Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του Αστέρα Δερβενίου

Φωτογραφία του χρήστη Αστέρας Δερβενίου.

Κυκλοφόρησε 
το ημερολόγιο του Αστέρα Δερβενίου για το 2017. 
Διατίθεται από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου στην τιμή των 10 €.

Έκθεση και ντοκιμαντέρ Η θεία Λένα στο Μουσείο Μπενάκη

Η θεία Λένα στο Μουσείο Μπενάκη
Αθήνα
Το ντοκιμαντέρ «Αγαπημένη Θεία Λένα. Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά» προβάλλεται αυτές τις μέρες στο Μουσείο Μπενάκη. Την ταινία συνοδεύει ομότιτλη φωτογραφική έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου.

Το σενάριο, η σκηνοθεσία αλλά και η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Μαρίας Ηλιού και ιστορικός σύμβουλος είναι ο Αλέξανδρος Κιτροέφ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου 2017, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια σειρά καθημερινών προβολών του ντοκιμαντέρ στο αμφιθέατρο του κτηρίου (Κουμπάρη 1).

Η Αντιγόνη Μεταξά υπήρξε η αγαπημένη Θεία Λένα των παιδιών στις δεκαετίες του 1940, 1950 και 1960. Μια θρυλική μορφή, η πιο σημαντική παιδαγωγός στην Ελλάδα, που πρόσφερε στον τόπο τον πρώτο μόνιμο θεατρικό οργανισμό για παιδιά στην Αθήνα, το «Θέατρο του παιδιού», γράφοντας και ανεβάζοντας παραστάσεις από το 1933 έως το 1941. Η Θεία Λένα είναι όμως γνωστή κυρίως για τις παιδικές ραδιοφωνικές εκπομπές της στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.

Από το 1939 έως το 1966 χιλιάδες ελληνόπουλα περίμεναν καθημερινά στο ραδιόφωνό τους να ακούσουν τα παραμύθια της από το ΕΙΡ (Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας). Η «Ώρα του παιδιού» περιελάμβανε εκπομπές για όλες τις ηλικίες:

Πλήρωσε τα λάθη του... Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 77-67 από τον Παο στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τραγική η διαιτησία, ξύλο σε κάθε άμυνα από τους "πράσινους'".

Με τα «κοράκια» η πρώτη νίκη του ΠΑΟ σε όλα τα αθλήματα
Την ήττα με 77-67 από τον Παναθηναϊκό γνώρισε ο Ολυμπιακός, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.  Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τα πολλά λάθη τους, καθώς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 14 λάθη.
Τραγική η διαιτησία, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να παίζουν ξύλο σε κάθε άμυνα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα και ενώ το σκορ ήταν 65-70, δόθηκε ανύπαρκτο φάουλ του Μάντζαρη στον Ρίβερς, μια φάση που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα.

Στη Χώρα των άλλων του Αν. Σιμιτζή - Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 9 μ.μ. στο Διαχρονο Θέατρο


Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. στο Διάχρονο Θέατρο (Πυθέου 52, Νέος Κόσμος) παίζεται η παράσταση του Αντώνη Σιμιτζή με τίτλο "Στη Χώρα των άλλων".

Ερμηνεύουν οι Στ. ΓεράνηςΛ. ΔημηρόπουλοςΓ. Κωβαίου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαντέλη.​

Senariografoi Webteam


Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ


Της Λέττας Καλαμαρά  


Σοκ προκάλεσε στον ΕλληνικόΣτρατό η καθαίρεση για κάποιους και η τιμητική αποστρατεία για άλλους των 10 σε σειρά Αντιστρατήγων για την επιλογή του τελευταίου εναπομείναντα σε σειρά ιεραρχίας ως τον νέο Αρχηγό Στρατού. Μία κίνηση με χαρακτηριστικά καταδρομικής επιχείρησης που κανείς στην Ελλάδα δεν περίμενε και περισσότερο από όλους το βαθύ "γιουλενικό" Κράτος. Από την ώρα που η αυγή της χώρας έφερε στο προσκήνιο το νέο Αρχηγό Στρατού με το ιστορικό όνομα, υπόδειγμα ελληνικής αρετής και επαγγελματικής κατάρτισης, κατά γενική ομολογία, οι Σειρήνες του παρακράτους έχουν σημάνει συναγερμό.

