Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τα πολιτικά γενέθλια του Κυριάκου στην ηγεσία της ΝΔ


Ένας χρόνος μετά… Η 10η Ιανουαρίου του 2016 σηματοδότησε τα πολιτικά γενέθλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πολιτικό επίγονο του μητσοτακισμού να επικρατεί του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με 52% έναντι 48%.
Η νίκη του Κυριάκου αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ο ίδιος ξεκίνησε ως αουτσάιντερ, και στον πρώτο γύρο βρέθηκε πολύ πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατάφερε ωστόσο να συσπειρώσει πληθυντικές δυνάμεις, εντός αλλά και εκτός Νέας Δημοκρατίας, που έφτασαν στην κάλπη και τον ψήφισαν.
Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να “μαζευτεί”, να ανοίξει περπατησιά εξουσίας, και στις δημοσκοπήσεις να υπερέχει σήμερα κατά πολύ του ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας ήδη ως περίπου βέβαιη νικήτρια των προσεχών βουλευτικών εκλογών.
Το επόμενο, πραγματικό πολιτικό στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να περιορίσει τις παραφωνίες που έχουν καταγραφεί αυτούς τους 12 μήνες της προεδρίας του, τόσο με “νεόγερους”, δηλαδή στελέχη νεώτερων γενιών που προωθούν τις προσωπικές ατζέντες τους, πολλές φορές σε βάρος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αν και βρίσκονται κοντά του, όσο και με ακραίες φωνές που απομακρύνουν από τη Νέα Δημοκρατία τους πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Λάζαρος Καλλιανιώτης / ysterografa.gr

Η… πρόγευση του τρόμου. Προβάδισμα Λεπέν στον πρώτο γύρο (ήττα στον δεύτερο)


Mία… πρόγευση του τρόμου από μια ενδεχόμενη επκράτηση της Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, πήρε σήμερα η Ευρώπη.
Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου προηγείται για πρώτη φορά του Φρανσουά Φιγιόν, στον πρώτο γύρο, με 26,5% έναντι 24,5%.
Στον δεύτερο γύρο πάντως, η ίδια δημοσκόπηση προβλέπει ότι ο υποψήφιος της γαλλικής Κεντροδεξιάς θα καταφέρει να ηγηθεί ενός μετώπου κατά της Μαρίν Λεπέν, και να επικρατήσει με 64%-36%.
Και ο Εμανουέλ Μακρόν πάντως εμφανίζεται να κερδίζει στον δεύτερο γύρο τη Μαρίν Λεπέν, με 65%-35%.
  
ysterografa.gr

ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ Σεισμικές δονήσεις σε Περαχώρα και Αντίριο ( ραδιοφωνική μετάδοση)

Αποτέλεσμα εικόνας για σεισμογραφοι
Ασθενής σεισμική δόνηση , έγινε αισθητή πριν λίγη ώρα στην Κόρινθο.
Ένα λεπτό μετά τις 8.00 το βράδυ κατεγράφη δόνηση μεγέθους 2.4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. 
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 9 χλμ βόρεια της Κορίνθου, 45 χλμ νότια της Λειβαδιάς και 71 χλμ δυτικά της Αθήνας, στη λίμνη του Ηραίου (Βουλιαγμένης) στη Περαχώρα
Καί νέα δόνηση   από τον ίδιο εστιακό εστιακό χώρο κατεγράφη στις 8.37 μ.μ.με ένταση 1.9 R.. ταυτόχρονα μετασεισμικές δονήσεις σημειώνονται  και στη περιοχή του Αντιρίου όπου το μεσημέρι στις 3 παρατέταρτο σημειώθηκε σεισμός εντάσεως 4 ρίχτερ 

 https://clyp.it/ldt3qb03
Δυο σεισμικες δονησεις μικρου μεγεθους στην Περαχώρα...

