Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, Ολυμπιακός και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0Σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, Ολυμπιακός και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 με το εισιτήριο για τους «4» να... παίζεται στην ρεβάνς του Περιστερίου! 
 Κι όμως. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έληξε 0-0. Με δεκάδες φάσεις από πλευράς Ολυμπιακού και δοκάρι του Καρντόσο, με τρομερή ευκαιρία του Λε Ταλέκ για να πάρει και το «διπλό» στο Φάληρο. Ομως οι επιθετικοί και των δύο ομάδων ήταν άστοχοι. Και ο Καρντόσο και ο Ανσαριφάρντ και ο Ιντέγε (σπουδαία φάση στο 85') και ο Λε Τελάκ! Σε αυτούς προσθέστε και τους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού που δεν μπόρεσαν να απειλούσαν εντός εστίας (Μανθάτης, Ανδρούτσος, Φορτούνης) και θα καταλήξετε στο τελικό 0-0 το οποίο αφήνει ανοιχτή την πρόκριση για την ρεβάνς στο Περιστέρι!

ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης 4 - 0

Livescore: ΟΣΦΠ-Ατρόμητος (0-0), καθάρισε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός, 4-0 τον ΑστέραΠραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του, επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης 4-0 στο «Απ. Νικολαϊδης» βάζοντας τις πιο γερές βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πέρα από την έκταση του σκορ, που ελαχιστοποιεί τις ελπίδες του Αστέρα, εν όψει του 2ου αγώνα στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός έπειτα από πολύ, μα πάρα πολύ καιρό, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, με σταθερή διάρκεια στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Μια ακόμη ραδιοφωνική μετάδοση από τα Ροζενά την Κυριακή

Φωτογραφία του Tassos Mitsopoulos.

Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε! (pics+vid)

Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε! (pics+vid)
Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 1981 όταν γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Μια γιορτή που μετατράπηκε σε τραγωδία. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 6-0 την ΑΕΚ και άπαντες πανηγύριζαν μια ακόμα πολύ μεγάλη νίκη του Θρύλου, όταν η χαρά έδωσε τη θέση της στη λύπη και τα χαμόγελα έγιναν δάκρυα. Το «Γ. Καραϊσκάκης» αιματοκυλίστηκε και 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σήμερα (8/2), συμπληρώνονται 36 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα, την οποία κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει! Πάντα τα αδικοχαμένα θύματα θα βρίσκονται στη μνήμη μας και πάντα θα παρακολουθούν από εκεί ψηλά τα κατορθώματα του Θρύλου.
Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το παιχνίδι είχε παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με τους: Σαργκάνη, Κυράστα, Βαμβακούλα, Παπαδόπουλο, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκη, Περσία, Νικολούδη, Αναστόπουλο, Ορφανό και Γαλάκο. Προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Κάζιμιερζ Γκόρσκι.
Η ΑΕΚ από την άλλη είχε αγωνιστεί με τους: Οικονομόπουλο, Αρδίζογλου, Μανωλά, Καραβίτη, Παραπραστανίτη, Θώδη, Βλάχο, Ελευθεράκη, Κώττη, Μπάγεβιτς και Μαύρο. Προπονητής ήταν ο Μίλτος Παπαποστόλου.

Εκδήλωση για την Υγεία στο Δερβένι

Εκδήλωση για την Υγεία στο Δερβένι
Αγαπητοί κάτοικοι
Το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, η Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική, η Β Ορθοπαιδική Κλινική και το Κέντρο Αναφοράς Μελανώματος του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μικροχειρουργικής του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  θα υλοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα πρόληψης στον όμορφο τόπο σας για τον καρκίνο του δέρματος, την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, το γλαυκώμα, τη Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια και τα ορθοπαιδικά προβλήματα.
Το πρόγραμμα θα γίνει  το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρες 10πμ έως 2μμ στο Αγροτικό Ιατρείο Δερβενίου καθώς και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου.
Όσοι είστε πάνω από 45 ετών ή πάσχετε από Σακχαρώδη Διαβήτη σας περιμένουμε να ελέγξουμε τα μάτια σας για γλαύκωμα, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια με βυθοσκόπηση.
Σας περιμένουμε, ανεξάρτητα ηλικίας, να σας ενημερώσουμε για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και να ελέγξουμε ελιές στο σώμα σας.
Επίσης σας περιμένουμε όλους, ανεξάρτητα ηλικίας να ελέγξουμε τυχόν ορθοπαιδικά προβλήματά σας.
Την Παρασκευή 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 6μμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τους κατοίκους και τους γονείς και εκπαιδευτικούς με θέματα την ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ και τον ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από ομιλητές του ΓΝΑ Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.
Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τον έλεγχο της υγείας σας παρακαλούμε όσοι θέλουν να ελεγχθούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 27433 60101, και ώρες 8πμ – 2μμ κ. ΚΑΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017.
Δήμοs Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Αγώνες Ξιφασκίας Εφήβων - Νεανίδων στο Δερβένι

Αγώνες Ξιφασκίας Εφήβων - Νεανίδων στο Δερβένι
Αγώνες Ξιφασκίας Εφήβων - Νεανίδων στο Δερβένι

Χρήση τεχνολογίας από παιδιά και εφήβους: Προκλήσεις και ευκαιρίες

SDgfsweDGFTEFQWEF.jpg

Γράφει η Άρτεμις Τσίτσικα, Επικ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ (Υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»)
Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της πληροφορίας. Οι σημερινοί έφηβοι αποτελούν μέρος της γενιάς του Διαδικτύου. Μεγάλωσαν «δικτυωμένοι» και έχουν πλήρως ενστερνιστεί τη χρήση του Διαδικτύου στην καθημερινή τους επικοινωνία, ενημέρωση και διασκέδαση.

Διαβάστε περισσότερα 

breasthealthromanou22.jpg9 πράγματα που το στήθος σας αποκαλύπτει για την υγεία σας

Αν το στήθος σας μεγαλώνει, αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε πάρει βάρος. Ας μην ξεχνάμε ότι το στήθος αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από λιποκύτταρα. Άλλες πιθανές αιτίες της αύξησης του στήθους είναι η εγκυμοσύνη, η λήψη αντισυλληπτικών, ορμονικές αλλαγές που οφείλονται στον κύκλο σας. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, με εξαίρεση το γεγονός ότι θα πρέπει να αγοράσετε καινούρια σουτιέν.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Κέντρο Υγείας Μαστού άνοιξε η Νατάσσα Παζαΐτη

pasaitie1.jpg
Το δικό της ιατρείο μαστού, το οποίο ειδικεύεται στην ογκολογική και την επανορθωτική χειρουργική του μαστού, άνοιξε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη.

Η ίδια ανακοίνωσε το επιχειρηματικό της βήμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Με αγάπη για τη γυναίκα δημιούργησα το Κέντρο Υγείας Μαστού για να συνταιριάξω την εμπειρία, την επιστημονική κατάρτιση και την φροντίδα

Κραυγή αγωνίας συμβασιούχων μέσω aftodioikisi.gr: «Άφαντη η τροπολογία. Θα μείνουμε απλήρωτοι»

Εμφάνιση
Την αγωνία τους μέσω της aftodioikisi.gr εκφράζουν εκατοντάδες συμβασιούχοι, πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν ότι δεν εκπροσωπούν δεκάδες ή και εκατοντάδες συναδέλφους τους, για την μην κατάθεση της περίφημης τροπολογίας για τα δεδουλευμένα τους.
Όπως τονίζουν με μηνύματά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσω των social media αλλά με τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα, «παρά το γεγονός ότι

Στα χέρια του airetos.gr «περνάει» η πρωτοβουλία ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία

Μια πρωτοβουλία γνωστή σε όλους τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που πραγματικά σώζει ζωές.
Αφορά τον προαγωνιστικό προληπτικό έλεγχο υγείας των παιδιών – αθλητών και την πρόληψη τραγικών απωλειών κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης σε αγώνες ή σε προπονήσεις.

Σημειώνεται ότι έχουν καταμετρηθεί πάνω από τριάντα δυσάρεστα περιστατικά απώλειας παιδιών – αθλητών αλλά και ενηλίκων σε εκδηλώσεις Μαζικού Αθλητισμού. 

Η πρωτοβουλία ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία ως ιδέα αγκαλιάστηκε από όλους και

ΟΑΕΔ: Εντός του Φεβρουαρίου νέο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους


Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με στόχο την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών, προωθεί ο ΟΑΕΔ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, με συνέντευξη της, στην κρατική τηλεόραση.

Προβάδισμα 11,8 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση


Στις 11,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας RASS.
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας iefimerida.gr, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%, η Χρυσή Αυγή  7,8%, το ΚΚΕ  7,3% και η Ένωση Κεντρώων 3%.
Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, το Ποτάμι με 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Τι απαντά η σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες και τα ακίνητα στο Παρίσι


«Εύχομαι -ολόψυχα- η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού να μην βρεθεί ποτέ στην θέση μου και να δεχθεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας, όπως εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει σε δήλωσή της η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, απαντώντας στην έντονη κριτική και τις επιθέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για το θέμα του πόθεν έσχες και την αγορά ακινήτων στο Παρίσι (δείτε εδώ).
Συγκεκριμένα στη δήλωσή της η κ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη σημειώνει τα εξής:

Σαμαράς Αντώνης: Μόνη λύση, η προσφυγή στις κάλπες

Η νέα εγκύκλιος δημιουργεί νέα προβλήματα, σύγχυση και γραφειοκρατία.

Σχετική εικόνα
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με την εγκύκλιο για τις εισφορές ασφαλισμένων με «μπλοκάκια» σε έως και 2 εργοδότες, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τσίπρας κερνάει και Καλογρίτσας πίνει …»

Photo published for Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
            «Πριν στεγνώσει το μελάνι της αθλιότητας της εφημερίδας “Documento”, ο εκδότης της και επίσημος εργολάβος λάσπης της Κυβέρνησης, κ. Καλογρίτσας, πέρασε σήμερα από το ταμείο. 
 
            Αφού κατέτμησαν το έργο του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, ο κ. Σπίρτζης, ως Υπουργός και κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα, του ανέθεσε σήμερα την 4η κατά σειρά εργολαβία, ύψους 74.000.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι ήδη η εταιρία του έχει πάρει και τα τρία προηγούμενα έργα συνολικού προϋπολογισμού 178.000.000 ευρώ, χωρίς το σημερινό.
 
            Τσίπρας κερνάει και Καλογρίτσας πίνει …».

prisma news

Το κλέψιμο πολλοί αγάπησαν. Το κλεφτρόνι κανείς

Τροπολογία για να πληρωθούν υπερωρίες εκπαιδευτικών σε… βουλευτικά γραφεία προωθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Τροπολογία για να πληρωθούν υπερωρίες εκπαιδευτικών σε… βουλευτικά γραφεία προωθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!
Τους «ημετέρους» φροντίζουν για μια ακόμη φορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κατερίνα Ιγγλέζη να προτείνει βουλευτική τροπολογία προκειμένου να πληρωθούν οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία.

Στο Λουτράκι θα διεξαχθεί το Energy Duathlon Championship μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2017 της Ε.Ο.ΤΡΙ.

Εμφάνιση SPYR7429.jpg
Η κορυφαία διοργάνωση του Διάθλου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2017, θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου, στο Λουτράκι, με την Τεχνική Επιμέλεια της Energy Races. Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ενώ ο  αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ετοιμη για όλα η ΑΕΚ

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Είναι φανερό, ακόμα και στους πιο έντονους αμφισβητίες, πως το θέμα του γηπέδου βρίσκεται πλέον στο τέλος του. Απαιτήθηκε αρκετός καιρός, να φτιαχτούν από την αρχή δαιδαλώδεις διαδικασίες, να ξεπεραστεί η αρνητική διάθεση συγκεκριμένων πλευρών, αλλά φτάσαμε στου δρόμου το φινάλε. Ηδη, ο φάκελος του γηπέδου βρίσκεται στο γραφείου του Υπουργού και απομένει η εγκεκριμένη υψομετρική μελέτη, ώστε να κλείσει και να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Στην ΑΕΚ κατέστησαν σαφές – μέσω της ανακοίνωσης για το ΚΕΣΑ και τις δηλώσεις Στράτου – πως περιμένουν σε εύλογο χρονικό διάστημα τον δήμο για να πράξει τα δέοντα.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως στην ΑΕΚ περιμένουν και θα δείξουν άλλη ανοχή στα παιχνιδίσματα του Βασιλόπουλου και των συν αυτώ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές

Maria Nikolaidou

Ο Όλυμπος του ‘Αρη! Το μεγαλύτερο βουνό στο ηλιακό σύστημα προκαλεί δέος με τις διαστάσεις του

12400434_913665848723684_1881085686902264086_n-1
Ο Όλυμπος του «Κόκκινου» πλανήτη είναι τόσο μεγάλος, που η κορυφή του δεν είναι ορατή αν κάποιος τον κοίταζε από το έδαφος!
Πρόκειται για ένα ηφαιστειακό βουνό ύψους 27 χιλιομέτρων, δηλαδή τρεις φορές

Γιατί υπάρχουν «εξογκώματα» στα πλήκτρα F και J του πληκτρολογίου

Γιατί υπάρχουν «εξογκώματα» στα πλήκτρα F και J του πληκτρολογίου
Κάθε πληκτρολόγιο στους υπολογιστές έχει μικρά «εξογκώματα» στα πλήκτρα F και J. Κάτι βεβαίως που έχει την εξήγησή του…

Αντιμέτωπο με λουκέτο το γνωστότερο γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο

Αντιμέτωπο με λουκέτο το γνωστότερο γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο

Λίγα τηλεσκόπια στον κόσμο είναι τόσο γνωστά όσο το γιγάντιο αμερικανικό ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο, με το τεράστιο «πιάτο» που έχει διάμετρο 305 μέτρα.
Από το 1964 που λειτούργησε, έως σήμερα, έχει κάνει αμέτρητες αστρονομικές ανακαλύψεις, έχει βοηθήσει να εντοπισθούν δυνητικά απειλητικοί για τη Γη αστεροειδείς και επιπλέον έχει πρωταγωνιστήσει στις κινηματογραφικές ταινίες «Επαφές» με την Τζόντι Φόστερ και «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια» με τον Πιρς Μπρόσναν στο ρόλο του Τζέημς Μποντ.
Δείτε το απόσπασμα από την ταινία: