Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Έρη Ρίτσου στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

είκονα-diastixo.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έρη Ρίτσου
στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

Η Έρη Ρίτσου γεννήθηκε το 1955 στο Βαθύ και μεγάλωσε στο Καρλόβασι της Σάμου. Κόρη της γιατρού Γαρυφαλιώς Γεωργιάδου Ρίτσου και του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Σπούδασε αγγλική φιλολογία. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος...
diastixo.gr

Σαράντος Ι. Καργάκος: συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

είκονα-diastixo.grΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σαράντος Ι. Καργάκος
στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

Ο Σαράντος Ι. Καργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο το 1937. Στη διάρκεια του Εμφυλίου εγκαθίσταται στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρωταγωνίστησε στο αμφισβητικό κίνημα των ετών 1961-1967 και υπήρξε...

diastixo.gr

ΚΕΔΕ: Ναι μεν αλλά για το πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ -Αναλυτικά οι παρατηρήσεις

Στο υπουργείο Εσωτερικών κατατέθηκαν από τη Μεγάλη Πέμπτη οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, πλησιάζει η κατάθεσή του στη Βουλή.
Στο πολυσέλιδο κείμενο το οποίο κατατέθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών η ΚΕΔΕ διατυπώνει μια σειρά από παρατηρήσεις, ενώ

OAEΔ: Ο χάρτης της ανεργίας ανά περιφέρεια -Πρωταθλήτριες & “ουραγοί” (πίνακες)


Στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, τις δύο μεγαλυτερες εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας τον Μάρτιο του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, η Αττική εμφανίζει το 316.962 34,52%, ενώ η Κεντρική Μακεδονία 185.823, ποσοστό 20,24%. Από την άλλη οι περιφέρειες με τη

Aποκεντρωμένη Πελοποννήσου: Απόφαση «βόμβα» για συμβασιούχους –Ακυρώνει την απόλυση τους



Στην ακύρωση της υπ’ αριθμόν 2/23.1.2017 ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου με την οποία απολύονται οι συμβασιούχοι καθαριότητας του δήμου, προχώρησε με απόφαση «βόμβα», που αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 8129/19.4.2017 απόφαση της κρίνει ότι «αναρμόδια το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων αποφάσισε για την μη παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των πρώην εργαζομένων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κορινθίων, έως 31.12.2017».
Να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν προσφυγής της κ. Μαρίας Παπαδάκη, μέλους της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων.
Yπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ο δήμος Κορινθίων είναι ένας από τους πέντε φορείς της Αυτοδιοίκησης που, παρά το σχετικό νόμο, αρνούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Οι υπόλοιποι είναι: Οι δήμο Κασσάνδρας, Ανατολικής Μάνης, Νεάπολης-Συκεών και ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Αρβανιτόπουλος “πυροβόλησε” την κυβέρνηση και… “μάλωσε” την Παπακώστα



Την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έβαλε στο στόχαστρό του ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, και μάλιστα… από αριστερά.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, με σημειολογικό αποτύπωμα στον ιδεολογικό χώρο της Κεντροδεξιάς και την καραμανλική δεξαμενή, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, και έριξε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την

Ντόρα σε Κουρουμπλή: Είσαι ξεφτιλισμένος και χυδαίος

http://www.parapolitika.gr/images/thumbs_xlarge//2017-03/ctfpauVmxcKvZBkzd1bO.jpg
Βαριές κουβέντες χρησιμοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αφορμή όσα είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας για τη Μαρίκα Μητσοτάκη, που προκάλεσαν χθες, αντίστοιχη οργή από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας αποκάλεσε μεταξύ άλλων τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Alpha”, χυδαίο και ξεφτιλισμένο.
Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης της Ντόρας Μπακογιάννη έχουν ως εξής:

Κορινθιακά Tweet


 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Στον περίκλειστο πύργο του Μαξίμου η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου, είναι λόγοι πανηγυρισμού.
            Αφού ο κ. Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας, να τον ενημερώσουμε πως δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι ούτε οι αριθμοί.
            Στην πραγματική οικονομία έχουμε:

  • 144.000 νέους ανέργους, από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017! 
  • 1 δις αύξηση των κόκκινων δανείων, μόνο τον Ιανουάριο του 2017! 
  • 1,2% ύφεση, το τελευταίο τρίμηνο του 2016!

  • 2,3 δις εκροή καταθέσεων, το πρώτο δίμηνο του 2017!
            Είναι αλήθεια πάντως πως ακόμη με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο της Βενεζουέλας».
 

Περίπατος Βιβλίου στην Αθήνα - Η Βιβλιοθήκη της Βουλής προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις εκδηλώσεις της για την Ημέρα Βιβλίου


final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, που αποτελεί το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People), γιορτάζει την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει στις 22 Απριλίου τον μεγαλύτερο Περίπατο Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας, με τη φιλοδοξία τα επόμενα χρόνια η διοργάνωση να επεκταθεί σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.
Η Βιβλιοθήκη της Βουλής συμμετέχει στην εκδήλωση αυτή με μια σειρά ανοικτών

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Δημάρχου Ναυπλιέων για την αναβάθμιση του λιμένα Ναυπλίου



Εμφάνιση DSC_2646.JPGΜε τις κατάλληλες ενέργειες διαχείρισης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη συνεργασία του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημητρίου Κωστούρου εξασφαλίστηκε η ολοκλήρωση του σημαντικού έργου της αναβάθμισης του λιμένα Ναυπλίου, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει δυναμικά και καθοριστικά στην ανάπτυξη του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής.
Μετά τη 2η Τροποποίηση της Πράξης «Έργα Αναβάθμισης Λιμένος Ναυπλίου», η οποία παραμένει ενταγμένη στο Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης όλων των εργασιών των υποέργων της συγκεκριμένης πράξης έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη και λειτουργική παρέμβαση στον εν λόγω Λιμένα διατηρώντας παράλληλα την επιλεξιμότητα των δαπανών που δηλώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου στην Κόρινθο.

Εμφάνιση ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ.JPG 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
στο 2o διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
 Το «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου στην Κόρινθο.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις,

Πάλι νίκησαν (αλλά για μετά το Μνημόνιο)!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά τη νέα άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης και την εκ μέρους της αποδοχή για προνομοθέτηση μέτρων για το 2019 και το 2020 (πρωτοφανή πράγματα!) και αφού αποδέχθηκαν (μετά από άλλη μια «περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση», βεβαίως) μείωση συντάξεων και αφορολογήτου, έπρεπε να βρουν και μια «νίκη».
Και την βρήκαν στα εργασιακά! Φυσικά, δεν επρόκειτο περί νίκης, αλλά περί εφαρμογής των συμφωνηθέντων ήδη από το Συμπληρωματικό Μνημόνιο της 16ης Ιουνίου 2016, όταν συμφωνήθηκε να οργανωθεί μια συμβουλευτική διαδικασία από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που θα εντόπιζε τι πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Στη Βουλή δικογραφία σε βάρος Παπανδρέου για υπόθεση χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ


Τη δικογραφία, η οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου για το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και του Ανδρέα Λοβέρδου για τη χρονική περίοδο που διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών, διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στη Βουλή. Η εν λόγω δικογραφία αφορά παράνομη χρηματοδότηση πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ)

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τον ελληνικό λαό»



«Μετά τους Εφιάλτες και τις Θερμοπύλες, έχει Σαλαμίνες» είπε ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα και στα Παραπολιτικά 90,1 FM.
Για προδοσία του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο στο «Εν Αθήναις» ο επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος.
Όπως είπε, αυτή τη στιγμή οι κυβερνητικοί σκέφτονται «ας κρατήσουμε ζεστές τις καρέκλες μας, ας καθίσουμε κι εμείς όσο περισσότερο μπορούμε και ας πάμε με τα μεγάλα αφεντικά».

Arouraios.gr

Μεγάλες ζημιές από έκρηξη σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης, σε υποκατάστημα Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στην Αθήνα.
Το σημείο αποκλείστηκε εγκαίρως από την αστυνομία και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και έσπευσε κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν στην είσοδο της τράπεζας, μέσα σε τσάντα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές τόσο στο υποκατάστημα της Eurobank έξω από το οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός, όσο και σε γειτονικά κτήρια. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, αφού η αστυνομία πρέπει αφενός να ελέγξει για τυχόν ύπαρξη και δεύτερου μηχανισμού, αλλά και για την περισυλλογή των υπολειμμάτων του μηχανισμού που εξερράγη προκειμένου να μεταφερθούν και να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα και η αστυνομία αφού απέκλεισε την περιοχή είχε εντοπίσει ένα σχολικό σακίδιο. Οι πυροτεχνουργοί περίμεναν να εκπνεύσει ο χρόνος που είχε δώσει ως διορία ο άγνωστος ο οποίος είχε τηλεφωνήσει στις 22.05′ σε ιστοσελίδα προειδοποιώντας για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Ο χρόνος ήταν 35′ και κατά πάγια τακτική, πριν επέμβουν οι πυροτεχνουργοί με το ειδικό ρομποτάκι εξουδετέρωσης μηχανισμών περιμένουν μερικά λεπτά επιπλέον για λόγους ασφαλείας. Η έκρηξη έγινε στις 22.38′
Στην προκειμένη περίπτωση αυτό ήταν επιβεβλημένο να γίνει για τον επιπλέον λόγο ότι είχε εντοπισθεί το ύποπτο σακίδιο, το οποίο, όπως αποδείχθηκε περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό άγνωστης έως τώρα συνδεσμολογίας και ισχύος.
 

Σπανακόπιτα μετά-πασχαλινή, της Μαρίνας Μαυρομάτη


Σπανακόπιτα μετά-πασχαλινή, της Μαρίνας Μαυρομάτη

Τα light γαλακτομικά "ασπίδα" κατά της κατάθλιψης


lowfatyogurtrmanou22.jpgΤα light γαλακτομικά "ασπίδα" κατά της κατάθλιψης


Πολλοί από εμάς επιλέγουμε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας ή στο πλαίσιο κάποιας δίαιτας. Τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε πως αυτή η επιλογή μας προστατεύει επίσης από την κατάθλιψη;

Διαβάστε περισσότερα

breastfeedingangelromanou.jpgΠιο υποστηρικτικοί στον θηλασμό πρέπει να γίνουν οι παιδίατροι


Περισσότερο υποστηρικτικοί στο θέμα του θηλασμού θα πρέπει να γίνουν οι παιδίατροι, σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

 http://www.ant1news.gr/news/imgHandler/690//99c1afe5-55ab-4409-9382-c13d6d83b49a.jpg
ΣΝ «ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, Β’ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Αθήνα, 19 Απριλίου 2017
 
Διαβάσαμε όλοι τις προβλέψεις του ΔΝΤ που αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη από το 2,8% στο 2,2 %, αιτία είναι η καθυστερήσεις της κυβέρνησης και αυτό δεν σας το λέει η ΝΔ αλλά οι πάντες. Στο μεταξύ η αγορά έζησε το χειρότερο Πάσχα της τελευταίας 7ετίας. Περίμενε Ανάσταση και Ανάσταση δεν έγινε.
Άκουσα με προσοχή την εισηγήτρια της συμπολίτευσης και παραμένω με την ίδια απορία: