Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

H Ραδιοφωνική μας μετάδοση του Σαββάτου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

Φωτογραφία του Tassos Mitsopoulos.

Ερυθρόλευκο... παγοθραυστικό στη Ρωσία. Ούνιξ Καζάν – Ολυμπιακός 75 - 90!!!



Χάθηκε η... μπασκετική λογική στο ματς του Καζάν! Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς Σπανούλη, Λοτζέσκι και Γιανγκ και με “τρελή” εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο έδειξε να διαλύει την Ούνιξ (+20). Με έναν απίστευτο Λάνγκφορντ όμως οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Σφαιρόπουλου.
Με τον Έρικ Γκιρν να σημειώνει την πιο παραγωγική βραδιά του (23π.) με τη φανέλα του Ολυμπιακού, οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν νικηφόρα από το Καζάν, αυξάνοντας σε 15-6 το ρεκόρ τους στην Euroleague. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 90-75 της Ούνιξ, για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης, και έκαναν ακόμη ένα... βήμα για το πλασάρισμα τους στην πρώτη τετράδα, που

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/1

Φωτογραφία
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το έτος 2017. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, η εκπόνηση του οποίου έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβρη του 2017. Τόνισε ότι χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή των επαγγελματιών για να πετύχει και ότι τα ορεινά τοπικά διαμερίσματα δεν ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων που τους είχαν αποσταλεί. Η Συμπολιτεία τοποθετήθηκε λέγοντας ότι εκτός από τους στόχους που βάζει το πρόγραμμα και οι οποίοι στο μεγαλύτερο βαθμό είναι ίδιοι με το περσινό πρόγραμμα, αφού αυτό υλοποιήθηκε ελάχιστα, πρέπει να ξεκινήσουμε την υλοποίηση άμεσα πιο πρακτικών ζητημάτων, τα οποία θα οδηγήσουν και σε μεγαλύτερη ενεργοποίηση των δημοτών. Τέτοια θα μπορούσαν να είναι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και μία μελέτη για το κυκλοφοριακό, η βελτίωση της εικόνας της πόλης, η διαχείριση των απορριμμάτων κυρίως από τους επαγγελματίες, προβλήματα που έχουν προκύψει από το ατελές έργο της ανάπλασης του παραλιακού δρόμου και η προβολή του Δήμου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο θέμα της συμμετοχής του Δήμου στο θεσμό της Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια η δημοτική αρχή δήλωσε ότι θα απασχολήσει αποφοίτους της ειδικότητας «τεχνικός φυτικής παραγωγής». Η Συμπολιτεία ζήτησε να μάθει πού θα απασχοληθούν οι μαθητευόμενοι και υπήρξε η δέσμευση από την πλειοψηφία μέσω του κ. Νιάρρου ότι θα τοποθετηθούν στο γραφείο αγροτικής ανάπτυξης (έχουμε;).

Προ ημερησίας, έγινε αναφορά από εκπροσώπους ορεινών χωριών στο γεγονός ότι μόνο το παραλιακό τμήμα του Δήμου κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ υπήρχαν μεγάλες καταστροφές και σε εκείνα τα τοπικά διαμερίσματα. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να διεκδικήσει εκ νέου την ένταξη και των ορεινών και ημιορεινών χωριών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, έγινε αναφορά στην κοινωνική πολιτική του Δήμου. Από τη μείζονα μειοψηφία στο θέμα του κοινωνικού φαρμακείου, το οποίο 1,5 χρόνο μετά, εξακολουθεί να μη λειτουργεί και από τη Συμπολιτεία στο κοινωνικό φροντιστήριο που αν και έχουν περάσει 5 μήνες από την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει. Από τις απαντήσεις του δημάρχου φάνηκε η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί γρήγορα στις ανάγκες των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο τα χρόνια της κρίσης και η έλλειψη αποτελεσματικότητας στην υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Αίσθηση προκαλεί επίσης η κατ’ επιλογή κοινωνική ευαισθησία της μείζονος μειοψηφίας, μιας και στο θέμα του κοινωνικού φροντιστηρίου έδωσε παθιασμένη μάχη για να περιοριστούν (έως εξαφανιστούν) οι ωφελούμενοι του κοινωνικού φροντιστηρίου, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε…

                                                                Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

6 λόγοι για τους οποίους νιώθετε διαρκώς κουρασμένος/η


excessfatigueromanou.jpg6 λόγοι για τους οποίους νιώθετε διαρκώς κουρασμένος/η


Υπάρχουν στιγμές που όλοι μας αισθανόμαστε κουρασμένοι και αδύναμοι. Αν όμως το αίσθημα αυτό της κούρασης είναι πολύ συχνό, τότε πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα: προσπαθήστε να κοιμάστε περισσότερο, περιορίστε την κοινωνική σας ζωή προς χάριν της ξεκούρασης, προσπαθήσετ να τρώτε πιο υγιεινά, καταναλώνετε περισσότερα υγρά και περιορίστε την κατανάλωση νικοτίνης και αλκοόλ. Αν, παρ’ όλα αυτά, τα συμπτώματα επιμένουν, τότε δεν αποκλείεται να συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα 

breakfastfamilyromanou.jpgTα τακτικά γεύματα προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά


Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των γευμάτων μας και πιο συγκεκριμένα, τα μικρά και συχνά γεύματα είναι πολύ σημαντικά όχι απλώς στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και επειδή μπορούν να

Με πάνω από 100 άρθρα έρχεται το νέο πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ


Στα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναμένεται να κατατεθεί για διαβούλευση το νέο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ.  Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφοριες το νέο πολυνομοσχέδιο θα έχει πάνω από 100 άρθρα, και έρχεται να προωθήσει επείγουσες και αναγκαίες ρυθμίσεις που θα

Τι απαντά ο Ηλίας Ψινάκης, στις κατηγορίες του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα

Μιλώντας στο star.gr, o Ηλίας Ψινάκης ξεκαθάρισε πως «έχω ιδρύσει το Marathon Foundation το οποίο εξυπηρετεί ανάγκες των δημοτών. Είναι απόλυτα νόμιμο, μια αστική μη κερδοσκοπική, όπως αστική μη κερδοσκοπική είναι και η αμφικτιονία των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Αυτό έχει δυο πόλους. Το ένα είναι να ανακουφίζει προς το παρόν τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας στο Μαραθώνα, και το δεύτερο είναι να προάγει το brand του Μαραθωνίου σε όλο τον κόσμο».

«Δεν είμαι υποχρεωμένος, όποιος θέλει είναι στη ΔΟΥ Παλλήνης, μπορεί να πάει να πάρει έναν εισαγγελέα και να το ψάξουν. Δεν έχω κανένα θέμα, εγώ δεν είμαι κλέφτης», είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για την ενορχηστρωμένη επίθεση.

Ρεκόρ για το ΚΕΑ: 265.000 επισκέψεις, πάνω από 23.000 αιτήσεις (δικαιολογητικά)


Στις 265.000, αριθμός ρεκόρ, έφτασαν σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τα μεσάνυχτα έως και τις 4.30 μ.μ., επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 265.000 πολίτες, εκ των οποίων 23.689 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και υπέβαλαν αιτήσεις.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εθνική γραμμή για τη χώρα είναι να φύγει η ανίκανη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα

Αρχική
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
            «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, στη Βουλή, ανέφερε 10 χαρακτηριστικά παραδείγματα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος και χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες.
 
            Αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση, από ανικανότητα και ιδεοληψία δεν προχωρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Και οι οποίες θα έπρεπε να είχαν γίνει, χωρίς να τις επιβάλλει κάνεις, γιατί φέρνουν επενδύσεις, δουλειές και ανάπτυξη στη χώρα.
 
            Εθνική γραμμή για τη χώρα είναι να φύγει η ανίκανη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
 
            Ο ίδιος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα σκληρά μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει.
 
            Ας ενημερώσει και τον Υπουργό Οικονομικών του, που κάνει τάχα πως δεν γνωρίζει».

Μεταμόσχευση καρπού σε άνδρα που γεννήθηκε χωρίς άκρα


Ο 32χρονος Πιοτρ, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς χέρι, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρπού. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα του είδους στα ιατρικά χρονικά. 
Ενα ακόμα σημαντικό βήμα στην ιατρική των μεταμοσχεύσεων έγινε στην

Στο Μουσείο της Ακρόπολης η γιορτή του χάντμπολ - Συμπληρώνονται 40 χρόνια από την γέννηση του αθλήματος

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, θα πραγματοποιηθεί η εορταστική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την γέννηση του αθλήματος, με τους πρώτους επίσημους αγώνες να διεξάγονται στις 13 Φεβρουαρίου 1977 στο προαύλιο του γυμνασίου

ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Ενσωματωμένη εικόνα 1Ενσωματωμένη εικόνα 1


Προσφυγόπουλα θα παίξουν και θα διασκεδάσουν στην αίθουσα «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος πρωτοπόρος στις κοινωνικές δράσεις ανοίγει για άλλη μια φορά την αγκαλιά της σε όσους έχουν ανάγκη.
Γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας έχουν δικαίωμα στην ζωή, στην αγάπη και στο παιχνίδι.
 Έτσι διοργανώνει αύριο (11:30) με την συμπαράσταση των «Γιατρών του κόσμου», του ΟΑΚΑ και του ΕΚΑΕ (Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών), εκδήλωση για την γνωριμία των προσφυγόπουλων με το άθλημα του χάντμπολ.

Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε γλυπτή ζωφόρο του Χρήστου Καπράλου

Εμφάνιση IMG_2017_02_02_9_195.jpgΠλουσιότερη κατά ένα ακόμα μνημειακό γλυπτό του Χρήστου Καπράλου -ενός από τους πλέον σημαντικούς γλύπτες και εικαστικούς δημιουργούς της χώρας μας στον 20ό αιώνα- είναι από σήμερα η Βουλή των Ελλήνων, καθώς μετά το εμβληματικό άγαλμα της Μάνας που κοσμεί τον περίβολο του Μεγάρου της Βουλής και Το Μνημείο της Μάχης της Πίνδου που περιβάλλει την οροφή του Περιστυλίου, προστίθεται η γλυπτή ζωφόρος με θέμα «Η καλλιέργεια και η επεξεργασία του καπνού»που φιλοτεχνήθηκε το 1954. Το έργο εκτίθεται στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, που στεγάζει σήμερα υπηρεσίες της Βουλής και κυρίως τη Βιβλιοθήκη της, σηματοδοτώντας με την εκεί παρουσία του την ιστορική χρήση του κτιρίου.

Τεράστια προσοχή αν σας έρθει αυτό το μήνυμα στο Viber

Τεράστια προσοχή αν σας έρθει αυτό το μήνυμα στο Viber
Έναν νέο τρόπο έχουν εφεύρει διάφοροι επιτήδειοι, προκειμένου να εξαπατήσουν ανύποπτους χρήστες της εφαρμογής Viber, αποστέλλοντας μαζικά επικίνδυνα μηνύματα.
Επειδή οι χρήστες που λαμβάνουν τα μηνύματα επιλέγονται τυχαία, πρέπει όλοι

Το CERN «γεμίζει» με Ελληνες: 100 μόνιμοι εργαζόμενοι, πολλές ερευνητικές ομάδες και συνεργασίες

Το CERN «γεμίζει» με Ελληνες: 100 μόνιμοι εργαζόμενοι, πολλές ερευνητικές ομάδες και συνεργασίες
«Να έχετε όνειρο και να προσπαθήσετε να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Και θα γίνει», λέει με αφοπλιστική βεβαιότητα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες της Ελλάδας, ο Έλληνας πειραματικός φυσικός στοιχειωδών σωματιδίων Μανώλης Τσεσμελής, μέλος της ομάδας που ανακάλυψε τα μποζόνια W και Ζ.
Και η λέξη «όνειρο» δεν είναι από ό,τι φαίνεται τυχαία, αφού υπάρχει στις αναφορές πολλών ακόμη Ελλήνων και Ελληνίδων επιστημόνων του CERN: μιας

Έφτιαξαν γραφένιο από σογιέλαιο

Έφτιαξαν γραφένιο από σογιέλαιο
Ερευνητές στην Αυστραλία μετέτρεψαν το κοινό σογιέλαιο του μαγειρέματος σε γραφένιο, το «υλικό-θαύμα» με τις πολλές δυνητικές εφαρμογές στα ηλεκτρονικά, στη βιοϊατρική κ.α.
Το επίτευγμα μπορεί να οδηγήσει στη μαζική παραγωγή γραφένιου με

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΟΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (4/02/2017)




H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΟΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το ΣΑΒΒΑΤΟ 04/02/2017 και ώρα 18:00 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ "ΑΡΙΩΝ' Παραλία Ξυλοκάστρου
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Επικεφαλής  της Κ.Ο.  Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης  και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου / πρώην Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ.ΓΚΙΟΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Πρεμιέρα ARCADIAN SCREENINGS : Από Την Τρίπολη Για Την Αρκαδία

Πρεμιέρα ARCADIAN SCREENINGS : Από την Τρίπολη για την Αρκαδία
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης Arcadian Screenings από 23 έως 26 Φεβρουαρίου  στο CineVille της Τρίπολης και στη Μεγαλόπολη, τη Δημητσάνα και την Ασέα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
25 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο παρουσιάζονται στο κοινό της Αρκαδίας σε ένα Φεστιβάλ Πολιτικού Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στο Φεστιβάλ κάνουν πρεμιέρα 9 Ταινίες από την Τρίπολη για την Αρκαδία, προϊόν του εργαστηρίου ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ, το οποίο διοργάνωσε ο

Όταν μιλούν οι αριθμοί (7). Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Αλαλούμ και στα Μουσεία!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα για πολλά χρόνια ήταν πως ενώ οι επισκέπτες στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς μας χώρους αυξανόταν, οι εισπράξεις μειώνονταν. Υπήρξαν μάλιστα και περίοδοι που μειώνονταν και οι επισκέπτες και οι εισπράξεις.
Όπως θα διαπιστώσετε από τη σημερινή έρευνα η κατάσταση άρχισε να αντιστρέφεται τον Ιανουάριο του 2013 και η βελτίωση κορυφώθηκε με θεαματικό τρόπο το 2014.
Η ώθηση ήταν τόσο μεγάλη που συνεχίστηκε και για μερικούς μήνες του 2015, χρονιά που άρχισαν οι μειώσεις και τα σκαμπανεβάσματα. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο (τον… ηρωικό) του 2015, είχαμε αύξηση επισκεπτών και μείωση εσόδων!

Kόρινθος: Ημερίδα "Εθελοντές δότες μυελού των οστών, μαζί μπορούμε να κάνουμε την λευχαιμία παρελθόν"

Ενσωματωμένη εικόνα 1Ενσωματωμένη εικόνα 3
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός π.τ Κορίνθου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών "Χάρισε Ζωή"  
ημερίδα με θέμα:
"Εθελοντές δότες μυελού των οστών, μαζί μπορούμε να κάνουμε την λευχαιμία παρελθόν"
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 18:15   Επιμελητήριο Κορινθίας, Ερμού 2 - Κόρινθος

Ελάτε να ενημερωθείτε και να γίνετε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κορίνθου
Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κορίνθου


1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Έργου


H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α), προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου, με ελεύθερη θεματολογία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΜΑΣ

Η σημερινή ημέρα πραγματικά αξίζει να καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία της στρατιωτικής και εθνικής ψυχανάλυσης. Μετά από ένα επικό τουτίραρισμα κάποιου βουλευτή της γείτονος και συμμάχου χώρας και μπαράζ ηλεκτρονικών πρωτοσέλιδων η ελληνική κοινωνία υπέστη μία καλά οργανωμένη εικονική επίθεση. Δεν τίθεται αμφιβολία ότι ο

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε πολίτες της Κορίνθου

Εμφάνιση 16442960_1441628895855742_667576400_o.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε πολίτες της Κορίνθου, το οποίο πιστοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC). Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών Eurolingua έπειτα από πρωτοβουλία της κ. Χριστίνα Φραγκουλοπούλου και του συνυπεύθυνου του σεμινάριού κ.Κωνσταντίνου Θωμά. Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικές ομάδες της Κορίνθου και του Άργους.

Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο των υπαλλήλων της Βουλής

Εμφάνιση 040A2949.jpgΟλοκληρώθηκε με επιτυχία, αργά το μεσημέρι, η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε για 21ή συνεχή χρονιά –δύο φορές ετησίως– ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών του, σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοληψίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».
Στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο, οι οποίοι πρόσφεραν αίμα για τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Η συμμετοχή ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.
Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν σήμερα, όπως και τους δεκάδες υπαλλήλους που προσήλθαν στην καθιερωμένη αιμοληψία, αλλά για λόγους ανωτέρας βίας δεν κρίθηκαν κατάλληλοι.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Ίδρυση Ευρωπαϊκού Συνεδρίου των Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας

 
N.E.F.E.L.E. – “Networking European Festivals mEntal Life Enhancement”
 
Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του «NEFELE Project» την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα που σαν αποτέλεσμα είχε τη συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας N.E.F.E.L.E.
Μετά από μία ανοικτή διαδικασία όπου το Σχέδιο Καταστατικού του Δικτύου τέθηκε σε διαβούλευση, τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου, 22 φορείς από 10 ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισαν για τη σύστασή του και το τελικό κείμενο του

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 στην Λάρισα

Κρίσιμα ματς σε Καυτανζόγλειο και ΛάρισαΟ ΠΑΟΚ απέδειξε και στο «AEL FC Arena» ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Super League το τελευταίο διάστημα. Με τα γκολ των Μυστακίδη (9΄) και Μάτος (61΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρασε και το εμπόδιο της Λάρισας (2-0) στο πλαίσιο της 11η αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος κι «έπιασε» στην 2η θέση τους Πανιώνιο και Ξάνθη.

Ισόπαλη και χωρίς τέρματα (0-0) έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ηρακλή και την Κέρκυρα σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική της Super League, στο Καυτανζόγλειο.

Έντονοι «διαξιφισμοί» στη Βουλή στην συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Κήρυκας ανευθυνότητας ο κ. Μητσοτάκης Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Επιχειρήσατε να χτίσετε τη νέα διαπλοκή
Σε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
Οπως αναμενόταν η σύγκρουση κορυφής μεταξύ των δύο αρχηγών δεν περιορίστηκε στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά επεκτάθηκε και στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, με τον κ. Μητσοτάκη να υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης έχουν σαφές αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και τον πρωθυπουργό να τον κατηγορεί για ακόμη μια φορά ότι συντάσσεται με την πλευρά των δανειστών.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης τονίζοντας ότι οι δανειστές απαιτούν πράγματι υπερβολικά υψηλά μέτρα και αυτό είναι το τίμημα «της αναξιοπιστίας Τσίπρα και της τραγικής ανικανότητάς σας».
Καταλόγισε στον κ. Τσίπρα την ευθύνη για τα νέα μέτρα λιτότητας.
«Δεν θα σας επιτρέψουμε να παίξετε την τύχη της χώρας στα ζάρια» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.

Προκρίθηκαν στους «8» του Κυπέλλου ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητος, Πλατανιάς

Πανηγυρικά ΠΑΟ και ΑΕΚ, εύκολα ο Ατρόμητος, στην παράταση ο Πλατανιάς
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο η ΑΕΚ διέλυσε με 6-0 τον Λεβαδειακό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Με τα γκολ των Μπακασέτα (21΄), Αραούχο (28΄,60΄), Βάργκας (68΄), Κολοβέτσιου (79΄) και Γαλανόπουλου (84΄) η Ένωση

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έφτασε και φέρνει αλλαγές! Τι θα ισχύει για τους επιβάτες

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έφτασε και φέρνει αλλαγές! Τι θα ισχύει για τους επιβάτες
Άρχισε η σταδιακή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, τη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός) και το Τραμ, ενώ από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 θα είναι λειτουργικό το έργο και στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, δηλαδή για όλο το σύστημα του ΟΑΣΑ.
Το νέο, εύκολο και έξυπνο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους: