Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Γερμανική εισβολή 1941: Ποιοι αντιστάθηκαν μέχρι θανάτου και ποιοι έφυγαν τρέχοντας


 Ώρα 5.30 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941. Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα βρίσκεται στο σπίτι του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κορυζή,διαδόχου του Μεταξά για να του διαβιβάσει την διακοίνωση για την επίθεση κατά της Ελλάδας.

Η οποία ήδη είχε αρχίσει . Ποια ήταν η επίσημη “δικαιολογία”; Και τότε οι Γερμανοί μας κατηγορούσαν ότι θέτουμε την Ευρωπαϊκή κοινότητα “εις κίνδυνον”.

«Η Ελλάς , επιτρέπουσα εις αγγλικάς δυνάμεις να θέσουν και πάλιν πόδα εις

76 χρόνια από την Μάχη των Οχυρών: Πώς η σημαία του θρυλικού Ρούπελ επέστρεψε στην Ελλάδα

Η σημαία του Ρούπελ όταν επεστράφη το 1955 στην Ελλάδα

Συμπληρώνονται σήμερα 76 χρόνια από την γερμανική επίθεση στην Ελλάδα και τη μάχη των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά. Τότε που μια χούφτα Έλληνες, αντιστάθηκαν με γενναιότητα και αυτοθυσία στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές. Το Ρούπελ είναι το μεγαλύτερο από τα 21 οχυρά της  Γραμμής Μεταξά  στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η απάντηση του διοικητή Γεώργιου Δουράτσου στις αξιώσεις του εισβολέα: «Τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται», εξακολουθεί να συγκινεί μέχρι τις μέρες μας. Παρά το ανελέητο σφυροκόπημα του εχθρού το Ρούπελ δεν καταλήφθηκε και τελικά παραδόθηκε μετά την Συνθηκολόγηση και αφού οι Γερμανοί εισήλθαν στην Θεσσαλονίκη, παρακάμπτοντας τα οχυρά.

Λυκοποριά μία βόλτα με τους γλάρους (VIDEO)



 

VIDEO: Panos Tsilidis

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ! Αύριο η συνέντευξη Τύπου, και η τελετή έναρξης του 5ου Διεθνούς Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών

Εμφάνιση VRILITTOS MASKOT+LOGO.jpg
Στο Δημαρχείο Βέροιας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 11:00, η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 5ου Διεθνούς Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ

Μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα Εξοπλιστικά, ο Κορίνθιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσόγκας

Εμφάνιση 14671240_655658521276044_8670562018751883825_n.jpg
Ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Τσόγκας,  ορίστηκε μέλος  της ειδικής κοινοβουλευτικής  επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην  Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου, για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας. 
Η συγκροτηθείσα επιτροπή η οποία καλείται να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου στην υπόθεση των εξοπλιστικών συστήθηκε ύστερα από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κατόπιν διαβίβασης στη Βουλή έξι ποινικών δικογραφιών, που αποδίδουν στον πρώην υπουργό πράξεις απιστίας, από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία του ελληνικού δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας .
Το πόρισμα της κοινοβουλευτικής  επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα εξοπλιστικά επί Υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου, θα πρέπει να έχει κατατεθεί  μέχρι την 28η  Ιουνίου 2017.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣ


Βασίλης Κικίλιας: O κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο από τα Ελληνικά"

Ποιες τροφές να προτιμώ (και ποιες να αποφεύγω) για ένα υγιές χαμόγελο;

foodsoralhealthromanou.jpg

Ποιες τροφές να προτιμώ (και ποιες να αποφεύγω) για ένα υγιές χαμόγελο;


Οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν τεράστια σχέση με τη στοματική μας υγεία. Και αυτό είναι λογικό, αν σκεφθούμε ότι οι τροφές μας έρχονται σε άμεση επαφή

Τι να προσέξετε στις αγορές του πασχαλινού τραπεζιού- Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ


easteringreeceromanou22.jpgΟι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα οδηγούν τους καταναλωτές, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τον καταναλωτή (π.χ. μαγείρεμα, συντήρηση) βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής διατροφής αλλά και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Νέα ΚΥΑ: Τι αλλάζει σε μισθούς και συντάξεις Δημοσίου -Ποιοι θίγονται (παραδείγματα)


Αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που ισχύει από την αρχή του έτους.
Τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους σύνταξης κύριας ασφάλισης περιγράφει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του

Πολυκατοικίες: Τι λέει ο νόμος για απλήρωτα κοινόχρηστα, κόντρες γειτόνων



Οι πολυκατοικίες είναι «τρόπος ζωής». Γνωρίζεις κόσμο. Μαθαίνεις να ζεις σαν μέλος ενός συνόλου. Βέβαια τις περισσότερες φορές αυτό δεν το επιλέγεις… Και εκεί είναι που ξεκινούν τα προβλήματα. Όχι αυτά τα «θεωρητικά» που μιλούν για τις ανθρώπινες σχέσεις. Τα πιο πρακτικά και επώδυνα: Δραπανοκατσάβιδο με συνεχή λειτουργία από νωρίς το πρωί, τρύπες στους τοίχους, φωνές, μουσική στη διαπασών, διαχειριστές να χτυπούν κουδούνια, «δωράκια» από το πάνω μπαλκόνι και πολλά άλλα που δεν θα θέλαμε να αναφέρουμε λεπτομερώς.
Παρακάτω παρουσιάζουμε έναν χρήσιμο οδηγό για όσα συμβαίνουν στις πολυκατοικίες και όσα πρέπει να ξέρετε μέχρι εκεί που «ακουμπούν» τα όρια του νόμου. Γενικά, συστήνουμε ψυχραιμία!

Δήμαρχος για ... φίλημα στο Γιβραλτάρ



Μία... εστεμμένη.απέκτησε το Γιβραλτάρ ως νέα δήμαρχο
Ο λόγος για την Kaiane Lopez, που στέφθηκε Μις Υφήλιος το 2009, σε ηλικία 23 ετών, και από προχθες είναι η νεότερη δήμαρχος στην ιστορία του Γιβραλτάρ.

ΝΕΣΤΑΝΗ AΡΚΑΔΙΑΣ Ημερίδα Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003)

 Εμφάνιση ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΣΤΑΝΗ.jpg 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
(Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
η Περιφέρεια Πελοποννήσου
ο Δήμος Τρίπολης
ο Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης και
ο Νεστανιώτικος Όμιλος στήριξης Τοπικών Εθίμων και Αναζήτησης
(ΝΟΤΣΕΑ)

σας καλούν στην ημερίδα ενημέρωσης με θέμα
τη Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003)

Πάσχα Στην Τρίπολη 2017, Στην Καρδιά Της Πελοποννήσου (Πρόγραμμα - Video)

Πάσχα στην Τρίπολη 2017, στην καρδιά της Πελοποννήσου (πρόγραμμα - video)

Η υπέρτατη θυσία του Θεανθρώπου, μοναδικής σημασίας και σπουδαιότητας για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, προσδίδει άλλο νόημα στη ζωή μας και συμβολίζει την ανάσταση της δικής μας ταπεινής υπόστασης.


Η εβδομάδα των Παθών του Κυρίου και η κορύφωσή της, όπως κάθε χρόνο, αποκτά ξεχωριστό νόημα στο Δήμο Τρίπολης.


Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα, συνδεδεμένες με τους έντονους θρησκευτικούς συμβολισμούς της Ανάστασης και το πνεύμα της μακράς παράδοσης του τόπου μας, θα προσδώσουν την λαμπρότητα που αρμόζει στην Τρίπολη, αλλά και την κατάνυξη που αποζητά η ψυχή μας.


Ας γιορτάσουμε μαζί το Πάσχα στην Τρίπολη, την καρδιά της Πελοποννήσου, με τον αυθεντικό Αρκαδικό τρόπο που το κάνει μοναδικό.


Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Δημήτρης Παυλής

Δήμαρχος Τρίπολης

Το έργο συντήρησης των εισόδων και εξόδων της Μεγαλόπολης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Εμφάνιση IMG_2479.JPG

Τη σύμβαση του έργου συντήρησης των εισόδων και εξόδων της Μεγαλόπολης υπέγραψε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση εισόδων – εξόδων της πόλης της Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και ειδικότερα σε ότι αφορά τη Βορειοδυτική έξοδο της προς Ανδρίτσαινα. Περιλαμβάνεται η εκτέλεση εργασιών, όπως χωματουργικές εργασίες, κατασκευή τεχνικών έργων (οχετών, κρασπεδορείθρων, πλακοστρώσεων, κλπ) σήμανσης, (οριζόντιας) και ασφάλισης, ηλεκτροφωτισμού της οδού, αποχέτευσης και αποστράγγισης.  

Φέτος το Πάσχα μην πας μακριά…Η καλύτερη ανοιξιάτικη παρέα είναι στο MARE WEST!
















Από τις 8 έως και τις 15 Απριλίου, απίθανες ανοιξιάτικες δραστηριότητες κάνουν μικρούς και μεγάλους να χαμογελούν στο  MARE WEST!
(Κόρινθος, 6 Απριλίου 2017): Με ανεβασμένη διάθεση και πολύ κέφι, το εμπορικό πάρκο MARE WEST υποδέχεται την άνοιξη με ένα πασχαλινό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο ώστε να διασκεδάσει τους μικρούς του επισκέπτες. Από το Σάββατο 8 Απριλίου έως και το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου, απίθανες δραστηριότητες αλλά και

Η «μάχη της ΔΕΗ» και η σταυροφορία του κ. Σκουρλέτη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε προσφάτως (Σκάι, 29 Μαρτίου 2017) ότι έχει γαλουχηθεί να σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις – και επομένως θα δεχθεί οποιαδήποτε «συλλογική» απόφαση για τη ΔΕΗ.
Εντάξει, αλλά αυτό μπορεί να το πει κάποιος που έχει κάποια στιγμή εκφράσει μια διαφωνία. Όχι, όμως, κάποιος ο οποίος έχει επιδοθεί σε… σταυροφορία!
Πολύ περισσότερο που έσπευσε να διακηρύξει την επικείμενη νομιμοφροσύνη του, την ίδια στιγμή που είχε μιλήσει για «στημένο παιχνίδι» και για «βαποράκια συμφερόντων», που «θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017.

 http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDEzLTEwLTIwLzE3MzYvMTc4ODMzNTAuanBn&t=635178203360000000&w=300&h=204

Σάββατο του Λαζάρου 8/4:
Θεία Λειτουργία εις Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Κοιμητήριο) Κορίνθου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ενταύθα και απανταχού κεκοιμημένων Κορινθίων.
Κυριακή των Βαΐων 9/4:
Θεία Λειτουργία εις Ι. Ναό Μετ. Σωτήρος Κιάτου.
19:30’ Ακολουθία του Νυμφίου εις Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου.
Μεγ. Δευτέρα 10/4:
19:30’ Ακολουθία του Νυμφίου εις Ι. Ναό Αγ. Άννης Κορίνθου.
Μεγ. Τρίτη 11/4:
19:30’ Ακολουθία του Νυμφίου εις Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Κορίνθου.
Μεγ. Τετάρτη 12/4:
12:00’ μεσημβρινή, Ευχέλαιο εις Νοσοκομείο Κορίνθου (μετά των ιερέων της πόλεως).
16:00’ Ευχέλαιο εις Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.
19:30’ Ακολουθία του Νιπτήρος εις Ι. Ναό Μετ. Σωτήρος Κορίνθου.
Μεγ. Πέμπτη 13/4:
Θεία Λειτουργία εις Ι. Μετόχιον Αγ. Γερασίμου, Ι. Μονής Προφ. Ηλιού Ζαχόλης.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΜΕΝΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ.

114 2136
Την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Απριλίου 2017, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος εντός του Επισκοπείου.

Τον Θείο λόγο Κήρυξε ο κ. Δημήτριος Ράπανος, θεολόγος – φιλόλογος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην σημασία, στο ιδιαίτερο τυπικό και στην ανάγκη τελέσεως της Προηγιασμένης Θ. Λειτουργίας κατά την διάρκεια της Αγίας και

«Έφυγε» ο πρ. δήμαρχος Αθηνών Ν. Γιατράκος


Κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 6/4 και ωρα 4.00 μμ από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας, Νικόλαος Γιατράκος, που "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, την Τρίτη (4/4).
Γεννημένος στην Σπάρτη το 1933, ο Νικόλαος Γιατράκος διετέλεσε

Η γηραιότερη Ελληνίδα γιαγιά ετών… 112 από την Κρέστενα Ηλείας!


Στα 112 χρόνια βαδίζει αισίως η Κατερίνα Καρνάρου, κάτοικος Κρεστένων, όντας ίσως ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα!
Τη συναντήσαμε χθες το πρωί στην αυλή του σπιτιού της και αρχικά ζητήσαμε τα πειστήρια για να πιστέψουμε ότι αυτή είναι η πραγματική της ηλικία. Το βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ το έγραφε ολοκάθαρα: Γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1905, ενώ και η αναζήτηση με τα στοιχεία της στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Σεισμός "ξύπνησε" Μεσσηνια και Ηλεία

Σεισμός `ξύπνησε` Μεσσηνια και Ηλεία
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν την 01:00 τα ξημερώματα, σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Ηλείας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στο Ιόνιο πέλαγος, δυτικά της Μεσσηνίας. 
 Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον θαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα δυτικά των Φιλιατρών Μεσσηνίας.