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αποτελεσματική η Περιφέρεια στη διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων»

Εμφάνιση DSC_0001.jpg
Το υψηλό επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Δήμους της Αρκαδίας, αλλά και την τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Αρκαδία, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.
Εμφάνιση DSC_0003.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας έγιναν και συνεχίζονται στο σύνολο του οδικού δικτύου, είτε πρόκειται για εθνικό, είτε για επαρχιακό και υπάρχει αλληλοκάλυψη των αναγκών σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές, ώστε να μην αποκλειστεί η Αρκαδία από τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες.
«Παίρνουμε πλέον την κατάσταση στα χέρια μας, διαφορετικά τα σχέδια ανύπαρκτων δομών, που δεν προσφέρουν τίποτα, δημιουργούν επιπλέον γραφειοκρατικά προβλήματα» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι οι φορείς της αυτοδιοίκησης αποτελούν αυτοτελείς οργανισμούς και όχι το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης. «Λογοδοτούμε μόνο στους πολίτες και στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί». 
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης από την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, τους οποίους ευχαρίστησε, και εξήρε την αυταπάρνησή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Πλέον διαθέτουμε ως Περιφέρεια ένα αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων» πρόσθεσε τέλος ο κ. Τατούλης.
Στη σύσκεψη, όπου παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση και προγραμματίστηκαν οι επόμενες παρεμβάσεις, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, οι Δήμαρχοι Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής και Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχοι Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Αρκαδίας.

   

Αδυνάτισμα: Τα μυστικά της ορμονικά "έξυπνης" διατροφής


wloets.jpgΑδυνάτισμα: Τα μυστικά της ορμονικά "έξυπνης" διατροφής


Με την έλευση της νέας χρονιάς πολλοί έχουν αποφασίσει να χάσουν βάρος, όχι μόνο για λόγους καλαισθησίας, αλλά ως μακροχρόνια επένδυση υγείας. Μήπως, όμως, για μια ακόμη χρονιά, ανοίγουν έναν νέο φαύλο κύκλο, καταφεύγοντας σε στερητικά προγράμματα διατροφής;

Διαβάστε περισσότερα 

cookets.jpgΠάρκινσον: Τι να προσέχετε όταν μαγειρεύετε για τους ασθενείς


Η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να δυσκολέψει τις φυσιολογικές κινήσεις που κάνει το στόμα κατά την μάσηση και την κατάποση, με συνέπεια να

Κακοκαιρία: Διευκρινίσεις για εργαζόμενους που αδυνατούν να πάνε στην δουλειά (εγκύκλιος)


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και το Λεκανοπέδιο από το βράδυ της Δευτέρας, έχουν ως αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους.
Τι ισχύει λοιπόν αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες αναφορικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και με την απουσία των εργαζομένων;
Τι ισχύει με τις αποδοχές αλλά και με τα κρίσιμα θέματα της τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης;
Διαβάστε τι ορίζει σχετικά παλαιότερη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, με αριθμ.

ΟΑΕΔ: Εντός της εβδομάδας οι πίνακες προσλήψεων 4.000 ανέργων στην Υγεία


Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν από τον ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες με τα αποτελέσματα για τους 4.000 ωφελούμενους του προγράμματος απασχόλησης για κάλυψη θέσεων εργασίας στον τομέα της Υγείας.
Μετά την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και η εξέτασή τους, από αρμόδια επιτροπή, για να αναρτηθούν στη

Χρίστος Δήμας | Μετεξεταστέα η κυβέρνηση στο ΕΣΠΑ για το 2016


Με αφορμή τα αποτελέσματα της Κυβέρνησης στο ΕΣΠΑ αλλά και την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας και η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, προχώρησαν σε κοινή δήλωση. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν πως η Κυβέρνηση σήμερα πανηγυρίζει ότι πέτυχε τους στόχους, αλλά με βάση όσα σημείωνε στις 22 Νοεμβρίου 2016 στο προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού, παρουσιάζεται πτώση 29,4%.

Αναλυτικά η δήλωση:

Διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου Συντηρήσεις, Επισκευές, Αναπλάσεις Σχολείων Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Αποτέλεσμα εικόνας για 1ο δημοτικό σχολείο ξυλοκάστρου

Στις 19  Ιανουαρίου 2017 θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.

Η  σχετική απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.


Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης την Τετάρτη 11/01/2017


Από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανακοινώνεται ότι:
Λόγω των καιρικών φαινομένων αύριο Τετάρτη 11/01/2017 όλα τα σχολεία του Δήμου μας (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΚΔΑΠ) θα παραμείνουν κλειστά,  σύμφωνα με  απόφαση του Δημάρχου.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο κ. Παππάς είναι υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος.

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοικείται «ελέω πολιτών» και όχι «ελέω λίστας ή διορισμών»

Σχολιάζοντας την ανάρτηση στο facebook του Υπουργού Επικρατείας κ. Βερναδάκη για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Εντύπωση μας προκάλεσε η ανάρτηση στο facebook του Υπουργού κ. Βερναδάκη. Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό Υπουργός Κυβέρνησης να εκφράζεται με τέτοιο ανάρμοστο τρόπο, απευθυνόμενος με εκφράσεις «ελέω Θεού» προς αιρετό εκπρόσωπο των πολιτών.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Βατερλώ της Φωτίου ο σχεδιασμός της για τα Κέντρα Κοινότητας»

«Βατερλώ του αποτυχημένου οριζόντιου σχεδιασμού του Υπουργείου για τη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας», χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας την απάντηση της Υπουργού κας Φωτίου στην ερώτηση της κας Θελερίτη σχετικά με το αντίστοιχο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Απορία μας προκαλεί απ’ τη μια το γεγονός ότι η κα Βουλευτής Κορινθίας αγνοεί τον πρότυπο σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο οποίος έχει οριστικοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2016, ένα

Σύσκεψη στην Κόρινθο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελοπίδα Καλλίρη, για τον συντονισμό των ενεργειών για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων μετά από τις τελευταίες ισχυρές χιονοπτώσεις.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελοπίδα Καλλίρη, σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στην οποία ήταν παρόντες οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι του Νομού, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Συζήτησαν για τον συντονισμό των ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων,  προκειμένου να συνεχιστεί η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων μετά από τις τελευταίες ισχυρές χιονοπτώσεις.
Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην αντιπαγετική προστασία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
Η κοινή προσπάθεια και ο ενιαίος συντονισμός για την αντιμετώπιση αυτών των δύσκολων καιρικών καταστάσεων, δίνει λύσεις στα σημαντικά αυτά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των εντόνων αυτών φαινομένων.



Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλεύτριας Μ. Θελερίτη για τα Κέντρα Κοινότητας Πελοποννήσου και την απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού, Θεανώς Φωτίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλεύτριας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας κ. Μ. Θελερίτη, για τα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Θ. Φωτίου ενημέρωσε πως το Υπουργείο Εργασίας διασφάλισε τους αναγκαίους πόρους για την σύσταση και λειτουργία Κέντρων Κοινότητας σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου με πληθυσμό από 10.000 κατοίκους και άνω, με βάση τις ισχύουσες προδιαγραφές και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Η επίκαιρη ερώτηση της Μ. Θελερίτη κατατέθηκε λόγω του ότι η

Ο μαθηματικός που με μια εξίσωση προβλέπει… Αρμαγεδδών

Ο μαθηματικός που με μια εξίσωση προβλέπει… Αρμαγεδδών
Μία απλή μαθηματική εξίσωση μπορεί να πει πολλά για το μέλλον της ανθρωπότητας.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Πίτερ Τούρχιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, που ανακάλυψε αυτόν τον ιδιαίτερο μαθηματικό τύπο.
Ο Τούρχιν λοιπόν, με βάση αυτή την εξίσωση, προβλέπει έντονες αναταράξεις

Ζευγάρι είδε την κόρη του πριν ακόμα γεννηθεί με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας

Ζευγάρι είδε την κόρη του πριν ακόμα γεννηθεί με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας
Ένας άντρας είχε πρόσφατα μία ιδέα. Πίστεψε πως θα ήταν απίθανο να χρησιμοποιήσει ένα υπερηχογράφημα 4 διαστάσεων, για να δει την αγέννητη κόρη του και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.
Αποφάσισε να συζητήσει με την κοπέλα του, ακόμα κι αν η ιδέα του φαινόταν λίγο περίεργη και σχεδόν τρομακτική. Πώς θα το έκανε όμως; Έψαξε στο

Αρχίζουν οι Διαφωτιστικές περιηγήσεις στο Πολεμικό Τρίπολης (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Αρχίζουν οι Διαφωτιστικές περιηγήσεις στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
Κάθε Σάββατο και Κυριακή γίνονται δωρεάν περιηγήσεις διαρκείας 30-40 λεπτών από εθελοντές καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως οι οποίες εισάγουν τους επισκέπτες στις συλλογές του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης.
Σημείο συνάντησης: 12 το μεσημέρι στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης.
Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα αυτών των περιηγήσεων έχει ως εξής:

Αναστολή Λειτουργίας Των Φροντιστηρίων, Των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Και Λοιπών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Α/Θμιας Και Β/Θμιας Εκπ/Σης Του Δήμου Τρίπολης

Αναστολή λειτουργίας των φροντιστηρίων, των Κέντρων Ξένων γλωσσών και λοιπών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Τρίπολης
Με απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης, αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων, των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και λοιπών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τρίπολης, σήμερα, 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, παγετός ) που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων ΘεοδώρωνΔήμοs Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

Λουτράκι, 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), αποφασίστηκε την 11η Ιανουαρίου 2017  ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ  , να παραμείνουν κλειστά, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΡΑΣΗ: Ανακοίνωση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς




10.01.2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
Η Τουρκία είναι χώρα στην οποία δεκάδες χιλιάδες πολίτες και δημόσιοι λειτουργοί διώκονται χωρίς να διασφαλίζονται στοιχειωδώς τα δικαιώματά τους. Υπάρχουν αξιόπιστες καταγγελίες για βασανιστήρια και ανεξήγητους θανάτους στις φυλακές της και δημόσια λιντσαρίσματα προσώπων που απλώς έχουν διαφορετική άποψη. Εδώ και πολλούς μήνες, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με αναστολή βασικών ελευθεριών, ενώ η ίδια συνοχή της κοινωνίας της δοκιμάζεται από πολλές και σκληρές αντιπαραθέσεις.

Με δεδομένα αυτά κινδυνεύει η ζωή των οκτώ διωκόμενων αξιωματικών, που η έκδοσή τους έχει ζητηθεί από την Τουρκία, και μάλιστα με τρόπο άκομψο και προσβλητικό των διεθνών και εσωτερικών δικονομικών κανόνων. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν είναι σε θέση, ακόμη κι αν το θέλει, να εγγυηθεί στους ανθρώπους αυτούς τον σεβασμό του “habeas corpus” και την δίκαιη δίκη τους. Αντίθετα, όλα όσα έχουν συμβεί συνηγορούν για το ακριβώς αντίθετο.

Για τους λόγους αυτούς, πιστεύουμε ότι η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να αποδείξει ότι ανήκει στον πολιτισμένο και δικαιοκρατούμενο κόσμο και να αρνηθεί την έκδοση στην Τουρκία των διωκόμενων αξιωματικών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει συμπράξει σε ιστορικό ανοσιούργημα οδηγούμενη σε αυτοταπείνωση και κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την διεθνή αποδοκιμασία και κατακραυγή.

