Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες


Μειώθηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, που σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Κορινθία, η κίνηση διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες, από το 10ο χιλιόμετρο, έως το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας- Δερβενίου.

Στην Αρκαδία, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες,

Μικρές σεισμικές δονήσεις κοντά στο Δερβένι


Τρεις μικρές σε μέγεθος σεισμικές δονήσεις , κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο , κοντά στο Δερβένι .
Και οι τρεις δονήσεις δεν ξεπέρασαν τα  2.6 ριχτερ.
Η πρώτη δόνηση κατεγράφη στις 01:30 τη νύκτα από το γεωδυναμικό ινστιτούτο με μέγεθος  1,5 ML και εστιακό βάθος τα 10 χλμ , με επίκεντρο τη περιοχή Ποντά ,  στο Ορεινό Χελυδόρι.(Γεωγραφικό Πλάτος: 38.0553° Γεωγραφικό Μήκος: 22.4152° ), 36 χλμ δυτικά της Κορίνθου , 36 χλμ ανατολικά βορειοανατολικά των Καλαβρύτων και 106 χλμ δυτικά των Αθηνών
Η δεύτερη δόνηση κατεγράφη στις 06:28 το πρωί από το γεωδυναμικό ινστιτούτο με μέγεθος  1,9 ML  και από το Ευρωεσογειακό κέντρο με μέγεθος 1,4 και εστιακό βάθος τα 5 χλμ , Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται ανοικτά του Δερβενίου στη θάλασσα του Κορινθιακού , 31 χλμ  νότια νοτιανατολικά της Άμφισσας , 32 χλμ  ανατολικά του Αιγίου   και  116 χλμ Δυτικά, βορειοδυτικά των Αθηνών,
Επίσης στις 9:45 το πρωί κατεγράφη σεισμική δόνηση 2,6 ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ με επίκεντρο τη θάλασσα του Κορινθιακού , ανοικτά του Μελισσίου, 31,5 χλμ βορειοδυτικά της Κορίνθου, 33 χλμ νότια νοτιοδυτικά από τη Λειβαδια και 91 χλμ Δυτικά, βορειοδυτικά των Αθηνών,



Στον χορό των Ρίχτερ η Πάτρα – 55 μετασεισμοί από τη δόνηση της Δευτέρας


Περισσότερες από 55 δονήσεις έχουν καταγραφεί από τις 11.55’ το πρωί της Δευτέρας που σημειώθηκε ο σεισμός των 4.9 Ρίχτερ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο του Πατραϊκού, μεταξύ Μακύνειας και Πάτρας, έως σήμερα το βράδυ (Τετάρτη) στις 8.30. 
Το μέγεθος των δονήσεων κυμαινόταν από 4.6 Ρίχτερ η μεγαλύτερη έως 1,5 η μικρότερη με τους σεισμολόγους να θεωρούν πως η μετασεισμική ακολουθία – μετά τα 4.9 Ρίχτερ εξελίσσεται ομαλά. Όπως φαίνεται στο χάρτη ο Πατραϊκός, ο θαλάσσιος χώρος μεταξύ Ζακύνθου – Κυλλήνης και Κεφαλονιάς – Καλογριάς καθώς και ο χερσαίος χώρος της Αχαΐας είναι το «τρίγωνο» στο οποίο καταγράφηκαν όλες οι δονήσεις.

patrastimes

ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Φωτογραφία της Ευα Τερζη.Φωτογραφία της Ευα Τερζη.

 Οδός Χελυδορέου ( Δερβένι)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΥΑ ΤΕΡΖΗ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο τέως Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κορινθίας Σπύρος Νίκας

Φωτογραφία του Basilis Lalos.
"Έφυγε"  σήμερα από τη ζωή για το μεγάλο ταξίδι, σε ηλικία 89 ετών ο άλλοτε και για 31 χρόνια  Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας Σπύρος Νίκας.
Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας  επί 31 χρόνια, (1977 - 2008), καθώς και πρόεδρος  Λογιστών Κορινθίας, και αποτελούσε, όπως αναφέρει ο "Νικηφόρος" την ζωντανή ιστορία του Κορινθιακού ποδοσφαίρου που με ανιδιοτέλεια υπηρέτησε. Όταν το 1974 όλοι οι πρόεδροι των ενώσεων πήγαν στην Αμερική για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του παγκοσμίου Κυπέλλου ο πρόεδρος της Ένωσης Πειραιά και ο Σπύρος Νίκας δεν πήγαν για να μη επιβαρύνουν το Δημόσιο.                                                                               Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.
Το Δ/Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας σε ανακοίνωσή του τονιζει
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος τέως προέδρου της Ε.Π.Σ. Κορινθίας κ. Σπύρου Νίκα.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 11.1.2017 και απεφάσισε τα εξής:
  1. Κατάθεση στεφάνου
  2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ στην επικήδειο ακολουθία.
  3. Να τηρηθεί ενός (1΄) λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 14 και 15.1.2017
-----------
Είχα την τιμή, να γνωρίσω από κοντά τον Σπύρο Νίκα, ως Ανταποκριτής της εφημερίδας "ΦΩΣ των ΣΠΟΡ" στην Κορινθία και ως συνεργάτης τοπικών εφημερίδων, σε όλη την σταδιοδρομία του στο τιμόνι της ΕΠΣ , ήταν ακέραιος σε όλα του. Στην παραπάνω φωτογραφία ο εκλιπών Σπύρος Νίκας ανάμεσα στον Βασίλη Λάλο ( γράφοντα) και στον σημερινό  παρατηρητή διαιτησίας Παναγιώτη Αργύρη, κατά την κοπή πίτας (1982) της τότε αθλητικής εφημερίδας "Κορινθόραμα Σπορ", παρουσία της τότε κραταιάς ομάδας της Κορίνθου και άλλων σωμτείων.
Τόσο εγώ από το ιστολόγιο "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, και η δημοσιογραφική ομάδα από το Greekradio Web Channel εκφράζoυν στην οικογένεια του εκλιπόντος  θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια .
                                                         ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Ο χιονιάς σαρώνει τη χώρα

Χάρτης της ΕΜΥ
Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Πελοπόννησο, χωρίς όμως να έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Στην Αχαΐα χιονίζει στα ορεινά, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης, στο ύψος της περιοχής Τριπόταμα. Αμέσως επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και άνοιξαν το δρόμο, ενώ επιχειρούν συνεχώς, από την περιοχή Παγκράτι της Αχαΐας, έως και την Λαμπεία στην Ηλεία, ενώ αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο.
Στο μεταξύ, στον δήμο Δυτικής Αχαίας συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο και σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί κρατική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, καθώς και ενίσχυση των αγροτών, που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τον παγετό.


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αρκαδίας, αίρεται η χθεσινή απόφαση με την οποία ορίζονταν, ότι η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, θα πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ως κατωτέρω:
  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Καλαμάτας.
  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Πύργου.
  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Σπάρτης.
  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Άργους.
  • Στο Παλαιό Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Λεβιδίου - Κανδήλας.
Στην Κορινθία  με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο  :
Από το 45ο χιλ/τρο έως 54ο χιλ/τρο E.O. Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας.
-Από το 50ο χιλ/τρο και άνω Επ.Οδ. Κιάτου-Γκούρας.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Λυκουριάς.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 17ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας-Κιάτου.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Δερβενίου.
- Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ.Οδ. Νεμέας-Κουτσίου-Στιμάγκας


Ελεύθεροι Κουρτάκης - Τζένος - «Μαύρη ημέρα για την δημοσιογραφία» [vid]

Ελεύθεροι Κουρτάκης - Τζένος - «Μαύρη ημέρα για την δημοσιογραφία» [vid]
Τριήμερη προθεσμία απο το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ζήτησαν για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή ο Γιάννης Κουρτακης και ο Παναγιώτης Τζένος.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους και ανέλαβε τη δίκη για την Παρασκευή και ήρε την κράτηση των δυο κατηγορουμένων. Οι δυο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο μετα απο μήνυση του υπουργού Άμυνας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Οι δικηγοροι του κ. Καμμένου δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη στη δίκη.
Ο Παναγιώτης Τζένος βγαίνοντας από τα δικαστήρια μεταξύ άλλων δήλωσε: "Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την Πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει".
Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουρτάκης ανέφερε : "Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο "Ελευθερία του Τύπου" δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα - Καμμένου να ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η ελευθερία του Τύπου θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει".
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

newsit.gr

“Πλακώθηκαν” Δένδιας – Ρήγας on air: Έφυγε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

“Πλακώθηκαν” Δένδιας – Ρήγας on air: Έφυγε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ [vid]
Ο κακός χαμός επικράτησε σήμερα (11-01-2017) στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star, καθώς οι καλεσμένοι της τσακώθηκαν on air. Τόσο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας έχασαν την ψυχραιμία της και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, ενώ ο πρώτος έβγαλε το μικρόφωνο και αποχώρησε από το στούντιο.
Το κλίμα ήταν φορτισμένο από την αρχή της κουβέντας, ωστόσο, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Ρήγας είπε στον κ. Δένδια ότι “είστε η επιτομή της διαπλοκής”.

Μύθος το “φταίει ο καιρός” για τους μυοσκελετικούς πόνους

backpainromanou.jpgΜύθος το “φταίει ο καιρός” για τους μυοσκελετικούς πόνους


Πολύ συχνά κατηγορούμε τον καιρό, το κρύο, την υγρασία, τη βροχή ή τον αέρα, για τον πόνο στη μέση και στις αρθρώσεις. Νέα μελέτη όμως από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας George της Αυστραλίας αποκάλυψε ότι ο καιρός δεν παίζει κανέναν ρόλο στα συμπτώματα που σχετίζονται με τον πόνο στην πλάτη, τη μέση ή την

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για 4.000 προσλήψεις ανέργων στην υγεία (πίνακες)


Αναρτήθηκαν σήμερα Τετάρτη 11-01-2017 από τον ΟΑΕΔ, οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Ανέργων στο Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, για 4.000 θέσεις εργασίας, καθώς και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρου Προγράμματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού «η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ALPHA» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΙΤΕΡ


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha 

Δημοσιογράφος: Να καλωσορίσω τώρα εδώ στο στούντιο του Alpha τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.    Κύριε Πρόεδρε καλησπέρα. Να πω και Χρόνια Πολλά. Δεν ξέρω αν το λένε αυτό στις επετείους. Είναι  η ημέρα που συμπληρώνετε ένα χρόνο στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λέμε σίγουρα Χρόνια Πολλά, λόγω των ημερών. Και Χρόνια Πολλά σε εσάς και στους τηλεθεατές σας.

Δημοσιογράφος: Να είστε καλά. Περνάει πολύ γρήγορα ο καιρός κ. Πρόεδρε. Έχετε κάνει ένα λογαριασμό; Έχετε κάνει έναν απολογισμό τι έχετε αφήσει πίσω σας, τι έχετε κάνει αυτό το χρόνο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πράγματι, ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα. Θυμάμαι σαν χθες την τελευταία συνέντευξη που είχα δώσει σε εσάς λίγες μέρες πριν από την εκλογή, όταν πολλοί θεωρούσαν ότι ήμουν το outsider για να εκλεγώ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιογράφος: Ήσασταν το outsider είναι  αλήθεια.

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στο Δημο Βέλου Βόχας


Αποτέλεσμα εικόνας για σχολεια βελου - βοχαςΔεν  χτύπησε το κουδούνι ούτε και σήμερα σε πολλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολλών περιοχών της χώρας, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις
Στην Κορινθία  παρέμειναν κλειστά και σήμερα Όλα τα Σχολεία  σε όλους τους Δήμους μετά από νεωτέρα απόφαση. 
Στο Δήμο Βέλου – Βόχας θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες πτώχευσης του ΔΟΛ

Νέα Δημοκρατία: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης.

Αρχική
Από το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα.  
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης.  
Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

I love U boubouna" του Κ. Παπαπέτρου - Θέατρο Τσάι στη Σαχάρα, κάθε Τετάρτη



Κάθε Τετάρτη 7 & 9.30 μ.μ. στο θέατρο Τσάι στη Σαχάρα (Λαοδικείας 18, Ιλίσια) παρουσιάζεται η παράσταση "I love U boubouna" του Κώστα Παπαπέτρου, μέλους της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Σκηνοθεσία: Γωγώ Φάκου
Ηθοποιοί: Γιώργης Κοντοπόδης, Αγλαΐα Σκλάβου ​ 