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου «Αντιδεοντολογική η παρέμβαση της κας Φωτίου στην αυτοτέλεια της Περιφέρειας»

Αντιδεοντολογική χαρακτήρισε την παρέμβαση της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Φωτίου στον αυτοτελή θεσμό της Περιφέρειας το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, και παράλληλα επικαιροποίησε το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κοινωνική ένταξη, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Η βασική μας πολιτική διαφορά με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εστιάζεται στο που θα κατευθυνθούν οι πόροι του κοινωνικού μας προγράμματος. Σύμφωνα με το δικό μας σχέδιο οι πόροι αυτοί θα κατευθυνθούν στους ωφελούμενους δικαιούχους πολίτες και όχι στους ενδιάμεσους μεσάζοντες όπως προτείνει η κα Φωτίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

pavlopoulos-samaras.jpg

Διαβάζουμε στο Σαμαρικό blog ύβρεων και εμετών το antinews, τη νεότερη άθλια επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο με τίτλο: «Τι κρύβει το γεύμα Μητσοτάκη, Παυλόπουλου, Στουρνάρα;»

Σε αυτό το νέο κατάπτυστο κείμενο ο δακτυλογράφος του Αντώνη Σαμαρά γράφει για τη συνάντηση Μητσοτάκη, Παυλόπουλου, Στουρνάρα:
«Όπως πληροφορούμαι η συζήτηση είχε ως μενού την επόμενη μέρα στη χώρα, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ…Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πως δικαιολογήθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος για την απλόχερη στήριξη που δίνει εδώ και δυο χρόνια στον Αλέξη Τσίπρα…«
Πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να σταματήσει να λασπολογεί κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, πως δήθεν προσέφερε υπηρεσίες στο ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στα συμφέροντα της ΝΔ, αρκεί να του θυμίσουμε τη δική του τεράστια ανεπανάληπτη προδοτική διαδρομή από το 1993 και μετά, που ουσιαστικά συγκυβερνούσε με το ΠΑΣΟΚ ως Πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποκλειστικά υπεύθυνος που η ΝΔ δεν έγινε κυβέρνηση, την εποχή που έπρεπε και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κυριαρχία του Σημίτη και της εποχής που οδήγησε την Ελλάδα στο ξεπούλημα.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Τα ραδιόφωνα της Πελοποννήσου


ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Aktina Radio
Palmos FM
Radio Dee Jay
Radio Morias 102,7 FM
Radioenergeia 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ
L-Radio 87,5

ΔΕΡΒΕΝΙ
Radio Helidori
AΙΓΙΟ
Master FM 90,2

ΠΑΤΡΑ
Enjoy FM
Kiss FM 92,2

KOΡΟΙΒΟΣ 
Aquarius 105.5

ΠΥΡΓΟΣ
Venus FM 105,1

KYΠΑΡΙΣΣΙΑ
Radio Kyparissia

ΠΥΛΟΣ
Pylos Live  

ΤΡΙΠΟΛΗ
Armonia FM
Dimotiki Radiofonia Tripolis

ΑΡΓΟΣ
Cool FM 90,7 

Πηγή: Radio Garden

Α. Γεωργιάδης: Οι μαζικές αποστρατείες έχουν επιπτώσεις στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ξαφνικά η Κυβέρνηση αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τρεις Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να προχωρήσει σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών μειζόνων σχηματισμών και μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (Α.Σ.Σ.), με προφανή επίπτωση στην πειθαρχία και στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις, γιατί οι αλλαγές αυτού του εύρους έπρεπε να γίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. 
Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή επιτυχία στους νέους Αρχηγούς για την ευδόκιμη θητεία τους».

Κρίσεις Αρχηγών: Σαρωτικές οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων



Του Απόλλωνα Λεονταρίτη
Αιφνίδιες όσο και σαρωτικές είναι οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έπειτα από την πρωινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η αντικατάσταση και των τριών Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, ανατρέποντας πλήρως όλα τα «προγνωστικά» και τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά

Πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά
Αθήνα
Τετράδα τουρκικών αεροσκαφών (δύο F16 και δύο F4) εισήλθαν σήμερα, Δευτέρα, στις 13.50 στο FIR Αθηνών, νοτίως της Λέσβου, χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης.
Στη συνέχεια πέταξαν, σε ύψος 19.000 ποδιών, πάνω από το Μακρονήσι (14.14) και τους Ανθρωποφάγους (14.15) του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνοι-Ικαρία, και στις 14.17 πάνω από το Αγαθονήσι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών ΝΑ της Σάμου.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πού υπάρχουν προβλήματα - Νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: `Παγοδρόμιο` το αεροδρόμιο της Ζακύνθου! [pics]
Διακοπές κυκλοφορίας

