Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Volleyleague:ωΣτους τελικούς των play off με σκούπα... ο Ολυμπιακός 3 - 0 τον Παμβοχαϊκό

Παμβοχαϊκός -  Ολυμπιακός 0-3
Ο Ολυμπιακός χωρίς απώλεια σετ τελείωσε και τον τρίτο ημιτελικό με τον Παμβοχαϊκό και με νίκες 3-0 πήρε την πρόκριση για τους τελικούς με νίκες 3-0 περιμένοντας τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό.
Όπως και στα δύο προηγούμενα ματς έτσι και απόψε κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Αγκάμεζ με 15/20 τελειωμένες επιθέσεις και συνολική επίθεση 61% αποτελεσματικότητα.
Ο Παμβοχαϊκός παρότι ρίσκαρε στο σερβίς σημειώνοντας συνολικά 9 άσσους (5 μόνο στο 3ο σετ) δεν κατάφερε να πάρει έστω το σετ της τιμής που θα τον κρατούσε στον αγώνα και έτσι ολοκλήρωσε την πορεία του στο πρωτάθλημα με την 4η θέση στη γενική κατάταξη.

Διαθέσιμο και στα ελληνικά το αναβαθμισμένο εργαλείο Google Translate

Διαθέσιμη και στην Ελληνική γλώσσα είναι πλέον η εφαρμογή τεχνολογίας νευρωνικής μετάφρασης Translate της Google. Συγκεκριμένα, η μετάφραση ανάμεσα στα Αγγλικά και τα Ελληνικά -και αντίστροφα- θα είναι ακριβέστερη και συντακτικά ορθότερη, αφού πλέον θα μεταφράζονται ταυτόχρονα ολόκληρες προτάσεις αντί τμήματα αυτών.

Συντάξεις: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις επικείμενες μειώσεις

Δεν έχει καλά καλά κλείσει ένας χρόνος από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου πέρυσι τον Μάιο και η κυβέρνηση καλείται εντός του επόμενου διαστήματος και πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου να νομοθετήσει την ανατροπή του.
Ετσι, κι ενώ ακόμη οι νέοι συνταξιούχοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη μείωση των συντάξεων με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού, στο κάδρο των περικοπών μπαίνουν και οι σχεδόν 1 εκατομμύριο παλαιοί συνταξιούχοι, των οποίων οι συντάξεις θα επανυπολογιστούν και θα κοπούν.

Τα «πάντα» από τον ΟΓΑ: Τι γίνεται με Α21, επιδόματα, προγράμματα, πληρωμές

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν αυτές τις ημέρες οι «ειδήσεις» από τον ΟΓΑ καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι αιτήσεις Α21 για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν πληροφορίες τόσο για τη διαδικασία όσο και για μια σειρά αρμοδιοτήτων του Οργανισμού που έχουν να κάνουν με προγράμματα και ενισχύσεις.
Από τη διοίκηση του ΟΓΑ διευκρινίζεται ότι εδώ και λίγες ημέρες λειτουργεί νέο τηλεφωνικό κέντρο στον ΟΓΑ με αριθμό 213.15.19.300.

Διαγωνισμός δορυφορικής τεχνολογίας «CanSat in Greece 2017»

Διαγωνισμός δορυφορικής τεχνολογίας «CanSat in Greece 2017»

Ο τελικός του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής τεχνολογίας «CanSat in Greece 2017» διεξάγεται από χθες Τρίτη, 18 Απριλίου, έως την Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, στο ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Διοργανώνεται από φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το ΙΕΕΕ Greece Section, το Corallia /Si-Cluster του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά» και την Ακαδημία Αθηνών.
Πρόκειται για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού «CanSats in Europe», που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια των αξιωματικών

              
 
                                                                                                         
                                                                                                   Αθήνα, 19 Απριλίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, που επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε σήμερα το πρωί.
«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αξιωματικών καθώς και στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ για την απώλεια των στελεχών της.
Τέλος, εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση στην Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα».

Φάνης Σιτές Εναρμονισμένο το πρόγραμμα του συνδυασμού Νέος Ορίζοντας για το Κορινθιακό Ποδόσφαιρο, με τον νέο αθλητικό νόμο προς όφελος του κορινθιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Εμφάνιση %3D%3FUTF-8%3FB%3Fz4bOsc69zrfPgiDPg865z4TOtc%2BCLmpwZw%3D%3D%3F%3D-768185.jpg


Ως επικεφαλής του συνδυασμού Νέος Ορίζοντας για το Κορινθιακό Ποδόσφαιρο οφείλω να ενημερώσω την ποδοσφαιρική κοινότητα της Κορινθίας για τις αλλαγές που επέρχονται και να εστιάσω σε αυτές με σκοπό πάντα, το όφελος του κορινθιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. 

