Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ο ΠΑΟΚ στον τελικό " μάδησε" 4 - 0 το "τριφύλλι"

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-0
Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του έκανε μια επική ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε με 4-0 και συνολικό σκορ 4-2 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πάτησε το «τριφύλλι» και προκρίθηκε στον τελικό, στον οποίο περιμένει ήδη από χθες (Τετάρτη) η ΑΕΚ
Όσοι παρακολούθησαν τον επαναληπτικό της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θα έχουν να λένε, ότι έζησαν ίσως το παιχνίδι της 20ετίας, καθώς οι γηπεδούχοι προκρίθηκαν μετά το 2-0 της Λεωφόρου με τρομερή ανατροπή. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι 26 φόροι που… δεν θυμάται ο πρωθυπουργός

Η Νέα Δημοκρατία τόσο με ανακοίνωση που εξέδωσε, όσο και με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλλει 26 φόρους.
«Ο κ. Τσίπρας μας έφερε στο μυαλό κάτι που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ για έναν πολιτικό της εποχής του: “Μια φορά συναντήθηκε τυχαία με την αλήθεια και έκανε ότι δεν την πρόσεξε”. Σε προχθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας

Την Παρασκευή αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος

Ακόμα ένα βράδυ στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς, παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων του δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αποφυλακιστεί την Πέμπτη.

Ο Βασίλης Σιδέρης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας

Ο Βασίλης Σιδέρης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας επικρατώντας του Γιάννη Μαντζούνη με 39 έναντι 30 ψήφων και εκλέγοντας 10 μέλη στο Δ.Σ. 
Η εκλογική διαδικασία άργησε να ξεκινήσει λόγω ενστάσεων και εντάσεων αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε με τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση Αργολικού Ποδοσφαίρου» να επικρατεί, και τον κ. Σιδέρη να παίρνει την σκυτάλη από τον απελθόντα πρόεδρο Γιάννη Αποστολόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ καθορίζει την έδρα του τελικού!

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ καθορίζει την έδρα του τελικού!
Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 1-0 στο ΟΑΚΑ, ωστόσο κατάφερε να υπερασπιστεί το 1-2 του "Γ. Καραϊσκάκης" και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. Η Ένωση περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλο της, ο οποίος θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός. 
Οι "κιτρινόμαυροι", εκτός από τον αντίπαλο, περιμένουν να μάθουν και την έδρα στην οποία θα αγωνιστούν στον τελικό. Αυτή θα καθοριστεί από τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός. Εάν προκριθεί ο Παναθηναϊκός, τότε είναι δεδομένο πως ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, μιας και οι δύο ομάδες του τελικού θα είναι από την Αθήνα. Εάν προκριθεί ο ΠΑΟΚ, ο τελικός θα γίνει εκτός Αθηνών, μιας και οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν το ΟΑΚΑ. Φαβορί, σ' αυτή την περίπτωση, να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου είναι το Παγκρήτιο. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε το ζευγάρι του τελικού και ίσως και την έδρα διεξαγωγής του.
ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δίνουν σήμερα, Πέμπτη (19:00, Cosmote Sport 3), τη ρεβάνς του 2-0 των «πρασίνων» με στόχο φυσικά το δεύτερο εισιτήριο. Οι «πράσινοι» έχουν το προβάδισμα λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα, ωστόσο η κατάμεστη Τούμπα είναι πάντα μία πολύ δύσκολη έδρα με τους Θεσσαλονικείς να θέλουν να απαντήστουν.
ΠΑΟΚ (Ιβιτς):
 Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Κάμπος, Πεέλκας, Πρίγιοβιτς. 
Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Ρέις, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης, Μπεργκ.

Σεισμός ανοιχτά των Κυθήρων

Σεισμός ανοιχτά των ΚυθήρωνΟ σεισμός έγινε στις 16:03 το απόγευμα και σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν 3,5 ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 172 χιλιόμετρα από τα Κύθηρα ενώ το εστιακό βάθος του ήταν 124 χιλιόμετρα... Είχε προηγηθεί, σε πολύ κοντινή απόσταση, σεισμός 3,3 ρίχτερ... 

Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Στασινός: Χρειάζονται πλέον ιδιώτες ελεγκτές μηχανικοί και ένα αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα για την ασφάλεια στην εργασία – Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (28η Απριλίου), ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Έλληνες Μηχανικοί, μέσα από το θεσμό του τεχνικού ασφαλείας, έχουν αναδειχθεί στους πραγματικούς στυλοβάτες της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία. Με τη δική τους καθημερινή εργασία, σε κάθε είδους επιχείρηση και οργανισμό της χώρας, έχουν καταφέρει να βελτιώσουν τους όρους εργασίας κάθε εργαζόμενου και να βοηθήσουν κάθε επιχείρηση. Με δεδομένους τους

Δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στον οικισμό Σαρανταπηχιωτίκων


Στις 12 Μαΐου 2017 και από ώρα 09:30 -10:00, θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου, φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στον οικισμό Σαρανταπηχιωτίκων, με όριο πρώτης προσφοράς 3.100€ ετησίως.

Επίσης στις 10 Μαΐου 2017 και από ώρα 09:30 -10:00, θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου, φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Συκιάς, με όριο πρώτης προσφοράς 300€ μηνιαίως.



Κυριακίδεια 2017 - 07/05/2017 - Πύργος Κορινθίας

Κυριακίδεια 2017 - 07/05/2017 - Πύργος Κορινθίας
Κυριακίδεια 2017
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο του Πύργου και τον ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, συνδιοργανώνουν τους 29ους αγώνες ανωμάλου δρόμου «Κυριακίδεια 2017», στον Πύργο Κορινθίας. Οι αγώνες που έχον γίνει θεσμός γίνονται στη μνήμη του νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Στέλιου Κυριακίδη και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ.

Ημερομηνία & Ώρα διεξαγωγής αγώνων:
7 Μαΐου 2017
Ώρα έναρξης :10:00 π.μ.

Αγωνιστικές Κατηγορίες:

Για παράβαση καθήκοντος δήμαρχος που απολύει συμβασιούχους


Μπροστά, έστω και αργά, παίρνουν οι Αποκεντρωμένες σε όλη τη χώρα σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων μετά και την από 10/3/2017 εγκύκλιο Σκουρλέτη με την οποία στην ουσία τις καλούσε να ασκήσουν έλεγχο νομιμότητας και να επιβάλουν πειθαρχικές ποινές σε όσους δημάρχους αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας.
Έτσι, μετά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων

Δάνεια δημοσίων υπαλλήλων: Πουλήθηκαν το 2005 –«Πλέον έχουμε πλήρη έλεγχο», λέει το ΤΠκΔ

«Πλήρως εξασφαλισμένοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι με την εκχώρηση στεγαστικών δανείων καθώς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  όχι μόνο έχει την διαχείρισή τους αλλά, πλέον, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια αγοράζει τα δάνεια που είχαν τιτλοποιηθεί το 2005 και οι δανειολήπτες τους δεν μπορούν να τα

Φιλοξενία Κινεζικής Παραγωγής «Travel With The CEO»

Εμφάνιση 4.jpg
Το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α., καθώς και τον τουριστικό προορισμό Costa Navarino, ολοκλήρωσαν τη φιλοξενία πολυμελούς αποστολής της κινέζικης τηλεοπτικής σειράς «Travel with the CEO» του τηλεοπτικού καναλιού CBN.

Αεροψεκασμός στο Δήμο Ευρώτα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την διετία 2016-2017», σας γνωστοποιούμε  ότι στις 24.04.17 πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, ψεκασμός από αέρος σε πλημμυρισμένες εκτάσεις  στο φυσικό σύστημα του Δήμου Ευρώτα.

Συνολικά ψεκάστηκαν με τη χρήση ελικοπτέρου  περίπου 2.000 στρέμματα.

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για το 2016

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, ο οποίος του παρέδωσε την Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2016.
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καθώς, όπως είπε παραλαμβάνοντας την έκθεση, «σε μια εποχή που

Πατούλης κατά Σκουρλέτη για συμβασιούχους: Δεν είναι δικαστής –Αντισυνταγματικό το 24μηνο


Επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με την από 10 Μαρτίου εγκύκλιό του με την οποία στην ουσία καλούσε τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να ασκήσουν έλεγχο νομιμότητας και να επιβάλουν πειθαρχικές ποινές σε

Μηχανισμός ρύθμισης κόκκινων δανείων. Σήμερα η συζήτηση στην Βουλή – Αύριο ο Ειδικός Γραμματέας Ρύθμισης Ιδιωτικού Χρέους στην Κόρινθο.

Δελτίο Τύπου

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.
Ο μηχανισμός θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και σε ατομικές επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους συνολικά και ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι το σχέδιο νόμου που καλείται να εγκρίνει η Βουλή εισάγει για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη μια οργανωμένη εξωδικαστική διαδικασία για τη συνολική και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των χρεών των ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες, εξαιτίας της οξύτατης και χρονικά μακράς οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όλες τις συσσωρευθείσες οφειλές τους προς τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Ο εξωδικαστικός μηχανισμός που απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες είναι βιώσιμες, θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλές επιχειρήσεις να διαπραγματευτούν σε μια μόνο διαδικασία με το σύνολο των πιστωτών τους.

Από αύριο ο Ειδικός Γραμματέας Ρύθμισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης  ξεκινά περιοδεία ενημέρωσης στην Πελοπόννησο. Πρώτος σταθμός του, η Κόρινθος. Στις 9:00 θα βρίσκεται στο Επιμελητήριο και θα ενημερώσει σχετικά τους ενδιαφερόμενους.

Τότε ήταν ξεπούλημα, τώρα «ψήφος εμπιστοσύνης»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, στις 11 Απριλίου καταβλήθηκε από την Fraport το εφάπαξ τίμημα του 1,23 δις ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και την επομένη ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την διοίκηση της εταιρίας, μιλώντας για «σπουδαίο μήνυμα», «σήμα», «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» και για την πεποίθησή του ότι η εικόνα των αεροδρομίων «θα γίνεται όλο και καλύτερη».
Δικαιολόγησε την (αδικαιολόγητη) καθυστέρηση, λέγοντας πως (και πάλι) διαπραγματεύθηκε σκληρά, «διότι από την πλευρά μας θέλαμε να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις, τις θέσεις εργασίας, καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων που αποτελούν την πρώτη εντύπωση της χώρας μας για τους τουρίστες και τους επισκέπτες που φτάνουν στην Ελλάδα μέσω αυτών των αεροδρομίων».

Γ. Ψυχογιός στο Συμβούλιο της Ευρώπης:«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τρέφουν το τέρας του φασισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού στην Ευρώπη»



Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει αυτές τις ημέρες στη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, που πραγματοποιούνται στο Στρασβούργο, ο βουλευτής τοποθετήθηκε στη συζήτηση για το Ψήφισμα σχετικά με τις εισοδηματικές ανισότητες.
Στη παρέμβασή του ανέφερε τα εξής:

Διαγόρας και Κεραυνός διεκδικούν τον τίτλο στην Αχαΐα

 Σχετική εικόνα
Με νίκες προχώρησαν  οι δύο διεκδηκιτές του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Αχαΐας,  που οδηγει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, Διαγόρας Βραχνεΐκων και Κεραυνός Αγίου Βασιλείου