Η Δράση καλεί την Ελληνική Πολιτεία, στην ολότητά της, και κάθε αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο αυτής, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων

ΣΥΡΙΖΑ για τις απαγορεύσεις του Π.Τατούλη: Συνιστούν κομμάτι της "Συμφωνίας Αλήθειας" του κ. Μητσοτάκη;

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Η απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Τατούλη, να απαγορεύσει όχι μόνο τις επαφές αλλά ακόμα και την αλληλογραφία των στελεχών και των εργαζόμενων της Περιφέρειας με θεσμικούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα συνιστά απαράδεκτη κίνηση που θυμίζει

Από το «ποτέ» ως τη… Βενεζουέλα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μιλώντας στο 5ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 17 Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Τσίπρας είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του ελληνικού λαού -και ειδικά των φτωχών, των ανέργων και των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα. Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσουμε τον λαό μας στους yes-men αυτών που θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην προκρούστεια κλίνη της λιτότητας για πολλά χρόνια».
Τι ήθελε να πει ο ποιητής με αυτό το «ποτέ»; Ότι θα παραμείνει στην εξουσία για πάντα;
Πολύ περισσότερο που μεγαλύτερος yes-man από τον ίδιο δεν υπάρχει.
Είναι πραγματικά ειρωνικό ο άνθρωπος που παρέδωσε ολόκληρη τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα στους δανειστές, να κατηγορεί τους άλλους για yes-men, αλλά ως προς το «ποτέ» το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί.

Το προμελετημένο έγκλημα του κ. Τσίπρα

Της Γιώτας Μπάγκα*

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την Ευρωπαϊκή τους πορεία αναδεικνύουν έντονα τον ευρωσκεπτικισμό που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών μας. Ευθύνονται αναμφίβολα οι εταίροι και δανειστές μας με τα μέτρα- σοκ που επέβαλαν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μεγαλύτερο όμως μέρος ευθύνης αναλογεί στο λαϊκισμό που υπηρέτησε και υπηρετεί ο

«Οι σημαίες των τζιχαντιστών υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας» –Συναγερμός για τρομοκρατικά χτυπήματα

isis
Με τον τίτλο: «Οι σημαίες του ISIS κυματίζουν στα χωριά της Αλβανίας» η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, κάνει λόγο για κίνδυνο εισβολής ακραίων στοιχείων μέσω Αδριατικής στην Ιταλία.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ! Γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον ΟΗΕ

kim_jong_unΟύτε ένα βήμα πίσω δεν κάνει η Βόρειος Κορέα και ετοιμάζεται για το επόμενο.
Αποφασισμένος να προωθήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανεξάρτητα με το κόστος και τη διατάραξη των διεθνών σχέσεων της χώρας του, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως ανακοίνωσε η ΠιονγκΓιάνγκ, η επόμενη πυρηνική δοκιμή πυραύλου μακράς εμβέλειας, θα γίνει «όποτε και όπου θέλουμε», δείχνοντας με

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ… ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΩΡΡΑ: Πόση αξία έχουν τα ομόλογα που θα «έσωζαν» την Ελλάδα

sorras
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η απάντηση των αρχών των ΗΠΑ σχετικά με το πόση αξία έχουν τα ομόλογα που ισχυρίζεται ότι κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας και όπως έλεγε ο ίδιος, με αυτά θα …πλήρωνε το χρέος της Ελλάδας.Σύμφωνα με την απάντηση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις ελληνικές

Τι συμβαίνει με τα σχολειά στο Δήμο Κορινθίων ; Ποιος παίζει με τους γονείς και τα παιδιά ; - Βασίλης Μπαλάφας

Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας

Από την Κυριακή το μεσημέρι στο Δήμο Κορινθίων εκτυλίσσεται ένα αλαλούμ άνευ προηγουμένου και παράλληλα – απ’ ότι φαίνεται – παίζεται ένα παιχνίδι πολιτικής παλαιάς κοπής και χείριστου είδους επάνω στις πλάτες γονιών και παιδιών με πρόσχημα την κακοκαιρία που έτυχε να συμπέσει με το όριο της λήξης της διακοπής των δύο εβδομάδων για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι γονείς ρωτούν με αγωνία όπου βρουν για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, χωρίς να υπάρχει υπεύθυνα ενημέρωση και οποιαδήποτε ορθολογική εξήγηση.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ημερίδα Για Νέους Παραγωγούς-Μεταποιητές Την Κυριακή 15/1/2017

oeba imerida afisa
Στο πλαίσιο  της  προώθησης της ιδέας παραγωγικής ανασυγκρότησης η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) σε συνεργασία με τονΔήμο Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργανώνει ημερίδα για νέους παραγωγούς- μεταποιητές.                        
Η ημερίδα με  τίτλο "ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ  ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"
 θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα  10:00 -14:00 στην αίθουσα διαλέξεων της ΟΕΒΕΑ,
Καλαμάτας 113.
Με  θέματα:
  1. Η γεωργία ακριβείας   
  2. Οι ομάδες παραγωγών    
  3. Η βελτίωση της ποιότητας των προιόντων και των εξαγωγών τους   
  4. Σχήματα ποιότητας - πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων - καινοτόμα προϊόντα - ευκαιρίες και προκλήσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου
0001
oebea imerida prosklisi2

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Ο Σύριζα αποκαλύφθηκε, το κράτος κυβερνάται από το κόμμα»

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Σύριζα περί «απαγορεύσεων του κ. Τατούλη» η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου προέβη στην εξής δήλωση:
«Είναι προδήλως αντιδημοκρατικό και πολιτικά απαράδεκτο να εμφανίζεται και να λειτουργεί το κόμμα του Σύριζα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Ο κομματικός πατερναλισμός και η επιχειρούμενη ταύτιση του κόμματος με την Κυβέρνηση αποτελούν καταστροφικές πρακτικές, οι οποίες παραβιάζουν βασικούς κανόνες της δημοκρατίες και οι οποίες απέτυχαν με οδυνηρά αποτελέσματα για τους πολίτες στο τέλος του 20ου αιώνα.
Τα πολιτικά δεδομένα στη χώρα μας έχουν αλλάξει. Ο Περιφερειακός θεσμός αποτελεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τον τρίτο πόλο

ΔΕΡΒΕΝΙ: Το χιόνι έφτασε στο κύμα

Φωτογραφία του John Sarampalis.
Φωτογραφία του John Sarampalis.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ι. Σ.

Επιμένει ο χιονιάς - Προβλήματα από τα χιόνια και τον ισχυρό παγετό - Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου


Με χιόνια, ισχυρό παγετό -κατά τόπους ολικό- και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σημειώνονται στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.
Παγετός κατά τόπους ισχυρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά είναι ολικός.


Από τις 5 το απόγευμα τίθεται σε ισχύ η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στα όρια του νομού Αχαΐας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών από τη χιλιομετρική θέση 159,630, στον κόμβο Πούντας Καλαβρύτων, έως τη χιλιομετρική θέση 205,300, στο ύψος των διοδίων του Ρίου.
Στην παλαιά εθνική οδό θα απαγορευθεί η κυκλοφορία για τις ίδιες κατηγορίες οχημάτων από τη χιλιομετρική θέση 60, στα Μαύρα Λιθάρια, έως το ύψος του κόμβου Ακταίου, στο Ρίο της Αχαΐας. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει έως αύριο, στις 8:00.

Στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

mixaΈφυγε ο πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας Παναγιώτης Μ. Πρωτοπαππάς. Διετέλεσε Δήμαρχος την οκταετία 1975-1982. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στι 1 μ.μ στον Ιερό Ναό των Αγ. Ταξιαρχών Περχώρας Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά στους συγγενείς και φίλους του. 
 enloutrakio.gr/ 

Σε απόγνωση οι αγρότες στα Ροζενά - Τεράστιες οι καταστροφές στις καλλιέργειες από το χιόνι και το πάγο

Φωτογραφία του Stefanos Kaitsas.

Αγανακτισμένοι είναι οι αγρότες στα Ροζενά, όπου βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από  πρωτοφανή χιονόπτωση  και  παγετό που σάρωσε τη Δυτική Κορινθία και όχι μόνο.
Το χιόνι και ο παγετός προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες  εσπεριδοειδών και στα ελαιόδεντρα, όπου ο  ο φυτικός τομέας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Οι αγρότες βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται, οικογένειες να φτάνουν  σε απόγνωση και με την πολιτεία όπως λένε κάτοικοι της περιοχής να ...αδιαφορεί..