Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Στους «4» του Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Σβηστά στους «4» του Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΑΕΚΟ Παναθηναϊκός  εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος μετά το  1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Το ματς θύμιζε περισσότερο φιλικό προετοιμασίας και όχι επίσημη αναμέτρηση, καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα (4-0 υπέρ των «πρασίνων») δεν άφηνε την παραμικρή υπόνοια για το ποια ομάδα θα συνέχιζε στον θεσμό. Το γκολ που έκρινε το ματς

Λίστα με τα πιο επικίνδυνα μικρόβια από τον ΠΟΥ - Απαιτούνται άμεσα νέα αντιβιοτικά

bacteriae123.jpgΛίστα με τα πιο επικίνδυνα μικρόβια από τον ΠΟΥ - Απαιτούνται άμεσα νέα αντιβιοτικά


Για πρώτη φορά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εξέδωσε μία λίστα με τα πιο επικίνδυνα μικρόβια, τονίζοντας ότι για την καταπολέμησή τους απαιτείται άμεση παραγωγή νέων αντιβιοτικών.

Συνάντηση Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής με την Πρέσβη της Σλοβενίας.

Εμφάνιση IMG_0042.jpg
Με την Πρέσβη της Σλοβενίας κυρία Annita Pipan συναντήθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης. Στη συνάντηση παρέστη και ο επικεφαλής του Γραφείου του Διπλωματικού Συμβούλου του Προέδρου της Βουλής, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος

ΚΕΔΕ:Η κυρία Δούρου δε θα φορτώσει στους Δήμους της Αττικής, τη δική της ανεπάρκεια

ΚΕΔΕ:Η κυρία Δούρου δε θα φορτώσει στους Δήμους της Αττικής, τη δική της ανεπάρκεια

 Με επιστολή που απέστειλε στους Δήμους της Αττικής, η Περιφερειάρχης κυρία Δούρου επαναλαμβάνει μονότονα την ίδια τακτική. Επιχειρεί να φορτώσει στους Δήμους τη δική της ανεπάρκεια ...

Την στήριξη για την υλοποίηση του νέου ΠΕΣΔΑ ζητάει από τους Δημάρχους της Αττικής η Δούρου

Σε επιστολή που απέστειλε προς όλους τους Δημάρχους της Αττικής, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τονίζει πως «πλέον βρισκόμαστε σε νέα δεδομένα», με ...
airetos.gr

ΟΑΕΔ: Παραχώρηση 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ με προνομιακή τιμή


Με απόφασή του, το ∆ιοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕ∆ καθόρισε χθες, σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα 304,41 ευρώ το τ.μ. την ενιαία τιμή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, σε 150 οικισμούς πανελλαδικά.

ΚΕΑ: Ένας μήνας από την έναρξή του -Πόσοι οι ωφελούμενοι


Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2017, κλείνει ένας μήνας από την έναρξη του προγράμματος του ΚΕΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Εργασίας:
“σε αυτόν τον μήνα, μέχρι τις 18.00, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 154.027 δικαιούχων νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 354.640 ωφελούμενους, δηλαδή στο 50% όσων θα πάρουν το ΚΕΑ μέχρι το τέλος 2017, με βάση την εμπειρία. Αύριο η ΗΔΙΚΑ θα αναρτήσει τα ποιοτικά στοιχεία του πρώτου μήνα.

Tweet ... #ΤΑΞΙΚΟ_ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Έναρξη θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση των αδειών επαγγελματικών δραστηριοτήτων αρχιτεχνιτών υδραυλικών εγκαταστάσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για απόκτηση των αδειών επαγγελματικών δραστηριοτήτων αρχιτεχνιτών υδραυλικών εγκαταστάσεωνΑπό την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνεται η έναρξη θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση των αδειών επαγγελματικών δραστηριοτήτων αρχιτεχνιτών υδραυλικών εγκαταστάσεων του ΠΔ 112/2012(ΦΕΚ 197Α/2012).
Επισημαίνεται ότι αναγκαία προϋπόθεση για την διενέργεια των εξετάσεων ήταν η εξεύρεση κατάλληλου εργαστηρίου που να πληροί τις προδιαγραφές της σχετικής νομοθεσίας. Τέτοιο εργαστήριο ευρέθηκε στην Κορινθία και συγκεκριμένα στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Λουτρακίου. Στο χώρο αυτό θα λαμβάνει χώρα η πρακτική εξέταση των υποψηφίων για την διενέργεια του πρακτικού μέρους των εξετάσεων.

Ελληνίδα δημιούργησε ρεύμα από τριαντάφυλλο

Ελληνίδα δημιούργησε ρεύμα από τριαντάφυλλο
Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Οργανικών Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου της πόλης Λινκέπινγκ, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ελένη Σταυρινίδου, δημιούργησαν το πρώτο ζωντανό φυτό, ένα τριαντάφυλλο, που διαθέτει ενσωματωμένα ηλεκτρονικά σύρματα και κυκλώματα, έτσι ώστε να λειτουργεί ως υπερ-πυκνωτής. Το ηλεκτρονικό φυτό (e-Plant) είναι ικανό να αποθηκεύει ηλεκτρικά φορτία (άρα ηλεκτρική ενέργεια) και μάλιστα να

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων
Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί σε όλες τις περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων. Ένα εύρος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με κυρίαρχα στοιχειά την παράδοση,  την αναβίωση εθίμων της Αποκριάς αλλά και έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα.

Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

     Αποτέλεσμα εικόνας για Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων
   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Λουτράκι   1/3/2017
              ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                Αριθ. Πρωτ.: 3433
                 Δ  Η  Μ  Ο  Σ                                            
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -

   ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 5η  Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00, σε ειδική Συνεδρίαση του Σώματος, για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (άρθρα 64 & 74) και την υπ’ αριθμ. 43/2014 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.:

1.Εκλογή μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

2.Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής & της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

  Η  Πλειοψηφήσασα Δημοτική  
                Σύμβουλος
      ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ Μαρία

Αλέξης Τσίπρας: Ο σαμποτέρ της Δημοκρατίας & ηγέτης ενός ακήρυκτου Εμφυλίου (Μέρος ΙΙ)

Γράφει ο
Θοδωρής Γιάνναρος
Στο πρώτο επίπεδο της πρωθυπουργικής μεζονέτας όπου η χλιδή της αντίθεσης σε σχέση με τα γειτονικά διαμερίσματα των νεοπτωχευθέντων ιθαγενών αυτής της δευτεροκλασάτης συνοικίας μια ανάσα από το κέντρο, φωταγωγεί τη ματαιοδοξία των συνδαιτυμόνων και εξάπτει την όρεξη για περισσότερη σαμπάνια και χαβιάρι με φρέσκο βούτυρο πάνω σε ζεστή γαλλική μπαγκέτα...
Οι μεταμορφωθέντες σε γκαρσόνες σωματοφύλακες του πρωθυπουργού, με οσφυοκάμπτουσα χαρά και τον δίσκο με τα καλούδια στα χέρια, περιδιαβαίνουν το σαλόνι με τους αγγλικούς δερμάτινους τσέστερφιλντ καναπέδες, τροφοδοτώντας με το απαραίτητο καύσιμο τη συζήτηση που έχει πάρει φωτιά! Είναι το κλασσικό "Champagne Breakfast” της ηγεσίας και των παρατρεχάμενων μιάς γιαλαντζί αριστεράς, που συζητούν εναγωνίως τους πιθανούς τρόπους μετεξέλιξης, ενός αποτυχημένου σχήματος που με κάθε τρόπο προσπαθεί να γαντζωθεί στην προσοδοφόρα εξουσία,  σε κεντρώο φορέα... που

Η φέτα προστατεύεται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά (CETA), με βάση συγκεκριμένες προβλέψεις.

