Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Γόνατο: γιατί πονάει όταν ανεβαίνω σκάλες;


min.ets.jpgΓόνατο: γιατί πονάει όταν ανεβαίνω σκάλες;



Σοβαρές επιπτώσεις μπορεί να έχει ο πόνος στο γόνατο που παραμένει αδιάγνωστος, ακόμα και εάν αυτός εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια ελάχιστων δραστηριοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα 

boyorgirlromanou.jpgΥψηλή πίεση πριν την εγκυμοσύνη; Θα κάνετε αγόρι!


Κορίτσι ή αγόρι; Είναι το ερώτημα που απασχολεί κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος ή κάθε γυναίκα που μόλις μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Μία νέα μελέτη που

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Aftodioikisi.gr: «Μέθοδος ΚΕΠ» για μονιμοποίηση συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ


Μέσω «κλειστού» διαγωνισμού του ΑΣΕΠ σχεδιάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση να μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως παιδικοι σταθμοί, Κοινωνικές Δομές των ΟΤΑ, σε αορίστου χρόνου.

Σε τέλμα η χώρα σε απόγνωση οι πολίτες από την παγερή αδιαφορία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης

ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ» ΞΕΘΑΒΕΙ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΝΔ

papandreou-gennimata-mitsotakis-theodorakis.jpg

Το Πασοκικό μόρφωμα ξαναστήνεται στον αντιΚαραμανλισμό, και την καταστροφή του Έθνους. Η ένοχη σιωπή του Μητσοτάκη.

Η ιστορία θα περιγράφει τον Γιώργο Παπανδρέου, ως τον πολιτικό που δάνεισε την (εκ γενετής) ηλιθιότητά* του στα ξένα και εγχώρια συμφέροντα.
Αυτή η ηλιθιότητα με τις εκλάμψεις αριβισμού, έβαλε τον Γιώργο Παπανδρέου στα βήματα του ενσυνείδητου εθνικού προδότη Κώστα Σημίτη. Η δεξαμενή του οποίου σήμερα έχει εγκατασταθεί στη νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου, τέλειωσε τη δουλειά όπως λέμε. Εκτέλεσε το συμβόλαιο ξεπουλήματος της Ελλάδας, έτσι όπως το είχε σχεδιάσει ο Κώστας Σημίτης. Αγκάθι σε αυτό το σχέδιο υπήρξε ο Κώστας Καραμανλής το 2004-2009 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το 2015. Και οι δύο «εκτοπίστηκαν» από τα πανίσχυρα κέντρα που ξόδεψαν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια για να μην μπορέσει η Ελληνική πατριωτική κεντροδεξιά να σηκώσει κεφάλι.
Η πολιτική ουσία του εγχειρήματος της συνένωσης παλαιών «συντρόφων» του ΠΑΣΟΚ, Γεννηματά και Παπανδρέου, αποσκοπεί στην προσπάθεια του συστήματος «νταβατζήδων» να δημιουργήσει εκ νέου ένα ισχυρό πολιτικό πόλο του 10% που θα ελέγχει εμβόλιμα τα άλλα πολιτικά δουλικά του νεοΠασοκικού ΣΥΡΙΖΑ και της Σημιτικής ΝΔ.
Είναι προφανές πως η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ως επαναστατικό αφήγημα και η συστημοποίησή του γεννά καινούργιες ανάγκες ελέγχου του τοπίου της Ελλάδας με τα παλαιά σαθρά συστατικά όμως.

H απάντηση της βουλεύτριας Κορινθίας Μαρίας Θελερίτη στον Π. Τατούλη για το θέμα των Κέντρων ΚοινότηταςΠελοποννήσου .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η λογοδοσία συνιστά υποχρέωση του συνόλων των αιρετών οργάνων και προσώπων στα δημοκρατικά πολιτεύματα
Καταρχάς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, διότι με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση της βουλεύτριας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας για τα Κέντρα Κοινότητας Πελοποννήσου, δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της Πελοποννήσου, και ιδιαιτέρως σε όσους και όσες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και είναι δικαιούχοι των πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης, να μάθουν περισσότερα για τα σχέδια και τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Και ας έρθουμε τώρα στα επιχειρήματα που προβάλλει ο κ. Τατούλης θέτοντας κάποια ερωτήματα που δεν απαντώνται από την κατά τα άλλα αιχμηρή απάντησή του:

Πολύωρη συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Υπουργού Υποδομών για όλα τα θέματα της Περιφέρειας