Senariografoi Webteam

ΔΡΑΣΗ: Κινδυνεύει η ελευθερία έκφρασης



11.01.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο κομμουνιστογενής υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Κοτζιάς κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης κατά του δημοσιογράφου Μανώλη Βασιλάκη, επειδή δημοσίευσε στο περιοδικό του επιστολή που τον χαρακτήριζε «γκαουλάιτερ». Η εκλεκτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Θάνου μήνυσε τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Σταύρο Τσακυράκη που της άσκησε κριτική και την κάλεσε να παραιτηθεί. Ο δεξιός υπουργός άμυνας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενήγαγε στα πολιτικά δικαστήρια τον δημοσιογράφο Ανδρέα Πετρουλάκη και μήνυσε τους δημοσιογράφους κ.κ. Τζένο και Κουρτάκη, τους οποίους συνέλαβαν τα αρμόδια όργανα με την διαδικασία του αυτοφώρου, εξαντλώντας την αυστηρότητά τους και επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα υπηρεσιακό ζήλο.

 Στην δημοκρατία όμως, τα πολιτικά πρόσωπα έχουν επαρκή μέσα για να αποκρούσουν κριτικές που θεωρούν ακραίες ή άδικες. Γι’ αυτό, οι μηνύσεις και οι αγωγές έχουν αποδοκιμαστεί επανειλημμένα από διεθνείς οργανώσεις. Η επιβολή έμμεσης λογοκρισίας δια των κατά συρροήν μηνύσεων και αγωγών χαρακτηρίζει τα αυταρχικά καθεστώτα, αδιάφορο αν είναι αριστερά ή δεξιά. Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να προστατεύσει την ελευθερία έκφρασης με κάθε νόμιμο τρόπο και οι δημοκρατικοί πολίτες να επαγρυπνούν.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΝΔ

samaras-mitsotakis-simitis
Αν κάποιος θα ήθελε να κάνει ένα σοβαρό παραταξιακό και εθνικό απολογισμό στη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υποψηφίου και μετέπειτα ως αρχηγού στη ΝΔ θα έπρεπε να χαλάσει πολύ μελάνι, όχι για την πολιτική ουσία αλλά για τις υπόγειες διεργασίες και τις καραμπόλες συμφερόντων.
Θα αρκεστούμε στα βασικά και ικανά σημεία για να καταλήξουμε στο τέλος για τις συνέπειες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ποιους εξυπηρέτησε αυτή η επιλογή.
Θα μιλήσουμε με δεδομένα και συνοπτικά:

Επιστήμονες θα στείλουν μηνύματα προς εξωγήινους πολιτισμούς -Θα μας θεωρήσουν… βακτήρια, λέει ο Χόκινγκ

Επιστήμονες θα στείλουν μηνύματα προς εξωγήινους πολιτισμούς -Θα μας θεωρήσουν… βακτήρια, λέει ο Χόκινγκ 
Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό εγχείρημα, μέσω του οποίου ίσως καταφέρει η ανθρωπότητα να έρθει σε επαφή με εξωγήινη ζωή, θα τεθεί σε λειτουργία από το 2018.
Ο λόγος για το πρόγραμμα «METI» (Messaging Extraterrestrial Intelligence), το οποίο θα αποστείλει μηνύματα στο διάστημα, με την ελπίδα να τα αντιληφθούν τυχόν εξωγήινα πλάσματα και να απαντήσουν.
Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως μια τέτοια κίνηση θα

Ο Τύπος είναι καλός μόνο όταν τους λιβανίζει

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό σε δημοσίευμα των Fianancial Times και λίγο μετά στο δημοσίευμα του «Γκάρντιαν» για την υγεία,  αποτελεί άλλη μια απόδειξη του τρόπου με τον οποίο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν τον Τύπο: Για αυταρχικά κόμματα και αυταρχικά καθεστώτα όπως αυτό που έχει εγκαθιδρυθεί στην πατρίδα μας, ο Τύπος είναι καλός μόνο αν τους λιβανίζει.
Δεν ανέχονται καμιά κριτική και δεν έχουν μάθει να σιωπούν απέναντι στην κριτική – όσο σκληρή και αν είναι. Περνάνε στην αντεπίθεση, ανακαλύπτουν τον «εχθρό» στο πρόσωπο κάθε δημοσιογράφου και κάθε εφημερίδας που γράφει οτιδήποτε δεν τους αρέσει και οι απαντήσεις τους δεν περιορίζονται στα επί της ουσίας θέματα, αλλά περιλαμβάνουν και ευθείες επιθέσεις περί «πολιτικών σκοπιμοτήτων» και καταγγελίες για έλλειμμα αντικειμενικότητας, ακόμη και για κακοπιστία.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την επικράτεια επιβάλλουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες


Απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη την επικράτεια μέχρι 18 Ιανουαρίου 2017 για ΟΛΑ τα είδη με απόφαση του αρμόδιου υπουργού.
Οι κυνηγοί πριν την πραγματοποίηση κυνηγετικής εξόδου πρέπει να επικοινωνούν με το δασαρχείο της περιοχής τους, ώστε να ενημερώνονται για την τυχόν ύπαρξη τοπικής απαγορευτικής διάταξης, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Αποφάσεις απαγόρευσης θήρας λόγω έντονων χιονοπτώσεων

EKTAKTO: Χωρίς ρεύμα Κόρινθος και Κιάτο

Αποτέλεσμα εικόνας για xvriw reyma αησ μεγαλοπολησ
Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει αυτή την στιγμή η Κόρινθος , το Κιάτο και χωριά της γύρω περιοχής.
Όπως μεταδίδει το Grreekradio web channel, αυτή στιγμή, πιθανή αιτία της διακοπής, βλάβη στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης. Τα αίτια ερευνούνται...

Grreekradio web channel


ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ






ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Κόρινθος: 11-01-2017
 Δημοτική Τοπική Οργάνωση
        Δήμου Κορινθίων

Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 24
Τ.Κ.: 20 131, Κόρινθος
Τηλ.: 6944 775437 / 27410 25536
E-mail: dimto.nd.korinthou@gmail.com
                                                                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       
Στο πλαίσιο της «Συμφωνίας Αλήθειας» του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη με όλους τους Έλληνες πολίτες και την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των μελών μας, την επικοινωνία του μηνύματος της Ν.Δ. στην κοινωνία και τη στήριξη της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κορίνθου Γιάννης Τσάκωνας, και τα στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Γιώργος Κακούρος, Ιωάννα Κοσμά και Μανώλης Πασσάς, παρουσία του Βουλευτή μας κ. Χρίστου Δήμα και του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας κ. Χρήστου Κορδώση πραγματοποίησαν επίσκεψη την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 στο Αστυνομικό Μέγαρο Κορίνθου και συγκεκριμένα στον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας, στο Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, το προσωπικό της Πυροσβεστικής, τον Λιμενάρχη Κορίνθου και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις συνθήκες επιχειρησιακής ετοιμότητας των υπηρεσιών, την επάνδρωση σε προσωπικό και μέσα αλλά και τυχόν άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες καθώς επίσης ανταλλάχτηκαν ευχές εν όψει του νέου έτους. Παράλληλα, αναγνωρίστηκε η  προσφορά όλων όσων εργάζονται αδιάκοπα για την στήριξη των όσων έχουν ανάγκη, την δημόσια ασφάλεια, την κοινωνική ενδυνάμωση και συνοχή.

Ως μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κορίνθου αγωνιζόμαστε με στόχο να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τις δυνάμεις του τόπου μας, που προάγουν την κοινωνική προσφορά, τον εθελοντισμό και τον επαγγελματισμό.

Στηρίζουμε εμπράκτως όλες τις δράσεις που είναι απαραίτητες για την ανόρθωση και την ανάταξη της πατρίδας μας.

Η «Συμφωνία Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με όλους τους Έλληνες, αποτελούν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης, ρεαλισμού και αλληλεγγύης. Χτίζουμε καθημερινά με τους συμπολίτες μας την Ελλάδα που όλοι θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας
                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο.


                                                           ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΤΣΑΚΩΝΑΣ                       

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ! Eχω 2.8 τρις και θα κατέβω στις εκλογές

2610915-735x459
Ο πολυδιαφημιζόμενος Αρτέμης Σώρρας όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα, εν μέσω των μνημονίων και δήλωνε «σωτήρας» του ελληνικού λαού, έλεγε ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις και μόνος σκοπός του ήταν να σώσει την Ελλάδα ως πατριώτης…
Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν. Τα λεφτά από 600 δισ. δολάρια «αβγάτισαν» και ...

Ομπάμα out… Το συγκινητικό “αντίο” ενός ηγέτη που έγραψε Ιστορία


Ένας ωκεανός από δάκρυα και πληθωρισμός συγκίνησης συνόδευσε, όπως αναμενόταν, την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα προς το αμερικανικό έθνος.
Στο Σικάγο, την Πόλη των Ανέμων, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα, ο προφήτης της Αλλαγής εκφώνησε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς το αμερικανικό έθνος, αλλά και συνολικά την ανθρωπότητα, τουλάχιστον ως… ενεργός ένοικος του Λευκού Οίκου.
Με τη Μισέλ και τη Μαλία (η Σάσα απουσίαζε λόγω… σχολείου) στην πρώτη γραμμή, να δυσκολεύονται να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα κατάφερε να αποφύγει την εξωτερίκευση της δικής του συγκίνησης.
Μίλησε για όλα. Για τη διαδρομή του μέχρι τον Λευκό Οίκο. Για τα τελευταία 8 χρόνια, που είχε δικαίωμα υπογραφής… για την ανθρωπότητα. Για το μέλλον που έρχεται.
Σε κάθε γραμμή της ομιλίας του ωστόσο, μας θύμισε το βασικό, συγκριτικό πλεονέκτημά του, έναντι των προκατόχων του, και πιθανότατα έναντι όσων βρεθούν μελλοντικά στο κορυφαίο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ: Παρέμεινε… άνθρωπος.
“Σε αγαπώ”… είπε στη Μισέλ Ομπάμα, την Πρώτη Κυρία που λάτρεψαν οι Αμερικανοί.
Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις, κ. Πρόεδρε.
Ομπάμα out…

    

ysterografa,gr

Νέο κύμα με χιόνια και καταιγίδες – Η χώρα στη "κατάψυξη"


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017) θα σημειωθούν:
στα δυτικά σήμερα, ενώ τα φαινόμενα αργότερα μέσα στην ημέρα θα πλήξουν και τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.
Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.
Το θερμόμετρο θα παραμείνει αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς κάνοντας την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Ο παγετός μένει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως στα νότια η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο. Την ίδια ώρα όμως έρχονται και βροχές και καταιγίδες
Σήμερα Τετάρτη ο Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Στερεά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Που είναι κλειστοί οι δρόμοι - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Φωτογραφία της Βιβή Τσαούση.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Α’ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ – ΠΑΓΕΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από την 07:30 της 11-01-2017. Από το 166ο  έως το 172ο χλμ. ( περιοχή Καλογερικού) του Ν.Α.Α.Κ.Τ. Καλαμάτας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ 
 Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.


B’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  
Επ. Ο. Κιάτου – Γκούρας, από το 7 ο χλμ.
Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από το 12ο χλμ.
Επ. Ο. Τρικάλων - Καρυάς, από το 1 ο χλμ.
Επ. Ο. Δερβενίου – Γκούρας, από το 8ο χλμ.
Επ. Ο. Λυγιάς – Πύργου, από το 5ο χλμ.
Επ. Ο. Λουτρού – Βρυσούλων, από το 3ο χλμ.
Επ. Οδ. Καλλιθέας – Ελληνικού, από το 2ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας – Λυκουρίας από το 11 ο έως το 18ο χλμ. 
Επ. Οδ. Νεμέας -Κιάτο (Δ.Δ Δάφνης – Καστρακίου – Μποζικά – Τιτάνη), από 1ο χλμ εως 20ο χλμ.
Επ. Οδ. Γαλατά- Πλατάνι από 1ο έως 10ο χλμ.
Επ. Οδ. Γαλατά- Ψάρι από 1ο έως 9ο χλμ.
Επ. Οδ. Κρυνών - Ταρσινών - Ελληνοχωρίου - Στιμάγκας από 1ο χλμ.
Επ. Οδ. Βοχαϊκού - Σουλιναρίου - Νεμέας από το 1ο χλμ.
Επ. Ο. Περαχώρας – Πίσια - Σχοίνου, από το 1ο χλμ.

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Ε.Ο.  Τρίπολης – Λεβιδίου - Νεμέας , από 45 ο έως 54 ο χλμ. 
Π.Ε.Ο. Τρίπολης - Καλαμάτας ( μέσω Καλογερικού) από το 6ο έως 45ο χλμ. 
 Σε όλο το λοιπό Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

 Δ.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
Ε.Ο. Σπάρτης Καλαμάτας  , από 41,1ο έως 45ο χλμ.
Επ. Ο. Χάρακα -Κυπαρισσίου 
Επ. Ο. Μεταμόρφωσης -Ρειχέας, από το 15ο έως το 20ο χλμ 
ΕΠ. Ο. Αγίου Δημητρίου Ζάρακος - Κρεμαστής, από 10ο έως 14ο χλμ.
ΕΠ. Ο. Κρεμαστής - Λαμπόκαμπου - Χάρακα, απο 0,5ο έως 4ο χλμ

Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ε.Ο. Καλαμάτας - Σπάρτης, από 26ο έως 41ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ 
 Ε.Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης.
 Ε.Ο Άγιου Βασιλείου, Πιτιτσας. 
 Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (Καταρράκτης μέχρι Κομπηγάδι.) 
 Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων. 
 Ε.Ο. Αιγείρας – Αμπελοκήπων, από 3ο χλμ. 
 Ε.Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου, από 3ο χλμ. 
 Ε.Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από 8ο χλμ. 

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ 
 Ε.Ο. Ανδριτσαίνας-Επικούρειου Απόλλωνα. 
 Δ.Δ. Ανδριτσαίνας - Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι -Φανάρι-Αμυγδαλιές-  Μύρωνια του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστενών. 
 Δ.Δ. Σκληρός-Νέδα - Άγιος Σώστης - Αμπελιώνα-Πέτρα του Δήμου Οιχαλίας. 

Ορίστηκαν οι νέες ημερομηνίες των αγώνων Α΄, Β΄και Γ1΄ Κορινθίας που αναβλήθηκαν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιανουαρίου

Φωτογραφία του Lakis Kekeris.

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας ορίστηκαν οι νέες ημερομηνίες τέλεσης των ανακληθέντων αγώνων Α΄, Β΄και Γ1΄ κατηγοριών, που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο  7 και 8 Ιανουαρίου και αναβλήθηκαν λόγω δυσμενών καιρικών.
Συγκεκριμένα :
Στην Α΄ κατηγορία, η 14η αγωνιστική , που ήταν προγραμματισμένη για την 7η Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 15.00.
Στην Β΄ κατηγορία, η 14η αγωνιστική , που ήταν προγραμματισμένη την 8η Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί μετά την λήξη του πρώτου γύρου την Κυριακή 22.1.2017.                                                                     Ο δεύτερος γύρος για την Β΄ κατηγορία θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου 2017.
Τέλος στη Γ1΄ κατηγορία , η 11η αγωνιστική, που ήταν προγραμματισμένη την 8η Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί την Κυριακή 15.1.2017
Ο δεύτερος γύρος για την Γ1΄ κατηγορία θα αρχίσει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017. 

Ο πλανήτης σας όπως φαίνεται από τον Άρη

Ο πλανήτης σας όπως φαίνεται από τον Άρη
(Φωτογραφία:  NASA/JPL-Caltech/University of Arizona ) 

Πασαντίνα, Καλιφόρνια
Κοίτα! Από εδώ βλέπω το σπίτι σου!

Το πιο ισχυρό τηλεσκόπιο που λειτουργεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη φωτογράφησε τη Γη και τη Σελήνη από απόσταση 205 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Η σπάνια εικόνα συνδυάζει δύο επιμέρους λήψεις από τον δορυφόρο MRO της NASA. Τα σχετικά μεγέθη του πλανήτη και του δορυφόρου του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ωστόσο η φωτεινότητα των δύο σωμάτων ρυθμίστηκε ξεχωριστά για να αναδειχθούν οι λεπτομέρειες. Το φεγγάρι είναι πολύ πιο σκούρο από τη Γη και σχεδόν δεν θα διακρινόταν αν εμφανιζόταν στην ίδια κλίμακα φωτεινότητας.

Οι δύο εικόνες βοήθησαν τους μηχανικούς της NASA να καλιμπράρουν την κάμερα HiRISE του δορυφόρου, δεδομένου ότι η ανακλαστικότητα της Σελήνης, και συγκεκριμένα η ανακλαστικότητα της πλευράς που κοιτάζει μόνιμα στη Γη, είναι καλά γνωστή.

Το κοκκινωπό χαρακτηριστικό που διακρίνεται σχεδόν στο κέντρο της Γης είναι η Αυστραλία.

Οι εικόνες λήφθηκαν στις 20 Νοεμβρίου, όταν ο Άρης απείχε από τη Γη περίπου 205 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Newsroom ΔΟΛ