Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Μακελειό στο Λονδίνο! Τέσσερις οι νεκροί, τουλάχιστον 20 τραυματίες

Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία ενώ πάνω από 20 είναι οι τραυματίες. Ο ένας από τους νεκρούς, είναι ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ενήργησε μόνος του.


Ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών
 "Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε, σήμερα, στο Λονδίνο.
Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές".

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
 "Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους. Τα γεγονότα σήμερα στο Λονδίνο προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία σε κάθε ευρωπαίο πολίτη. Χρειάζεται συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση για την αποκατάσταση του αισθήματος της ανασφάλειας που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς εντείνεται".

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα παρουσιάζει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την Ενεργειακή Πολιτική

Photo published for Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ενεργειακή πολιτική


Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στην ενέργεια είναι τραγικοί.

Αφού πρώτα εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής Δ.Ε.Η., συμφώνησε στη συνέχεια με την τρόικα να περιοριστεί η παρουσία της Δ.Ε.Η. από το 95%, περίπου της αγοράς, στο 50% μέσα σε 3 - 4 χρόνια με μηδενικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο. Με επιχείρημα ότι  δήθεν προστατεύει  το δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας παραχώρησε το μισό μερίδιο αγοράς της Δ.Ε.Η. χωρίς καμία παρέμβαση στη δομή της εταιρίας. Κατέληξε λοιπόν, σε ένα μοντέλο Φράνκεσταϊν, το οποίο έχει οδηγήσει τη ΔΕΗ στο παρά πέντε της κατάρρευσης.

prisma news Με το χρυσό βραβείο,...

Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το εταιρικό ομόλογο του ΟΠΑΠ

Αυτός είναι ο τρομοκράτης που «πάγωσε» το Λονδίνο

Έκτακτο: Πυροβολισμοί έξω απο το Βρετανικό Κοινοβούλιο


Πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το κτήριο που στεγάζει το βρετανικό κοινοβούλιο, στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα οι αρχές να κηρύξουν συναγερμό στο Ουέστμινστερ. Αστυνομικός φέρεται να έχει δεχθεί επίθεση με μαχαίρι εντός της περιμέτρου του κοινοβουλίου
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για δύο ξεχωριστά περιστατικά, που είναι άγνωστο εάν συνδέονται μεταξύ τους: στο πρώτο, ένας άνδρας επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αστυνομικό μέσα στην περίμετρο του Κοινοβουλίου, πριν εξουδετερωθεί από τις σφαίρες των αστυνομικών. Μάλιστα οι πληροφορίες από το Λονδίνο αναφέρουν πως ο δράστης της επίθεσης με το μαχαίρι είναι τελικά νεκρός.
 Ύποπτο όχημα συνεχίζει να βρίσκεται στον χώρο έξω από το κοινοβούλιο και, μέχρι να ξεκαθαριστούν τα γεγονότα, η βρετανική αστυνομία εκκενώνει το σημείο.
Στο δεύτερο, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, παρασέρνοντας αρκετούς εξ αυτών.
«Δύο άτομα έχουν δεχθεί πυρά. Ο ένας τραυματίας – πιθανώς ο δράστης – φαίνεται νεκρός. Ο δεύτερος τραυματίας, ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε αλλά δείχνει ζωντανός. Είδα έναν άνδρα να τρέχει προς την έξοδο του New Palace Yard, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Η αστυνομία του φώναζε για να τον σταματήσει, καλώντας τον να πετάξει το όπλο του. Μετά άκουσα δύο πυροβολισμούς», αναφέρει δημοσιογράφος του Independent.

Η Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του κοινοβουλίου, διέκοψε τη συνεδρίασή της, ενώ φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου. Οι βρετανικές αρχές μέχρι να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως τρομοκρατική ενέργεια.
Ο σταθμός του μετρό στο Ουέστμινστερ έχει κλείσει.
Οι υγειονομικές αρχές του Λονδίνου καλούν τους πολίτες της βρετανικής πρωτεύουσας να μην καλούν ασθενοφόρο εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ τα νοσοκομεία ζητούν εκτάκτως από το προσωπικό τους να παραμείνει στη θέση του.
Δείτε live εικόνα από το σημείο:

Οσφυαλγία: Ο πιο συχνός πόνος μετά τον πονοκέφαλο

lowbackpainromanouu.jpgΟσφυαλγία: Ο πιο συχνός πόνος μετά τον πονοκέφαλο


Οι ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή, η καθιστική ζωή και οι επαναλαµβανόµενες κινήσεις ή φορτίσεις, καταπονούν το µυοσκελετικό µας σύστηµα και αναδεικνύουν τις µυοσκελετικές παθήσεις σε σύγχρονη επιδημία.

Διαβάστε περισσότερα 

adultvaccinationromanou.jpgΓιατί είναι σημαντικός ο εμβολιασμός των ενηλίκων;


Με την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας του γενικού πληθυσμού, ο κίνδυνος επανεμφάνισης των

Δημόσιο: Διαθέσιμες 283 θέσεις για μετατάξεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις

Η aftodioikisi.gr, παρουσιάζει όλες τις θέσεις που είναι διαθέσιμες για μετατάξεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις στο δημόσιο τομέα.
Συνοπτικά:

Οι πάντες κατά Τατούλη και ο Τατούλης κατά πάντων

Έντονη δημόσια αντιπαράθεση σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις βολές κατά του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη να χωρίζονται σε δύο  ...
airetos.gr

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα «το μέλλον της Ευρώπης»

Εμφάνιση 22032017  LEFKH BIBLOS    040A9867.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμφάνιση 22032017  LEFKH BIBLOS    040A9843.jpg Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης. Στη συνεδρίαση, ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος συμμετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρώμη, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κύριος Γεώργιος Κατρούγκαλος, ο οποίος οριοθέτησε την οπτική του Υπουργείου Εξωτερικών, σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στο επόμενο διάστημα.

Είναι κοντά η τηλεμεταφορά; Επιστήμονες μετέφεραν ηλεκτρόνια από το ένα σημείο στο άλλο

Είναι κοντά η τηλεμεταφορά; Επιστήμονες μετέφεραν ηλεκτρόνια από το ένα σημείο στο άλλο
Έχετε παρακολουθήσει Star Trek ή άλλες μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες επιστημονικής φαντασίας; Σχεδόν σε όλες περιλαμβάνονται σκηνές με τηλεμεταφορά των πρωταγωνιστών. Είναι δυνατόν να συμβεί; Διεξάγονται πειράματα πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στο μέλλον

Τα χειρότερα για το κλίμα έρχονται προειδοποιούν οι επιστήμονες

Τα χειρότερα για το κλίμα έρχονται προειδοποιούν οι επιστήμονες
Μετά τις θερμοκρασίες-ρεκόρ του 2016, όλα δείχνουν ότι το 2017 θα σημειωθούν νέα ρεκόρ, σπρώχνοντας έτσι το κλίμα του πλανήτη μας -και όλη τη Γη- σε ολοένα πιο «αχαρτογράφητη περιοχή», σύμφωνα με μια νέα έκθεση των επιστημόνων του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ-WMO).

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να πει κανείς μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Αξίζει να σταθούμε στο σύστημα του ΠΑΣΟΚ και των προδοτών της ΝΔ, που με τη βοήθεια των νταβατζήδων εγχώριων και ξένων, ποτέ δεν χώνεψαν την πατριωτική πολιτική του Κώστα Καραμανλή και την άρνησή του να «υποκύψει» για προσωπικό όφελος και εις βάρος της χώρας μας.

Στο δρόμο τους για την εξουσία και το ξεπούλημα της πατρίδας «εξολόθρευσαν» και αθώους ανθρώπους. Τους διέσυραν και τους ατίμασαν. Τους «έστειλαν» κυριολεκτικά. Άλλους τους έβαλαν να πηδούν από τα μπαλκόνια, άλλους τους φόρτωσαν με καρκίνο και καρδιολογικά και κατά συνέπεια και θάνατο και άλλους τους διέλυσαν