Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Αυτά είναι τα νέα έντυπα

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2016 (έντυπα Ε1, Ε2, Ε3, Κ.Φ.Α., Ε16).

Άρθρο 1 - Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων
1. Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016, των υπόχρεων της παραγράφου 1 του άρθρου 67 του ΚΦΕ (ν. 4172/2013 ΦΕΚ Α΄ 167 23-07-2013), υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, έως την ημερομηνία που ορίζουν οι οικείες διατάξεις.

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Τουσκ

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο ΤουσκΟ Ντόναλντ Τουσκ επανεξελέγη σήμερα στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφραζε η κυβέρνηση της πατρίδας του, της Πολωνίας.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ ανακοίνωσε ότι υπέρ της επανεκλογής του Τουσκ τάχθηκαν οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας» ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Τουσκ.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κόρινθο

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπέςΣπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κορινθία εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο 18χρονοι και ένας 23χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εκβίαση, εμπρησμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Επίσης, για τις ίδιες υποθέσεις, η αστυνομία αναζητά έναν 18χρονο και δύο 23χρονους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει, από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, δώδεκα ληστείες και απόπειρες ληστείας, 21 κλοπές και απόπειρες κλοπής, καθώς, επίσης, εμπρησμό και εκβιασμό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ο οποίος τούς παρέπεμψε στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.

Περιφέρεια Πελοποννήσου "Οφείλουμε όλοι μας να κρατήσουμε ζωντανό το 9ο Σύνταγμα Καλαμάτας"



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της παραμένει σταθερή, τόσο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, όσο και με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην άποψή της να μην καταργηθεί το ιστορικό 9ο Σύνταγμα Καλαμάτας.
Πιστή στη βασική της πολιτική δέσμευση για ενίσχυση των δομών και υποδομών της Πελοποννήσου, η Περιφέρεια στέκεται απέναντι από τέτοιες πρακτικές και αποφάσεις. Με την ακλόνητη στάση της απέτρεψε στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες, που δεν υπάκουαν σε κανένα σχεδιασμό, παρά μόνο σε προσωπικές στρατηγικές και εξασφάλισε τη συμφωνία της Κυβέρνησης ότι το Στρατόπεδο της Καλαμάτας θα συνεχίσει να λειτουργεί πλήρως.  
Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τους θεσμούς και τους πολίτες να υπηρετήσουν αυτή την κατεύθυνση. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν κρύβει τίποτα άλλο παρά συγκεκριμένες μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη σε Θεσσαλονίκη-Κιλκίς–Γιαννιτσά

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 18:30, σε εκδήλωση με θέμα: «Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεις εργασίας» που διοργανώνουν οι τομείς Οικονομίας- Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της ΝΔ, στο αμφιθέατρο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Ιωάννης Χατζηδημητρίου.
Την ίδια ημέρα η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και στελέχη επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και στις 21:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Δυτικού τομέα.
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα επισκεφθεί το Κιλκίς και θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ.
Την Κυριακή 12 Μαρτίου η Ντόρα Μπακογιάννη θα μεταβεί στην Πέλλα όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Γιαννιτσών.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Παρασκευή 10.3.2017
20.20 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Σισμανίδη
20.30 Ομιλία σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κιλκίς, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου
Σάββατο 11.3.2017
10.40 Συνάντηση με το ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος
11.15 Συνάντηση με τα προεδρεία των επιμελητηρίων
13.00 Επίσκεψη στο «Φάρος του Κόσμου»
19.00 Εκδήλωση των τομέων Οικονομίας-Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης  με θέμα: «Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεις εργασίας», στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
21.00 Ομιλία σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα «Πούλκας Hill» στο Δερβένι.
Κυριακή 12.3.2017
11.00 Ομιλία στην εκδήλωση των Ρόταρυ με θέμα: «Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο, που ζούμε, θα διαγράψουμε τα ΑΜΕΑ;” στο ξενοδοχείο «The MET».
18.15 Ομιλία σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Γιαννιτσών στο ξενοδοχείο «Πέλλα»

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ - Μία πρώτη προσέγγιση με οδηγό τις μέχρι σήμερα γνώσεις μας



Η διαδρομή προς τον κάθε ιερό τόπο περιελάμβανε το πέρασμα από πολλά μέρη. Τα σημεία - κλειδιά που ακολουθούσε αυτός ο τελετουργικός χορός φαίνεται πως βρί­σκονταν σε προκαθορισμένες με ακρίβεια αποστάσεις, όπως για παράδειγμα οι μεσαιωνικές "στάσεις του Σταυρού". Τα δίκτυα αυτών των σημείων - κλειδιών που σημάδευαν τις πορείες, από το ένα προσκύνημα στο άλλο. θεωρούνταν ότι έπρεπε να παραμένουν αναλλοίωτα και αιώνια, τόσο όσο και τα αστέρια.

Ολυμπιακός - Μπεσίκτας: Με Καμπιάσο και Ρέτσο βασικούς

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τη χθεσινή προπόνηση την προετοιμασία του για το αποψινό μεγάλο ματς με την Μπεσίκτας και ο νέος τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Βασίλης Βούζας, έχει πάρει τις αποφάσεις του για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του.

Ο Στάικος Βεργέτης επέστρεψε στον Αστέρα Τρίπολης

Βεργέτης η επιστροφή κι επίσημα!
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Στάικο Βεργέτη
Ο Βεργέτης επιστρέφει στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" μετά τον Ιανουάριο του 2016 και αυτή είναι η πρώτη επιστροφή προπονητή στον ΑΣΤΕΡΑ. 
Η οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ καλωσορίζει τον Στάικο Βεργέτη και του εύχεται καλή δύναμη με στόχο η ομάδα μας να φτάσει και πάλι ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κακοκαιρία και την Παρασκευή

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες και την Παρασκευή!Κι εκεί που είχαμε... χαρεί με τον ερχομό της άνοιξης, ο καιρός εδώ και μέρες μας τα χαλάει! Οι βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπει η ΕΜΥ για την Παρασκευή θα είναι ισχυρές στα ανατολικά και τα νότια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
 Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά.  Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Tweet: .@Vkikilias: Απαιτούμε την άμεση παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου του #ΔΕΣΦΑ. H ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα.

Γιατί οι κοντοί άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους πριν την ώρα τους;


baldshortromanou.jpgΓιατί οι κοντοί άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους πριν την ώρα τους;


Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα επεχείρησαν να δώσουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βόννης, με μία μελέτη που εξέτασε τιο γενετικό υλικό 20.000

Αυξάνονται οι εισφορές του εφάπαξ για τους δημοτικούς υπαλλήλους (τροπολογία)

 \
Αυξάνονται οι εισφορές υπέρ του εφάπαξ για δεκάδες χιλιάδες παλαιούς ασφαλισμένους στους Δήμους αλλά και στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017, καθώς εξισώνονται παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι με ενιαίο ασφάλιστρο 4%. Αυτό

Στον Πρόεδρο της Βουλής παραδίδεται αύριο η Ετήσια Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 9 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Έκθεση Πεπραγμένων του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για το έτος 2016 θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, ο Συντονιστής του Γραφείου, καθηγητής κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 11:00.

Αυξήσεις μισθών για δημοσίους υπαλλήλους –Ποιους αφορά (διάταξη)


Tην αύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη

Βελτιώσεις αρδευτικού έργου Πυργιώτικων

Αποτέλεσμα εικόνας για Βελτιώσεις αρδευτικού έργου Πυργιώτικων
Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Βελτιώσεις αρδευτικού έργου Πυργιώτικων» υπέγραψε την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΤΕΕ Τη Δευτέρα η εκδήλωση «Δασικοί Χάρτες: προβλήματα και προτάσεις αντιμετώπισής τους»

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, διοργανώνει εσπερίδα με τίτλο: «Δασικοί Χάρτες: προβλήματα και προτάσεις αντιμετώπισής τους». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα).

Οι εργασίες της εκδήλωσης θα ξεκινήσουν με τους χαιρετισμούς του προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού και του Προέδρου ΓΕΩΤΕΕ Σπυρίδωνα Μάμαλη. Για το θέμα θα τοποθετηθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν οι εξής τοποθετήσεις:
– «Ο ρόλος της ΕΚΧΑ ΑΕ στην ανάρτηση Δασικών Χαρτών», Μόσχος Βογιατζής, Δ/ντής Δασικών Χαρτών και Φυσικού Περιβάλλοντος ΕΚΧΑ ΑΕ
– «Ο ρόλος του Μηχανικού στα Έργα του Εθνικού Κτηματολογίου και των Δασικών Χαρτών. Προβλήματα και λύσεις», Μιχάλης Καλογιαννάκης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
– «Δασικοί Χάρτες: Προβλήματα – Προοπτικές», Νίκος Χλύκας, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Μελετητής
– «Προτάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων», Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ και Μιχάλης Καλογιαννάκης, Πρόεδρος ΠΣΔΑΤΜ.

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ- Χριστίνα Ντζόιδου

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Εμείς πάμε μπροστά και οι υπόλοιποι ακολουθούν αγκομαχώντας»

Το πόρισμα της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Καλλικράτη αποτυπώνει με ακρίβεια την ανεπάρκεια των  Δήμων να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητες του τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Ειδικότερα στο Παράρτημα VI (συνημμένο) του πορίσματος παρουσιάζεται η χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης και  περιλαμβάνονται  οι Δήμοι – πάροχοι διοικητικής υποστήριξης στον τομέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, καθώς και το πλήθος και οι διοικητικά υποστηριζόμενοι από κάθε πάροχο Δήμοι.

Το πόρισμα το συνιστούμε για μελέτη σε κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες για να κατανοήσουν έστω και καθυστερημένα τον τρόπο με τον οποίο έδρασε και δρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά τις συγχρηματοδοτούμενες, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κοινωνικές δράσεις. Ας καταλάβουν αυτοί που πράττουν άνευ τεκμηρίων ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κάθε πολιτική επιλογή βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα και όχι σε «εικονικές πραγματικότητες».

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                    Ξυλόκαστρο 9 Μαρτίου 2017 

                                                   Αριθμ.Πρωτ.  2909 

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 & ΩΡΑ 20:00΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ λουτρακιου περαχωρασ αγιων θεοδωρων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Λουτράκι  09 - 03- 2017
         ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                             Αριθ. Πρωτ.:4097
                Δ Η Μ Ο Σ
  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
             ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την 13η Mαρτίου 2017, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 9:30 π.μ. για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας εκμίσθωσης ακινήτου εντός του δημοτικού κολυμβητηρίου Λουτρακίου για χρήση ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ καθώς και για  συζήτηση και λήψη  απόφασης  επί των  κατωτέρω  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: