Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ερώτηση 64 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Εφαρμογή στην πράξη της νομοθετικής ρύθμισης για το εργόσημο αλλοδαπών εργατών γης.

Εξήντα τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι τρεις βουλευτές Κορινθίας, κατέθεσαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών. Στην Ερώτησή τους, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, επισημαίνουν τα ζητήματα που έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης της Κυβέρνησης για το εργόσημο των αλλοδαπών εργατών γης.

Συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Εμφάνιση IMG_2017_02_22_9_9.jpgΣυνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Στην αντιπροσωπεία της Βουλής συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Αναστάσιος Κουράκης, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ελβετίας

Κυπελλούχος η Αχαϊκή - Επικράτησε 3 - 2 στα πέναλτι της Παναχαϊκής


Κυπελλούχος η Αχαϊκή - Επικράτησε 3-2 στα πέναλτι της ΠαναχαϊκήςΚυπελλούχος του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής αναδείχθηκε η Αχαϊκή καθώς επικράτησε με 3 -2 επί της Παναχαϊκής στα πέναλτι, μετά κανονικό αγώνα και παράταση χωρίς τέρματα
Η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά η ψυχωμένη Αχαϊκή επικράτησε σε έναν τελικό που δεν δρέπει δάφνες ποιότητας. 
Στο 34΄ η πατρινή ομάδα μένει με 10 παίκτες καθώς ο Γκίνο μετά από διεκδίκηση έκανε μαρκάρισμα στον Μικελάτο και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη                     Στην ανάπαυλα τιμώνται δύο ιστορικές μορφές των δύο ομάδων, ο Γιάννης Ζερδεβάς και ο Γιώργος Κυριακόπολος. 
Στο 71΄ Αποκαθίσταται η αριθμητική ισορροπία στην αναμέτρηση. Απευθείας κόκκινη Ντάζο της Αχαϊκής για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Τσαφταρίδη. 
Στο 91΄ από ασιστ του Μαστραντωνάκη, ο Σιαλμάς σκοράρει αλλά ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ. 
Πέναλτι: 1-0 Ο Αργυρόπουλος Αποκρούει ο Χαλκιάς 2-0 Ο Μπουρλάκης 2-1 Ο Σήφης Λαμπρόπουλος Άουτ ο Μπιτσάκος 2-2 Ο Αποστολόπουλος Ο Δρακόπουλος αποκρούει το πέναλτι του Σπανού 2-3 Ο Κωστούλας Ο Δρακόπουλος πιάνει το πέναλτι του Βλάχου
Αχαϊκή (Γαβριλόπουλος): Δρακόπουλος, Ντάζος, Στεφανόπουλος, Ρίλντι, Κωνσταντινόπουλος, Σπυρόπουλος, Γεωργόπουλος, Κωστούλας, Μικελάτος, Λαμπρόπουλος
Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Βλάχος, Τσαφταρίδης, Δημητρίου, Μακρυδημήτρης, Γκίνο, Στεργίδης ( 79΄ λ. τρ. Μαστραντωνάκης) , Μπιτσάκος, Ελευθεριάδης (108' Αργυρόπουλος), Μπουρλάκης και Σιαλμάς ( 97' Σπανός )
Η Αχαϊκή θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά στον ημιτελικό του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου


Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της εθνικής οδού Πατρών – ΚορίνθουΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, από τις 22:00 σήμερα το βράδυ, έως τις 06:00 το πρωί αύριο, Πέμπτη. 
Κατά το διάστημα αυτό θα διακοπεί, λόγω έργων, η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του κόμβου του Ρίου, έως τον κόμβο των Σελιανίτικων, στην Αιγιάλεια. 
Η κίνηση των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. 
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέθανε ο ηθοποιός Θέμης Μάνεσης


tlife.gr

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ηθοποιός Θέμης Μάνεσης. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.  Ο αγαπημένος ηθοποιος έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες σήριαλ και πολλές βιντεοταινίες  και είχε επιλέξει τον τελευταίο καιρό να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Το 2014 τον είδαμε σε guest στο δημοφιλές σήριαλ του Alpha "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα". 

