Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα θετικά του να είσαι... ψυχοπαθής

psychopathromanou.jpgΤα θετικά του να είσαι... ψυχοπαθής


Ο όρος ψυχοπαθής δεν είναι κολακευτικός- τα άτομα στα οποία αποδίδουμε αυτόν τον χαρακτηριστμό είναι συνήθως ψυχρά, χειριστικά, δεν μετανιώνουν για τις πράξεις τους και αναζητούν συγκινήσεις χωρίς να φοβούνται και χωρίς να νοιάζονται αν θα βλάψουν άλλους.

Διαβάστε περισσότερα 

vitamindrespiratoryinfectionromanou.jpgΒιταμίνη D για την πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού


Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε για τον ρόλο της βιταμίνης D, της γνωστής ως «βιταμίνης του ήλιου», στην υγεία των μυών και των οστών. Νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Medical

Η «ακτινογραφία» του Δημοσίου: Πώς κατανέμονται οι υπάλληλοι ανά υπουργείο (πίνακες)


Μια μικρή αύξηση του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων καταγράφεται στα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων, χωρίς όμως αυτή η αύξηση να σημαίνει ότι βαίνει προς διέξοδο το πρόβλημα υποστελέχωσης της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της «Απογραφής» καταγράφουν το ανθρώπινο δυναμικό του ελληνικού Δημοσίου στους 565.671 εργαζόμενους μόνιμους εργαζόμενους (εκτός ΝΠΙΔ), έναντι 565.622 για τον μήνα Νοέμβριο.

Πότε θα καταβληθούν τα εφάπαξ του Δημοσίου (Mειωμένα έως και 22%)

 
Mειωμένα έως και 22% θα είναι τα πρώτα εφάπαξ που θα καταβληθούν το 2017 ,τα οποία πρέπει να δοθούν μέσα σε σφιχτό χρονοδιάγραμμα ,στο πλαίσιο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης επισημαίνουν τον κίνδυνο να μην απορροφηθούν έγκαιρα τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα και να χρειαστεί να

Καλλικράτης: Ιδού οι οκτώ αλλαγές που προωθούνται (λίστα)

Οκτώ αλλαγές ανάμεσα τους η απλή αναλογική  με εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη στο β΄γύρο με 50%+1, η αποσύνδεση των εκλογών ΟΤΑ από τις ευρωεκλογές  προτείνει η Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της. Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής και γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Κωστας Πουλάκης:

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Αριστείδη Καλαντζάκου

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέτρος Τατούλης
«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του πρώην Υπουργού Αριστείδη Καλαντζάκου. 
Υπήρξε ένας λόγιος, μετριοπαθής και συνετός πολιτικός που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και την Ελλάδα.
Καλό ταξίδι φίλε Αριστείδη!»

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αριστείδης Καλαντζάκος

Πέθανε ο πρώην υπουργός Αριστείδης Καλαντζάκος
Πέθανε τη νύχτα της Κυριακής, σε ηλικία 89 ετών, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αριστείδης Καλαντζάκος.
Γεννημένος το 1928 στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, υπήρξε βουλευτής της ΕΡΕ από το 1958 έως το 1967 και της ΝΔ από το 1974 έως το 1996 και διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών (03/04/1967 - 21/04/1967) και Συντονισμού (10/09/1976 - 21/10/1977) και υπουργός Εμπορίου (11/10/1980 - 21/10/1981) και Εργασίας (11/04/1990 - 12/10/1993).

Τέλος η διαφήμιση για το μουρουνέλαιο Möller's! Κρίθηκε ως παραπλανητική από το ΣΕΕ

Ως παραπλανητική κρίθηκε από το συμβούλιο ελέγχου επικοινωνίας η διαφήμιση του  μουρουνέλαιου Möller's με τους υπερβολικούς και αστήρικτους ισχυρισμούς περί "θαυματουργού" , καλύτερου προϊόντος κ.ά.
Η Πρωτοβάθμια επιτροπή ελέγχου επικοινωνίας εξέταση την περίπτωση μετά από αίτηση της εταιρείας Power Health Ηellas που είναι ανταγωνίστρια στα συμπληρώματα διατροφής.

H Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στην άποψη ότι στη διαφημιστική επικοινωνία του προϊόντος Μουρουνέλαιο Moller’s δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται οι υπό έλεγχο ισχυρισμοί υγείας επειδή δεν προσκομίσθηκαν από την εγκαλούμενη πλευρά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτοί συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των εγκεκριμένων ισχυρισμών υγείας.

Αναλυτικά η απόφαση του ΣΕΕ:

Καθαρά Δευτέρα 2017: Κούλουμα στο Ξυλόκαστρο΄ και καρναβάλι στη Μάννα (Μάρκασι) !

Φωτογραφία του Korkaris Kostas.
Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γιορτάζει τα Κούλουμα,ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  ,σήμερα   Καθαρά Δευτέρα, στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο Ξυλόκαστρο. Η εκδήλωση άρχισε στις 11:00 το πρωί  όπου εκατοντάδες  κόσμος ήρθαν για να γευτούν τη παραδοσιακή λαγάνα και σαρακοστιανά εδέσματα, να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό γαϊτανάκι , να πετάξουν τον χαρταετό τους , γλεντώντας παραδοσιακά το τέλος μίας ακόμα Αποκριάς και τον ερχομό της (Τεσ)σαρακοστής .
Φωτογραφία της Γιώτα Μπάγκα.