Γράφει η
Μαρία Σπυράκη

Η συζήτηση για τη CETA και τη φέτα είναι το κορυφαίο παράδειγμα των ψεύτικων ειδήσεων, στις οποίες ο λαϊκισμός δίνει ρεσιτάλ και βρίσκει πρόθυμο και πολυπληθές ακροατήριο. Δεν θα μείνω καθόλου στο όφελος για τις 14.000 θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στην Ευρώπη για κάθε ένα δισ. ευρώ αύξησης των συναλλαγών με τον Καναδά. Ούτε θα θυμίσω στους... έξαλλους ότι η Ελλάδα έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο μόνο με τον Καναδά, δηλαδή εξάγει περισσότερα από αυτά που εισάγει στην αγορά της συγκεκριμένης χώρας, με αποτέλεσμα να ωφελείται άμεσα. Θα πάω κατευθείαν στη φέτα:

Το παράδειγμα της Βενεζουέλας: Πείνα για τον λαό, φυλακή για την αντιπολίτευση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Από δω το πάνε από κει το φέρνουν, όλο γύρω από τη Βενεζουέλα περιστρέφεται η συζήτηση στην Ελλάδα.
Και μπορεί οι διθύραμβοι κυβερνητικού βουλευτή για την Βενεζουέλα της… αφθονίας να προκάλεσαν τη γενική θυμηδία και να αντιμετωπίστηκαν ως γραφικοί, η κατάσταση, όμως, στη χώρα αυτή – την οποία άλλωστε θαυμάζει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας – είναι περισσότερο δραματική από ποτέ.
Από πάσης απόψεως, όπως καταδεικνύουν οι τελευταίες ειδήσεις από τη δυστυχή αυτή χώρα που οι Συριζέοι μακαρίζουν:
Στις 20 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα το 2016 έφθασε στο 800%,  ενώ η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 18,6%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Επίσκεψη κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Παρασκευή 24/02/2017 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αποτελούμενο από τον Συντονιστή, τις υπεύθυνες της Ομάδας Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισκέφθηκε το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Κόρινθο προκειμένου να διαπιστώσει τους όρους και τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο.

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με γκολ του Καφαντάρη στη παράταση νίκησε στα Αθίκια και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου

O Ηρακλής Ξυλοκάστρου του Νίκου Κολιμάδη, στον σημερινό δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Κορινθίας μετά  από κανονικό αγώνα ισόπαλο χωρίς σκορ, επικράτησε στην παράταση   1 - 0 , στα Αθίκια επί του Τενεάτη με φοβερό γκολ κεφαλιά του Μιχάλη Καφαντάρη μετά  από σέντρα Αλούσι και προκρίθηκε στον Τελικό του Κυπέλλου.
Φωτογραφία του χρήστη Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928.
Η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας , στον Τελικό που θα γίνει στην Κόρινθο στις 15 Μαρτίου θα αναμετρηθεί για το κορινθιακό τρόπαιο με την Κόρινθος 2006 , που πριν από λίγη ώρα αγωνιζόμενη με 10 παίκτες απέκλεισε με 2 - 1 τον   ΠΑΣ Κόρινθο

Θρήνος στην Πτολεμαϊδα στις κηδείες της μητέρας και του τρίχρονο παιδιού της που έχασαν την ζωή τους στο πολύνεκρο τροχαίο, στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας


Τροχαίο Αθηνών - Λαμίας: Σπαραγμός! Κόσμος από όλη την Ελλάδα στην κηδεία μάνας και παιδιού [vid]
Μέσα σε κλίμα οδύνης έγινε το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα, η κηδεία της 33χρονης Αποστολίας Παπαδοπούλου και του τρίχρονου παιδιού της Παύλου, που έχασαν την ζωή τους στο πολύνεκρο τροχαίο, στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο Ιερό ναό Αγίας Σκέπης, παρουσία του Μητροπολίτη Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητου, ομάδας ιερέων, αλλά και πλήθους κόσμου που ταξίδεψε από την Αθήνα, το Αμύνταιο και την Φλώρινα για να αφήσει ένα λουλούδι και να αποχαιρετήσει τη νεαρή μητέρα και το παιδί της, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, μαζί με άλλους δύο νέους ανθρώπους.

Η Κορινθος 2006 πέρασε στο τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας 2 – 1 τον ΠΑΣ Κόρινθο

Φωτογραφία του Εφημερίδα Αυριανη Κορινθιας.
Η Κορινθος 2006  πέρασε στο  τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας καθώς επικράτησε με   2 – 1 επι του ΠΑΣ Κόρινθος
Η ο6 άνοιξε στο 5΄ το σκορ με ευστοχο κτύπημα πέναλτι του Γαλά που κέρδισαν οι γηπεδούχοι σε μαρκάρισμά του Πασσαλίδη.
Στο 22΄ο Βλάσσης ζευγάρωσε τα τέρματα της ΄06  , ενώ εννέα λεπτά αργότερο στο 31΄ ο Χίσο με ευστοχο πέναλτι  που κέρδισε ο ίδιος,μειώνει για τον ΠΑΣ σε 2 -1
Στο 67΄η Κόρινθος ΄06  μένει με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μαζιώτη με 2η κίτρινη κάρτα, μετά το άτσαλο μαρκάρισμά του επί του Καλογερή
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: Χανδρινός, Ροθώνης, Φίλης,Πασαλίδης (85΄Σιδέρης), Πετκοφ (69΄Αμπαδιωτάκης Κ), Μαυρέλης Δ., Καζάλοφ, , Μαζιώτης , Γάλας,  , Δημητριάδης (90΄Γκολέμης),. Βλάσσης

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αθανασόπουλος, Φλεβάρης, Οικονόμου (69΄ Θανασάη) Χριστόπουλος, Σγούρος, Λουκάς ( 74΄ Κίτσιος) , Καλογέρης (90’ Τουμπαρίδης), Ράπτης, , Κούσης, Χίσο Μούσα

Στα Αθίκια ο άλλος ημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον Τενέάτη και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου βρίσκεται στη παράταση καθώς ο κανονικός αγώνας ελήξε ισόπαλος χωρίς σκορ

Ραδιοφωνικά ο ημιτελικός του κυπέλλου Κορινθίας ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (ζωντανή μετάδοση)

Το Ειδησειογραφικό διαδικτυακό κανάλι της Κορινθίας Το αθλητικό ραδιόφωνο της Κορινθίας

Ξεχωριστή η παρουσία της «Μυθικής Πελοποννήσου» στο Βελιγράδι Ανακοινώθηκε η νέα πτήση από Βελιγράδι-Καλαμάτα με την AirSerbia

Εμφάνιση ift2.JPG
Στη Διεθνή έκθεση τουρισμού IFT στο Βελιγράδι από 23 έως 26 Φεβρουαρίου, συμμετείχε η «Μυθική Πελοπόννησος». Η Σέρβικη αγορά είναι το νέο στοίχημα της Πελοποννήσου με δεδομένες τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για προσέγγιση του νέου στόχου τα προηγούμενα δύο έτη. Σε συνάντηση που είχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς με την product manager της Odeon World Travel κα. Ljubica Todorovic, ανακοινώθηκε η νέα απευθείας πτήση από το Βελιγράδι προς το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» από 15 Ιουνίου έως 27 Σεπτεμβρίου του 2017 όπου θα πετάξει για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο η AirSerbia.

Ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

Αθήνα, 1 Μαρτίου  2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Κατά τη συνεδρίαση, ελήφθη απόφαση για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ανοίγοντας τις εργασίες τόνισε πως «η ειδική αυτή συνεδρίαση αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν στα Δωδεκάνησα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, υπό την αιγίδα της Βουλής, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος  αγώνας της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα».
Στην ειδική συνεδρίαση, κατά την οποία παρέστησαν και οι Δήμαρχοι της Δωδεκανήσου, μίλησαν, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ιωάννης Δραγασάκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης και ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος “Το Ποτάμι” κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
Επίσης το λόγο έλαβαν, οι βουλευτές κ.κ. Δημήτριος Γάκης (Ν. Δωδεκανήσου, ΣΥ.ΡΙΖ.Α), Χρήστος Παππάς (Επικρατείας, Χ.Α.), Δημήτριος Κρεμαστινός (Ν. Δωδεκανήσου, ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜ.ΑΡ.) και Σταύρος Τάσσος (Ν. Λέσβου, Κ.Κ.Ε.).



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018

Σχετική εικόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ανακοινώνεται ότι αρχίζει σήμερα 1-3-2017 η υποβολή αιτήσεων για ένταξη
στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2017-2018.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Μαΐου 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται
στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας (Δεληγιάννη
9, Τρίπολη, τηλ.: 2710222511 κα. Σταυροπούλου και κ. Σταματόπουλο).


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ευτυχώς που υπάρχει η Τέχνη…«Σκόρπιες Μνήμες»

Εμφάνιση PAROYSIASH GANA1.jpg
Της Γιώτας Μπάγκα
Μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου   έλαβε χώρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Ηλιάδα Γκανά παρουσίασε το βιβλίο της «Σκόρπιες Μνήμες», ένα βιβλίο που αφορμάται από την θεώρηση ότι κανένας άνθρωπος δεν έρχεται τυχαία στη ζωή μας και   αναζητά το νόημα και την ουσία των ανθρωπίνων σχέσεων. 
Εμφάνιση δημαρχος1.jpgΤην παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ξυλκοκάστρου- Ευρωστίνης  Ηλίας Ανδρικόπουλος και οι αντιδήμαρχοι κ. Δ. Κάσσιος, Π. Καλύβας και Μ. Αλογογιάννης. Παρευρέθηκε επίσης ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Φ. Μπρακούλιας και ο πατέρας Κ. Τσάτσαρης αλλά και πολύς κόσμος από το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο και  κυρίως από την ορεινή Κορινθία  από την οποία  κατάγεται η συγγραφέας. Την παρουσίαση συντόνισε ο πρόεδρος το Δημοτικού Διαμερίσματος  Μάννας Δημήτρης Τζαβέλας και το βιβλίο παρουσίασαν με πραγματικά πρωτότυπη προσέγγιση  η δασκάλα του χωριού κ. Άννα Κυρίτση και η  κ. Φ. Σκόνδρα. Η παρουσίαση των δύο κυρίων έγινε με άψογο τρόπο, ευαισθησία και πολύ καλά Ελληνικά και πραγματικά δημιούργησαν στο κοινό την επιθυμία να διαβάσει το βιβλίο.

Αυτό όμως που προσωπικά με κάνει να γράψω αυτό το άρθρο είναι το γεγονός  ότι  στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ευτυχώς παράγεται και διαχέεται ο πολιτισμός, γιατί άλλωστε η  Τέχνη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κρατηθούμε όρθιοι, να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας και να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Γι αυτό λοιπόν,  ευτυχώς που υπάρχει η Τέχνη. Ευτυχώς που γράφονται βιβλία. Ευτυχώς που η Κορινθία μπορεί να δίνει βήμα σε όλους τους ανθρώπους του βιβλίου, της Τέχνης, του πολιτισμού. Ευτυχώς που ο τόπος μας στηρίζει και στηρίζεται στο βιβλίο και στον πολιτισμό….

Giota Baga

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θέριεψε όταν αντιμετώπισε τις μεγάλες προκλήσεις της Ιστορίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη Βουλή, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης για τα 70 χρόνια της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.
Η ομιλία  του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 1.127 μόνιμες θέσεις εργασίας (λίστα)



Στις 1.127 ανέρχονται οι θέσεις που είτε «τρέχουν» είτε πρόκειται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα:
-Ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ότι εκδόθηκε η 2Κ/2017 Προκήρυξη (ΦΕΚ 5/13-2-2017 και ΦΕΚ 8/15-2-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν τριάντα πέντε (135) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει την 1 Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 15 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη.

Περιφέρεια Πελοποννήσου και Μανιάτες «Άμεση ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών»

Εμφάνιση IMG_2380.JPG


Την άμεση ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών για την αποτροπή των τεράστιων προβλημάτων που συνεπάγονται τα λάθη τους, έθεσαν σε προτεραιότητα και με απόλυτη ταύτιση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής των Μανιατών, ενόψει της διαμαρτυρίας τους την Πέμπτη 2 Μαρτίου στην Κυβέρνηση, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.

Προσφυγή του ΤΕΕ και των μηχανικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νόμου και των νέων ασφαλιστικών εισφορών – Στασινός: Το Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει αν η κυβέρνηση μπορεί να δημεύει τον κόπο των μηχανικών

Σχετική εικόνα

Στο
                Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε σήμερα το Τεχνικό
                Επιμελητήριο
                Ελλάδας και οι διπλωματούχοι μηχανικοί κατά του νέου
                ασφαλιστικού νόμου, καθώς η
                εφαρμογή του παραβιάζει σωρεία διατάξεων και αρχών τόσο
                του Ελληνικού Συντάγματος
                όσο και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του
                Ανθρώπου.