Το TLIFE επικοινώνησε με το Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών, το οποίο επιβεβαίωσε την δυσάρεστη είδηση. Απαρηγόρητη είναι και η καλή του φίλη Καίτη Φίνου που πριν λίγο έγραψε για τον Θέμη Μάνεση



Μεγάλη επιτυχία είχε κάνει και στο δημοφιλές σήριαλ "Δυο Ξένοι" ενσαρκώνοντας τον Μένιο Τσαπάρα

 

" Έφυγε" ο Νίκος Κούνδουρος


ΑυτοπροσχέδιοΑκόμη μια μεγάλη απώλεια μετράει η Ελλάδα του πολιτισμού, καθώς “έφυγε” σε ηλικια 91 ετών ο Νίκος Κούνδουρος, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους καταξιωμένος σκηνοθέτης του ελληνικού κινηματογράφου.
Με σημαντικό προσωπικό αποτύπωμα ζωής και καριέρας, ο Νίκος Κούνδουρος ανήκε στην κατηγορία εκείνων των αριθμητικά λίγων, αλλά ποιοτικά πολλών, που ανέβαζαν την Ελλάδα επίπεδο. Και αποτελούσαν όαση αξιοπρέπειας, σε μια εποχή μιζέριας.
Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Ο Νίκος Κούνδουρος γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά οι γονείς του, από ατελείωτες

Δεν πέρασε από τη Σπάρτη ο Άρης - Όλο και ανεβαίνει ο Παναιγιάλειος

 Football League: Νέα γκέλα για Άρη, το… παλεύει ο ΟΦΗ
Το «τρένο» της ανόδου στην Super League απομακρύνθηκε για τον Άρη, μετά την «λευκή» ισοπαλία (17η αγωνιστική) στην Σπάρτη από την ομώνυμη ομάδα.Οι Θεσσαλονικείς του Νίκου Αναστόπουλου έμειναν -8 πλέον από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης και πέντε βαθμούς μακριά από την Λαμία, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση, και με νίκη στην Καρδίτσα αύριο επί της τοπικής Αναγέννησης θα αυξήσει την διαφορά των δύο ομάδων στους οκτώ βαθμούς. 

Η πολλή καθαριότητα... βλάπτει

obsessedcleaningromanou.jpgΗ πολλή καθαριότητα... βλάπτει


Μεγαλώσαμε ακούγοντας την παροιμία “η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά”, νεότερα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ωστόσο, ότι η εμονή με την υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο για άσθμα και άλλα νοσήματα, καθώς “εξαφανίζει” κάποια ωφέλιμα βακτήρια της ανθρώπινης χλωρίδας.

Διαβάστε περισσότερα 

kiddevelop234.jpgΤα αναπτυξιακά ορόσημα των παιδιών


Αν και κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τα λεγόμενα

Παρανομίες δήμων στην Κοινωφελή του ΟΑΕΔ -Τι λένε στελέχη του Οργανισμού

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησαν πολίτες, μέσω της aftodioikisi.gr, κάνοντας λόγο για δήμους που καλούν παρατύπως, ωφελούμενους από τους προσωρινούς πίνακες του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να προσκομίσουν προσωπικά έγγραφα τους, ενόψει της τοποθετήσεις τους σε θέσεις οκτάμηνης εργασίας.

Συμβασιούχοι: Υπερψηφίστηκε το ν/σ στις Επιτροπές –“Καθαρά” Τρίτη & στην Ολομέλεια


Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σήμερα Τρίτη από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας και άλλες διατάξεις», στο οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 25 για την καταβολή των

Συνεργασία Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Αρκαδίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εμφάνιση IMG_2129.JPG
Η συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Νομού Αρκαδίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενόψει της διοργάνωσης του προσυνεδρίου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Στερεάς, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, της Προέδρου του Κέντρου κας Άννας Δόγα και της Ταμία κας Νίκης Τερζή.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η διοργάνωση αυτού του προσυνεδρίου έχει ιδιαίτερη αξία για τη διασύνδεση του οργανισμού του ΟΤΕ με τις τοπικές κοινωνίες και εξέφρασε τη βούληση να συνεργαστεί η Περιφέρεια και στο μέλλον για τον προγραμματισμό ανάλογων δράσεων.

Από την πλευρά τους τόσο η Πρόεδρος κα Δόγα, όσο και η Ταμίας κα Τερζή, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και εξέφρασαν την πρόθεση του Κέντρου να αναπτύξει δυναμική και διαρκή κινητικότητα στο επίπεδο της πολιτιστικής παρουσίας του ΟΤΕ.  

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΕΝΠΕ:Μπαλάκι η δακοκτονία από το Αγροτικής Ανάπτυξης στο ΥΠΕΣ-Δώστε άδειες σε νέους Αγρότες

Καμπανάκι προς την Κυβέρνηση κρούει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας τόσο για το θέμα της δακοκτονίας που βρίσκεται στον αέρα όσο για τους νέους αγρότες καθώς είναι ανάγκη να μετατοπισθεί η ηλικιακή σύνθεση των αγροτών.Η  μεταφορά δε της αρμοδιότητας για τη δακοκτονία από το Αγροτικής Ανάπτυξης στο ΥΠΕΣ  τινάζει στον αέρα τη διαδικασία.

Ανακοίνωση ΕΝΠΕ

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων - Τρίπολη

Εμφάνιση dimosTripolis-Apokries2017-Entipo-A5 (1).jpg

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τι συζήτησαν 4 εφοπλιστές την Τσικνοπέμπτη –Η παρουσία Καραμανλή και ο καλεσμένος που είπε ΟΧΙ στον Τραμπ

Η παρέα που είχε συγκεντρωθεί ανήμερα Τσικνοπέμπτη στο εφοπλιστικό γραφείο «Diana Shipping» του Σίμου Παληού στη λεωφόρο Συγγρού για να τσικνίσει ήταν καθ” όλα ενδιαφέρουσα και η συζήτηση που ακολούθησε άκρως αποκαλυπτική.

ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ: Σε εφορίες, τράπεζες, Ταμεία εκτός δικαστηρίου –Ποιούς αφορά –Ολες οι προϋποθέσεις

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από σήμερα μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 14:00, το σχέδιο νόμου για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων».
Για πρώτη φορά με μια

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ: O Παρθενώνας αναδείχθηκε το ομορφότερο κτήριο στον κόσμο


Ο Παρθενώνας, το λαμπρότερο μνημείο της αθηναϊκής πολιτείας αλλά και όλου του Ελληνισμού, ψηφίστηκε από αρχιτέκτονες ως το πιο όμορφο κτίριο του κόσμου σε ψηφοφορία που διενήργησε το Business Insider.
Όπως τα έργα ζωγραφικής και τα γλυπτά, έτσι και τα κτήρια μπορούν να θεωρηθούν έργα τέχνης. Με αυτό το σκεπτικό το Business Ιnsider απευθύνθηκε σε αρχιτέκτονες για να αναδείξουν τα κτήρια που έφεραν την επανάσταση στο αρχιτεκτονικό ντιζάιν, εκείνα που τους ενέπνευσαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό ή εκείνα που απλώς θεωρούν εκπληκτικά.
Και όπως ήταν φυσικό ο απαράμιλλης ομορφιάς Ναός της Αθηνάς Παλλάδος βγήκε πρώτος στην ψηφοφορία. Θα μας πείτε τώρα, ότι χρειαζόταν μια τέτοια ψηφοφορία για το αυτονόητο; Όχι βέβαια!
arouraios.gr

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Arcadia Screenings - Πρόσκληση & Πρόγραμμα

Ενσωματωμένη εικόνα 2

Αλίμονο στους νέους...


Γράφει η
Νατάσα Τσιρώνη
Η 12η Αυγούστου είναι αφιερωμένη στους νέους. Το άκουσα στο ραδιόφωνο και περίμενα, μια τέτοια μέρα, το ρεπορτάζ να μιλά για δημιουργία, κέφι, μουσική, έρωτα κλπ. Γιατί τα νιάτα είναι υπέροχα και περνούν γρήγορα. Είναι τα χρόνια που όλες οι δυνατότητες είναι ανοικτές μπροστά σου, που κάνεις όνειρα, που ερωτεύεσαι, που έχεις την ενέργεια να κινήσεις βουνά.
Το ρεπορτάζ με προσγείωσε άσχημα. Μιλούσε για την ανεργία των νέων:
- 81.000.000 είναι οι άνεργοι νέοι ανά τον κόσμο!
- 32% η ανεργία των νέων 19-25 ετών στην Ελλάδα, πολύ πάνω από το 12% της ανεργίας στη χώρα μας. Το ποσοστό μειώνεται λίγο στους 25-35 ετών αλλά παραμένει μεγαλύτερο του μέσου όρου...