Στο μεταξύ αντίστοιχη  εκδήλωση "ΚΑΡΝΑΒΑΛΪ και ΚΟΥΛΟΥΜΑ". διοργάνωσε σήμερα στην ορεινή Μάννα ( Μάρκασι), η Τοπική Κοινότητα, το Δημοτικό σχολείο  του χωριού σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. 
Φωτογραφία της Mairi Hlektra.Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στο δρόμο του χωριού με κατάληξη τη πλατεία  του χωριού
Εκεί κάτοικοι και επισκέπτες   γεύτηκαν  σαρακοστιανά παραδοσιακά  εδέσματα που είχαν ετοιμαστεί από   τις γυναίκες της Μάννας  μαζί με την παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες καλό κρασί, όπου άναψε το αποκριατικο γλέντι με χορούς και τραγούδια..


Με επιτυχία το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της "φωτιάς" στον Άνω Αιγιαλό


Φωτογραφία του Spyros Apostolopoulos.
Κυριακή της Τυρινής (χθες) και η Δυτική Κορινθία με επίκεντρο το Δερβένι μας χάρισε όμορφες εκδηλώσεις. Η εορτή της Αποκριάς μπορούμε να πούμε ότι ήρθε να δώσει λίγη χαρά και ανεμελιά σε όλους εμάς που η καταθλιπτική καθημερινότητα μας γονατίζει.... 
Μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δερβενίου πολλοί ήσαν εκείνοι που ανηφόρισαν 6 χλμ πιο μακριά, στον μικρό οικισμό του Άνω Αιγιαλού για να παραστούν στο παμπάλαιο έθιμο της φωτιάς. 
Το αποψινό πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της "φωτιάς"  διοργάνωσε με μουσική, γλέντι, φωτιές, κρασί  και μεζέδες, απόψε και φέτος όπως κάθε χρόνο Κυριακή της Τυρινής στη πλατεία του  Άνω Αιγιαλού ο   Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων του χωριού, όπου πέρασαν ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο βράδυ, μέχρι το πρώτο Σαρακοστιανό ξημέρωμα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το παρόν στο έθιμο της φωτιάς έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος , οι αντιδήμαρχοι Μάνος Αλογογιάννης, Δημήτρη Κάσσιος και Κώστας Κουσουλός,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Νιάρος, ο τέως Δήμαρχος Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας. ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Βλάσης Τσιώτο οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Δερβενίου και Ευρωστίνης-Ροζενών, Διαμάντω Δενδρινέλη και Σπύρος Βεσκούκης.  Την υπεύθυνη της Θεατρικής ομάδας Ευρωστίνης "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" σκηνοθέτη και ηθοποιό Τερέζα Λουίζου..και άλλοι
Η έναρξη του γλεντιού γίνετε με το άναμμα μεγάλης φωτιάς στο κέντρο της πλατείας. Οι κάτοικοι και παρευρισκόμενοι αρχίζουν να συγκεντρώνονται γύρω από τη φωτιά και κάτω από τους ήχους παραδοσιακής μουσικής αρχίζουν το χορό γύρω από αυτήν.
Το παμπάλαιο αποκριάτικο αυτό έθιμο του Άνω Αιγιαλού , που έχει εκλείψει από τα άλλα χωριά της Ευρωστίνης, διατηρείται από τους Απανωγιαλίτες αναλλοίωτο όπως αυτήν την ημέρα , αρκετές δεκαετίες πριν θυμούνται τους παππούδες τους και τους γονείς τους που στη σημερινή πλατεία που τότε ήταν αλώνι, με γλέντι που άρχιζε από το μεσημέρι, με αυτοσχέδια μασκαρέματα, πειράγματα, ξεφάντωναν με το άναμμα της φωτιάς, τραγουδώντας με το στόμα, χορεύοντας.Όπως ανάφερε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», κ. Γιώργος Κορδούλης
"Το έθιμο του ανάμματος της "ΦΩΤΙΑΣ" γιά το χωριό μας χάνεται στο βάθος του χρόνου και συνεχίζεται χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα. Παλαιότερα η φωτιά άναβε και τις δύο Κυριακές της Αποκριάς. Τα τελευταία χρόνια ανάβει μόνο της Τυρινής. Ηταν πάντα πρωτοβουλία των κατοίκων του χωριού, χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση. Ολοι ήξεραν ότι τις Κυριακές της Αποκριάς το σημείο συνάντησης όλων ήταν το "αλώνι", γιά να ανάψουν την "ΦΩΤΙΑ" και να γλεντήσουν μέχρι το πρωί. Γιά κάποια μικρή περίοδο, που ο πληθυσμός του χωριού άρχισε να μειώνεται το έθιμο κινδύνεψε να σβήσει. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιες οικογένειες, που κατάφεραν όχι μόνο να το κρατήσουν ζωντανό, αλλά και να το εξελίξουν. Εδώ και λίγα χρόνια την διοργάνωση την έχει αναλάβει ο πολιτιστικός σύλλογος "ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ", χωρίς να περιορίσει στο ελάχιστο την πρωτοβουλία και την συμμετοχή των κατοίκων. Το έθιμο πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια του Ανω Αιγιαλού, έχει γίνει ευρέως γνωστό και κάθε χρόνο έχουμε πολλούς επισκέπτες, που έρχονται να γλεντήσουν μαζί μας. Για εμάς, τους Απανωγιαλίτες πάντα θα αποτελεί σημείο 
αναφοράς και αφορμή επιστροφής στο χωριό μας".