Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Στη Νεμέα ο Άδωνις Γεωργιάδης για την κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ (φωτογραφίες)


Μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση για τη ΔΗΜΤΟ της Νεμέας με πλήθος υποστηρικτών του κομματος, τους πολιτευτές του Νόμου και πολλά τοπικά στελέχη στα πλαίσια της κοπής πίτας όπου έδωσε το παρών ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.


Στο λογο του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τις αποτυχίες της κυβέρνησης και την ανάγκη για αλλαγή. Ξεχάσανε τις ιδεολογίες και τις ωραίες ιδέες που δήθεν είχαμε και ψηφίζουν ότι να’ναι προκειμένου να μείνουν στην εξουσία γιατί ξέρουν οτι δε θα γίνουν Ούτε καντηλαναφτες.
Αυτά που ψηφίζουν δε θα τολμούσε καμία κυβέρνηση και αν ο Σόιμπλε ενώ υπογράφουν τους πει αλλά τόσα πάλι θα υπογράψουν.



Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση όπως αναφέρει  το  ekorinthos.gr  ήταν όταν η πολιτευτής Κορινθίας Γιώτα Μπάγκα σύνδεσε το λιοντάρι της Νεμεας με τον Άδωνι Γεωργιάδη αποκαλώντας τον λιοντάρι της ΝΔ κατι που προκάλεσε τον ενθουσιασμό.

Πηγή - φωτο: ekorinthos.gr 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                          
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                                      
                                                                                                                

                                               ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Σάββατο  11.02.2016


ώρα 09:45      Πέρας προσέλευσης εισόδου των επισήμων και των τοπικών αρχών στον Ι. Ναό του Αγίου  Βλασίου.

ώρα 10:00      Επίσημη υποδοχή της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

ώρα 10:40      Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου στις οδούς της Πόλεώς μας με τη συνοδεία Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου.
           
. ώρα 11:45     Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων στο δημοτικό θέατρο «Άγγελος Σικελιανός».

. ώρα 12:00     Έναρξη τελετής ανακήρυξης επίτιμου δημότη της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ώρα 12:20      Λήξη τελετής        


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


                                           ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ Η ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΑΝΕΙΚΟ ΦΩΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για κλαδουχος Tου Γρηγόρη Κλαδούχου

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι τιμές του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προς αυτόν είναι ένα ενδιαφέρον εμπειρικό παράδειγμα. Αφήνει πολλά στοιχεία μελέτης των συνιστωσών λειτουργικής εσωτερικής συναίνεσης στην ιεραρχική δομή. Βραχυκυκλώνει δεξιά, αριστερά, ηγεσία, ατομικά και συλλογικά πάθη. Παραχωρεί αφορμές για το πολιτικό ψυχογράφημα της τοπικής αυτοδιοικητικής εξουσίας, αλλά και για αυτό που ορίζεται από το ερώτημα αν οι πολιτικοί «άρχοντες» επιδεικνύουν μία ασκητική ανθρωπολογία.

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

108 9484
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017, ο Υποστράτηγος, κ. Δημήτριος Τριγώνης, Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τον Αρχιφύλακα κ. Χρήστο Βλαχοπάνο, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Πώς τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας;

Πώς τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας;

lickingdgromanou.jpg
Τα αγαπάτε και σας αγαπούν. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου είστε υποχρεωμένος να κάνετε το καλύτερο για την υγεία και την ευεξία του. Ξέρετε όμως ότι το να έχετε την ευθύνη ενός σκύλου ή μιας γάτας είναι πολύ θετικό και για τη δική σας υγεία; Οι επιδράσεις ποικίλλουν και εκτείνονται από την ανακούφιση του στρες έως την ενθάρρυνση ώστε να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας.

Διαβάστε περισσότερα 

postpartumdepressionromanou.jpgEπιλόχειος κατάθλιψη- Πώς θα την αναγνωρίσετε;


Ο πελαργός έφτασε κι ένα ροδαλό μωρό είδε το φως της ζωής. Αυτό το εμφανώς ευχάριστο γεγονός, για πολλές γυναίκες μετατρέπεται σε «εφιάλτη», καθώς,

prisma news

Στο ΠΕΣΥ Αττικής σήμερα η αγορά κτιρίου 22 εκατ. ευρώ-Εξώδικο από τους εργαζόμενους με παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση

Εν μέσω καταγγελιών από τους εργαζόμενους και την αντιπολίτευση συνεχίζεται σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η συζήτηση για την αγορά ενός κτιρίου το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας έστειλαν εξώδικο στην ηγεσία της Περιφέρειας και καλούν τους εργαζομένους σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη συνεδρίαση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου έχει στην ημερήσια διάταξη την συζήτηση «Για την εξέλιξη των διαγωνισμών μίσθωσης και αγοράς κτηρίων για τη στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής».
Είναι απαραίτητο με την παρουσία και την παρέμβασή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αναδείξουμε τις απόψεις μας για το σημαντικό αυτό ζήτημα, να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για όσα γίνονται παρά την αντίθεσή μας και να απαιτήσουμε :

Υπ. Εργασίας: Αυτές είναι οι επίσημες ημερομηνίες πληρωμής του ΚΕΑ Ιανουαρίου


Από το απόγευμα της Πέμπτης 9 μέχρι και το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων της πρώτης φάσης (30 δήμων) του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το μήνα Ιανουάριο 2017, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, πρόκειται για την τελευταία

«ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν"

Ενσωματωμένη εικόνα 2
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν

Το π.τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου, ο Ιατρικός Σύλλογος Νομού Κορινθίας και το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργάνωσαν, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στο Επιμελητήριο Κορίνθου, διάλεξη με Θέμα «Εθελοντές δότες μυελού των οστών: ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν». Ομιλητής της διάλεξης ήταν ο Καθηγητή και Διευθυντή της μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του ΚΕΔΜΟΠ – ‘’Χάρισε ζωή’’ κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης.

Τη σύμβαση βελτίωσης επαρχιακών οδών στην Κορινθία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση επαρχιακών οδών Ν.2 (Κιάτο – Στυμφαλία – Φενεό), Ν. 9 (Νεμέα – Στυμφαλία – Ψάρι – Καλλιάνι) και Ν. 14 (Νεμέα – Σούλι – Κιάτο)» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας υπέγραψε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Εθιμοτυπική επίσκεψη Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντής Πελοποννήσου – Υποστρατήγου Δημήτρη Τριγώνη , στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Εμφάνιση IMG_3506.JPGΕθιμοτυπική επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου – Υποστράτηγος κύριος Δημήτρης Τριγώνης, στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης του εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, του ζήτησε να συνδράμει και αυτός απ τη πλευρά του στην ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή μας, βοηθώντας το έργο του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας κυρίου Ευάγγελου Φωτόπουλου, ο οποίος καταβάλλει μια αξιόλογη προσπάθεια με σημαντικές επιτυχίες.



Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ.

Το έργο της βελτίωσης των υποδομών του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Τ.Κ. Ασπροκάμπου, Δ. Σικυωνίων, που ήταν μέροςτου Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», εντάχθηκε και χρηματοδοτείται μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.
Η ένταξη του έργου αυτού στη νέα προγραμματική περίοδο έγινε έπειτα από τις συντονισμένες κινήσεις του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων καθώς και των Βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη στενή συνεργασία του Δήμου Σικυωνίων.
Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη,καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και καλύπτει πραγματικές ανάγκες τόσο του τοπικού συλλόγου (ΑΟ Ασπρόκαμπος) όσο και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων.
Προς αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα γίνει προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης των ήδη υφιστάμενων αθλητικών υποδομών στην Κορινθία.
Η υλοποίηση αυτών των έργων στο Νομό και η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνιστά ισχυρό κίνητρο για να μείνουν οι άνθρωποι στα χωριά μας και να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς και αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις.

Κόρινθος, 08.02.2017

Γράφειο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Ποιος «πρόδωσε» το μυστικό


Πολεμικές προετοιμασίες κάνει ο Βλάντιμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ρώσου προέδρου και υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ο Πούτιν έδωσε εντολή στην αεροπορία να προετοιμαστεί για πόλεμο. Συγκεκριμένα διατάχθηκε λεπτομερής έλεγχος προκειμένου να εκτιμηθεί η ετοιμότητα για μάχη. Επίσης, ο Σοϊγκού αποκάλυψε ότι θα αναπτυχθούν συστήματα αεράμυνας.
Η κίνηση έρχεται σε μία στιγμή που επικρατεί ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ το οποίο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη Ρωσία με την ανάπτυξη δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής και στην αυλή της Ρωσίας.
Arouraios.gr

«Επιστροφή στη δραχμή;» – Οι Γερμανοί… αποφάσισαν για το μέλλον του Τσίπρα!


Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ο γερμανόφωνος τύπος βρίθει από εκτιμήσεις και αναλύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με την dw, εκτενές άρθρο δημοσιεύεται στην online εκδοχή της Neue Zürcher Zeitung, στο οποίο δεν αναλύεται μόνον η αμιγώς πολιτική και

H TELEGRAPH ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που πνίγεται ..- Mε χρέη πάνω από ένα τρισ. ευρώ: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.


Αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την υποκρισία των Ευρωπαίων αλλά και του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα φέρνει στο φως η Telegraph.
Αφού πρώτα σημειώνει ότι η Ελλάδα πνίγεται στο χρέος την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ δηλώνει ότι το χρέος είναι σε «εκρηκτικό» μονοπάτι εξηγεί για ποιους λόγους η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.
Η Telegraph θυμίζει όμως ότι παρότι πολλοί ανησυχούν για το επίπεδο του ελληνικού χρέους, υπάρχουν αρκετές ακόμη χώρες στην ΕΕ με υψηλό χρέος

Ο Αρβανιτόπουλος δίπλα στον Μητσοτάκη στον Πειραιά

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ήταν από εκείνους που ξεχώρισαν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά
Ο πρώην υπουργός Παιδείας, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και εκ των βασικών πρωταγωνιστών της προσπάθειας των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά να κρατήσουν τη χώρα όρθια, έχει κρατήσει ακέραιη και συμπαγή την κοινωνική βάση που τον στήριξε τα προηγούμενα χρόνια στον Πειραιά, σε αντίθεση με άλλους που… ξέχασαν τους ψηφοφόρους τους την επομένη της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Η παρουσία Αρβανιτόπουλου ενισχύει ποιοτικά το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, όπως είχε φανεί και στις προηγούμενες εκλογές στις οποίες ο πάλαι ποτέ Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, είχε εξασφαλίσει την εκλογή του του Κοινοβούλιο, διευρύνοντας την κοινωνική βάση της ΝΔ στον Πειραιά, σε σχέση με τις παραδοσιακές εκλογικές “πτήσεις” της Κεντροδεξιάς στο μεγάλο λιμάνι.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα πολλά Κοινοβούλια που ανέδειξε η Μεταπολίτευση, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ήταν ο μοναδικός υπουργός που εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία στον Πειραιά, με την εξαίρεση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ο οποίος είχε το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι είχε διατελέσει και δήμαρχος της πόλης.

Η Αμερική στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα που… έτρεμε

O Ρεξ Τίλερσον, η Μπέτσι ΝτεΒος και μια σειρά άλλες επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ για υπουργικά αξιώματα στην πρώτη κυβέρνησή του, φαντάζουν για πολλούς… πταίσματα, μπροστά στον Τζεφ Σέσιονς.
Ο έμπειρος Γερουσιαστής της Αλαμπάμα, είναι και επισήμως εδώ και μερικές ώρες ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, δηλαδή ο Γενκός Εισαγγελέας που… έτρεμε η Αμερική.

Μητσοτάκης: Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, περιοδεία σε περιοχές του Πειραιά.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, αρχικά, το εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκεί είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τους μηχανικούς της «Αττικό Μετρό» και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, το οποίο θα ενώνει το αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Στη συνέχεια, μετέβη στο βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, συναντήθηκε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του πάρκου και, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

Όταν ο (αδικημένος) Μιλτιάδης Έβερτ έστειλε… στο βουνό τον νεοφιλελευθερισμό

 Μία θυελλώδης πολιτική φυσιογνωμία. Ένα αυθεντικό πολιτικό ταλέντο. Και ένας ιστορικά αδικημένος ηγέτης. Σαν σήμερα, στις 9 Φεβρουαρίου του 2011, ο Μιλτιάδης Έβερτ “έφευγε” από τη ζωή, σκορπώντας συγκίνηση και θλίψη στην Κεντροδεξιά. Την “όλη Κεντροδεξιά”, καθώς ο “μπουλντόζας” που άνοιξε το δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία με τον Αθήνα 9.84, και γκρέμισε πρώτος την πολιτική ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ μετά το 1981, χάρη στη νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας το 1996, κατάφερε να συσπειρώσει μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία στον χώρο.

ΑΙΓΙΟ - Χατζηδάκης: Η σημερινή κυβέρνηση θα καταρρεύσει μέσα στο 2017

Χατζηδάκης: Η σημερινή κυβέρνηση θα καταρρεύσει μέσα στο 2017
Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο στην εξουσία και θα καταρρεύσει μέσα στο 2017 προχωρώντας σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εκτίμησε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Αίγιο η τοπική κομματική οργάνωση της ΝΔ.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας

Αναστάτωση από ηλεκτρική βλάβη σε σταθμό του μετρό στο Παρίσι

Αναστάτωση από ηλεκτρική βλάβη σε σταθμό του μετρό στο Παρίσι
 Συναγερμός σήμανε αργά απόψε το βράδυ στο μετρό του Παρισίου όταν από μία ηλεκτρική βλάβη γέμισε με καπνούς το σταθμό Place d' Italie, στη γραμμή 6.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη, όμως εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε έκρηξη, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάποιου είδους επίθεση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού.
«Υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα στη γραμμή 6 και εκδηλώθηκε καπνός. Εργάτες συντήρησης βρίσκονται στο σημείο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε μέρος της γραμμής», ανέφερε εκπρόσωπος του γαλλικού μετρό.

Το σύστημα προστατεύει τα παιδιά του

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης
 Η σκανδαλολογία, οι διώξεις πολιτικών αντιπάλων και τα αποτελέσματά τους
Πρόχειρη αναδρομή στη νεότερη πολιτική Ιστορία του τόπου δείχνει τι επίδραση μπορεί να έχουν στη διαμόρφωση των συσχετισμών τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στήριξε την καμπάνια του για την εκλογή στην πρωθυπουργία το 1989 στο παλλαϊκό αίτημα της κάθαρσης. Το εγχείρημα στέφθηκε από μερική νομική επιτυχία και από πλήρη πολιτική αποτυχία. Οι δεκάδες φάκελοι που είχε συντάξει τότε το γραφείο τεκμηρίωσης της οδού Ρηγίλλης δεν κατάφεραν να σταθούν στη βάσανο της ποινικής διαδικασίας.

Το εμβληματικό πρωτοσέλιδο των “Νέων”, που έγραψε Ιστορία


Με  ένα εμβληματικό πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησαν χθες τα “Νέα”, ρίχνοντας αυλαία στην ιστορική διαδρομή τους, μετά τα αξεπέραστα αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης.
“Είμαστε εδώ. Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών, το οφείλει, εκτός από τους ιδρυτές του, και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς”, αναφέρει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό τους, στο οποίο υπάρχουν οι φωτογραφίες όλων των συντακτών της.
Μετά τη δικαστική απόφαση να μην απελευθερωθεί τραπεζικός λογαριασμός από τον οποίο θα μπορούσαν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, και να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη οδηγείται σε λουκέτο, με την αρχή να γίνεται με τα “Νέα”.
ysterografa.gr

Η Μέρκελ τρέμει… παρέμβαση Πούτιν στις γερμανικές εκλογές


Οι  τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γερμανία έχουν προκαλέσει πολιτικό σοκ στο στρατόπεδο της Κεντροδεξιάς, καθώς δείχνουν τη γερμανική κοινωνία να βρισκεται μισό στάδιο προτού… ερωτευτεί τον Μάρτιν Σουλτς.
Φυσικά, ακόμη είναι εξαιρετικά νωρίς για πανηγυρισμούς από όσους προσδοκούν να δουν το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να παραμερίζει, ενώ και η ανάλυση των

Υπό τον… φόβο του Σουλτς, ο Σόιμπλε γίνεται ακόμη πιο σκληρός με την Ελλάδα


Το  σενάριο αυτό ήταν ένα από τα πλέον δυσμενή… Να υπάρχει σε εκκρεμότητα το θέμα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, και η εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Γερμανία να μην αφήνει περιθώρια στο δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να είναι… ελαστικοί με την Αθήνα.
Καθώς λοιπόν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, κάθε άλλο παρά περίπατος θα είναι οι βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου για το CDU, καθώς ο Μάρτιν Σουλτς