Εκκλησίας μας για Θεία Φώτιση είναι σήμερα, περισσότερο επίκαιρη, αλλά και απαραίτητη από ποτέ. 
Από μόνη της, όμως, αυτή δεν αρκεί. Χρειάζεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια.
Ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση, με γνώμονα τις αξίες της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, για να ξεκινήσουμε την μεγάλη προσπάθεια για εθνική ανασυγκρότηση.  
Χρόνια πολλά, σε όλες και σε όλους».