Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΤΡΟΠΑΡΙΟΝ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ_Ηλίας Γιουρούκος


«Πολύχρωμο» και οικουμενικό το νέο προεδρείο του ΤΕΕ – διαπαραταξιακή η συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής

 Εμφάνιση stasinos_medium_photo_112016.jpg
Εμφάνιση milis_042017.jpgΑποτυπώνοντας τον «πολύχρωμο» χώρο των μηχανικών, συγκροτείται το νέο Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Με την εκλογή του Νικόλαου Μήλη, Πολιτικού Μηχανικού από την παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών» (ΔΗ.ΣΥ.Μ), στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ και του Νικόλαου Ανδρεαδάκη, Πολιτικού Μηχανικού από την Εμφάνιση andreadakis_042017.jpgπαράταξη «Ριζοσπαστική Κίνηση Μηχανικών, Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι», στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ειδικής εκλογικής συνεδρίασης της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ. Είχε προηγηθεί η εκλογή των 15 μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και η εκλογή του Γιώργου Στασινού, από την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ), στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ για μία ακόμη θητεία. Η συγκρότηση του Προεδρείου της νέας Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ θα ολοκληρωθεί σε νέα ειδική εκλογική συνεδρίαση της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, στις αρχές Μαΐου 2017, όπου θα διεξαχθούν ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Γενικού Γραμματέα της ΔΕ ΤΕΕ και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΔΕ ΤΕΕ. Το νέα όργανα διοίκησης θα αναλάβουν καθήκοντα αμέσως μετά.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

Τα καθεστώτα δεν πέφτουν εύκολα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, φίλα προσκείμενο στον Νικολάς Μαδούρο, υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την απόφασή του (της 30ής Μαρτίου )να καταργήσει το Κοινοβούλιο (που έχει περάσει στα χέρια της αντιπολίτευσης) και να άρει την ασυλία των βουλευτών.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η κατάπτυστη απόφαση, που αποτελούσε πραξικόπημα, είχε ληφθεί μετά από εντολή του Μαδούρο και μετά από εντολή του Μαδούρο ανακλήθηκε, λόγω των μαζικών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την (πεινασμένη) χώρα και της διεθνούς κατακραυγής (όχι πάντως από την Ελλάδα του Τσίπρα, ο οποίος έχει σιωπήσει, αν και στο πρόσφατο παρελθόν ήταν λαλίστατος ως προς τα «μεγάλα επιτεύγματα» ηγετών όπως ο Τσάβες και ο Μαδούρο).

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ & ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2017



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl5YPnA953YsCUxT3sxS7hhBIhAKBhXowIeCG1mKksCDFOoeqnwmA7E1NNWifvjOE-MU2C6wy9i692QhD4BUwApS7eOTpP1urdm2O6Pk5-H1xH9369RV_Bnr2CeWq-ao5U7ZNzMgwSdrI/s1600/Agios+Vlasios+Xylokastro+vrady.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Ξυλόκαστρο :  06-04-2017
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                              Αριθ. πρωτ.:     4711
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
& ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2017
14 Απριλίου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                   
Ώρα 10:00                                        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ
Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο Ναό. Οι Αρχές και οι Κανηφόροι Οδηγοί θα λάβουν θέση αριστερά και δεξιά του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ.
Ώρα 19:00                                        ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
Ώρα 20:15                                        ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΡΧΩΝ
Ώρα 21:00                                        ΕΞΟΔΟΣ & ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
Τμήμα οδηγών θα κλείσει με παράταξη την πομπή, στην οποία θα λάβουν θέση ως εξής: Η Φιλαρμονική, οι Ιεροψάλτες, οι ιερείς, ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ και οι Αρχές.
 Τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ θα πλαισιώσουν Κανηφόροι Οδηγοί. Η πομπή του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ θα ακολουθήσει την οδό Αγ. Βλασίου, Π. Τσαλδάρη, Κ. Τσαλδάρη, Ι. Ιωάννου, Αγ. Μακαρίου, Ηρώων (σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών θα γίνει συντομότερη διαδρομή).
Ώρα 21:45                                       
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ Αγίου Βλασίου & Αγίου Μακαρίου στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου θα ψαλεί δέηση. Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ του Αγίου Βλασίου θα λάβει θέση στο Βόρειο Τμήμα του Ηρώου & του Αγίου Μακαρίου  στο Νότιο Τμήμα. Μετά τη δέηση οι δύο ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ από την οδό Π. Τσαλδάρη θα επανέλθουν στους Ναούς με διαχωρισμό στη συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη – Λ. Φραντζή – Βαγενά.
15 Απριλίου Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ                        
Ώρα 22:45                                        ΑΦΙΞΗ ΑΓ. ΦΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ
Ώρα 23:00                                        ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Ώρα 23:20                                        ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ
Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο Ναό.  Αν ο καιρός το επιτρέψει, η ΑΝΑΣΤΑΣΗ θα γίνει στην πλατεία Αγίου Βλασίου.
Ώρα 23:45                                        ΕΞΟΔΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Θα προηγούνται τα εξαπτέρυγα και θα ακολουθήσουν οι Ιεροψάλτες, οι Ιερείς και οι Αρχές.
Μετά το άγγελμα της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, επάνοδος στον Ιερό Ναό με την ίδια της εξόδου τάξη.
 16 Απριλίου ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Ώρα 18:00                                        ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΓΑΠΗΣ               
Τα της τελετής καθορίζονται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή, τα της τάξεως από το Αστυνομικό Τμήμα. Τελετάρχες ορίζονται οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κ.Σαλωνίτης Ιωάννης & κ.Παρίδης Βασίλειος.
      
              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ευχές Δημάρχου Τρίπολης, κ. Δημήτρη Παυλή για τις ημέρες του Πάσχα

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Καλή Ανάσταση ! - Βασίλης Μπαλάφας

Εμφάνιση vbeaster2017.jpg

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: "Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ κ. ΤΣΙΠΡΑ"

Αποτέλεσμα εικόνας για Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ολυμπία Οδός που εγκαινιάζετε σήμερα κ. Πρωθυπουργέ, δεν ανήκει σ’ εσάς, ανήκει στον ελληνικό λαό. Το ότι εγκαινιάζετε τον άξονα εσείς είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Ως Αντιπολίτευση ξοδεύσατε τόνους μελάνης για να κατηγορήσετε και να καταψηφίσετε στη Βουλή τις Συμβάσεις Παραχώρησης, ενώ οργανώσατε τα κινήματα «δεν πληρώνω» για να εκπροσωπήσουν τη δική σας «λύση» του προβλήματος.

Τα δώρα των Δημάρχων στον. Αλέξη Τσίπρα

Στάση στον κόμβο του Ξυλοκάστρου το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην πορεία του για τις σήραγγες της Παναγοπούλας και την επίσημη παράδοση σήμερα της Ολυμπίας Οδού.
 Στον κόμβο του Ξυλοκάστρου τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε για τα όσα ο Πρωθυπουργός κάνει για την περιοχή και του  προσέφερε δώρα, όπως , ένα νόμισμα της Αρχαίας Πελλήνης, μια εικόνα του Αγίου Γερασίμου που είναι Προστάτης των Τρικάλων, κρασιά και λάδι από τον τόπο μας,  μέλι και σταφίδες.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής  προσέφερε στον Πρωθυπουργό, κρασιά απο τη Νεμέα  για να διασκεδαση Ανάσταση, όπως είπε , ενώ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθει επισκεφτεί την περιοχή! Χαριτολογώντας ο κ. Τσίπρας ρώτησε τόσο κρασί που έχουμε τι θα το κάνουμε. Ο Δήμαρχος Νεμέας του είπε τότε να δώσει και στους Ευρωπαίους μπας και μεθύσουν...

Στον κόμβο Ξυλοκάστρου ο Πρωθυπουργός πριν τα εγκαίνια της Ολυμπίας (video)

https://i0.wp.com/moriasnews.gr/wp-content/uploads/2017/04/alexis_kalantzis_andrikopoylos.png
Στάση στον κόμβο του Ξυλοκάστρου το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην πορεία του για τις σήραγγες της Παναγοπούλας και την επίσημη παράδοση σήμερα της Ολυμπίας Οδού. Ο Πρωθυπουργός έφτασε στην αερογέφυρα 50 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα που είχε δοθεί από τους εκπροσώπους τύπου, στις 11:50, και επιδόθηκε για πλέον του τετάρτου σε χειραψίες, παραλαβή δώρων , χαμόγελα και φωτογραφήσεις! 

Η Νέα Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών ( Ξυλόκαστρο - Δερβένι - Αιγιο - Ρίο) Φωτογραφίες



 
 
 

Ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαινίασε τη διπλή σήραγγα στη Παναγοπούλα - Πως θα ονομαστούν οι σήραγγες

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών και τη διπλή σήραγγα στη Παναγοπούλα δίνοντας τέλος σε μία περίοδο έργων που κράτησε για 8,5 (εφιαλτικά κατά πολλούς) χρόνια.
Σε κλίμα ευφορίας, στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε πολύς κόσμος και η ανυπομονησία για τη λειτουργία του νέου τμήματος από το Ξυλόκαστρο μέχρι το Ρίο ήταν εμφανής. Παρόν ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που μίλησε πριν από τον Αλ.Τσίπρα, ο Γ.Γ.Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο Γ.Γ.Μεταφορών Θ.Βούρδας, οι Περιφερειάρχες Δυτ.Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και Πελοποννήσου κος Τατούλης, βουλευτές κομμάτων κ.α.

Αυτή είναι η σήραγγα που μειώνει το Αθήνα – Πάτρα σε δυο ώρες [vid]

Αυτή είναι η σήραγγα που μειώνει το Αθήνα – Πάτρα σε δυο ώρες [vid]
Μια από τις μεγαλύτερες σήραγγες του εθνικού οδικού δικτύου, τη σήραγγα της Παναγοπούλας, εγκαινιάζει σήμερα (11.04.2017) το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η τελετή εγκαινίων και παράδοσης στην κυκλοφορία του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών θα γίνει το μεσημέρι παρουσία του πρωθυπουργού. Η τελετή θα γίνει στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα. Δείτε την εντυπωσιακή σήραγγα

Η σήραγγα της Παναγοπούλας θεωρείται εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς έχει μήκος 4 χιλιομέτρων και ακολουθείται από δυο άλλες, μήκους 550 μέτρων η κάθε μια. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η διαδρομή Αθήνα – Πάτρα θα μειωθεί στις δυο ώρες, από τρεις ώρες και 25 λεπτά που είναι σήμερα.

 Θεωρείται ένα από τα δυσκολότερα τμήματα που κατασκευάστηκαν στη Νέα Εθνική Πατρών – Κορίνθου.


 Με πληροφορίες από: npress.gr

Tο τροπάριο της Κασσιανής

          Κύριε,  η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σήν αισθομένη Θεότητα μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.
Οίμοι! λέγουσα, οτι νύξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος ερως της αμαρτίας.
Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων, ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας, ο κλίνας τους ουρανούς τη αφάτω σου κενώσει.
Καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας, αποσμήξω τούτους δε πάλιν τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις ων εν τω Παραδείσω Εύα το δειλινόν κρότον τοις ώσιν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.
Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου; Μη με την σήν δούλην παρίδης, Ο αμέτρητον έχων το έλεος.

Φώτη Κόντογλου (μεταγραφή)

Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες, σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου κι έλεγε οδυρόμενη:
Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας.
Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων, εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας. Λύγισε στ' αναστενάγματα της καρδιάς μου, εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης.
Θα καταφιλήσω τα άχραντα ποδάρια σου, και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου· αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό, τ' άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε.
Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο, ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου; Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ' αμέτρητο έλεος.
Η Κασσιανη...και το τροπαριο της!Ιδου η αληθινη ιστορια της...


H Ιστορία της Κασσιανής

" Είναι γνωστή από τους Βυζαντινούς χρονογράφους η ιστορία κατά την οποία το 830 μ.Χ. η μητρυιά του Θεόφιλου, Ευφροσύνη, θέλοντας να βρει άξια σύζυγο στο θετό γιο της διοργάνωσε ένα είδος καλλιστείων, στέλνοντας εντολή σε όλα τα θέματα, τις διοικητικές περιφέρειες της αυτοκρατορίας, να συγκεντρωθούν οι ωραιότερες κοπέλες και να παρουσιαστούν στο παλάτι. Ανάμεσα στις δώδεκα κόρες που ορίστηκαν ως υποψήφιες και που κατάγονταν από τις ευγενέστερες οικογένειες, ξεχώρισαν δύο: η Κασσία, κόρη εξαίσιας ομορφιάς, η οποία καταγόταν από οικογένεια ευπατρίδων και η αρχόντισσα επίσης Θεοδώρα.
Όταν συγκεντρώθηκαν στην επίσημη αίθουσα, η Ευφροσύνη έδωσε στο Θεόφιλο ένα χρυσό μήλο να το προσφέρει στην κόρη που θα τον συγκινούσε περισσότερο. Εκείνος στράφηκε προς την Κασσία, εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της για να της προσφέρει το μήλο. Ιδιόρρυθμος καθώς ήταν της απηύθυνε μια απροσδόκητη και κακόβουλη παρατήρηση: "Εκ γυναικός ερρύη τα φαύλα".
Η Κασσιανή δείχνοντας υπόδειγμα συμπεριφοράς Χριστιανής παρθένου, κοκκίνισε, όπως λένε οι ιστορικοί, αλλά ούτε τα έχασε, ούτε υπολόγισε ότι θα έχανε το θρόνο, ούτε δέχθηκε να προδώσει την αλήθεια και το φύλο της. Και έδωσε μια απάντηση, καμπάνα θεολογίας, που έτρεψε σε φυγή την κακόδοξη ψυχή του Θεόφιλου: "Αλλά και διά γυναικός πηγάζει τά κρείττω", του είπε κάνοντας με τις επτά αυτές λέξεις περίληψη ολόκληρης της χριστιανικής θεολογίας.
Ο Θεόφιλος νιώθοντας την αξία και την ευστροφία της και πειραγμένος από την απάντηση αυτή, της γύρισε την πλάτη, όπως γύρισε την πλάτη και στην Παναγία, στη γυναίκα "εξ ής πηγάζει τα κρείττω", αρνούμενος την εικόνα και Αυτής και του Υιού Της και έδωσε το χρυσό μήλο της εκλογής στη σιωπηλή Θεοδώρα. Η Κασσιανή, πέφτοντας θύμα της ευφυίας και της ελευθεροστομίας της, είχε χάσει οριστικά το θρόνο.
Στη συνέχεια η Κασσιανή έγινε μοναχή, όχι από ερωτική απογοήτευση προς τον ουσιαστικά άγνωστό της Θεόφιλο, αλλά από έρωτα θείο. Έδωσε την περιουσία της για να κτισθεί η περίφημη τότε μονή ΄΄Εικασίας της μοναχής΄΄. Κλείσθηκε μέσα σ΄ αυτήν και έζησε τη μακάρια ζωή της εν Χριστώ ησυχίας, όταν η ευσεβής επίσης και ορθόδοξη Θεοδώρα, που τελικά εξέλεξε ο Θεόφιλος για σύζυγο, ζούσε μέσα στις αγωνίες και τις συνωμοσίες του παλατιού αγωνιζόμενη να κρατήσει τα παιδιά της στην Ορθοδοξία, καλώντας τα κάθε τόσο να προσκυνήσουν ΄΄τα νινία΄΄, το μικρό δίπτυχο εικόνισμα του Χριστού και της Θεοτόκου που είχε κρυμμένο, επειδή φοβόταν τη μήνη του φοβερού συζύγου της.
Στο Μοναστήρι η Κασσιανή έγραψε πολλά ποιήματα με τα οποία τραγούδησε την ευδαιμονία του μοναχικού βίου και δίδαξε βαθύτατη θεολογία. Επίσης έγραψε και άλλα συγγράμματα και συλλογές, προ πάντων όμως πάρα πολλά τροπάρια, ιδιόμελα, εκκλησιαστικούς ύμνους κ.λ.π. μεταξύ των οποίων και το γνωστό ΄΄Τροπάριο της Κασσιανής΄΄, το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο σε σύλληψη ποίημα, γεμάτο Χριστιανικό μεγαλείο, αγάπη και γνώση θεολογική και ψάλλεται το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στους Ιερούς Ναούς συγκεντρώνοντας πλήθη πιστών για να το ακούσουν.
Σύμφωνα με μια ρομαντική μεν, αλλά καθόλου αληθινή παράδοση, ο Θεόφιλος δεν λυτρώθηκε ποτέ από τον έρωτα που του ενέπνευσε η ομορφιά της Κασσιανής και την αναζητούσε στα Μοναστήρια της αυτοκρατορίας του. Κάποτε που έφτασε στο μοναστήρι της, η Κασσιανή κρύφτηκε για να αποφύγει την ανεπιθύμητη αυτή συνάντηση. Ήταν τότε που συνέθεσε το ιδιόμελο της. Το κείμενο βρισκόταν στο αναλόγιο μισοτελειωμένο, ως τη φράση : "ών (ποδών) έν τώ παραδείσω Εύα το δειλινόν".
Ο Θεόφιλος διάβασε το τροπάριο, αναγνώρισε το ύφος της Κασσίας, και θέλησε να την πειράξει για μια ακόμα φορά. Πήρε τη γραφίδα και συμπλήρωσε τη φράση "κρότων τοίς ωσίν ηχηθείσα τώ φόβω εκρύβη", κάνοντας έτσι υπαινιγμό στο φόβο που αυτή ένιωσε όταν άκουσε τον θόρυβο των βημάτων του. Όταν ο Θεόφιλος έφυγε, η Κασσία γύρισε στο κελί της και με έκπληξη είδε την επέμβαση του Θεόφιλου. Χωρίς όμως να απαλείψει τη φράση, συνέχισε και ολοκλήρωσε τον ύμνο της.
Η ζωή και η ιστορία έχουν τους δικούς μυστικούς νόμους. Δύο γυναίκες αντίπαλες σε μια κορυφαία κρίση υποβολής και κοσμικής εξουσίας, παραδόθηκαν στη συνέχεια στην κρίση της ιστορίας. Η μια έγινε βασίλισσα κι αργότερα αγία, η άλλη ταπεινή μοναχή. Οπωσδήποτε και οι δύο δικαιώθηκαν ενώπιον του θρόνου του Θεού.
Γνωρίζουμε όμως εμείς ποια από τις δύο κέρδισε την υστεροφημία και τη συμπάθεια των ανθρώπων. Η ταπεινή μοναχή Κασσιανή έχασε τον επίγειο θρόνο, αλλά έγινε πιο διάσημη και πιο δημοφιλής με ένα μόνο τροπάριο.
Η Κασσιανή κατέχει στην ιστορία των Βυζαντινών γραμμάτων ξεχωριστή θέση ως αξιόλογη ποιήτρια με πολλά κοσμικά ποιήματα και άλλα συγγράμματα, αλλά και πολλά εκκλησιαστικά ποιήματα, ύμνους, τροπάρια, ιδιόμελα κ.λ.π. Σπουδαίο υμνογραφικό έργο είναι το πρώτο δοξαστικό του εσπερινού των Χριστουγέννων "Αυγούστου μοναρχήσαντος επί της γής...". Με την εκκλησιαστική ποίησή της μας μεταφέρει σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα. Δεν γράφει για τον εαυτό της, για τον κόσμο, για τους ανθρώπους, αλλά θέτει την πλούσια ποίησή της στην υπηρεσία της Εκκλησίας και την κάνει φωνή θρησκευτικού ενθουσιασμού, μετάνοιας, προσευχής και δοξολογίας.
Το επεισόδιο της Κασσιανής με το Θεόφιλο ήταν φυσικό να περάσει και στην περιοχή της λόγιας λογοτεχνίας και προ πάντων στην νέα Ελληνική Λογοτεχνία όπου γράφηκαν πολλά ποιήματα και τρυφερά διηγήματα και μυθιστορήματα. Το θέμα της Κασσιανής επηρέασε έντονα πολλούς Βυζαντινούς χρονογράφους, ιστορικούς και φιλολόγους, τον Κωστή Παλαμά, τον Ψυχάρη, τον Πολίτη κ.α. "

ΨΗΦΙΔΕΣ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, δυσφορία για την κυβέρνηση


Πηγή: skai.gr
Tην πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός καθυστερεί να κλείσει τη συμφωνία με τους θεσμούς για πολιτικούς λόγους (πολιτικό κόστος, παραμονή στην εξουσία) εκφράζουν επτά στους δέκα Έλληνες – και πέντε στους 10 εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ – στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που .Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα (17,5%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στα ευρήματα της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ καταδεικνύονται επίσης το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων για το μέλλον.

Αιμοδοσία: Αποτελεσματική η μέθοδος των SMS

bldonstogia.jpg

Αιμοδοσία: Αποτελεσματική η μέθοδος των SMS


Έκκληση εθελοντών για αιμοδοσία μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα (SMS) πραγματοποίησε για πρώτη φορά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει το νέο ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ), από τις 20 Γενάρη μέχρι τις 20 Φλεβάρη 2017, στάλθηκαν 193.000 SMS, φέρνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα.

Kαλό Πάσχα από τα eklogika.gr

eklogika.gr - η πολιτική στο διαδίκτυο

Τη μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση ζήτησε από τον Σκουρλέτη η ΕΝΠΕ

Εμφάνιση  
Την αναγκαιότητα να μετεξελιχθεί ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, ώστε να   ...

Υποχρεωτική η παροχή στοιχείων στους Δήμους από Κτηματολόγιο, ΔΟΥ και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

Το Κτηματολόγιο, το Γραφείο Κτηματογράφησης, οι αρμόδιες ΔΟΥ, η ΔΕΗ και άλλες ...

airetos.gr

Αθήνα, Πάτρα σε 100 λεπτά -Πόσο θα κοστίζουν τα διόδια

«Από αύριο δίνουμε στους χρήστες έναν ολοκληρωμένο λειτουργικά αυτοκινητόδρομο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.», Παναγιώτης Παπανικόλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, με αφορμή τα  εγκαίνια τη Μ. Τρίτη του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,στις 12 αύριο το μεσημέρι στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Σημεία ομιλίας Ντόρας Μπακογιάννη στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμός Ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Σημεία ομιλίας Ντόρας Μπακογιάννη Σημεία ομιλίας Ντόρας Μπακογιάννη στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμός Ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων 

Θριαμβολογείτε για ένα νομοσχέδιο που καθυστερήσατε δύο χρόνια για να το καταθέσετε. Δύο χρόνια στα οποία σας καλούσαμε, και εμείς και ο επιχειρηματικός κόσμος, να το καταθέσετε. Και το φέρνετε σήμερα που η αγορά πνέει τα λοίσθια.
Από την αρχή του έτους, 90 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα. Σύμφωνα με τη

Καλή Ανάσταση ! - Βασίλης Μπαλάφας

Εμφάνιση vbeaster2017.jpg

Η νίκη του Χριστού απέναντι στο θάνατο,
το ανέσπερο Φως που διαλύει το σκότος,
η προσδοκία ελπίδας και λύτρωσης,
ας φωτίσουν τις ψυχές και το δρόμο του καθενός μας.
Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους.


Βασίλειος Α. Μπαλάφας

Club Hotel Casino Loutraki - Easter Wishes

Untitled.png

Ioannis Vrachatis
Corporate Communications & Public Relations Manager
Club Hotel Loutraki S.A.
11 Voukourestiou Str.
GR-106-71
Athens - Greece
Tel: +30 (210) 36.25.966
Fax: +30 (210) 36.25.830

CHCL_logo

Δυναμική και ξεχωριστή ήταν η παρουσία της «Μυθικής Πελοποννήσου» στην Έκθεση "ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017"


 Εμφάνιση 2.JPG
Δυναμική και ξεχωριστή ήταν η παρουσία της «Μυθικής Πελοποννήσου» στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017», μιας εξαιρετικά επιτυχημένης, σύγχρονης και συναρπαστικής κυνηγετικής Έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας στην Αθήνα από 7 έως 9 Απριλίου 2017. 

«Όλο θα και θα και θα … πάψε βρε παραμυθά» (Χρηστάκης), Επιμύθιο τέως Δημάρχου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύκλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολιάζοντας τις άναρθρες και υστερικές κραυγές τέως Δημάρχου έκαναν λόγο για την έκφραση ιδιοτελών, ακόμα και δόλιων ή και διεφθαρμένων σκέψεων, καθώς ο συγκεκριμένος ενώ στο παρελθόν ήταν υπέρμαχος του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, τώρα εμφανίζεται πολέμιός του, με μοναδικό επιχείρημα το κόστος διαχείρισης.

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ «Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ το χρωστάει στην ιστορία της αλλά και στην κοινωνία να είναι μαχητική-αυτόνομη-συγκρουσιακή-επίμονη στις θέσεις της».




Την Παρασκευή 7 Απριλίου ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ως πρώην μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού, ανέλυσε στην τοποθέτησή του σε τρεις άξονες τη δράση της Νεολαίας.
Πρώτον, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει να οικοδομείται σε γερές βάσεις, όπως οι αρχές της συλλογικότητας, των αμεσοδημοκρατικών – ανοιχτών κομματικών διαδικασιών, της αλληλεγγύης, των κινηματικών δράσεων, της σύγκρουσης με στερεότυπες και κατεστημένες αντιλήψεις.