Και τη Δευτέρα, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί 
ΑΧΑΪΑ
Διαδημοτική Οδός Περιστέρας-Χ/Κ Καλαβρύτων.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • Επ. Ο. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από το 20ο χλμ και άνω.
  • Επ. Ο. Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χλμ και άνω.
  • Επ. Ο. Δερβενίου-Γκούρας, από το 8ο χλμ και άνω.
  • Επ. Ο. Γκούρας-Λυκουριάς, από το 1ο έως και το 18ο χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας-Κιάτου, από το 1ο έως το 17ο χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας-Δερβενίου, από το 1ο έως και το 18ο χλμ.
ΑΧΑΪΑ
  • Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης.
  • Ε.Ο Άγιου Βασιλείου-Πιτίτσας.
  • Ε.Ο. Καλαβρύτων-Πατρών (Καταρράκτης μέχρι Κομπηγάδι).
  • Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων.
  • Ε.Ο. Αιγείρας-Αμπελοκήπων, από το 3ο χλμ.
  • Ε.Ο. Αιγείρας-Περιθωρίου, από το 3ο χλμ.
  • Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας, από το 8ο χλμ της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών.
  • Ε. Ο. Πατρών-Καλαβρύτων, από Δ.Δ. Καταρράκτη έως Δ.Δ. Κομπηγάδι.
  • Τ.Κ. Περιστέρα έως Χ/Κ Καλαβρύτων.

ΑΡΚΑΔΙΑ
  • Π.Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας (μέσω Καλογερικού), από το 6ο έως το 16ο χλμ.
  • Ε. Ο. Πύργου-Τριπόλεως, από το 25ο έως το 63ο χλμ.
  • Ε. Ο. Τρίπολης-Λεβιδίου-Νεμέας, από το 45ο έως το 54ο χλμ.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης, από το 27ο έως το 42ο χλμ.

Πόσες θερμίδες καίτε κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού;

householdchoresromanou.jpgΠόσες θερμίδες καίτε κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού;


Aν αναβάλλετε κάνετε τος δουλειές του σπιτιού, το γεγονός ότι μπορείτε κάνοντάς τις να κάψετε αρκετές θερμίδες, ίσως είναι το κίνητρο που χρειάζεστε!

Διαβάστε περισσότερα 

dogrunningromanou.jpgΟι κατάλληλες ράτσες σκύλου για αφεντικά που... τρέχουν!


Πολλοί γιατροί όταν πρέπει να συστήσουν σε κάποιον ασθενή να βάλει την άσκηση στη ζωή του, τον συμβουλεύουν να πάρει σκύλο και να πηγαίνει βόλτες μαζί του ή και να τρέχει μαζί του. Είναι δεκάδες εκείνοι που ομολογούν ότι έχασαν βάρος και

Tι αποκαλύπτουν οι τρίχες σας για την υγεία σας;

hairbodyhealthromanou.jpgTι αποκαλύπτουν οι τρίχες σας για την υγεία σας;


Όταν οι τρίχες του σώματός μας αλλάζουν χωρίς να έχουμε κάνει εμείς κάτι για να τις αλλάξουμε, είτε μιλάμε για τα μαλλιά μας, είτε για άλλες περιοχές του σώματος, θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει. Η απώλεια τριχών ή η ξαφνική τριχοφυϊα μπορεί να είναι “καμπανάκι κινδύνου” για κάποια αλλαγή που συμβαίνει στο σώμα μας.

Διαβάστε περισσότερα 

redpeppersromanou.jpgΤα καυτερά φαγητά χαρίζουν μακροζωία!


Αγαπάτε τα καυτερά φαγητά; Τότε θα αγαπήσετε και τα αποτελέσματα νέας μελέτης του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, που έδειξε ότι η κατανάλωση κόκκινων, καυτερών πιπεριών χαρίζει μακροζωία! Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση του

500.000 γονείς, βγαίνουν στη σύνταξη στα 52. Δείτε πως

Σύνταξη με όρια ηλικίας τεσσάρων ταχυτήτων που ξεκινούν από τα 52 και τα 55 κλειδώνουν οι γονείς με ανήλικα τέκνα ή με τρία παιδιά που έχουν έναρξη ασφάλισης πριν ...
airetos.gr

Βερναρδάκης στην aftodioikisi.gr: Θα μονιμοποιήσουμε τους συμβασιούχους μέσω ΑΣΕΠ (βίντεο)


Τόσο προσωρινή όσο και μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους καθαριότητας αλλά και παιδικών σταθμών, κοινωνικών δομών, σίτισης, φύλαξης κλπ των ΟΤΑ, προαναγγέλει μέσω του Α΄μέρους συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr, o υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις σε ΕΚΑΒ, ΕΥΑΘ, δικαστήρια & Υγεία (αιτήσεις)

Εδώ και μέρες έχει δοθεί το σήμα εκκίνησης για σειρά προλήψεων μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις

ΣτΕ: Επικύρωσε απόφαση πειθαρχικού για απολύση εφοριακών -Είχαν πάρει “φακελάκι”


Την απόλυση δύο εφοριακών που είχαν πάρει «φακελάκι» 30.000 ευρώ από εταιρεία πετρελαιοειδών της Θεσσαλονίκης για να επισπεύσουν την επιστροφή Φ.Π.Α., επικυρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική απόφαση καθώς οι δύο εφοριακοί είχαν αθωωθεί τελεσίδικα για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης από το Εφετείο Θεσσαλονίκης αλλά για τυπικούς, δικονομικούς λόγους.

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Πώς θα δοθεί -Όλα τα κριτήρια


Ξεκινά μετά τα μέσα Ιανουαρίου η εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο θα καλύψει πανελλαδικά περίπου 700.000 δικαιούχους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Οι δικαιούχοι θα λάβουν:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έκανε Tweet: Ο αρχιτέκτονας της διαπλοκής κ. Παππάς είναι ακατάλληλος για υποδείξεις. #τηλεοπτικες_αδειες

TOY ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ! Σε ποιον αρνήθηκε να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γιατί

117301
Εξοργισμένος φαίνεται πως ήταν τις τελευταίες μέρες με το γεγονός ότι έμαθε πρώτα από το… διαδίκτυο και όχι από τον αρμόδιο υπουργό το ότι το όνομα του

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ! Ποιος κρύβεται τελικά πίσω από το θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση

idrutis_2
Η 90χρονη οικονόμος της οικογένειας Ωνάση, Γεωργία Βέττα, που έζησε για πολλά χρόνια δίπλα στον Έλληνα κροίσο και ήξερε κρυφές πτυχές της οικογένειας αποκάλυψε το ποιος σκότωσε τον πολυαγαπημένο γιο του μεγιστάνα, Αλέξανδρο.
Η κ. Βέττα περιέγραψε στην εφημερίδα Espresso τα όσα έζησε με την οικογένεια Ωνάση, τα καλά και άσχημα.
Ενδεικτικό του πόσο κοντά και του πόσο έμπιστη ήταν φαίνεται και από το γεγονός ότι εκείνη ακολουθούσε την οικογένεια στα ταξίδια της, άκουγε τις

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κάποιοι οφείλουν έστω μια συγνώμη

venizelos-600x396

 Ναι στην ενότητα και τη συσπείρωση αλλά μιλώντας στο όνομα όσων έδωσαν τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν το στοίχημα της Ελιάς και είδαν τον «περονόσπορο», στο όνομα αυτών οφείλω να πω: ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση και de facto δικαίωση στην έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους και την παράταξη. Κάποιοι οφείλουν έστω μια συγνώμη.

ΒΓΕΣ ΕΣΥ, ΜΠΕΣ ΕΣΥ (ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ)

kammenos-gennhmata.jpg

Μία γρήγορη εκτίμηση, βάση σοβαρής πληροφορίας για τις πιέσεις του συστήματος να βγει ο Καμμένος και να μπει η Γεννηματά στην κυβέρνηση

Το «σύστημα» εντός και εκτός Ελλάδας, επιθυμεί μακροημέρευση Αλέξη Τσίπρα. Είναι γεγονός πως με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η φοροεισπρακτική λαίλαπα προχωρά ακάθεκτη χωρίς μεγάλες αντιστάσεις.
Ωστόσο η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας.
Δεδομένου ότι στην Ελλάδα της καταστροφής, σίγουρα εισοδήματα έχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, δηλαδή οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που μέσα στην κρίση μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η στιγμή για το σύστημα να ξαναπροτείνει το

Σχεδόν κανείς δεν αγοράζει πλέον PC και laptop -Δουλεύουν με tablet και smartphone

Σχεδόν κανείς δεν αγοράζει πλέον PC και laptop -Δουλεύουν με tablet και smartphone
Για πέμπτο συνεχόμενο έτος, οι πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών προσωπικών υπολογιστών (PCs και laptops) εμφάνισαν μείωση κατά περίπου 6% το 2016.
Η πτώση της αγοράς είχε ξεκινήσει το 2012 και δεν έχει σταματήσει έκτοτε.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner δείχνουν ότι πέρυσι πωλήθηκαν παγκοσμίως 269,7 εκατομμύρια PC, κατά 6,2% λιγότερα από το 2015.
Σύμφωνα με τα αντίστοιχα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, το 2016 οι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλοπιτα

Έκκληση εκ νέου σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για την στελέχωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, ο Δήμος απευθύνει εκ νέου έκκληση και δημόσια πρόσκληση, σε εκπαιδευτικούς (αδιόριστους, διορισμένους, συνταξιούχους), κατόχους πτυχίων με τίτλους σπουδών, να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τους μαθητές και τις οικογένειες τους, με την εθελοντική προσφορά τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή, παρακαλούνται να το δηλώσουν, συμπληρώνοντας τη σχετική δήλωση συμμετοχής, στην κυρία Μαριαλένα Καραxοντζίτη (γραφείο Δημάρχου), τηλέφωνο επικοινωνίας 2743360200 έως και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
                                                                                                                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την εμποροπανήγυρη του
Αγ. Βλασίου 11 Φεβρουαρίου 2017


Σας ενημερώνουμε ότι, όσοι ενδιαφέρονται να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου (για τοποθέτηση πάγκου ή καντίνας  επί της οδού Αγ. Βλασίου, κατά τη θρησκευτική πανήγυρη της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου, Αγ. Βλασίου στις 11 Φεβρουαρίου 2017), μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους, από τις 16/1/2017 έως τις 31/1/2017, στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ιωάννη Σαλωνίτη.  

Τηλ. Επικοινωνίας 2743360255

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Σοκ και Δέος στην ενημέρωση για έναν «άψογο στρατιωτικό βηματισμό»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη



Με όσα συμβαίνουν (με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) τον τελευταίο καιρό στην ενημέρωση (επιθέσεις, νόμοι, αντισυνταγματικές παρεμβάσεις και διαγωνισμοί – παρωδίες, μηνύσεις, αγωγές, απαιτήσεις για υπέρογκα ποσά, συλλήψεις και διαδικασία του αυτοφώρου), κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι ζούμε στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα του Πρωταγόρα, δασκάλου των γιων του Περικλή, που δίδασκε ότι σε κάθε λόγο υπάρχει και ο αντίλογος.
Στην Ελλάδα του Ανάξαρχου, δασκάλου του Μεγαλέξανδρου, που δίδαξε την παρρησία και την ελευθερία της γνώμης.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΚΔΑΠ Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Εμφάνιση ΚΔΑΠ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ.jpeg
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΔΑΠ, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 στις 06:00, έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΔΑΠ κ. Αναστάσιος Γκιολής, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Δημήτρης Κάσσιος, Παναγιώτης Καλύβας και οι γονείς των παιδιών.
Εμφάνιση ΚΔΑΠ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ2.jpeg
Η εκδήλωση έγινε σε πραγματικά «ζεστό» κλίμα, οι μικροί πρωταγωνιστές τα παιδιά γεμάτα ζωντάνια και κέφι τραγούδησαν μαζί με τους μεγάλους και χάρηκαν με τα δώρα που τους μοίρασαν οι δασκάλες τους, μετά την κοπή της πίτας.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό για την όμορφη εκδήλωση και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται με τα παιδιά και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.
Εμφάνιση ΚΔΑΠ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ3.jpeg

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης


Εμφάνιση received_1715652361794272.jpeg


Εμφάνιση received_1715652245127617.jpegΕργαζόμενοι εντατικά κατάφεραν (με επαναλαμβανόμενους εκχιονισμούς και ρήψεις αλατιού)  να διατηρήσουν σε συνεχή λειτουργία το επαρχιακό οδικό δίκτυο (Ξυλόκαστρο- Κάτω Σ. Τρικάλων- Μέση – Άνω Συν. Τρικάλων-Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας) ώστε οι συνδημότες μας και οι επισκέπτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση και να απολαύσουν την ομορφιά του ορεινού όγκου του Δήμου μας.

Εμφάνιση received_1715652088460966.jpeg
Εμφάνιση received_1715652111794297.jpegΗ Δημοτική Αρχή (ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κκ Παναγιώτης Καλύβας, Δημήτρης Κάσσιος, Κων/νος Κουσουλός), σε συνεργασία με τους Προέδρους των ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα (επαναλαμβανόμενη και έντονη χιονόπτωση) και τη συμβολή του προσωπικού του Δήμου ανταποκρίθηκαν με αποτελεσματικότητα και επέδειξαν υποδειγματική συνέπεια στην αντιμετώπιση της τελευταίας κακοκαιρίας (6 Ιανουαρίου & 9 Ιανουαρίου 2017).






Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης