Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση Τσίπρα – Ματαρέλα με... κοινές ανησυχίες

Συνάντηση Τσίπρα – Ματαρέλα με... κοινές ανησυχίες
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι δύο ηγέτες τόνισαν τους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που ενώνουν τον ελληνικό και τον ιταλικό λαό, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα "κλειδιά" της Ευρώπης στο ΕΛΚ! Νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο Αντόνιο Ταγιάνι!

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ήταν ο νικητής στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Ιταλός θα διαδεχθεί τον γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς.
Ο Αντόνιο Ταγιάνι εκλέχθηκε με 351 ψήφους, έναντι του Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος έλαβε 282 ψήφους.

Κρίσεις - ΚΥΣΕΑ: Όλες οι τοποθετήσεις σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία


Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε τις εξής τοποθετήσεις Αντιστρατήγων, Υποστρατήγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων, Υποναυάρχου και Υποπτεράρχου:

Κρίσεις 2017: Όλα τα ονόματα ανακοινώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ


Ανακοινώθηκαν επίσημα απο το ΓΕΕΘΑ τα αποτελέσματα των κρίσεων 2017 για τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμικη Αεροπορία.

Έτσι λοιπόν το ΣΑΓΕ κατά την 1η συνεδρίαση του, της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017, έκρινε ως ακολούθως :

Υπερσκελίστηκαν 10 αντιστράτηγοι για να ξηλώσουν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!


Με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών να αναθερμαίνονται στο έπακρον, ιδιαιτέρως μετά τις τελευταίες «παρεμβάσεις» Σόιμπλε, αλλά και με το «εθνικό ζήτημα» του Κυπριακού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υπουργός Αμυνας προέβη αιφνιδιαστικά, όπως επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, σε αλλαγή ολόκληρης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με εξαίρεση τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Σε δύο… Βίβλους θα ορκιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ


Όταν ορκιστεί την προσεχή Παρασκευή κι αναλάβει επίσημα καθήκοντα ως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρησιμοποιήσει δύο Βίβλους: τη δική του κι εκείνη που χρησιμοποίησε ο Αβραάμ Λίνκολν, πριν από ενάμισι αιώνα.
«Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα έχει την τιμή να ορκιστεί σε Βίβλους που έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο για την οικογένειά του όσο και για την χώρα» επισήμανε η ομάδα του σήμερα, διευκρινίζοντας ότι την ορκωμοσία θα τελέσει ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς.
Η μητέρα του Ντόναλντ Τραμπ του προσέφερε τη Βίβλο του το 1955.
Το 2013, αναλαμβάνοντας καθήκοντα προέδρου για δεύτερη φορά, ο Μπαράκ Ομπάμα σήκωσε το δεξί του χέρι και τοποθέτησε το αριστερό του σε δύο Βίβλους, εκείνη που χρησιμοποίησε ο Αβραάμ Λίνκολν στην τελετή ορκωμοσίας του το 1861 και εκείνη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Κορυφαίος ηγέτης της Euroleague ο Βασίλης Σπανούλης


Ακόμη ένα «παράσημο» για τον αρχηγό του Ολυμπιακού.
Οι General Managers των 16 ομάδων που συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πήραν μέρος στην καθιερωμένη έρευνα της διοργανώτριας αρχής. Έτσι, λοιπόν, ο Μίλος Τεόντοσιτς συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά τον παίκτη που θα κατακτήσει τον τίτλο του MVP ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο κορυφαίος ηγέτης του τουρνουά, σύμφωνα με τους GMs!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας:

«Θρίλερ» στο Στρασβούργο για την εκλογή νέου προέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο -ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΑΓΙΑΝΙ


Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που γίνεται στο Στρασβούργο.
Όλες σχεδόν οι πολιτικές ομάδες να εμπλέκονται σε ένα απίστευτο παρασκήνιο που κυριαρχούν οι βυζαντινισμοί, οι ίντριγκες, οι πρόσκαιρες και παράταιρες συμμαχίες, οι προδοσίες και οι λεπτές ισορροπίες.
Η διαδικασία έχει οδηγηθεί σε τέταρτο και τελευταίο γύρο λόγω των πολλών πολιτικών ζυμώσεων.

156 αθλητές διορίζονται στο Δημόσιο με απόφαση της Γεροβασίλη – Δείτε ποιοί είναι

Σε διορισμό σε υπουργεία και άλλους φορείς 156 αθλητών προχωρά η κυβέρνηση μετά από απόφαση που υπογράφει η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
Πρόκειται για 156 αθλητές κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) κατανέμονται σε Υπουργεία, Δήμους, Περιφέρειες και φορείς του Δημοσίου, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση.
Μεταξύ άλλων διορίζονται ο πρωταθλητής στον στίβο Κώστας Δουβαλίδης, η παλαίμαχη πολίστρια Μαρία Τσουρή, ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Γρηγόρης-Ευριπίδης Μάκος, ο μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Δημήτρης Μαυροειδής, οι κωπηλάτες Γιώργος Τζιάλλας,  Νίκος Γκουντούλας, Απόστολος Γκουντούλας, ο πολίστας Βαγγέλης Δελακάς και άλλοι.
Δείτε τα ονόματα [ΕΔΩ]

ΝΔ: Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο

Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο.
Καταδικάζουμε απολύτως την εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της, με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του Κόμματος. 
Οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη κοινωνία. Και τα "μαθήματα βίας" δεν χωρούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και πουθενά στο δημόσιο βίο».

Παυλόπουλος-Ματταρέλα ζητούν περισσότερη ανάπτυξη και αλληλεγγύη στην ΕΕ

Παυλόπουλος – Ματταρέλα: Η αλληλεγγύη πρέπει να διέπει την ΕΕ και τους λαούς της«Η Ελλάδα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της ενωμένες θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Σέρτζιο Ματταρέλα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. SERGIO MATTARELLA

Αρχική
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση, αύριο, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 9:30, με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella.

Αυτούς τους γραμματείς αλλάζει η ΝΔ μετά τον Οικονόμου

Αποτέλεσμα εικόνας για nea dimokratia
Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα έχουν κομματική θέση όσοι έχουν αποφασίσει να πολιτευτούν και γι’αυτό το λόγο συνεχίζονται οι αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία.
Όσοι γραμματείς λοιπόν θα πολιτευτούν αναγκαστικά θα αποχωρήσουν με την

Τράπεζες: Ξεχάστε το ΑΤΜ που ξέρατε – Τι αλλάζει

Τράπεζες: Ξεχάστε το ΑΤΜ που ξέρατε – Τι αλλάζειΤα ΑΤΜ αλλάζουν και γίνονται ακόμη πιο σύγχρονα επιτρέποντας μια σειρά από συναλλαγές που ως τώρα γίνονταν μόνο στο ταμείο της τράπεζας.
Αρκετή ταλαιπωρία υπόσχονται οι τράπεζες ότι θα γλιτώσουν οι πολίτες με τη νέα γενιά ΑΤΜ που τοποθετείται εντός και εκτός των καταστημάτων.
Οι τράπεζες προχωρούν σταδιακά στην αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας ΑΤΜ με νέα που δίνουν την ευχέρεια πραγματοποίησης πληθώρας συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο.

Αθήνα – Ιωάννινα σε 3 ώρες και 30 λεπτά!

Αθήνα – Ιωάννινα σε 3 ώρες και 30 λεπτά!
Τι αλλάζει; Ο δρόμος φυσικά που αν και με τσουχτερό αντίτιμο λόγω διοδίων θα φέρει την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία στον... 21ο αιώνα. Πλέον ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα χάρη στο νέο οδικό δίκτυο θα απέχει ελάχιστα απ' την πρωτεύουσα. Οι νέοι δρόμοι κυριολεκτικά αλλάζουν τον χάρτη των μετακινήσεων...
Είναι ενδεικτικό ότι για έναν κάτοικο της Αθήνας σε μερικούς μήνες (ως το Πάσχα) η απόσταση από το κέντρο της Πρωτεύουσας ως το Ρίο ( απόσταση που θα είναι 204 χιλιόμετρα) θα καλύπτεται σε

Συντετριμμένη η Τάνια Τρύπη στην κηδεία του Αλέξη Μάρδα

Συντετριμμένη η Τάνια Τρύπη στην κηδεία του Αλέξη Μάρδα
Το τελευταίο αντίο στο Αλέξη Μάρδα που πέθανε στα 74 του χρόνια είπαν σήμερα φίλοι, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα. Ανάμεσά τους συντετριμμένη η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Τάνια Τρύπη. 
Η γνωστή ηθοποιός ντυμένη στα μαύρα με την κόρη της Μαρίνα και λίγους φίλους και αγαπημένα πρόσωπα βρέθηκε στο Κοιμητήριο Παπάγου για το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που αγάπησε και θαύμαζε πολύ. Ο “γκουρού”

Τα λεμόνια που έχουν… καρκίνο του μαστού - Πώς βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση

lemonsbce.jpgΤα λεμόνια που έχουν… καρκίνο του μαστού - Πώς βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση


Μια ιδιαίτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού έχει ήδη γίνει viral. H #KnowYourLemons χρησιμοποιεί λεμόνια με…  συμπτώματα καρκίνου του μαστού, στοχεύοντας να υπενθυμίσει στις γυναίκες ότι τα ογκίδια δεν είναι το μόνο σύμπτωμα της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα 

lowcalsweetenerromanou.jpgΟι γλυκαντικές ύλες βοηθούν στην απώλεια βάρους- Τρεις νέες μελέτες


Τρεις νέες μελέτες έρχονται να αποδείξουν με στοιχεία ότι αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες, στο πλαίσιο ενός προγράμματος απώλειας βάρους,

Βερναρδάκης στην aftodioikisi.gr: Ίδια δικαιώματα συμβασιούχοι, αορίστου χρόνου στο Δημόσιο (βίντεο)




Tη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που εξομοιώνει τα δικαιώματα των αορίστου χρόνου με αυτά των συμβασιούχων, στο ελληνικό Δημόσιο, εκφράζει στο Β΄μέρος της συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης«Πρέπει να αντιμετωπιστεί το

ΕΛΚ-Φιλελεύθεροι η νέα συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

ΕΛΚ-Φιλελεύθεροι η νέα
συμμαχία στο Ευρωπαϊκό
Κοινοβούλιο

ΕΛΚ-Φιλελεύθεροι η νέα συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Φιλοευρωπαϊκή συμμαχία, στο πλαίσιο της εκλογής του νέου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφάσισαν να σχηματίσουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και το Κόμμα των Φιλελευθέρων (ALDE), καλώντας και τις άλλες ομάδες του Κοινοβουλίου να συμμετέχουν. Με βάση αυτή τη συμφωνία οι δύο ομάδες θα στηρίξουν τον Αντόνιο Ταγιάνι για Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε …
---
Τουριστικός προορισμός:
Ευρώπη

Τουριστικός προορισμός: Ευρώπη

Μια νέα πλατφόρμα προβολής της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού στις αγορές των Τρίτων Χωρών παρουσίασε την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με την Ένωση των Τουριστικών Οργανισμών 32 ευρωπαϊκών κρατών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ταξιδίων. Η πλατφόρμα, που βρίσκεται σε πιλοτική φάση λειτουργίας, έχει στόχο να προβάλλει την Ευρώπη σε αγορές όπως η Κίνα ή η Αμερική, με τρόπο …

Φωτίου: Κέντρα γειτονιάς τα δημοτικά σχολεία -Αλλαγές στους παιδικούς σταθμούς


Στην ενίσχυση των δημοτικών σχολείων με επιπλέον βάρδιες εκπαιδευτικών από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα κει μέχρι τις 10 μ.μ, αναφέρθηκε η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό τα δημόσια

Ειναι αυτός λόγος να (ξανα)φάω μπλόκ από την αρτινη διανόηση?

Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου: Όλοι στα μπλόκα του αγώνα στις 23 Γενάρη

Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου: Όλοι στα μπλόκα του αγώνα στις 23 Γενάρη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν πλέον οι τραγικοί χειρισμοί της Κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν πλέον οι τραγικοί χειρισμοί της Κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Κατέρρευσε το λαϊκίστικο αφήγημα της Κυβέρνησης

Photo published for Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Οι φθηνοί επικοινωνιακοί τακτικισμοί της Κυβέρνησης έπεσαν και πάλι στο κενό.
Μετά το Βατερλό των τηλεοπτικών αδειών δια στόματος του κ. Λάππα, η κυβερνητική πλειοψηφία - με την πολυσέλιδη πρότασή της - ομολόγησε χθες ότι από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών στελεχών. 
Η Νέα Δημοκρατία από θέση αρχών  μάχεται για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή του τόπου. Γι’ αυτό είχε υπερψηφίσει την πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς άλλωστε δεν είχε τίποτα να κρύψει.
Αντιθέτως, η Κυβέρνηση βγαίνει και πάλι βαριά τραυματισμένη.
Όχι μόνο κατέρρευσε το λαϊκίστικο αφήγημά της, περί ύπαρξης του περιβόητου “τριγώνου διαπλοκής” με ευθύνη των παλαιών κομμάτων, αλλά αναδείχθηκαν σειρά ζητημάτων, που αφορούν τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες, αλλά και Μέσα Ενημέρωσης (“Αυγή”) στα οποία προέκυψε ότι είναι βασικός μέτοχος. 
Ως υπεύθυνο Κόμμα μελετάμε σε βάθος την πρόταση της πλειοψηφίας και θα αναλύσουμε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας τις επόμενες ημέρες εντός της Επιτροπής.

 
Με στοιχεία και γεγονότα».

Facebook: Πολύ σύντομα θα επικοινωνούμε με τους φίλους μας μόνον με τη σκέψη

Facebook: Πολύ σύντομα θα επικοινωνούμε με τους φίλους μας μόνον με τη σκέψη
Μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής;
Την απάντηση έρχεται να δώσει εν μέρει το υπ’ αριθμόν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, καθώς προετοιμάζει μία απίστευτη νέα τεχνολογία, η οποία σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες της να διαβάζουν τις σκέψεις των άλλων.
Το Facebook υπόσχεται πως οι άνθρωποι θα μπορούν πολύ σύντομα να

Για αυτό το Google Maps ξέρει πότε έχει κίνηση στους δρόμους

Για αυτό το Google Maps ξέρει πότε έχει κίνηση στους δρόμους
To Google Maps είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που έχουμε στο κινητό μας για να βλέπουμε την κίνηση στους δρόμους και να κινούμαστε άνετα στην πόλη.
Ακολουθούμε σχεδόν πιστά τις οδηγίες που μας δίνει, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ πώς γίνεται να ξέρει ότι όντως έχει κίνηση στους δρόμους και πόση ώρα θα μας πάρει για να πάμε στον προορισμό μας;
Όταν στο κινητό σου ενεργοποιείς την εν λόγω εφαρμογή, αυτή στέλνει, την ίδια στιγμή, ανώνυμο σήμα στη Google με την τοποθεσία σου. Έπειτα, η Google υπολογίζει πόσα οχήματα βρίσκονται στο δρόμο και πόσο γρήγορα κινούνται. Δηλαδή, όσοι περισσότεροι χρησιμοποιούν την εφαρμογή, τόσο πιο αξιόπιστα είναι τα αποτελέσματα. Επίσης, η Google επεξεργάζεται και τα αποτελέσματα της εφαρμογής Waze, η οποία αφορά την κίνηση στους δρόμους και την αγόρασε για 1 δισ. δολάρια το 2013! Έτσι, η Google εμπλουτίζει το αρχείο της και γίνεται πιο ακριβής στις προβλέψεις της.

TechIT.gr 

Σκουρλέτης:Ανοιχτή η συζήτηση για την απλή αναλογική-Κουβέντα για την Αυτοδιοίκηση

Σε συνέντευξή του ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και απαντώντας σε ερώτηση του Δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου για την απλή αναλογική ...

Κάλεσμα των εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου για ουσιαστική και οριστική λύση του προβλήματος των εκπτώσεων σε έργα και μελέτες – Οι μεγάλες εκπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται με εκπτώσεις στο περιεχόμενο των εγκυκλίων

Να αντιμετωπιστεί με ορθολογικό τρόπο το πρόβλημα των ασυνήθιστα χαμηλών προσφορών και των προσφορών κάτω του κόστους σε διαγωνισμούς έργων, μελετών και τεχνικών – επιστημονικών υπηρεσιών ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση οι εκπρόσωποι του κατασκευαστικού και μελετητικού τομέα της χώρας. Το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης του ΤΕΕ και των εργοληπτικών και μελετητικών οργανώσεων απέστειλε ήδη με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων / Τμ. Κατασκευών Αντώνιο Κοτσώνη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας διάλογο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενόψει της εφαρμογής του νέου νόμου 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις και την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων.

Η κοινή ανακοίνωση των ΤΕΕ, ΣΤΕΑΤ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΣΥΝΓΕΜΕ, ΣΜΕΔΕΚΕΜ, ΣΕΓΜ, ΣΑΤΕ και ΣΜΥΕ – ΔΥΠ έχει ως εξής:

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον απερχόμενο Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, πραγματοποίησε σήμερα, ο απερχόμενος Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βολοδύμυρ Σκουρώφ. Στη συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας κ. Αθανάσιος Αθανασίου.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η αγάπη στην πατρίδα ο οδηγός μας για τη διάσωση του τόπου»

«Η αγάπη στην πατρίδα αποτελεί το κυρίαρχο σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το έτος 2017 και σημείωσε ότι οι ευχές του για το νέο έτος εστιάζονται στην αναζήτηση των αξιών μέσα από την παράδοση.
«Οι ταπεινοί πολίτες, αυτοί που διαχρονικά αναλάμβαναν το βάρος της επίλυσης των προβλημάτων, είχαν πάνω απ’ όλα τη διάσωση της πατρίδας μας» ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «αναλογιζόμενος την παράδοση των ευχών θέλω να σημειώσω ότι δεν έπιαναν τόπο γιατί κανένας μας δεν αποφάσισε να αλλάξει. Την αλλαγή έχει ανάγκη ο τόπος, αυτή που ξεκινά απ’ τον καθένα προσωπικά και αυτή που εμπεριέχει την προσωπική ευθύνη του καθενός, αλλά και το ενδιαφέρον του για τον τόπο».

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ακόμη ότι δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα μέσα από έναν ξύλινο πολιτικό λόγο ευχών, χωρίς την αντίληψη και ανάληψη της πολιτικής προσωπικής ευθύνης, και σχολίασε ότι απέναντι στον αντιευρωπαϊκό λόγο που διατυπώνεται από ορισμένους, «θέλω να υπενθυμίσω ότι είμαστε χώρα της Ευρώπης και έχουμε τις δικές μας ευθύνες για την πορεία αυτού του τόπου».

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου