Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Β. Κικίλιας: «Κανένας δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του κ. Τσίπρα και τα αντίμετρά του. Ανήκουν εξ' ολοκλήρου στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο».


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», είπε ότι «σε αυτό δεν έχει κανένας αντίρρηση. Κανένας δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του κ. Τσίπρα και τα αντίμετρά του. Ανήκουν εξ' ολοκλήρου στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο».
Ο κ. Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά ότι κρατά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη «όλοι μαζί». «Όλοι μαζί στη προσπάθεια να γυρίσει αυτό το μελαγχολικό κλίμα, οικονομικό, κοινωνικό, ψυχολογικό, το οποίο υπάρχει και η χώρα να ξαναμπεί σε μία σειρά. Σε αυτό δεν έχει κανένας αντίρρηση», σημείωσε, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει περιθώριο για κανέναν να συμβιβαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: «Δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα»



Στην Κάλυμνο βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Καλύμνου αναφέρθηκε στην ένταση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις με την Τουρκία.
«Δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε ότι «επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, κάνουμε, όμως, σαφές ότι θα προασπίσουμε τα σύνορά μας και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας με κάθε τρόπο».
Επίσης, απαντώντας σε δηλώσεις παραγόντων της Τουρκίας για τα «σύνορα της καρδιάς», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «τέτοιες εκφράσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως γραφικές, αφού τέτοια σύνορα δεν υπάρχουν με βάση το διεθνές δίκαιο».

Η Βουλή στις εκδηλώσεις του Δήμου Ρόδου για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

  Εμφάνιση 20170307_103146.jpg
Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ρόδου για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων και τον Πρόεδρό της κ. Νικόλαο Βούτση.
Αναφερόμενος στην επέτειο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
Εμφάνιση 20170307_110045.jpg
«Σήμερα, τιμούμε μια πραγματικά ιστορική μέρα. Τα Δωδεκάνησα που πάντα διατήρησαν την ελληνική τους ψυχή ενάντια στις καταπιέσεις των αλλεπάλληλων κατακτητών τους, Σαρακηνών, Βενετών, Ιωαννιτών Ιπποτών, Οθωμανών, Ιταλών, Γερμανών και Άγγλων, επιτέλους μετά από αιώνες παραχωρήθηκαν στη μητέρα πατρίδα. Δεν άρκεσαν το ολοκαύτωμα της Κάσου και οι ανθρωποθυσίες των Δωδεκανησίων σε κάθε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα για να ενωθεί η Δωδεκάνησος με τη μητέρα πατρίδα. Η διεθνής διάσκεψη

Νέα κοινωνική δράση από το Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αύριο, το πρωί, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οι υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων συλλέγουν βιβλία, λογοτεχνικά, ιστορικά, αλλά και βοηθήματα σχολείου για τις έγκλειστες μικρομάνες και τα παιδιά τους, όπως και για τις έγκλειστες ανήλικες γυναίκες του σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης γυναικών στον Ελαιώνα της Θήβας.
«Βοηθούμε στη μόρφωση και στο δυνάμωμα της σκέψης και της κρίσης τους. Βοηθούμε στο να ανοίξει ο ορίζοντά τους και να φωτίσει το μέλλον τους», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής.

Γυναικείο ζήτημα: μια υπόθεση που δεν έχει κλείσει..



Άρθρο της Γιώτας Μπάγκα


Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματός μας όλοι οι Έλληνες είναι μεταξύ τους ίσοι. Το ότι δεν είναι το ξέρουμε όλοι. Επίσης ξέρουμε πως η γυναίκα έγινε πολύ αργότερα , μετά την θέσπιση του πρώτου Συντάγματος του κράτους μας, περισσότερο ίση με τον άνδρα…

13 χρόνια μετά το πρώτο Σύνταγμα (1844), το 1887 η «Εφημερίς των κυριών» της Καλλιρόης Παρρέν, τάραξε τα νερά, καθώς υπερασπιζόταν το δικαίωμα των γυναικών στη δουλειά και στη μόρφωση. Στην ίδια εφημερίδα γράφτηκε για πρώτη φορά το σύνθημα: «Ψήφος στη Γυναίκα». Τον ίδιο χρόνο (1887) αυτοκτονεί η Ελένη  Παντελίδου , γιατί δεν έγινε δεκτή στην Ιατρική Σχολή. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1884 η Σεβαστή Καλλισπέρη πέτυχε στις εξετάσεις της

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΠΕ Κορινθίας στο ετήσιο e-Government Forum - Β.Μπαλάφας

Εμφάνιση vbegov.jpg 
Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στο Ξενοδοχείο Novotel (Μιχαήλ Βόδα 4-6, Αθήνα) διοργανώνεται το 7ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "e-Government Forum" 2017 με κύριο θεματικό άξονα:

"Ο Δημόσιος Τομέας μπροστά στις νέες Τεχνολογικές και Διοικητικές Προκλήσεις"

Επταήμερη παράταση για την παράδοση του έργου ζητά η Ολυμπία Οδός- Πάει για Απρίλιο ο άξονας Πάτρα - Κόρινθος;

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπια οδοςΠραγματογνώμονα τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά ορίζει το δημόσιο, προκειμένου να αποφανθεί για τις καιρικές συνθήκες του πρώτου 15νθημέρου Ιανουαρίου που σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό καθήλωσαν την πορεία εργασιών στην Κορίνθου-Πατρών. Η κοινοπραξία του αυτοκινητόδρομου επικαλείται λόγους ανωτέρας βίας και έχει ζητήσει παράταση μιας εβδομάδας, καθώς υποστηρίζει ότι την περίοδο από 6 έως 12 Ιανουαρίου, η κακοκαιρία που έπληξε με σφοδρότητα την Βορειοανατολική Πελοπόννησο, οδήγησε σε επιβράδυνση εργασιών.
Για το λόγο η υπόθεση μεταφέρεται σε Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών.

Σώοι 113 μετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά των Παξών - Θα μεταφερθούν στην Πάτρα

Σώοι 113 μετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά των Παξών
Σώοι περισυνελέγησαν 113 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος 32 ναυτικά μίλια δυτικά των Παξών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται μικρά παιδιά.
Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το φορτηγό πλοίο Cacliarda, σημαία Μάλτας, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει την Τετάρτη στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας.
Οι μετανάστες θα αποβιβαστούν στην Πάτρα και θα κρατηθούν προσωρινά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύριο στο Άργος ο τελικός του Κυπέλλου Αργολίδος 'Ενωση Λέρνας - Αργοναύτης Νέα Κίου



Αύριο  Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017, και ώρα 15:30  διεξάγεται  στο ΔΑΚ Άργους ο τελικός κυπέλλου  της ΕΠΣ Αργολίδας,  ανάμεσα στην Ένωση Λέρνας και τον Αργοναυτη  `Νέα Κίου. Διαιτητής του αγώνα ο Χ. Δρούζας, με βοηθούς τον Χ. Λέκκα και τον Ε. Λυκομήτρο. Παρατηρητης διαιτησίας είναι ο Σωτήρης Δανούσης.
Ο τελικός του Κυπέλλου Αργολίδας θα μεταδοθεί με απευθείας ραδιοφωνική σύνδεση με το ΔΑΚ Άργους από το "Greekradio web channel" και τους "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

Οι δύο διεκδικητές του κυπέλλου, είναι από τις ισχυρότερες ομάδες  της Αργολίδας, και έφτασαν μέχρι τον αυριανό τελικό καθώς απόκλεισαν διαδοχικά:
Η Ένωση  Λέρνας , εκτός έδρας 1 - 0 τον Ερμή Κιβερίου , 6 - 3  τα Λευκάκια, 1 - 0 τον Ατρόμητο Παναριτίου και τον Αριστείωνα στα πέναλτι 5 - 4 (κανονικός αγώνας και παράταση 0 - 0)

Ο Αργοναύτης Ν. Κίου, εντός έδρας  2 - 0 την Θύελλα Λιμνών, 5 - 1 εκτός έδρας τον ΑΟ Νέα Κίου, 3 - 1, εντός έδρας τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, και 2 - 0 εκτός έδρας τις Σπέτσες.

Πολιτικη Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να “διορθώσει” τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας


Τα ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής με τις αναδυόμενες προκλήσεις σε Αιγαίο και Βαλκάνια βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου, στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πρέσβεις των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση, συμμετείχε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και υπογράμμισε ότι επηρεάζουν τις σχέσεις δύο χωρών – συμμάχων στο ΝΑΤΟ.
«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να διεξάγονται τουρκικές ασκήσεις με

Η ιστορική νίκη των Ελλήνων απέναντι στη διαπλοκή (και το ΠΑΣΟΚ)


Πριν απί 13 χρόνια… Όταν ο Κώστας Καραμανλής έβγαινε στο μπαλκόνι της Ρηγίλλης για να ευχαριστήσει την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία που του είχε δώσει διαβατήριο εισόδου στο Μέγαρο Μαξίμου, η Ιστορία κοντοστεκόταν και χαμογελούσε.
Η 7η Μαρτίου του 2004 σηματοδότησε τις πιο ιστορικές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα μετά το 1981. Ακριβώς επειδή προσυπέγραψαν μια βαθιά πολιτική αλλαγή, ανοίγοντας παράθυρο ελπίδας στη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος, για έναν περήφανο λαό, έμπλεο ιστορικής συνείδησης και παρακαταθήκης.

Όταν ο Κώστας Καραμανλής μπήκε στο Ζάππειο ως θριαμβευτής των εκλογών του 2004 (video)


ysterografa.gr

Ήταν το βράδυ της Κυριακής 7 Μαρτίου 2004, όταν το σύστημα ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Σημίτης αποχαιρετούσαν την εξουσία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είχε εγκρίνει την πρόταση του Κώστα Καραμανλή για πολιτική αλλαγή, και ο μέχρι τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσερχόταν στο Ζάππειο για να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως θριαμβευτής των εκλογών.
Ως νέος πρωθυπουργός.
Δείτε το σχετικό video:

Νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά από Τσιτουρίδη, ανήμερα της επετείου της 7ης Μαρτίου


Την ιδρυτική του διακήρυξη παρουσίασε σήμερα, Τρίτη το «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών», ένας νέος πολιτικός φορέας στον χώρο της Κεντροδεξιάς, μετά τη σχετική πρωτοβουλία δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή, του Σάββα Τσιτουρίδη και του Νίκου Τσιαρτσιώνη.
Τα δυο γνωστά στελέχη της Κεντροδεξιάς επέλεξαν σημειολογικά την 7η Μαρτίου για να ανακοινώσουν την αυτόνομη πολιτική πρωτοβουλία τους, καθώς σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής κατέγραψε έναν ιστορικό θρίαμβο στις βουλευτικές εκλογές.
“Το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό.
Λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας.
Θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη της πολιτικής πρωτοβουλίας τους.
ysterografa.gr

Τελικά η τηλεόραση δεν κάνει τόσο κακό- Ανατρεπτική μελέτη

screentimeromanou.jpgΤελικά η τηλεόραση δεν κάνει τόσο κακό- Ανατρεπτική μελέτη


Τα δεδομένα όλων των προηγούμενων μελετών που ανέφεραν ότι ο χρόνος που τα παιδιά περνούν μπροστά στην οθόνη θα πρέπει να είναι περιορισμένος, έρχεται να ανατρέψει μελέτη του Πανεπιστημίου Stetson των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychiatric Quarterly.

Διαβάστε περισσότερα 

Μειώθηκε έως και κατά 2.000 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης για δημάρχους,υπουργούς, βουλευτές

Μειώθηκε έως και κατά 2.000 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης για δημάρχους,υπουργούς, βουλευτές

Μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ ψήφισαν τον περασμένο Μάιο οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ...

Τράπεζες σε ΟΤΟΕ: Η αβεβαιότητα αποτρέπει την επιστροφή στην κανονικότητα

 Η αβεβαιότητα αποτρέπει την επιστροφή των τραπεζών και της οικονομίας στην κανονικότητα, τονίστηκε στις συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Τραπεζών που ζήτησε η ΟΤΟΕ ...

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων Μέρκελ, Ολάντ, Τζεντιλόνι και Ραχόι











Υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων Μέρκελ, Ολάντ, Τζεντιλόνι και Ραχόι

Λίγες εβδομάδες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, όπου θα αρχίσει να διαμορφώνεται το μέλλον της Ε.Ε., οι ηγέτες των τεσσάρων ισχυρότερων οικονομιών της ευρωζώνης έστειλαν το μήνυμά τους. Υπέρ μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης πολλών ταχυτήτων τάχθηκαν, που επέτρεπε σε ομάδες κρατών-μελών να προχωρήσουν σε εμβάθυνση της ενοποίησής τους ταχύτερα από απρόθυμους ή ανέτοιμους εταίρους τους, τάχθηκαν οι ηγέτες της …

BΡΙΛΗΤΤΟΣ Διεθνές τουρνουά Ηandball

Εμφάνιση VRILITTOS MASKOT+LOGO.jpg

Απαντούμε στους τζάμπα μάγκες: Το σπίτι μας δεν κινδυνεύει από τους Καραμανλικούς αλλά από τους περαστικούς και τους τυχοδιώκτες

Πολλά «πιστόλια» (κυρίως άσχετα με τη ΝΔ) βγήκαν τις τελευταίες ημέρες, ακόμη και δημόσια και συμβούλεψαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από το κόμμα του τελευταίου, με αφορμή τη δήλωση του πρώην Προέδρου για τους τζάμπα μάγκες.

Απαντούμε λοιπόν στους τζάμπα μάγκες που εισηγούνται τη διαγραφή του πρώην Προέδρου της ΝΔ: Το σπίτι μας δεν κινδυνεύει από τους Καραμανλικούς αλλά από τους περαστικούς και τους τυχοδιώκτες.
Εξηγούμαστε:
  • Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας για τζάμπα μάγκες υπερασπίστηκε την μεγάλη αλήθεια της ΝΔ του 2015, που στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Το αναλύσαμε εκτενώς.
  • Οι συνειρμοί που γίνονται για διαγραφή Σουφλιά και Μπακογιάννη είναι κακοί, καθώς αυτοί αφορούσαν κοινοβουλευτικές επιλογές και των δύο σε συγκεκριμένες ψηφοφορίες και όχι για κάτι που δήλωσαν.
  • Ένας αρχηγός κερδίζει τους βουλευτές του και την κοινωνία με τις πολιτικές του και όχι με τις διαγραφές. Παράδειγμα ο Αντώνης Σαμαράς που διέλυσε τη ΝΔ σε διάστημα μόλις δύο ετών (Μπακογιάννη – Καμμένος).
  • Είναι γνωστό, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δημόσια παραδεχθεί, πως η εκλογή του οφείλεται (και) σε πολιτικές δυνάμεις και κινητοποιήσεις εκτός της ΝΔ.
  • Αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήθελε να αμφισβητήσει την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπορούσε να το κάνει την άνοιξη του 2016, όταν του ανακοινώθηκε πως 50-35.000 ψήφοι των εσωκομματικών εκλογών, ήταν αγνώστου ταυτότητας. Θυμίζουμε πως το αποτέλεσμα κρίθηκε στη διαφορά των 15.000 περίπου ψήφων.
  • Όλα τα Σημιτικά και νεοφιλελεύθερα στοιχεία που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκείνα τα ακροδεξιά που είχαν πάρει μεταγραφή επί Αντώνη Σαμαρά, έχουν μόνο όφελος από τη διαγραφή Καραμανλικών στελεχών επιδιώκοντας την πλήρη απολιτικοποίηση της ΝΔ και απομάκρυνσή της από αρχές και αξίες του κοινωνικού ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού κέντρου και της λαϊκής δεξιάς. Ο λόγος είναι σαφής. Θέλουν μία ΝΔ μικρή αλλά συμπαγή πλήρως ελεγχόμενη, όπως ακριβώς και οι δανειστές.
Ας μην χαίρονται κάποιοι, που βρήκαν αφορμή με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να απασφαλίσουν όλο το συσσωρευμένο μένος τους. Η καρδιά της παράταξης, δεν διαγράφεται. Και αν διαγραφεί από τις λίστες μίας ομάδας καιροσκόπων, θα συνεχίσει να χτυπά πιο δυνατά, πιο πατριωτικά! Θυμηθείτε το!

Το πρόβλημα στο κόμμα του Μητσοτάκη είναι οι καιροσκόποι και όχι οι στρατιώτες. Και επειδή οι μάχες κρίνονται από την ψυχή των στρατιωτών και όχι από τις τσέπες των μισθοφόρων, η ψυχή της Κεντροδεξιάς παράταξης και η ελπίδα για την Ελλάδα, είναι μαζί με τον Πυρσό!

Για να καταλάβουμε ποια η μετάλλαξη της ΝΔ, αρκεί να σκεφτούμε πως σαν σήμερα 7 Μαρτίου 2004, το κόμμα της Ρηγίλλης ανέβηκε στην εξουσία με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή. Τον σπουδαίο πατριώτη πολιτικό. Και ανακοίνωση από το κόμμα του Μοσχάτου καμία…
Υ.Γ.
Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως θα ψηφίσει μεταρρυθμιστικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ που θα έχουν όφελος για τη χώρα. Θα διαγράψει ο Μητσοτάκης τον Αντιπρόεδρό του για τη δήλωση ή για την ψήφιση;
ΦΩΣ!!!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Στροφή των Ελλήνων στις ηλεκτρονικές αγορές

Στροφή των Ελλήνων στις ηλεκτρονικές αγορές
Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα ηλεκτρονικά καταστήματα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, ειδικά για προϊόντα παντοπωλείου και σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Το σπίτι – θόλος που αντέχει στις φυσικές καταστροφές

Το σπίτι – θόλος που αντέχει στις φυσικές καταστροφές
techit.gr
Μια καινοτόμος ιδέα ανέγερσης κατοικιών στην Ιαπωνία μπορεί να αντέξει ακραία φυσικά φαινόμενα όπως σεισμούς και τυφώνες.
Τα σπίτια – θόλοι διατηρούν τη θερμότητα, αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες και έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Είναι κατασκευασμένα από διογκωμένο πολυστυρένιο και μπορεί να πάρουν διάφορες μορφές.

Επίδοση της ετήσιας Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη στον Πρόεδρο της Βουλής

  



Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τις δώδεκα χιλιάδες άγγιξαν οι νέες αναφορές Ελλήνων πολιτών αλλά και υπηκόων άλλων χωρών που ζουν στην Ελλάδα προς τον Συνήγορο του Πολίτη, μέσα στο 2016, όπως καταγράφει η ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής την οποία επέδωσε σήμερα o επικεφαλής της κ. Ανδρέας Ποττάκης, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση.

«Ο Συνήγορος του Πολίτη τιμά την αποστολή του»
Ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας την έκθεση υπογράμμισε:

Όταν μιλούν οι αριθμοί (14). Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Σε κάθετη πτώση ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Απογοητευτική υπήρξε για μια ακόμη φορά η έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτήν ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος υποχώρησε σημαντικά τον Φεβρουάριο, στις 92,9 μονάδες, φτάνοντας στο επίπεδο όπου βρέθηκε και τον Νοέμβριο του 2016. Υποχώρηση είχαμε στο Λιανεμπόριο, στις Υπηρεσίες, στις Κατασκευές, ενώ στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε κυρίως λόγω των αισθητά δυσμενέστερων προβλέψεων των νοικοκυριών για την οικονομική κατάστασή τους και για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Επίσης, οι προβλέψεις για την ανεργία επίσης επιδεινώθηκαν, ενώ η πρόθεση για αποταμίευση παρέμεινε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του Ιανουαρίου.

Συνάντηση Βουλευτών και Συντονιστή Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίαςμε τον τον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου οι τρεις βουλευτές και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας είχαν συνάντηση με τον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα σχετικά θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.
Καταρχάς, τέθηκε στον αν. Υπουργό το ζήτημα των κλοπών σε αγροτικά προϊόντα και υλικά, όπως 

Η Βουλή τιμά την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η Εθνική Αντιπροσωπεία θα τιμήσει αύριο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως έχει καθιερωθεί η 8η Μαρτίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Στη συνεδρίαση, που αρχίζει στις 10:00, θα προεδρεύσει η Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου και θα μιλήσουν εκπρόσωποι των κομμάτων και της Κυβέρνησης, ενώ θα παρίστανται γυναίκες που αναδείχθηκαν σε υψηλά θεσμικά αξιώματα.
Στη συνέχεια, στις 12:30, στην Αίθουσα της Γερουσίας, υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Έλλη Λαμπρίδη, την παιδαγωγό, συγγραφέα και φιλόσοφο που υπήρξε από τους πρωτεργάτες των αγώνων για τα δικαιώματα της γυναίκας.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας της 8ηςΜαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Λειτουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στην Μάνη

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε


Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410
Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Οι βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία της Μάνης σχετικά με τη δημιουργία και λειτουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στην Μάνη.



Αθήνα 6/3/2017

Οι καταθέτοντες βουλευτές

EU DISUNION


All people in Europe are equal but do all nations in Europe are equal too? The answer was given today from German Chancellor Frau Merkel and France President Mr. Hollande, both ex-leaders of their nations in few months.  But before leaving their office they seem to wanted to shape their legacy. EU disunion. What supposed to be founded on the soils and blood of heroes of WWII is going vice versa again heading to back to its start.  

Στο Ζευγολατιό ο Τελικός του Κυπέλλου Κορινθίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας Κορινθίας. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας Κορινθίας
Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017
Προσκαλούμε τα μέλη αλλά και τους φίλους μας, να τιμήσουμε την "Γυναίκα" στο νέο κατάστημα της Πίας Γόγολα (πρώην Ντίνας Γκόλια) στις 6.30 το απόγευμα την προσεχή Τετάρτη.
Εμείς θα τιμήσουμε την δική μας "Γυναίκα"...τη σύζυγο, τη μαμά, την κόρη, τη νοικοκυρά, την εργαζόμενη, την αγρότισσα, τη γιαγιά...τη Γυναίκα με τα 1000 πρόσωπα!!
Σας περιμένουμε όπως πέρυσι, με το κατιτίς σας, σε φαγητό πίτα ή γλυκό να μιλήσουμε,να κεραστούμε και να διασκεδάσουμε παρέα!
και για να μη ξεχνάμε...
...η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας

Tο τραγούδι «This Is Love» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision


 
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο «ελληνικός τελικός» για τη Eurovision που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα τρία τραγούδια σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου.

Το «εισιτήριο» για το Κίεβο με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας η Demy, πήρε το τραγούδι «This Is Love», σε σύνθεση – παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Ρώμης Παπαδέα και John Ballard.


Το τραγούδι «This is love» επελέγη κατά 30% από κριτική επιτροπή ελληνικών κοινοτήτων της

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες να κοιτάξουν ξανά το μέλλον με αισιοδοξία



Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, που αξιοποιεί «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας» και που «ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις», ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, χθες, Δευτέρα 6 Μαρτίου, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών (ΣΒΕΗΣ).

Οι “περαστικοί” που θέλουν να εκλεγούν βουλευτές με τη ΝΔ, για να… κάνουν παζάρι


Mε αφορμή την επάνοδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην επικαιρότητα, στο περιθώριο όσων είπε την προηγούμενη εβδομάδα για τη στρατηγική τοποθέτηση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, έχει αξία να ανακαλέσει κανείς στη μνήμη μια ενδιαφέρουσα αποστροφή του διαδόχου του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της παράταξης που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το τελευταίο βράδυ της “μαύρης χήρας” της διαπλοκής στο Μέγαρο Μαξίμου

Hταν τέτοιες ώρες πριν από 13 χρόνια… Ο Κώστας Σημίτης είχε αρχίσει να πακετάρει τα πράγματά του, για να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου, μην έχοντας ψευδαισθήσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης που θα ακολουθούσε μετά από λιγότερο από 24 ώρες, την 7η Μαρτίου του 2004.
Ο πολιτικός που αρνήθηκε να γνωρίσει στην κάλπη το ανάθεμα της ελληνικής κοινωνίας, και… πάρκαρε στη θέση του τον τελευταίο των Παπανδρέου. Ο

Το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο

Το ακριβότερο τυρί του κόσμου φτιάχνεται από γάλα γαϊδούρας
Δεν πρόκειται ούτε για αγελαδινό, ούτε για αιγοπρόβιο γάλα με το οποίο