Μπρος στα κάλλη (των απευθείας αναθέσεων) τι είναι ο πόνος (της φτώχειας)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την περασμένη Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, την ώρα που οι Έλληνες ετοιμάζονταν να τσικνίσουν ό,τι ψητό μπορούσαν να εξασφαλίσουν, η κυβέρνηση… τσίκνιζε απευθείας αναθέσεις.
Κατά την προσφιλή της μέθοδο του κατεπείγοντος και των εκτάκτων αναγκών, εμφάνισαν μια τροπολογία και μια διάταξη που για άλλη μια φορά προβλέπουν απευθείας αναθέσεις, χωρίς κανέναν διαγωνισμό.
Δηλαδή, δια της προσφυγής στο έκτακτο, μεθοδεύουν συνεχώς τακτικές μεταφορές χρημάτων στις τσέπες κάποιων, καταστρατηγώντας το νόμο περί δημοσίων συμβάσεων που οι ίδιοι υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν ενσωματώνοντας ευρωπαϊκή οδηγία.
Στη μία περίπτωση, προβλέπονται απευθείας

Δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Συκιάς (αναψυκτήριο στον Πευκιά)

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης
Στις 6 Μαρτίου 2017 και από ώρα 09:30-10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο) φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Συκιάς, εντός του αισθητικού δάσοςς "Πευκιάς".

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 23/02/2017


Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης
ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 23η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Έγκριση ισολογισμού – απολογισμού έτους 2015 Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  2. Σύνταξη έκθεσης προϋπολογισμού δ΄τριμήνου έτους 2016 και υποβολή της στο Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τριήμερο Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας στο Δερβένι (Φωτογραφίες)

Τριήμερο Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας στο Δερβένι

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με τη συνεργασία του Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, του Κέντρου Αναφοράς Μελανώματος του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μικροχειρουργικής του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», της Κρατικήs Οφθαλμολογικής Κλινικής και της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία,  στο Δερβένι, ένα τριήμερο πρόγραμμα πρόληψης και αγωγής υγείας (από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017).

Χρ. Σταϊκούρας για το Eurogroup: «Η κυβέρνηση αποδέχτηκε όλα όσα μέχρι χθες κατήγγειλε» Δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία, μόνο νέα μέτρα


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το χθεσινό Eurogroup και τη συμφωνία για την Ελλάδα, ασκεί με δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταϊκούρας κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι «επιχειρούν να μασκαρέψουν την απόλυτη υποχώρησή τους» και υποστηρίζει ότι «συμφωνία χθες δεν υπήρξε. Για να επιστρέψουν απλώς οι θεσμοί στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα». «Ούτε καν πολιτική συμφωνία δεν υπήρξε, όπως ψευδώς υποστηρίζει η κυβέρνηση», προσθέτει.
Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι «η κυβέρνηση θα

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΕΧΑΣΕ Ο ΛΑΟΣ



Της Λέττας Καλαμαρά  

ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ / LETTA KALAMARA JOURNALIST"Ηττηθήκαμε" αναφώνησε ο κ.Μπαλαούρας, ένας εκ των καλοπληρωμένων Ριζοσπαστών Αριστερών της Βουλής μας αλλά η αλήθεια είναι ότι εχθές δεν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχασε ο απλός λαός. Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα νιάτα, οι επιχειρηματίες, οι οικογένειες,  οι μελλοθάνατοι εργαζόμενοι, όλοι πλην της καθεστηκυίας τάξης της μεθυσμένης πολιτείας μας. 
Δεν έχασαν τα πρωτοπαλλήκαρα της μιζαδόρικης μεταπολιτευτικής μας ζωής, οι προλετάριοι της αρπαχτής, οι αμπελοφιλοσοφούντες του σοσιαλισμού, οι επαναστάτες των εκβιασμών.