Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανοίγει τα κλειστά ΚΤΕΟ»

Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνα Νικολάκου«Για μια ακόμα φορά ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει αντιπολιτευτική κριτική στη λύση που υιοθετεί η Περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου για την επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας το σχετικό δελτίο τύπου του κ. Αλευρά.

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Φοβικές οι απόψεις του κ. Φίλη για τους Πελοποννήσιους»

Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνα Νικολάκου«Θυμηδία προκαλεί η δήλωση του τέως Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης του Σύριζα στην Τρίπολη», δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας τις αναφορές του περί «αναποτελεσματικών και εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας κινήσεων της Περιφερειακής αρχής».

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Κοινοβουλευτικών Συντακτών



Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα των Κοινοβουλευτικών Συντακτών έκοψε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ευχόμενος σε όλους να έχουν υγεία σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, επισημαίνοντας πως «αυτή είναι η βασική προϋπόθεση ώστε να μπορούμε ατομικά και συλλογικά να στεκόμαστε στα πόδια μας, να εργαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για ό,τι ο καθένας πιστεύει».
Ο κ. Βούτσης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανεργία και την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων που έπληξε ιδιαίτερα αυτόν τον κλάδο, μεταξύ όλων των άλλων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να βοηθήσουμε όλοι έτσι ώστε θεσμικά, δημοκρατικά, με πλήρη διαφάνεια να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αλλά και για τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ξεπερνιούνται πάντοτε υπέρ των εργαζομένων και των εργασιακών σχέσεων».
Τέλος, εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα σύντομα να πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα, προσθέτοντας πως «αυτό πλέον εξαρτάται και από τις πολιτικές δυνάμεις και από τον ίδιο τον λαό μας. Από τις δημιουργικές του δυνάμεις αλλά και από την εγρήγορση και την κινητοποίησή του».
Στην κοπή της πίτας παρέστησαν επίσης ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης –που τράβηξε και τον λαχνό– ο Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Δημήτριος Μπαλαούρας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ιωάννης Τραγάκης εκ μέρους της Ν.Δ. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου και ο Ειδικός Γραμματέας του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστας Βασιλάκης.
Το φλουρί κέρδισε η δημοσιογράφος Νατάσσα Θωμά από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στο Ισραήλ

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει, από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ, κ. Reuven Rivlin, με τον Πρόεδρο της Κνέσετ, κ. Yuli Edelstein, ενώ θα πραγματοποιηθεί και τριμερής συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κνέσετ κ. Edelstein, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Δημήτρη Συλλούρη.
Στην Κνέσετ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα συναντηθεί επίσης με τον αρχηγό της ισραηλινής Αντιπολίτευσης κ. Isaak Hevzog, καθώς και με την επικεφαλής και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ισραήλ – Ελλάδας κυρία Ayelet Nachmias-Verbin.
Από παλαιστινιακής πλευράς, ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο κ.Mahmoud Abbas, με τον Γενικό Γραμματέα της PLO κ. Saeb Erekat και με ομάδα μελών του PLC υπό τον κ.Azzam alAhmad.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλο Γ΄.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με φοιτητές του City University of N.Υ.

Οι Μάσκες Έπεσαν: «Έμφυλες Ταυτότητες» στα Γυμνάσια, αντί για Πλάτωνα, Μακρυγιάννη, Παπαδιαμάντη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ 
 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                 Κόρινθος 22-01- 2017
Νοταρά 123, Τ.Κ 20131 Κόρινθος
 Πληρ. : Μαρκέλλου Σοφία
 τηλ. 27410 77015
 EMAIL: pethkor@gmail.com

 ΕΝ

Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: https://www.minedu.gov.gr/eidiseis/26144-23-12-16-thematiki-evdomada-me-titlo-soma-kai-taftotita-sto-gymnasio


«Θ-εμετική» Εβδομάδα με τίτλο: «Σώμα και Ταυτότητα», πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στο δεύτερο τετράμηνο του σχολικού έτους 2017 στα Γυμνάσια όλης της χώρας, και βεβαίως του Νομού Κορινθίας.
     Με την υπ.αρ.πρωτ. Φ20.1/220482/Δ2/ της 23-12-2016 «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας διακόπτεται υποχρεωτικά για μια ολόκληρη εβδομάδα η ροή του Ωρολογίου Προγράμματος και υποχρεούνται καθηγητές των σχολείων ή συνεργαζόμενοι εξωσχολικοί φορείς να εφαρμόσουν τρεις επιμέρους θεματικές ενότητες με  ζητήματα: Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων.
      Για τους δυο πρώτους άξονες (δηλ. τη διατροφή και τις εξαρτήσεις) δεν υπάρχει σοβαρή αντίρρηση, εν αντιθέσει με τον τρίτο άξονα  της λεγόμενης «Έμφυλης Ταυτότητας», ο οποίος εμφανώς προσβάλλει βάναυσα κάθε άνθρωπο ως πρόσωπο και υπόσταση.
Συγκεκριμένα εισάγει σε ανήλικους μαθητές Γυμνασίου πρωτοφανείς ιδέες και προβληματισμούς και αξίες και έννοιες ξένες στην ελληνική πολιτιστική πραγματικότητα, ανεξαρτήτως και αντιθέτως της θελήσεως γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και του ήθους της ελληνικής κοινωνίας. Το υλικό που υποχρεούνται να εφαρμόσουν οι καθηγητές  εντός και εκτός τάξης, προέρχεται από διάφορους φορείς και Μ.Κ.Ο (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), η αξιοπιστία των οποίων προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αν και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας  το έχει ήδη εγκρίνει ως εφαρμοστέα ύλη στα Γυμνάσια της χώρας και το έχει εσπευσμένα αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του (http://www.iep.edu.gr/index.php/el/fakelos-ekpaideftikoy-ylikoy-2016-2017/emfyles-taftotites/ apodomontas-ta-emfyla-stereotypa/yliko-foreon ).
Στις υποενότητες του αμφιλεγόμενου τρίτου άξονα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, κεφάλαια όπως «Βιολογικό και Κοινωνικό Φύλο» και «Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα». Με άλλα λόγια, γονείς, παιδιά και καθηγητές θα πρέπει να ασχοληθούν μέσω αυτού του προγράμματος, με τις νέες επιταγές και νόρμες που επιβάλλονται παγκοσμίως για την προώθηση της ύπαρξης και ...«Κοινωνικού Φύλου».  Αυτό σημαίνει ότι στην τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία της προεφηβείας τα παιδιά θα πρέπει να προβληματίζονται, ώστε να μπορούν να  επιλέγουν το κοινωνικό τους φύλο ανεξάρτητα από το βιολογικό τους. Αν κάποιο παιδί δηλαδή, δεν αισθάνεται ή νομίζει ότι δεν αισθάνεται καλά με το ότι γεννήθηκε αγόρι ή κορίτσι, θα μπορεί να δηλώνει το αντίθετο και μάλιστα να το αλλάζει με τη βοήθεια παρεμβάσεων της ιατρικής επιστήμης. (βλέπε NATIONAL GEOGRAFIC, Iανουάριος 2017).  Στο σκοπό της Θεματικής Εβδομάδας αναφέρεται σαφώς ότι: «..τα θέματα που διαμορφώνουν στάσεις είναι χρήσιμο να γίνονται αντικείμενα μιας όσο το δυνατόν πιο «ολιστικής» προσέγγισης και μιας βιωματικής επεξεργασίας, καθώς δεν επιδιώκεται μόνο η απόκτηση πληροφοριών ή γνώσεων αλλά και η αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών»... ;;; !!!.
Ανακύπτει λοιπόν  ένα πλήθος ερωτημάτων : Αλήθεια, πάνω σε ποια έγκυρη επιστημονική βάση κινούνται αυτές οι πρωτοβουλίες; Από πότε μια θεωρία περί διαφοράς μεταξύ βιολογικού και κοινωνικού φύλου είναι ευρύτερα επιστημονικά  αποδεδειγμένη ώστε να τη διδάσκεται ο ανήλικος μαθητής; Πού είναι οι αρμόδιοι επιστήμονες, παιδοψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λ.π. να πιστοποιήσουν τον τρόπο, το περιεχόμενο  και τη διαδικασία; Ποιοι θα τα διδάξουν αυτά και με ποια κριτήρια στα παιδιά; Τι είδους πειράματα είναι αυτά σε βάρος ανήλικων μαθητών; Ρωτήθηκαν μήπως οι υπεύθυνοι γονείς, αν θέλουν τα ανήλικα παιδιά τους να αποδομήσουν τις «έμφυλες ταυτότητες» και ποιοι είναι αυτοί που θα τους τις αποδομήσουν; Με τι θα τις αντικαταστήσουν; Με «διεμφυλικές»;  Γιατί κι αυτό το προβλέπει η Εγκύκλιος.... τουλάχιστον για γονείς και εκπαιδευτικούς: Να ενημερωθούν δηλαδή για «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην κοινωνία και στο σχολείο»!!! (σελ.3 της Εγκυκλίου). Ρωτήθηκαν έγκυροι γιατροί και επιστήμονες ποιες συνέπειες θα έχει μια τέτοια δράση «αποδόμησης» στις ψυχές και στη μετέπειτα συναισθηματική πορεία των παιδιών; 
Έχομε ως Ορθόδοξοι Έλληνες, κληρονομιά και παρακαταθήκη μια στιβαρή και δοκιμασμένη διαχρονικά στάση ζωής η οποία εμπνέεται από το Ευαγγέλιο και σέβεται την οποιαδήποτε διαφορετικότητα «του άλλου» ως «εικόνας του Θεού», ως «πλησίον» ως «αδελφού μας» ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή όχι με τις ατομικές επιλογές του.
Ως εκπαιδευτικοί και γονείς έχουμε την ιερή υποχρέωση  να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από κάθε τι που μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τη φυσική και την ηθική τους υπόσταση. Ο καθένας ας αναλάβει την συνειδησιακή του ευθύνη.
Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης μπήκε ήδη και σε διαδικασία συστηματικής πνευματικής  και ηθικής γενοκτονίας.
 Κάνουμε έκκληση σε γονείς, εκπαιδευτικούς, Διοικούσα Εκκλησία, Αρχές, Τοπική Αυτοδιοίκηση, και κάθε υγιή φορέα της ελληνικής κοινωνίας, να εκφράσουν με ευπρέπεια, αλλά και με κάθε νόμιμο τρόπο  και μέσον την αντίθεσή τους στον επιχειρούμενο εκμαυλισμό της προσωπικότητας και  στην έντεχνα συγκεκαλυμμένη επιχείρηση «μετάλλαξης» της φύσης των παιδιών και μαθητών της πατρίδας μας.

Για τη διοικούσα επιτροπή της ΠΕΘ Ν. Κορινθίας

            Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας
  ΜΕΤΖΑΚΗΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ             ΤΟΓΙΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΘ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Φόβοι επιστημόνων για άνοδο της στάθμης των θαλασσών έως εννέα μέτρα

Αποτέλεσμα εικόνας για diabrvsh derbeni
Οι επιστήμονες που μελετούν το αρχαίο κλίμα του πλανήτη, ανακάλυψαν ανησυχητικά «σημάδια» που αυξάνουν τον κίνδυνο για το μέλλον, όσον αφορά τη στάθμη των θαλασσών.
Διαπίστωσαν ότι πριν από 125.000 χρόνια, όταν η Γη βρισκόταν σε μια θερμή περίοδο ανάμεσα σε δύο περιόδους πάγων και οι θερμοκρασίες της ήσαν περίπου όσο οι σημερινές, η στάθμη των θαλασσών ήταν τότε έξι έως εννέα μέτρα μεγαλύτερη από τη σημερινή.

Όταν η Ελλάδα είχε κυβέρνηση που και δούλευε και δεν υπέγραφε δηλώσεις μετανοίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στις 14 Μαΐου 2014, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς το Ταμείο, που τότε είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφερόταν στο συνοδευτικό σημείωμα του ΔΝΤ, ήταν μια επιστολή με την οποία η τότε κυβέρνηση περιέγραφε τις πολιτικές που σκόπευε να ακολουθήσει στο πλαίσιο του αιτήματος για χρηματοδότηση από το Ταμείο. Αναφερόταν επίσης πως η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από τη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών αρχών.
Η επιστολή αναφερόταν στις προόδους της ελληνικής οικονομίας και στις προβλέψεις για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014. Γινόταν αναφορά στο πλεόνασμα που είχε επιτευχθεί – πέρα από κάθε προσδοκία – για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, καθώς και στη βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος Αναφερόταν και στις μεγάλες προκλήσεις και στα μεγάλα προβλήματα, όπως η ανεργία, το δημόσιο χρέος, τα κόκκινα δάνεια.

Η άγνωστη τραγική ιστορία της ζωής του Παντελή Ζερβού ( βίντεο)

4-6
Ο Περαχωρίτης Παντελής Ζερβός είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς που έχουν βγει ποτέ. Πάντα χάριζε απλόχερα το γέλιο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο, ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν την τραγική ιστορία της ζωής του.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΑΕΤΟΣ


Το περιστατικό των 7 νεαρών Ελλήνων στρατιωτών ντυμένων στο χακί συμβολίζοντας τον αλβανικό εθνικισμό αποτελεί ένα σημείο των καιρών που έχει τις ρίζες του βαθιά στην επί δεκαετίες και με τόση επιτυχία εθνική απαλλοτρίωσή μας. Πώς ο ένδοξος από τα σπλάχνα της κοινωνίας ελληνικός στρατός οραματιζόμενος την απελευθέρωση της Πόλης έφθασε να προπαγανδίζει το φίλο και σύμμαχο αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, δεν είναι παρά ένας αντικατοπτρισμός της αλλοπρόσαλλης ζωής μας, που με μανία προβάλλεται από την ομοϊδεάτισσα υποταγμένη ενημέρωσή μας.

Ευριπίδης Μπίλλης Σχολιο: O Γαβράς σε Μέρκελ: Βγάλτε έξω τους Έλληνες από τη φυλακή στην οποία βρίσκονται

η εικόνα προφίλ του Ευριπίδης ΜπίλληςΠαρ 11/1/2013 11:10 πμ
Δείτε κατωτέρω που κατέταξε τον εαυτό του ο κ. Γαβράς.
Κατά τη γνώμη τα κατωτέρω στοιχεία δείχνουν ότι είναι ένας από του πολλούς γνωστούς «αριστερούς»  στη χώρα μας, που βάλθηκαν να διαλύσουν τον ελληνισμό, με τα βιβλία ιστορίας, με το εμείς θα τη λέμε Μακεδονία, με τα σχέδια Ανάν, κτλ.

Σέβομαι κάθε ελεύθερο πνεύμα, δεξιό ή αριστερό. Τους στρατευμένους και μάλιστα εναντίον του ελληνισμού δεν τους σέβομαι και δεν σέβομαι και ότι πουν έστω και αν είναι ορθό γιατί όταν το λένε δεν έχουν ως σκοπό τους την αλήθεια αλλά  τις στρατευμένες επιδιώξεις τους.

Βγάλτε μόνοι σας κατωτέρω συμπεράσματα για τον  κ. Γαβρά.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βαγγέλης Πανάκης

Image result for Βαγγέλης Πανάκης«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 84 ετών ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού Βαγγέλης Πανάκης.
Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στις 8 Ιουνίου 1933 και είχε ταυτίσει το όνομα του με τον ΠΑΟ ως ένας εκ των καλύτερων επιθετικών που είχαν φορέσει την πράσινη φανέλα αλλά και στη συνέχεια ως αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αλλά και ως πρόεδρος των Παλαίμαχων του τριφυλλιού επί σειρά ετών.
Ήταν διεθνής και αγωνιζόταν βασικά ως ακραίος αριστερός επιθετικός. Με το εθνόσημο αγωνίστηκε 14 φορές και πέτυχε 5 γκολ.
Το κανονικό του επίθετο ήταν Πανόπουλος, αλλά επικράτησε το Πανάκης εξαιτίας λάθους αναγραφής στο δελτίο ψωμιού την περίοδο της Κατοχής...
Με τους «πράσινους» κατέκτησε έξι πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962, 1964 και 1965) και ένα Κύπελλο Ελλάδος, το 1955.
«Μέτρησε» 112 γκολ με την πράσινη φανέλα και είναι ο 5ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Ανασκόπηση της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας: Ποίες ομάδες πάνε για άνοδο και ποίες κινδυνεύουν


Ο "Μαραθώνιος" των ομάδων  που μετέχουν στο πρωτάθλημα των 4 ομίλων της Γ' Εθνικής κατηγορίας, βρίσκεται στη μέση της διαδρομής τους. Με την ευκαιρία αυτή μπορούμε να δούμε πως έχει η κατάσταση στους 4 ομίλους της κατηγορίας , Ποίες είναι οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο και την άνοδό τους στη Β΄ Εθνική, και ποίες κινδυνεύουν να υποβιβαστούν στην τοπική κατηγορία των Ενώσεων που ανήκουν. Επίσης θα δούμε τις ομάδες εκείνες με την καλύτερη επιθετική και  την καλύτερη αμυντική γραμμή αλλά και τις ομάδες με χειρότερες επιδόσεις σε επίθεση και άμυνα.

Δήμος Βερύκιος: «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πεθαίνει ...»!

Δήμος Βερύκιος
zappit.gr
Στο φινάλε της ζωντανής σύνδεσης με το Happy Day ο Δήμος Βερύκιος θέλησε να πει δυο λόγια για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η υγεία του πρώην πολιτικού είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρειάζεται άμεσα ιατρική φροντίδα.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βερύκιος ανέφερε τα εξής: «Ήθελα να πω και θέλω αυτό να το απομαγνητοφωνήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και να το πάνε του Τσίπρα. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τηλεφώνημα από έναν ποινικό -μεγάλο όνομα. Μου είπε το εξής: «Εγώ σας προειδοποιώ, ο γέρος θα πεθάνει μέσα στο κελί και θα πεθάνει σαπίζοντας! Είναι ντροπή σας, εσείς οι έξω που τον αφήνετε σε αυτά τα χάλια και δεν λέτε μια κουβέντα». Τηλεφωνώ και μαθαίνω ότι τα πόδια του Άκη αιμορραγούν! Βρίσκεται σε άθλια κατάσταση η υγεία του. Ναι μεν έχει πνευματική διαύγεια, αλλά είναι στα μαύρα του τα χάλια! Ο Άκης μπορεί να εγκλημάτησε και μπορεί να τιμωρήθηκε γι’ αυτό, δεν είναι όμως μόνο ο Άκης. Όλα αυτά τα παιδιά της εξουσίας που πέρασαν ζάχαρη στον στρατό, φρόντισε ο Άκης γι’ αυτό. Τουλάχιστον, τσίπα φιλότιμο να έχουν πάνω τους! Ένα πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να κάνει αυτοκάθαρση, που δεν μπορεί να πιάσει αυτούς που τα έπαιρναν από τη Novartis, βρήκαν το θύμα, το έβαλαν μέσα, είναι 5 χρόνια που σαπίζει, πεθαίνει ο γέρος… Μίλησα και με γιατρούς και δεν θα το έλεγα αν δεν είχα διαβεβαιώσεις ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση».

Αστέρας Δερβενίου: Δύο εκτός έδρας αγώνες , μία νίκη με Χιλιομόδι, μία ήττα στο 90+ στη Νεμέα


Ο Αστέρας Δερβενίου μέσα σε τρεις ημέρες έδωσε δύο σερί αγώνες μακριά από την έδρα του κόντρα σε Ατρόμητο Χιλιομοδίου και Παννεμεατικό., στα πλαίσια της  εμβόλιμης 14ης και αναβληθείσας, λόγω καιρικών φαινομένων (7/1) αγωνιστικής και  της 16ης που επακολούθησε.

Η νίκη στις Κλένιες επι του Ατρόμητου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 195ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ Α’ ΕΘ. ΣΥΝ. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΗ ΝΕΑ. ΕΠΙΔΑΥΡΟ: Να γεμίσουμε ξανά το έθνος των Ελλήνων με ελπίδα και αυτοπεποίθηση


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Κυριακή 22 Ιανουαρίου, παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο της Α’ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, στη Νέα Επίδαυρο. 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό: 
  
«Κυρίες και κύριοι,

Στον τόπο αυτό, όπου διακηρύχθηκε η ελευθερία και η ανεξαρτησία της Ελλάδας και υιοθετήθηκε το πρώτο Σύνταγμα της Επανάστασης, προσέρχομαι με περίσκεψη, με ταπεινότητα και ταυτόχρονα με μεγάλη περηφάνεια. 

Με τα αισθήματα αυτά και με μεγάλη συγκίνηση, χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση για την 195η επέτειο της πρώτης Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων. 
 
Στην Α’ Εθνοσυνέλευση, λίγους μήνες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών, τον Μάρτιο του 1821, οι Έλληνες δήλωσαν σαφώς τη θέλησή τους να υιοθετήσουν τις δημοκρατικές και φιλελεύθερες αξίες.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ στην... επιστροφή Χιμένεθ στον πάγκο . Ο ΠΑΟ "ξύπνησε" αργά στη Κέρκυρα

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ στην... επιστροφή Χιμένεθ στον πάγκο
Η αλλαγή προπονητή φαίνεται ότι επέδρασε ευεργετικά για την ΑΕΚ, η οποία έχοντας τον Μανόλο Χιμένεθ για πρώτη φορά στο πάγκο της μετά την επάνοδό του στην Ένωση, επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για την 17η ημέρα της Super League. Τα τέρματα των γηπεδούχων, που έμοιαζαν να κινούνται στο γήπεδο πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη άνεση, σημείωσαν ο Πέκχαρντ στο 24΄ και ο Μάνταλος στο 47΄.

Ζεσταίνουν τις μηχανές στα τρακτέρ: Αγροτικές συγκεντρώσεις τη Δευτέρα

Ζεσταίνουν τις μηχανές στα τρακτέρ: Αγροτικές συγκεντρώσεις τη Δευτέρα
Αθήνα
Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις βρίσκονται αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και του Ηρακλείου Κρήτης.

Στην Αχαΐα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης, «πραγματοποιούμε συναντήσεις με συναδέλφους σε διάφορες περιοχές και τους ενημερώνουμε για τα βασικά μας αιτήματα και διεκδικήσεις, όπως είναι για παράδειγμα το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής κ.ά.».

Σχετικά με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, ο Γιώργος Βεσκούκης είπε ότι «αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να ξεκινήσουμε».

Στην Αιγιαλεία, ο τοπικός αγροτικός σύλλογος έχει προγραμματίσει το πρωί της