Σε συνέντευξη του υπουργού αθλητισμού κ.Βασιλειάδη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αναφέρεται ότι:
"Σε μια εποχή που το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει και δεν μπορούν να υπάρχουν επιχορηγήσεις που υπήρχαν. Οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες και οι ΚΑΕ δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα έχουν εμπορική δραστηριότητα. Με αυτό τον τρόπο ανοίγουμε κερκόπορτες και στη φοροδιαφυγή. Από εκεί και πέρα, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν μπορούμε να μην επιτρέψουμε μια περιορισμένης έκτασης και πολύ προσεχτική εμπορική δραστηριότητα, που θα μπορέσει να φέρει κάποια χρήματα στα σωματεία και στις ομοσπονδίες, οι οποίες πνίγονται λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, χωρίς να πάμε σε εμπορευματοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα οικονομικά δεδομένα".

Στο πρόγραμμα μας που θα παρουσιαστεί σύντομα στο ποδοσφαιρικό κοινό της Κορινθίας θα αναφερθούμε αναλυτικά στις ενέργειες που θα κάνουμε ως συνδυασμός έτσι να εναρμονιστεί το πρόγραμμα μας με τον νέο αθλητικό νόμο και να δωθούν λύσεις στα αδιέξοδα που υπάρχουν σήμερα.

Σιτές Φάνης

4 νεκροί και μία τραυματίας από την συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο - – Τριήμερο πένθος για τους τέσσερις νεκρούς.

Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Τέσσερις νεκροί και μια τραυματισμένη Αρχιλοχίας είναι ο απολογισμός της πτώσης του ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ της Αεροπορίας Στρατού, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.
Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και είχε προορισμό της Κοζάνη.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.
Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.
Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.
Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Το χρονικό της τραγωδίας

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Θα έχει την τύχη του Σαντάμ και του Καντάφι»


Έριξε «βόμβες» ο Σάββας Καλεντερίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τουρκία μετά το δημοψήφισμα ανέλυσε ο γνωστός αρθρογράφος-αναλυτής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Σύμφωνα με τον Σάββα Καλεντερίδη που ειδικεύεται στα ζητήματα της Τουρκίας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί την πρώτη μεγάλη εκλογική ήττα του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες και με καταιγιστικούς ρυθμούς θα αποδειχτεί και το μέγεθος της νοθείας κατά την εκλογική διαδικασία.

 

Arouraios.gr

Όταν η ΝΔ λειτουργούσε με (πατριωτικούς) κανόνες ηθικής και δεοντολογίας

rigillis
Η κεντροδεξιά παράταξη έχει διασωθεί στα μάτια της κοινωνίας για τις σπουδαίες εθνικές επιλογές αλλά και για τις τίμιες και πατριωτικές συμπεριφορές προσώπων που ηγήθηκαν σε κρίσιμες στιγμές.
Θα ανατρέξουμε όχι πολύ πίσω στο χρόνο, τότε που η Ελλάδα γινόταν ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας με προτροπή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τα οφέλη αυτής της μεγάλης επιλογής είναι σε όλους γνωστά όπως είναι γνωστή και η εν γένει μεγάλη εθνική συνεισφορά της ιδίας προσωπικότητας στο μόνοιασμα της Ελλάδας.
Θα σταθούμε στην πατριωτική στάση του Κώστα Καραμανλή να αντισταθεί (με προσωπικό και πολιτικό κόστος) σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα κατά της – επί

4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ;


 http://www.naftemporiki.gr/fu/p/641847/638/399/0x00000000005da2f8/2/proastiakos-arxeio.jpg


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Λουτράκι 19 Απριλίου 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Με οβιδιακές μεταμορφώσεις, με ισχνές δικαιολογίες, ποντάροντας στην κατατονική εμβροντησία των πολιτών, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, εδώ και 27 μήνες, με την πολιτική ακηδία τους, δρουν στην ουσία παρεμποδιστικά για τη χρηματοδότηση της σύνδεσης του Λουτρακίου με τον προαστιακό!
Εις επίρρωση των ανωτέρω, χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός, ότι όλες

Αιματηρή επίθεση με 2 νεκρούς και ταυματίες κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά

Αίγυπτος: Επίθεση κοντά στην Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά
Το Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε και επίσημα πριν από λίγη ώρα την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση που έγινε νωρίτερα κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά. Η ανάληψη ευθύνης έγινε, όπως συνηθίζεται μέσα από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές του ISIS.

Το… κουμπί το πάτησε η Τερέζα Μέι. Πρόωρες εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία

Η Τερέζα Μέι ήταν τελικά εκείνη που… πάτησε το κουμπί των ραγδαίων εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο.

Με μια αιφνιδιαστική κίνησή της, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοινώνοντάς την απόφασή της να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, στις 8 Ιουνίου.

Η Μασσαλιώτιδα αλλάζει στίχους (;) …


Η τελευταία εβδομάδα πριν από το πρώτο ραντεβού με την… ανατριχίλα. Η Γαλλία πορεύεται στις κάλπες των προεδρικών εκλογών, σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο και ρευστό σκηνικό, με τις δημοσκοπήσεις να προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία για την ενδεχόμενη αδυναμία τους να διαβάσουν σωστά τις πραγματικές διαθέσεις της κοινωνίας.

Ο ΠΑΟ πρώτα «πάτησε» τη Φενέρ, μετά τον..."έστειλαν αδιάβαστο" οι Τούρκοι

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε: Με τέσσερα καλάθια στο δεύτερο μέρος, δεν κέρδισε κανείς!
 Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έβαλε... φωτιά στα θεμέλια του ΟΑΚΑ, με την Φενερμπαχτσέ να «σπάει» το πλεονέκτημα της έδρας του Παναθηναϊκού και να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για να φτάσει στο φάιναλ φορ της Πόλης. Ο Παναθηναϊκός... πνίγηκε στα λάθη του δευτέρου ημιχρόνου και είδε την Φενέρ να γράφει στο «σπίτι» του το τελικό 58-71, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στα πλέι οφ της Euroleague. Επόμενο ραντεβού την προσεχή Πέμπτη (20/4, 21:00) και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου,best seller, του Henry Hazlitt "Οικονομικά σε ένα μάθημα",στο Ξυλόκαστρο

Φωτογραφία της Mairi Hlektra.Φωτογραφία της Mairi Hlektra.
 Επιτυχία σημείωσε η αποψινή παρουσίαση, στο Ξυλόκαστροτου βιβλίου,best seller, του Henry Hazlitt "Οικονομικά σε ένα μάθημα".
Την παρουσίαση , που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητος Ξυλοκάστρου (αίθουσα του Δημ.Συμβουλίου), διοργάνωσαν το " Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ(ΚΕΦΙΜ) και οι εκδόσεις  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,πάνω σε μια ιδέα -πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Σκούρα, Δ/ντη Διεθνών Σχέσεων στο παγκόσμιο δίκτυο Atlas...
Ομιλητές στην εκδήλωση ήσαν ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας, ο Αλέξανδρος Σκούρας και ο μεταφραστής του βιβλίου Νίκος Ρωμπαπας . Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κ. Μαίρη Νικολοπούλου. 
Ήταν μια εξαιρετική βραδιά,εποικοδομητική η παρουσίαση του βιβλίου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο ,αντιδήμαρχοι, ο Αρχηγός της Μείζονος μειοψηφίας κ. Βλάσιος Τσιώτος , Δημοτικοί Συμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι  από τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο άλλα και πολλοί νεολαίοι ...

Μετά την τοποθέτηση των ομιλητών ακολούθησαν ερωτήσεις από την κ. Μαίρη Νικολοπούλου αλλά και από το  κοινό.
 

https://yt3.ggpht.com/-n4zVTeHFiwo/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/pDbF6nGbR2s/s900-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpgΠολλά τα ερωτήματα,πολλοί οι προβληματισμοί γύρω από τις οικονομικές πλάνες που δυστυχώς ακόμα κυριαρχούν ,από τότε που γράφτηκε το βιβλίο πριν 40 χρόνια, σε τέτοιο βαθμό ώστε έχουν φτάσει να αποτελούν τη νέα ορθοδοξία....

Όσοι δεν κατάφεραν να βρεθουν σε αυτη τη σπουδαια εκδηλωση θα την παρακολουθησουν στο καναλι ΑΧΙΟΝ ΤV,την Κυριακη στην εκπομπη ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (23.00).

Μαίρη Νικολοπούλου