Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πέθανε ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς

Πέθανε ο ζωγράφος Δημήτρης ΜυταράςΤην τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη σε ηλικία 83 ετών ο Δημήτρης Μυταράς, ένας εκ των σπουδαιότερων σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων.
«Αν βγάλεις τον Μυταρά από την ελληνική ιστορία της τέχνης, τότε καταλαβαίνεις ότι θα μείνει φτωχή» έχει δηλώσει για τον σημαντικό ζωγράφο Δημήτρη Μυταρά η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Δεν είχε… ψητό στο Καραϊκάκη ο Ολυμπιακός στο 0-0 με την Οσμανλίσπορ

Ανέτοιμος ο Ολυμπιακός στο 0-0 με την Οσμανλίσπορ
«Άσφαιρος» ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Οσμανλισπόρ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τη φάση των «32» του Europa League κι αυτό κάνει αρκετά δύσκολη την αποστολή του ενόψει της ρεβάνς στην Άγκυρα, σε μια εβδομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο, λόγω αποβολής του Βιάνα στο 74'.

Ένας υπερτυχερός στο ΤΖΟΚΕΡ κερδίζει 16,4 εκατ. ευρώ

Ένας υπερτυχερός στο ΤΖΟΚΕΡ κερδίζει 16,4 εκατ. ευρώ
Έναν υπερτυχερό ανέδειξε η αποψινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ, ο οποίος κέρδισε το ποσό των 16.428.349,89 ευρώ. Άλλοι οκτώ παίκτες με «πεντάρι» θα εισπράξουν από 120.884,96 ευρώ έκαστος.
Οι τυχεροί αριθμοί στην σημερινή κλήρωση Τζόκερ (1784), λοιπόν, ήταν οι εξής: 9, 11, 33, 43, 44 και Τζόκερ ο αριθμός 13.


Αποκριάτικος χορός ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου

Αποκριάτικος χορός ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 στις 08:00 μμ, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, παραβρέθηκε στον αποκριάτικο χορό του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, στο κέντρο «Έρωχος» στα Καρυώτικα.
Σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο  ¬-προσωπικό και μέλη του ΚΑΠΗ, φίλους και εθελοντές- ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε «Καλή Αποκριά με υγεία, αγάπη και χαρά»  και τους συνεχάρη για την εξαιρετική εκδήλωση.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια της Αποκριάς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους oι  Αντιδήμαρχοι κκ. Δημήτρης Κάσσιος, Παναγιώτης Καλύβας και Εμμανουήλ Αλογογιάννης και η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κα Σταυρούλα Μαγγίνα.

Με επιτυχία, οι αγώνες ξιφασκίας εφήβων-νεανίδων στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου

xifos.02
Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στις 05:00μμ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου,  διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία, οι αγώνες ξιφασκίας εφήβων-νεανίδων. 
Η συμμετοχή των αθλητών ήταν αθρόα και η παρουσία συγγενών και φίλων συγκινητική.

Η Υγεία μου & εγώ στο ΔΕΡΒΕΝΙ

Φωτογραφία της Georgia Thanasa.
Ετοιμοι για την προληπτική δράση  στο Δερβένι Κορινθιάς και οι πληροφορίες λένε ότι εξαντλούνται τα ραντεβού των ελέγχων ήδη! Ξεκινούν αύριο Παρασκευή στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου για την πρώτη ενημέρωση για την υγεία  και το ΣαββατοΚύριακο στο Περιφερειακό Ιατρείο Δερβενίου απο τις 10μμ έως και τις 2μμ για τους ελέγχους σας (σπιλων- οφθαλμολογικούς- ορθοπαιδικούς) όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει!

Ολιγόωρες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών στο κόμβου Κιάτου

Ολιγόωρες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή κόμβου Κιάτου
Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στη ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή του κόμβου του Κιάτου (ΧΘ 107,3), από τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης 16/02 έως τις 09:00 το πρωί της επόμενης μέραςλόγω αποκλεισμού του
κλάδου εξόδου στην κατεύθυνση από Πάτρα προς Κιάτο, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω του προηγούμενου Κόμβου Ξυλοκάστρου (ΧΘ 120,9) και της ΠΕΟ, όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτικών από τον αρμόδιο κατασκευαστή (OLYMPIA JV, μέλος της ΚΞ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος «Βιολογικές Καλλιέργειες».

