Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο Ολυμπιακός κάρφωσε τον ΠΑΟ και... φουλ για κούπα!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1 σετ
Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αυριανού ημιτελικού έναν εκ των ΠΑΟΚ ή Ηρακλή. Το Σάββατο στο Ρέντη η μάχη για την πρώτη κούπα της χρονιάς.
Με τον Αγκάμεζ να κάνει πράγματα και θάματα, ο Θρύλος, πήρε μια εύκολη νίκη παρά το χαμένο σετ και πλέον θα προσπαθήσει το ερχόμενο Σάββατο να διαητηρήσει τα σκήπτρα του Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς". 
Ο κόσμος του Θρύλου, κατέκλησε το "Μελίνα Μερκούρη" και έγινε ο έβδομος παίκτης της ομάδας του Σλόμπονταν Μπόσκαν, που πλέον μετρά δύο νίκες στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει στη σεζόν κόντρα στους "πράσινους" και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-1). 

Έκλεισε η Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Κορίνθου από τους αγρότες στο ύψος του Αιγίου

agrotes_aigio_1.jpg
Και σήμερα οι αγρότες της Αιγιάλειας, έκλεισαν το δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τα αιτήματα που έχουν προβάλει τις τελευταίες ημέρες.
Πριν λίγη ώρα έκλεισαν το δρόμο, πιστοί στο ραντεβού τους, στη ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, σε ένδειξη σύγκρουσης με την ισχύουσα κυβερνητική πολιτική.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο δρόμος θα κλείσει για δύο ώρες

Μπαράζ σεισμών στον Κυπαρισσιακό κόλπο

seismoi
Αρκετές ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο από το μεσημέρι και μετά.
Η μεγαλύτερη που έγινε και πιο αισθητή στη Ζαχάρω και στην Κυπαρισσία , ήταν έντασης 3,9R στις 12,05, ενώ έχουν καταγραφεί και άλλες εντάσεως 3,3R , 3,1R  , 2,7R, 2,6R.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, επιθεώρησε τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ και της Ολυμπίας Οδού σε Κορινθία και Αχαΐα

Χρ. Σπίρτζης από την Πάτρα: «Αυτά για τα οποία δεσμεύεται η κυβέρνηση τα κάνει πράξη» Μετά την επιθεώρηση των έργων της ΕΡΓΟΣΕ
Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2017 να είναι έτοιμη η νέα σιδηροδρομική γραμμή από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη του Αιγίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέπτεται εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ στην Κορινθία.

Ολυμπία Οδός: Μία ανάσα, το Ξυλόκαστρο και η τελική ευθεία

Ολυμπία Οδός: Μία ανάσα, το Ξυλόκαστρο και η τελική ευθεία
Στις τελευταίες παραδόσεις πριν το τέλος Μαρτίου στην Ολυμπία Οδό θα γίνει η πρόβα τζενεράλε, για τις μεγάλες "κορδέλες" των αυτοκινητόδρομων.
Με τον καιρό να μην βοηθά αλλά να φέρνει εμπόδια συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στην Ολυμπία Οδό. Η μικρής έκτασης κατολίσθηση στην Παναγοπούλα αναστάτωσε προσωρινά τόσο τους οδηγούς όσο και την παραχωρησιούχο αλλά τελικά όπως δείχνει το φαινόμενο είναι ελέγξιμο και μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.
Στο πεδίο των παραδόσεων έχουμε το τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο το οποίο

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Διαδικασία χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Οριζοντιογραφία οδών Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Οριζοντιογραφία οδών Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ'αριθμ. 725/23 "Διαδικασία χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών" (ΦΕΚ 5/Β/5-1-2012) άρθρο 8 παρ.1.α και άρθρο 9 παρ.1.α, κοινοποιούμε την οριζοντιογραφία οδών που μας προσκόμισε αιτών πάροχος (δικαιολογητικό υπ' αριθμ. δ παραγράφου 3 του άρθρου 6).
xylokastro.gov.gr

Έξι νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου πρώτων βοηθειών στην Ιταλία


Έξι άτομα σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε, στην κεντρική Ιταλία.
Στους επιβάτες που έχασαν την ζωή τους συμπεριλαμβάνονται ένας γιατρός, ένας νοσοκόμος, δύο μέλη του πληρώματος και ένας σκιέρ, ο οποίος είχε τραυματισθεί νωρίτερα το πρωί της Τρίτης.
Το ελικόπτερο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχασε ξαφνικά ύψος και συνετρίβη κοντά σε δίκτυο ύδρευσης.
Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν η συντριβή του ελικοπτέρου προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, ανθρώπινο λάθος ή αν συνέβαλε σε αυτή η πυκνή ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

'Εφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος

Σπύρος Ευαγγελάτος: Οδύνη για τον θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη
Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης ο σκηνοθέτης Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, ο ιδρυτής του Αμφιθεάτρου, πανεπιστημιακός και ακαδημαϊκός. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 3 το απόγευμα. 

Έπεσε η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ την πρωτη μέρα των αιτήσεων Κοινωφελούς Εργασίας

Πρόβλημα παρουσιάζει η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, με τη φόρτωση της. Αυτό βλέπει όποιος προσπαθεί να επισκεφθεί τη σελίδα είναι ότι φορτώνει αργά ή ότι δεν ανοίγει καθόλου.

Το πρόβλημα που εμφανίζει η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ είναι η υψηλή επισκεψιμότητα αφού σήμερα ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους.

Tι σημαίνει ποιοτικός ύπνος;

qualitysleepromanou.jpgTι σημαίνει ποιοτικός ύπνος;


Οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να εξασφαλίσει μια καλή ποιότητα ύπνου, εξέδωσε το Εθνικο Ίδυμα Ύπνου. Τι ορίζει λοιπόν τον ύπνο ως ποιοτικό; Τα στοιχεία –κλειδιά του ποιοτικού ύπνου δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Sleep

ΟΑΕΔ: Σήμερα η κοινωφελής για 24.251 θέσεις σε 274 δήμους (αναλυτικά – κατανομή)


Δήμος
Σύνολο Θέσεων
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ
54
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ
19
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
26
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
60
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
18
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
48
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
64
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
22
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
38
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
93
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
29
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
28
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
30
ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
23
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
143
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
50
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
113
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
46
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
57
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
109
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
110
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
73
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
70
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ
46
ΔΗΜΟΣ ΉΛΙΔΑΣ
11
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ
58
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
30
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
19
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
197
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
66
ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
31
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
59
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
77
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
36
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
12
ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
51
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
62
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
99
Στη δημιουργία 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε 274 δημους της χώρας (αναλυτική κατανομή), αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 1/2017). Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ξεκινάει σήμερα Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12ημεσημβρινή.

ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

10 απίστευτα δεδομένα για το διάστημα που θα σας εκπλήξουν

10 απίστευτα δεδομένα για το διάστημα που θα σας εκπλήξουν
Κάποτε οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη και ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω της. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η θεωρία αυτή ήταν εσφαλμένη και αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα παραπάνω για το σύμπαν. Κι όμως διάφορες θεωρίες αποδεικνύουν ότι το σύμπαν μπορεί ακόμα να μας εκπλήξει.

Στο Κιλκίς το πρώτο διπλό ρομποτικό άρμεγμα αγελάδας

Στο Κιλκίς το πρώτο διπλό ρομποτικό άρμεγμα αγελάδας
Το πρώτο διπλό ρομποτικό αρμεκτικό σύστημα Lely Austronaut Α4 στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε με επιτυχία στη φάρμα των αδερφών Κουφάκη στο Βαφειοχώρι Κιλκίς.
Το πρωτοποριακό σύστημα εγκατέστησε η «Hellenic Dairy Automations» -θυγατρική εταιρία της Milkplan S.A. και αντιπρόσωπος της Lely στην Ελλάδα- εξειδικευμένα στελέχη της οποίας ανέλαβαν την έναρξη λειτουργίας του και τον