Εμφάνιση IMG_1036.JPG
Τρία θεμελιώδη αναπτυξιακά έργα για την Πελοπόννησο έθεσε σε προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην πολύωρη συνάντησή του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, με τη συμμετοχή της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.
 Λουτράκι, 13  Ιανουαρίου 2017


Αποτέλεσμα εικόνας για αποκριατικες εκδηλωσεις λουτρακι 2017

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων
Με αφορμή τον προγραμματισμό και την οργάνωση των εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Αποκρεών στο Δήμο μας, καλούμε εκπροσώπους Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων της περιοχής μας με κοινωνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και τουριστική δράση, σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου, να κατατεθούν οι προτάσεις σας, για τον συντονισμό των εκδηλώσεων.
  
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
ü  Δηλώσεις συμμετοχής στην παρέλαση
ü  Εξέταση αναβίωσης του εθίμου « ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ» και καθορισμός ημερομηνίας
ü  Διοργάνωση « παιδικό παιχνίδι θησαυρού »
ü  Εκδηλώσεις - Πάρτι καταστημάτων για ενημερωτικό φυλλάδιο
ü  Εκδηλώσεις Συλλόγων για φυλλάδιο
ü  Παραδοσιακή συναυλία με τους Συλλόγους 25/02/2017
ü  Διοργάνωση Κούλουμα ( Περαχώρα-Ίσθμια)
ü  Χορηγίες
ü  Προώθηση- διαφήμιση
ü  Ιδέες-προτάσεις




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου την Κυριακή 15-1-2017 στην Τρίπολη

Η Ανασυγκρότηση της Αγροτικής Παραγωγής και οι Λύσεις των προβλημάτων αποτελούν τους κυρίαρχους στόχους της επίσκεψης, την Κυριακή, κλιμακίου στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από :

 Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου
Το Μέλος της Π. Γ του ΣΥΡΙΖΑ Σκορίνη Νίκο
Τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Κασίμη Χαράλαμπο.



Η Ομιλία – Συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης ώρα 12.00 με θέμα:

«Ο Αγροτικός Τομέας, Πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας»


Η συμμετοχή στην ομιλία-συζήτηση τόσο των Αγροτών και Κτηνοτρόφων όσο και όλων των πολιτών, θα βοηθήσει στην καλύτερη χάραξη της Κυβερνητικής Πολιτικής στον ευαίσθητο αυτό τομέα της Εθνικής μας Οικονομίας.



Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε.

Κόρινθος, 13 Ιανουαρίου 2017

Εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση, κ Τσίπρα της «αγκιτπρόπ»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Αν με ρωτούσαν αν προτιμώ κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες ή εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση, θα απαντούσα εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση»: Η ιστορική φράση ανήκει στον Τόμας Τζέφερσον, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να συμφωνεί καθόλου μαζί του.
Συγγνώμη που επιμένω στο θέμα του Τύπου, αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για το πιο κρίσιμο μέγεθος στη Δημοκρατία.
Και η συνομιλία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη (όπου, λέει, εργάστηκε στο γραφείο της κυρίας Νοτοπούλου) με συμβασιούχους οπαδούς του ήταν ενδεικτική και άκρως αποτροπιαστική.
«Εμείς δεν διαβάζουμε εφημερίδες», του απάντησαν όταν προσπάθησε να τους πει πως τα προβλήματα που του ανέφεραν δεν είναι πραγματικά και πως αυτά τα κατασκευάζει ο Τύπος.

Αποτελέσματα έκπληξη στην πρώτη ηλεκτρονική δημοσκόπηση του 2017- Ποια κόμματα ανεβαίνουν και ποια βυθίζονται


Ολοκληρώθηκε χθες η ηλεκτρονική σφυγμομέτρηση του logiastarata.gr σχετικά με την πρόθεση ψήφου των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας.
Συνολικά συμμετείχαν 16611 επισκέπτες της ιστοσελίδας στην δημοσκόπηση που έγινε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εορταστικής περιόδου.

Τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη και οδηγούν σε ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα αν λάβουμε υπόψη παλιότερες ανάλογες ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις της ιστοσελίδας.
Στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά βρέθηκε η Νέα Δημοκρατία ενώ η ανατροπή είναι πως στη 2η θέση ήταν η Χρυσή Αυγή ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. 
Αξιοσημείωτο πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανίζεται να διατηρεί δυνάμεις χωρίς όμως μεγάλα κέρδη προς το παρόν από την φθορά ΣΥΡΙΖΑ. 

Αποδείξεις – Αφορολόγητο: Τι να πληρώσετε με πλαστικό χρήμα για φοροαπαλλαγές έως 2.100€ - Ποιοι εξαιρούνται

Αποδείξεις – Αφορολόγητο: Τι να πληρώσετε με πλαστικό χρήμα για φοροαπαλλαγές έως 2.100€ - Ποιοι εξαιρούνται
Tο Υπουργείο Οικονομικών έδωσε διευκρινίσεις για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που «χτίζουν» το αφορολόγητο.
Τελικά επελέγη η ευκολότερη οδός για το κτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα. Αυτό προκύπτει από την απόφαση της

Νεκρός στο διαμέρισμά του ο θρυλικός μάνατζερ των Beatles Αλέξης Μάρδας

Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξης μαρδας
Νεκρός βρέθηκε στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι ο Αλέξης Μάρδας, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει μάνατζερ των Beatles. Τον βρήκαν άτομα του στενού του περιβάλλοντος.
Ο Αλέξης Μάρδας γεννήθηκε στις 5 Μαίου του 1942 και οι παλαιότεροι τον θυμούνται καλύτερα, αφού υπήρξε γνωστός μπον βιβέρ της εποχής του. Μάλιστα, είχε κάνει σπουδαία καριέρα δίπλα στο θρυλικότερο συγκρότημα όλων των εποχών, τους Beatles.
Στη  φωτογραφία από το beatlesbible.comμε τον Αλέξη Μάρδα δίπλα στα θρυλικά "σκαθάρια", John Lennon και Paul Mccartney
 Στο παρελθόν ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τάνια Τρύπη με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη, τη Μαρίνα, 23 ετών σήμερα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αλέξης Μάρδας, που ήταν 75 ετών, είχε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ εδώ και μέρες δεν τον είχε δει κανείς. Επί τόπου, στο διαμέρισμά του Αλέξη Μάρδα μεταβαίνει ιατροδικαστής προκειμένου να κάνει τη νεκροψία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν νεκρός εδώ και μέρες, αλλά δεν τον είχε αναζητήσει κανείς, ενώ δεν υπάρχουν και ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα. Τελικά, ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, επειδή είχε μέρες να τον δει, κάλεσε την οικογένειά του και παρουσία δικηγόρου και αστυνομικών άνοιξαν την πόρτα. Τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του.
Ο Αλέξης Μάρδας που είχε κάνει σπουδαία καριέρα στο πλευρά της πιο διάσημης μπάντας στον κόσμο, τους Beatles, μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και την Ύδρα όπου διατηρούσε έως πρότινος ένα από τα πιο ωραία σπίτια του νησιού.

Θα καταφέρει ο Άγιος Γέώργιος να πέρασει από τους Αγίους Θεοδώρους;

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος γεωργιος - αγιοι θεοδωροι κορινθια ποδοσφαιρο
Η κακοκαιρία παρέτεινε την εορταστική περίοδο κατά κάποιον τρόπο σε όλες τις κατηγορίες της Κορινθίας. Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται  η τελευταία αγωνιστική (15η) του 1ου γύρου και για την Β’ Κορινθίας. 
Η αναβληθείσα 14η αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή.
Το Σάββατο διεξάγονται οι 4 αγώνες του προγράμματος.
Στα Εξαμίλια η Δάφνη μάχεται με την Περαχώρα, σε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο από τους μνηστήρες των πρώτων θέσεων. Θα παλέψουν μέχρι τέλος για μια θέση στην 3άδα σε ένα ματς  κομβικό. 
Ωραίο ματς αναμένεται στο Ζευγολατιό ανάμεσα στον Άρη Βοχαϊκού και τον ΠΑΣ Κλένια. 
Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες στο Σπαθοβούνι με την τοπική ομάδα να υποδέχεται την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Με νέους προπονητές και οι δύο σύλλογοι. Ο Αποστόλης Καρυώτης που πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία με το Σπαθοβούνι πριν τις διακοπές των εορτών, πήγε στην Πρόοδο που χρειάζεται πλέον βαθμούς, όπου αντικατέστησε  τον Παντελή Κουρούπη στον πάγκο της ομάδας του Αγίου Βασιλείου. Από την άλλη την τεχνική ηγεσία του Σπαθοβουνίου που φιγουράρει 3ο στην βαθμολογία, ανέλαβε ο  Σπύρος Αργυρόπουλος.
Ο Σαρωνικός Γαλατακίου στη φυσική του έδρα υποδέχεται τον Κύψελο που βρίσκεται στο φάσμα του υποβιβασμού, ενώ  στην Αρχαία Κόρινθο ο Άρης αντιμετωπίζει τον ΠΑΟ Κουταλά.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τον αγώνα του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών απέναντι στον ΑΟ Ρομά την πιο  γρήγορη ομάδα στην Κορινθία και με το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στους Αγίους Θεοδώρους και τον Άγιο Γεώργιο. Οι  Άγιοι πραγματοποιούν μια χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Παρέμειναν ωστόσο σχετικά κοντά στην 3άδα και σίγουρα έχουν την εμπειρία αλλά και την φανέλα για να κυνηγήσουν την κούρσα. Ο Άγιος Γεώργιος σε μια εξαιρετική χρονιά πρωταθλητισμού, έχει καταφέρει να βάλει τις βάσεις για να παλέψει ακόμη πιο δυνατά την άνοδο και τον τίτλο στον Β’ γύρο. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη 3άδα και πλέον ενισχύθηκε με σημαντικές μεταγραφές την παρούσα μεταγραφική περίοδο. Ρεπό έχει η πρωτοπόρος Θύελλα Κάτω Διμηνιού

Η 15η αγωνιστική
Σάββατο 14 / 1 / 17 - 15:00
Σαρωνικός Γαλατακίου – ΠΑΣ Κύψελος
Δάφνη Εξαμιλίων – ΑΟ Περαχώρας 
Άρης Βοχαϊκού – ΠΑΣ Κλένια.
ΑΟ Σπαθοβουνίου – Πρόοδος Αγίου Βασιλείου
Κυριακή  15 / 1 / 17 - 15:00
Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών – ΑΟ Ρομά.
Άγιοι Θεόδωροι – ΠΑΣ Άγιος Γέωργιος
Ρεπό η Θύελλα Κάτω Διμηνιού

"Κόλλησε" και ο Θ. Φραντζής στον Παννευρωστινιακό

 

Στον Πανευρωστινιακό , ή υπό τον Στέφανο Καΐτσα , διοίκηση της ¨ερυθρόλευκης" ομάδας της Ευρωστίνης, είναι αποφασισμένη για την πολυπόθητη άνοδο. 
Και αυτό φαίνεται από την μεταγραφική φόρα που έχει πάρει, για να ενδυναμώσει περισσότερο το έμψυχο δυναμικό της εν όψει του δύσκολου  και  καθοριστικού 2ου γύρου , στο πρωτάθλημα της Γ2'  Κορινθίας, που αρχίζει την Κυριακή. 
Δύο 24ωρα πριν το ντέρμπι κορυφής με τα Ταρσινά '97 και μετά την απόκτηση, υπό μορφή δανεισμού από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, του Κλέντι Κόλλα, ο Πανευρωστινιακός, ενέταξε στο δυναμικό της από την ίδια ομάδα και τον τερματοφύλακα Θεόδωρο Φραντζή, που παλαιότερα είχε φορέσει και τη φανέλα της Αναγέννησης Κιάτου, του Αστέρα  Δερβενίου, του Πανκαμαριακού, και μεχρι τώρα του Ηρακλή  Ξυλοκάστρου.
Ο Φραντζής, μπορεί με την εμπειρία που διαθέτει να βοηθήσει το σύλλογο να πραγματοποιήσει το μεγάλο βήμα. Μην ξεχνάμε πως την περσινή σεζόν υπήρξε βασικότατο στέλεχος για τους πράσινους του Ξυλοκάστρου στην πορεία ανόδου στην Α’ κατηγορία. Κράτησε μάλιστα σε αρκετά παιχνίδια την ομάδα του με εξαιρετικές επεμβάσεις και σπουδαίες εμφανίσεις.
Πρόκειται για μια κίνηση από τον Πανευρωστινιακό που σίγουρα προκαλεί αίσθηση και δείχνει τη διάθεση των ανθρώπων του να επαναφέρουν την ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες. 
Ασφαλώς  δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι στον Κουμαριά την  Κυριακή ανάμεσα στην πρωτοπόρο ομάδα Ταρσινά ’97 και τον 2ο του βαθμολογικού πίνακα Πανευρωστινιακό. Ένα ντέρμπι που παρότι θα γίνει σε ξερό γήπεδο, σίγουρα μαγνητίζει το ενδιαφέρον και φυσικά από εκεί δεν μπορεί να λήψει και το
GREEKRADIO WEB CHANNEL

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης το ενδιαφέρον και στον αγώνα του 3ου στην κατηγορία και διεκδικητή της ανόδου ΑΟ Λυκοποριάς με τον Παμφενεατικό , που γίνεται την ίδια ώρα στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι

Ματαίωση αγώνα για το παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας


'Οπως ανακοινώθηκε ο προγραμματισμένος για αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2017 και ώρα 09.15’ , στο Ξυλόκαστρο ποδοσφαιρικός αγώνας   ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ για το πρωτάθλημα παίδων ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ
Κανονικά θα διεξαχθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2017 και ώρα 11.00’ στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟ∆ΙΟΥ για το πρωτάθλημα Νέων οπως την  ΚΥΡΙΑΚΗ 15/01/2017 και ώρα 11.00’ στα Εξαμίλλια ο αγώνας  ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ για το πρωτάθλημα παίδων 

Διακοπή Κυκλοφορίας στη ΝΕΟ Κορίνθου - Πατρών μεταξύ των κόμβων Κιάτου και Ξυλοκάστρου

Διακοπή Κυκλοφορίας στη ΝΕΟ Κορίνθου - Πατρών  μεταξύ των κόμβων Κιάτου και Ξυλοκάστρου Aπό το απόγευμα της Δευτέρα 16/01 έως το πρωί της Τρίτης 17/01
Την Δευτέρα 16/01 από τις 16:00 έως το αργότερο τις 07:00 το πρωί της επόμενης μέρας, η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων μεταξύ των κόμβων Κιάτου (Χ.Θ. 106,5) και Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 120,9) στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, θα διακοπεί προσωρινά και θα εξυπηρετείται μέσω παράκαμψης από την Παλαιά Εθνική Οδό, όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα. 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:
"Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατεδάφισης της άνω διάβασης Διμηνιού περί τη ΧΘ 110,750 από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή".

Σεισμός 4.2 ριχτερ στην Καλαμάτα ταρακούνησε τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο

Πηγή: Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο
Μνήμες "ξύπνησαν" και πάλι στην Καλαμάτα, σήμερα στις 14:12 το μεσημέρι, όταν οι κάτοικοι της πόλης αναστατώθηκαν , από σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού, ήταν 6,2 χιλιόμετρα. 
 Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο ωστόσο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,2 ρίχτερ.  Μαρτυρίες κατοίκων λένε ότι η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή.  
Ο σεισμός έγινε αισθητός εκτός από την Καλαμάτα και γενικότερα τη Μεσσηνία, σχεδόν σε όλη τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο μέχρι το Λάλα Ηλείας. Από το σεισμό, δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές...

Eτήσιος χορός και κοπή της πίτας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Eτήσιος χορός και κοπή της πίτας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
Γιορτάζοντας, μαζί με την έλευση του νέου Έτους 2017 και τα τριάντα χρόνια συνεχούς εθελοντικής προσφοράς ζωής, αγάπης και ελπίδας στον πάσχοντα συνάνθρωπο μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων και ιστών σώματος, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας ενημερώνει πως διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του και την κοπή της πίτας, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 14.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» στα Καρυώτικα Ξυλοκάστρου
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ζωντανή μουσική.
Για τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"

        Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας
      Χρήστος Πρωτόπαπας            Ανδρέας Δαούσης

Κοπή πρωτοχονιάτικης πίτας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Γιορτάζοντας το νέο χρόνο 2017 , το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , σε χθεσινή του εκδήλωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. 
Στην εκδήλωση στην οποία παρέστει ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος η κοπή της έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου ιατρό κ. Αναστάσιο Γκιολή, ενώ παραβρέθηκαν  εκατό και πλέον παιδιά με τους γονείς τους. Τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες του Κέντρου τραγούδησαν και παρουσίασαν στο κοινό τις δημιουργίες και τα έργα τους της χρονιάς που πέρασε...


Οί πρώτοι αγώνες για το 2017 στην Α΄Κορινθίας, Ενδιαφέροντες αγώνες σε Κλένια , Κόρινθο , Ισθμια , Ξυλόκαστρο, Δερβένι


Η αγωνιστική δράστη του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, μετά από διακοπή σχεδόν ενός μήνα, λόγω Εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς την αναβολή των προγραμματισμένων αγώνων στις 7 Ιανουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αρχίζει και πάλι αύριο   Σάββατο  14 Ιανουαρίου, στις 3.00 το απόγευμα.
Θα διεξαχθούν οι αγώνες της 15ης  (τελευταίας Α΄γύρου) αγωνιστικής. 

 Η 14η Αγωνιστική  που ήταν προγραμματισμένη για την 7η Ιανουαρίου 2017 και αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών θα γίνει εμβόλιμα την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου .

Η 15η αγωνιστική περιλαμβάνει αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες.


Η πρωτοπόρος Κόρινθος ΄06, αγωνίζεται στο γήπεδο της Κλένιας κόντρα στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και χρειάζεται βαθμούς για την παραμονή του στη κατηγορία. 

Στο Συνοικισμό ο ΠΑΣ Κόρινθος μάχεται σε ενδιαφέροντα αγώνα με την Ελλάδα Βέλου. Με νίκη της η "Μπάρτσα"  "καραδοκεί" σε τυχόν αποτυχία της ομάδας της ΄06, στο Χιλιομάδι, να περάσει αυτή για πρώτη φορά επικεφαλής στη βαθμολογία.   Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έχουν το αγωνιστικό τους προφίλ σε κάθε ματς και αποτελούν έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της κατηγορίας. Αναμένεται σπουδαίο παιχνίδι.


Δύσκολο αγώνα στο Ξυλόκαστρο, κόντρα στον τοπικό Ηρακλήδίνει ο Πέλοπας Κιάτου, που με ήττα χάνει και τις λιγοστές ελπίδες που έχει για τίτλο. 
Παραδοσιακό μεγάλο ματς που έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις μέσα στα χρόνια. Και οι δύο έχουν ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα να τρέξουν μέσα σε λίγες ημέρες, με την αρχή να γίνεται στο “Σωτήρης Αγγελόπουλος”. Οι κόκκινοι θέλουν τη νίκη που θα τους κρατήσει στο κυνήγι του τίτλου, λίγες ημέρες πριν και από το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΣ Κόρινθος στο Κιάτο. Ενισχυμένοι και με τον Μάκη Μυργιώτη θα κυνηγήσουν το διπλό σε μια δύσκολη έδρα για κάθε ομάδα. Ο Ηρακλής είναι δυνατός στο Ξυλόκαστρο. Έχει κρατηθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα από τη δύναμη της έδρας του κυρίως, ενώ έχει και τους παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγάλα ματς. 



Από την άλλη μεριά ο Ισθμιακός, στο "Γιάννης Στέφας" αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου που ψάχνει βαθμούς παραμονής. 


Στο "Κώστας Βυζάς" ο Αστέρας Δερβενίου μάχεται στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας με τον Πανκαμαριάκο, ό όποιος στο ίδιο γήπεδο , ένα μήνα πριν τον  απέκλεισε , στην παράταση, από το Κύπελλο. 
Και οι δύο ομάδες θέλουν να μπουν με το δεξί στη νέα χρονιά. Σε μια χρονιά που και οι δύο έχουν αξιώσεις να πλασσαριστούν όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα

Στα Αθίκια ο Τενάτης , υποδέχεται τον Παννεμεατικό, με τον οποίο αποτελεί  ζευγάρι και στο Κύπελλο, σε αγώνα που θα διεξαχθεί στη Νεμέα. 



Τώρα στη μάχη της ουράς για  βαθμούς "σωτηρίας" ψάχνουν ο Πανσολυγειακός με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, όπως και η Θύελλα Πετρίου με τον Ολυμπιακό Άσσου


 Σε όλους τους  αγώνες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του επί  31 χρόνια άλλοτε Προέδρου της ΕΠΣ Κορινθίας , Σπύρου Νίκα , που "έφυγε" προχθές από τη ζωή για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 89 ετών.


Η 15η αγωνιστική
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Πέλοπας Κιάτου
Ισθμιακός - Ηρακλής Λεχαίου
Πανσολυγειακός -  ΣΦΛ Ολυμπιακός
Αστέρας Δερβενίου - Πανκαμαριακός
Θύελλα Πετρίου - Ολυμπιακός Άσσου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Κόρινθος '06
ΠΑΣ Κόρινθος - Ελλάς Βέλου
Αθικίων Τενεάτης Αθικίων - Παννεμεατικός