Εμφάνιση DSC_5682 copy.jpg*του Αναστάσιου Λυμπερίου


Το πρόγραμμα για τις  βιολογικές καλλιέργειες Μέτρο 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και αφορά τόσο τους ήδη βιοκαλλιεργητές, όσο και τους νέους που δεν υπήρξαν ποτέ αγρότες και οι αιτήσεις του ξεκινούν ηλεκτρονικά από 24 Ιανουαρίου έως 22 Φεβρουαρίου 2017.
Σε μια προσπάθεια να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες,  οδηγίες και διευκρινίσεις κωδικοποιήσαμε τα βασικότερα σημεία του συγκεκριμένου Μέτρου:

  1. Η εγράφη στο σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16Registration/ και η επεξεργασία των προτάσεων στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/#/welcome

  1. Οι δικαιούχοι μπορεί να είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες

ΑΣΕΠ: Τροποποιήσεις στην προκήρυξη 2Κ/2017 (ΦΕΚ)


Με απόφαση του, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, το ΑΣΕΠ τροποποιεί: Την υπ’ αριθμ. 2Κ/2017 Προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ 5/13.2.2017 (Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν τριάντα πέντε (135) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες), ως εξής:

ΑΣΕΠ: 30.000 αιτήσεις για την 7Κ Προκήρυξη –Προσλαμβάνεται 1 στους 18!


Ρεκόρ αιτήσεων υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην Προκήρυξη 7Κ για 1.666 θέσεις στο υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα

Απολύθηκε εργαζόμενος στην ΕΛ.ΑΣ. επειδή διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Β


el.as.e1.jpgΑπολύθηκε εργαζόμενος στην ΕΛ.ΑΣ. επειδή διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Β


Την άδικη απόλυση εργαζομένου από την ΕΛ.ΑΣ, λόγω διάγνωσης με ηπατίτιδα Β, καταγγέλλει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».

Η Τσικνοπέμπτη όπως γιορτάζεται σε όλη τη χώρα

Πέρα από το ψήσιμο του κρέατος, κάθε τόπος έχει τα δικά του έθιμα για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης.
Ακολούθως θα αναφέρουμε κάποια από αυτά:

Φρένο από Μητσοτάκη στα καραγκιοζιλίκια με το «Τάμα του Έθνους»


Αποσύρθηκε με εντολή Μητσοτάκη η ερώτηση που συνυπέγραφαν 16 βουλευτές της ΝΔ ανάμεσά τους και οι Νίκος Νικολόπουλος και Δημήτρης Καμμένος για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα».
Η απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ από το κείμενο της ερώτησης έγινε γνωστή από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ.

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν πάνω από 100 δυνητικούς εξωπλανήτες

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν πάνω από 100 δυνητικούς εξωπλανήτες
Οι νέες παρατηρήσεις έγιναν με το φασματόμετρο υψηλής ανάλυσης HIRES του διαμέτρου δέκα μέτρων αμερικανικού τηλεσκοπίου Κεκ της Χαβάης.
Οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν πάνω από 100 νέους δυνητικούς -με επιβεβαιωμένους ακόμη- εξωπλανήτες, μερικοί από τους οποίους είναι σχετικά κοντά στη Γη. Ιδίως ένας που βρίσκεται γύρω από το τέταρτο κοντινότερο άστρο, σε απόσταση «μόνο» 8,1 ετών φωτός.

Έκτακτη ανακοίνωση από την Cosmote: Προειδοποίηση προς όλους τους πελάτες

Σε μια έκτακτη ανακοίνωσή της η Cosmote προειδοποιεί τους πελάτες της για την κυκλοφορία μιας κακόβουλης επικοινωνίας.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή της:
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συνδρομητές μας, πως κυκλοφορεί κακόβουλη επικοινωνία που καλεί τους χρήστες να καλέσουν το 1990 και να κερδίσουν 500ΜΒ. Το 1990 είναι νούμερο που παραπέμπει στο τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής και, πέρα από το ό,τι όποιος το καλεί δεν έχει να κερδίσει κάτι, εμποδίζεται η ορθή λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρακαλούμε βοηθήστε στην εξομάλυνση του προβλήματος ενημερώνοντας τους γνωστούς σας.

Το Ισραήλ έβαλε σε τροχιά δύο νανοδορυφόρους

Το Ισραήλ έβαλε σε τροχιά δύο νανοδορυφόρους
Το υπουργείο επιστημών του Ισραήλ ανακοίνωσε πως την Τετάρτη ανάμεσα στους 104 δορυφόρους που εκτόξευσε η Ινδία σε μια και μόνο αποστολή, εμπεριέχονταν και δύο νανοδορυφόροι του.
Οι νανοδορυφόροι που έχουν μέγεθος όσο ένα χάρτινο κουτί με γάλα «μπήκαν

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών

Εμφάνιση IMG_2017_02_16_134.jpgΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δέχθηκε σήμερα την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κυρία Τέτα-Χριστίνα Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση της χώρας μας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ναρκωτικών αλλά και για το πλέον επίκαιρο ζήτημα της σύνδεσης των ναρκωτικών με το προσφυγικό.
«Το θέμα των ναρκωτικών δεν είναι απλά κρίσιμο για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για τη

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

   Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ λουτρακιου περαχωρασ αγιων θεοδωρων
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                Λουτράκι  16- 02- 2017
    ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                           Αριθ. Πρωτ.:2633
                Δ Η Μ Ο Σ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
             ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την  20η  Φεβρουαρίου  2017, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 8:30 π.μ. για συζήτηση και λήψη  απόφασης  επί των κατωτέρω  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1.Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.
2.Κατάρτιση όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης ακινήτου, εντός του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, για χρήση ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ 

    Ο  Πρόεδρος
Γκιών          Γκιώνης Αλκ. Γεώργιος                                
           Δήμαρχος 


Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων 

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής με τους Πρέσβεις του Κατάρ και της Λετονίας



Εμφάνιση IMG_2017_02_16_058.jpgΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα κ. Abdulaziz Ali Al-Naama, παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αναστασίου Κουράκη.
Εμφάνιση IMG_2017_02_16_107.jpgΑκολούθησε συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον νέο Πρέσβη της Λετονίας κ. Maris Klisans.Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης και η Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Λετονίας κ. Μερόπη Τζούφη.

Σκουρλέτης:Το θέμα των συμβασιούχων δεν ήταν αντικείμενο του χθεσινού νομοσχεδίου-Ας πούμε ότι το «άγγιξε»

Σκουρλέτης:Το θέμα των συμβασιούχων δεν ήταν αντικείμενο του χθεσινού νομοσχεδίου-Ας πούμε ότι το «άγγιξε»...
airetos.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. - Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Αρχική
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
 
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός εξευτελισμός της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου
Ο πολιτικός εξευτελισμός και η χυδαιότητα της ΝΔ ξεπέρασαν κάθε όριο. Έφτασαν στο σημείο να εκλιπαρούν τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση.
Κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ξεδίπλωσαν με κραυγαλέο τρόπο την τακτική του σαμποταρίσματος της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης . Οι κ.κ.

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Λουτράκι    16/2/2017
            ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                              Αριθ. Πρωτ.: 2597
                  Δ  Η  Μ  Ο  Σ                                           
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
                 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι, 2ος όροφος) την 21η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 1:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


            1.Χορήγηση ή μη στον κ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ Κων/νο προέγκρισης ίδρυσης Κ.Υ.Ε. Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων & Ποτών στον οικισμό Σχοίνου της Τ.Κ. Πισίων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Μαρία ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ 
Αντιδήμαρχος

Όταν μιλούν οι αριθμοί (11). Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Πληρώνουμε και με πανάκριβο δανεισμό



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια από τις «μεγάλες επιτυχίες» της θεόσταλτης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι και το αυξημένο επιτοκιακό κόστος των έντοκων γραμματίων που εκδίδει το δημόσιο – αν και ο κ. Τσίπρας από βήματος Βουλής έχει δηλώσει πως «εμείς δεν εκδίδουμε έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου».
Φυσικά, έλεγε και πάλι ψέματα. Το 2015 η δική του κυβέρνηση εξέδωσε έντοκα γραμμάτια ύψους 32 δις, το 2016 άντλησε 29 δις και ήδη το 2017 έχει αντλήσει περί τα 3 δις.
(Σημειώστε ότι το 2011 η τότε κυβέρνηση είχε αντλήσει 18,5 δις, το 2012 λίγο πάνω από 29 δις, το 2013 αντλήθηκαν 19,5 δις και το 2014 29,6 δις).

Άγνωστοι "λεηλάτησαν" 14 εξοχικές οικίες στο Σαραντάπηχο


Στο έλεος των κάθε λογής κακοποιών στοιχείων βρίσκεται η ορεινή Κορινθία καθώς στο Σαραντάπηχο σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής μπαράζ ληστειών.
Συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής άγνωστοι διέρρηξαν 14 οικίες στο Σαραντάπηχο. Οι δράστες έσπασαν τις πόρτες των οικιών , έσπασαν ντουλάπες, έκλεψαν κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, Τηλεοράσεις. Όπως μας είπε ο κ. Γ. Σ. από το Δερβένι που έχει οικία στο ορεινό χωριό , την οποία διέρηξαν' "Οι καταστροφές στα σπίτια , στο Σαραντάπηχο είναι μεγάλες, κυριολεκτικά τα λεηλάτησαν. Έσπασαν τις πόρτες με αποτέλεσμα να καταφεύγουν εκεί κουνάβια , νηφίτσες κλπ.
Οι καταγγελίες στο Α.Τ. Γκούρας είναι μόνο 4, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για την διάρρηξη των οικιών τους
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γκούρας.


Κοσμοπλημμύρα στην κοπή της πίτας της ΔΗΜΤΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, με ομιλητη το Μάκη Βορίδη(Εικόνες - video)


Τελικά .πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που βρέθηκε στην κοπή της πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ  Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων αποδείχθηκε το ισόγειο του ξενοδοχείου ΜΑΝΤΑΣ...
Η αίθουσα του ξενοδοχείου δε χωρεσε το πλήθος στελεχών που βρέθηκε χθες το απόγευμα για να ακούσει τον τομεάρχη  Εσωτερικών και Βουλευτής Αττικης , Μακη Βορίδη στα πλαίσια της κοπής της πίτας   της ΔΗΜ.Τ.Ο. , .Αλλά και αυτός δεν τους απογοήτευσε με την επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση στο λόγο του που πολλες φορές διακόπηκε από χειροκροτήματα. 

Διανοίχθηκε πλήρως η σιδηροδρομική Σήραγγα της Παναγοπούλας


 Διανοίχθηκε πλήρως χθες, η Σιδηροδρομική Σήραγγα της Παναγοπούλας, στη γειτονική Αχαΐα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Σιδηροδρομική σήραγγα της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ είναι η μεγαλύτερη σήραγγα στο σιδηροδρομικό διάδρομο Αθήνα-Πάτρα. Στην ιστορική στιγμή της πλήρης διάνοιξης παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Δέδες και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θάνος Βούρδας. 

Οι δυο αποκαλύψεις που έκανε ο Σαμαράς μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη


Κάθε εμφάνιση, δημόσια παρουσία ή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, προκαλεί εκ των πραγμάτων περίσσευμα ενδιαφέροντος. Ο πρώην πρωθυπουργός διεκδικεί την ιστορική δικαίωση των πολιτικών του, μέσα από την κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα και την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε εμφανίζεται ως πολιτικός συνεχιστής του,

Τούμπαρε νταλίκα στην Πάτρα - Τραυματίστηκε ο οδηγός

Τούμπαρε νταλίκα στην Πάτρα - Τραυματίστηκε ο οδηγός

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όταν νταλίκα η οποία κινείτο στην περιμετρική ξέφυγε από την πορεία της στο ύψος του κόμβου Γλαύκου.
Τον οδηγό απεγκλώβισαν άνδρες της Πυροσβεστικής, αφού έκοψαν το παρμπρίζ, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα στο Νοσοκομείο του Ρίου.
 Όπως αναφέρουν νεότερα στοιχεία του tempo24.gr, ο οδηγός του βαρέως οχήματος το οποίο ήταν γεμάτο απορρυπαντικά, πιθανόν από σκάσιμο του ενός ελαστικού (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις), έχασε τον έλεγχο της νταλίκας.
 Προσπάθησε για περισσότερα από 100 με 150 μέτρα να την σταθεροποιήσει, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και το φορτηγό έσπασε το στηθαίο και κατέληξε στον παράδρομο.
 Το όχημα είχε κατεύθυνση προς Πύργο, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τον κόμβο του Γλαύκου, στο ύψος του Ρηγανόκαμπου.
 Πηγή: Tempo24

Κανόνες ασφαλείας στην κατανάλωση αυγών


eggcookingromanou.jpgΚανόνες ασφαλείας στην κατανάλωση... αυγών


Τα αυγά είναι από τα θρεπτικότερα τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε, για πολλούς ανθρώπους ωστόσο, ο χειρισμός και το μαγείρεμά τους ωστόσο απαιτεί προσοχή, λόγω των μολύνσεων με τα οποία έχει συνδεθεί η χρήση τους (βλ. σαλμονέλα), αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για ευαλλοίωτα τρόφιμα.

Tweet Tweet